Sa sve troje bio u kontaktu, oni leže meni ništa

Moderator: Krokodil Behko
Proso si kroz minsko polje nepovrijedjen..suti ..XoKli wrote: 15 Sep 2021, 14:43 I kod mene dva druga i prijateljica zaraženi.
Sa sve troje bio u kontaktu, oni leže meni ništa![]()
Ja danas mislio doc u zenicu da se pelcujem rajfajzenom kad sta ce ti bit nema ga
Jel imao jos kakve zdravstvene probleme ili ga je ovo pokosilo?HAVANA wrote: 23 Sep 2021, 22:35 A jebo mater sad mi javise, umro polubrat od sure. Neki dan mu bio u radnji. Za par dana, ode. Pluca.
Vlada Federacije BiH na održanoj sjednici usvojila je prijedlog Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva da se aktuelne mjere produže za još 14 dana.
Tako je i dalje obavezno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa za zaštitu respiratornog sistema u zatvorenom prostoru i uz poštivanje razmaka od minimalno dva metra. Obavezno je nošenje maske i na otvorenom prostoru, ako se ne može ostvariti razmak od dva metra. Obavezno je nošenje maski na autobuskim, tramvajskim, trolejbuskim, minibuskim stajalištima, peronima i pijacama…
Zaštitne maske nisu obvezni nositi:
- djeca mlađa od šest godina, osobe koje imaju probleme s disanjem zbog hroničnih bolesti ili koje ne mogu skinuti masku bez pomoći druge osobe, npr. osobe s intelektualnim poteškoćama ili smetnjama u razvoju, osobe s oštećenjem sluha;
- učenici osnovnih škola od 1. do 5. razreda tokom obavljanja nastave u učionicama;
- sportisti na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozači na biciklu, električnom romobilu i motociklu;
- članovi iste porodice koji na otvorenom prostoru ne ostvaruju razmak od dva metra.
I naredne dvije sedmice dopušteno je okupljanje ljudi na određenom prostoru pod sljedećim uslovima:
- ne više od 50 ljudi u zatvorenom prostoru
- ne više od 100 ljudi na otvorenom prostoru.
Sva okupljanja unutar navedenih ograničenja moraju se odvijati u prostoru koji omogućuje obavezni fizički razmak od najmanje dva metra između osoba (osim članova istog domćainstva). Dopušta se organiziranje i većih okupljanja, do maksimalno 150 osoba u zatvorenom i 300 osoba na otvorenom, pod uvjetom da veličina prostora omogućava provedbu higijensko – epidemioloških mjera.
Uvjet je da svi učesnici skupa imaju:
- negativan antigenski ili PCR test, ne stariji od 48 sati ili
- potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od 6 mjeseci
- ili potvrdu o završenom vaksicisanju.
Kompletnu naredbu koja je na snazi možete naći OVDJE
Ma carobnospacebound wrote: 27 Sep 2021, 11:35 Ovdje sve lud zbunjenog
Dijete mi se razboljelo i jutros ga odvedem u respiratornu ambulantu, kad dolazi zena i govori sestrama kako joj je kcerka pozitivna na koronu, i sad i ona dobila simptome, pa isla jucer u hitnu i oni joj rekli da se javi tu danas. Pa ulazi druga, muz joj pozitivan, treba se i ona testirat i sjede kraj mog sinaUlazi treca, i kod nje haman simptomi, treba se testirat
I svi tu tako skupa....
Virus je predugo medju nama i sad stupa na scenu scenario imuniteta krda..vakcine su trebale da ublaze taj proces..ali sta cemo..ljudi ne znaju pomoc djeci oko zadace iz nejednacina ali su svi eksperti oko molekularne biologije i vakcinacije..jos mi za sad dobro prolazimo...spacebound wrote: 27 Sep 2021, 11:35 Ovdje sve lud zbunjenog
Dijete mi se razboljelo i jutros ga odvedem u respiratornu ambulantu, kad dolazi zena i govori sestrama kako joj je kcerka pozitivna na koronu, i sad i ona dobila simptome, pa isla jucer u hitnu i oni joj rekli da se javi tu danas. Pa ulazi druga, muz joj pozitivan, treba se i ona testirat i sjede kraj mog sinaUlazi treca, i kod nje haman simptomi, treba se testirat
I svi tu tako skupa....
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests