Nasilje u porodici

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times
Status: Offline

Re: VISOKO: Očuh pretukao pastorka crijevom za vodu, optužen za teško nasilje u porodici

Post by bosnjakinja » 20 Sep 2021, 12:10

Kod nas ovdje u Svedskoj,u Rosengårdu policija odavno nema nikakav status ni uticaj,da vidite djecurljiju krimose kako se uplase ko p.. kada im se saopsti da ce "nazvsti njihove roditelje"..ziva istina

policija se koristi time,jer su arapi oduvijek tako odgajali djecu,roditelj je bog i batina

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Re: VISOKO: Očuh pretukao pastorka crijevom za vodu, optužen za teško nasilje u porodici

Post by Šabović Adis » 20 Sep 2021, 12:13

Dori wrote: 20 Sep 2021, 12:05 :grana :spavanje

Nemam ja šta ovdje tražiti. Previše sam osjetljiva na ovu temu. Sve bi ja vas “pruticem” po guzici koji i pomisle na takvo sto.
viewtopic.php?p=2906954#p2906954

Guess what, nemam dosije u Policiji niti sam ikad s Policijom imao posla. Fala kaišu... :valja
Ne mereeee 👉👌

Toruk Makto
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 6 times
Been thanked: 10 times

Post by Toruk Makto » 20 Sep 2021, 12:22

CikCikCikPogodi wrote: 18 Sep 2021, 20:58 E cuj kosenje trave preraslo u nasilje u porodici. Sta bi tek bilo da su pekli rakiju. Mrtvih bi bilo.
received_4437570616279118.jpeg
jesi ti milomir baljak 😁
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Dal se trava sadi kod njih ko kod nas žito ,
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 20 Sep 2021, 12:35

Dori wrote: 20 Sep 2021, 11:58
Šabović Adis wrote: 20 Sep 2021, 11:29

Odmah da kažem da nisam komentirao sâm slučaj iz naslova. Komentirao sam tvoju naivnost. :oo
Čekaj, ti podržavaš fizičko kažnjavanje djece?
Podržavam ja al isključivo za sebe. Nek su me tukli. Kod mene neki drugi način nije pio vode. Kakva priča i kakvi bakrači.
Ako negdje na svijetu postoji dijete poput mene, nek i njeg tuku. :D.
Svi mi se morete obratit

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 20 Sep 2021, 12:37

Toruk Makto wrote: 20 Sep 2021, 12:22
CikCikCikPogodi wrote: 18 Sep 2021, 20:58 E cuj kosenje trave preraslo u nasilje u porodici. Sta bi tek bilo da su pekli rakiju. Mrtvih bi bilo.
received_4437570616279118.jpeg jesi ti milomir baljak 😁
:haha
Svi mi se morete obratit

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 3533 times

Post by Naseef Mushroom » 20 Sep 2021, 13:42

Dori wrote: 20 Sep 2021, 10:05
Taare wrote: 20 Sep 2021, 09:56
Pitanje ko i svako drugo. Malo me handri to vaše zgražavanje. Isto kao da ste odrasli na nekoj drugoj planeti. Sjećam se vakta u kojem je to bio način odgoja.
Mene su tukli :( tukli me kod kuće, tukli u školi, tukli u mahali...
Msm, ne samo mene. Ne znam da je jedan od vršnjaka prošao bez batina.
Ali valjda mi sada znamo bolje….Puno je tih stvari koje su nekada bile “normalne”, pa smo s vremenom naučili bolje.
Pretući dijete crijevom za vodu nije se nikada smatralo normalnim, ni danas a ni prije 60 godina tako da nema potrebe da to stavljamo u istu grupu kao istući dijete po guzici rukom, kajšem ili prutem.
I ja sam protiv toga da se dijete udara da može ostaviti ozbiljne fizičke i psihičke probleme kao što sam i protiv toga da se dijete udara svaki dan za svaku sitnicu.
Ni ja to ne praktikujem ali jednom je kod mene sin kada je imao 12 godina sa prijateljem se dogovorio da nagovore njegovu mater (žena sa sela, samohrana majka, ne baš najbistrija) da im kupi alkohol jer im kao treba za školu za eksperiment i napili se. Kad sam saznao prebio sam ga ko vola u kupusu, žao mi što nisam još jače.

Za vrijeme rata rođaku žena sa djecom izbjegla i otišli u Kanadu. Nakon 1 godinu djeca naravno brzo naučila jezik i vidjeli kako tamo stvari funkcionišu i desetogodišnji sin se posvađa sa materom i baci pepeljaru na nju. Ona digne ruku na njega da ga udari a on pobjegne u ćošak, uzme telefonsku slušalicu u ruke i počne joj plaziti jezik i govoriti nešto kao "Samo kreni na mene pa ću nazvati ovaj broj", telefonski broj za prijavu nasilja u porodici.
Ženu bilo strah pošto je se bojala posljedica jer nije znala kakva prava imaju u državi , čak je mislila da joj ga mogu zbog toga uzeti i naravno povukla se. 3 godine kasnije i nije imala nikakvu kontrolu više nad djetetom.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 3533 times

Post by Naseef Mushroom » 20 Sep 2021, 14:21

Veca wrote: 18 Sep 2021, 22:07
Dori wrote: 18 Sep 2021, 21:27 Nadam se da mama nije ostala sa tim očuhom poslije svega….

...ne bi me zacudilo! ...vidis li da ga je zastitila, nije ga ona prijavila, yebo ju on usta! :ljut ...ja ne znam sta bih, kad bi ga rodjeni otac prebio, a kamo li neki sugo sugavi!
A i ovo je meni uvijek zanimljivo kako se očuh stalno ponižava "Nije to otac već neki šugo šugavi".
Kada treba brinuti umjesto oca i preuzeti sve ovaveze onda je dobar i mora preuzeti ulogu oca ali kada se radi o negativnim stranama očinstvsa onda je samo jedan šugo šugavi.

Znam lično situaciju, bolje rečeno supruga mi je to ispričala, kako su na nekoj fešti u Njemačkoj bili žene i djeca im i od jedne je bio tu suprug, očuh njene kćerke i na toj fešti je sreo svoju kćerku iz prvog braka pa je ovoj bilo krivo što je on bio samo sa svojom kćerkom a njenoj kćerki je dao osjećaj da je ne gleda isto kao svoje dijete.
E ta ista žena je mojoj supruzi kukala kako je njen suprug jednom zagalamio na njenu kćerku i otjerao je u sobu, kako je se smio usuditi jer joj nije otac :lud
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 20 Sep 2021, 14:30

Naseef Mushroom wrote: 20 Sep 2021, 14:21

...ne bi me zacudilo! ...vidis li da ga je zastitila, nije ga ona prijavila, yebo ju on usta! :ljut ...ja ne znam sta bih, kad bi ga rodjeni otac prebio, a kamo li neki sugo sugavi!
A i ovo je meni uvijek zanimljivo kako se očuh stalno ponižava "Nije to otac već neki šugo šugavi".
Kada treba brinuti umjesto oca i preuzeti sve ovaveze onda je dobar i mora preuzeti ulogu oca ali kada se radi o negativnim stranama očinstvsa onda je samo jedan šugo šugavi.

Znam lično situaciju, bolje rečeno supruga mi je to ispričala, kako su na nekoj fešti u Njemačkoj bili žene i djeca im i od jedne je bio tu suprug, očuh njene kćerke i na toj fešti je sreo svoju kćerku iz prvog braka pa je ovoj bilo krivo što je on bio samo sa svojom kćerkom a njenoj kćerki je dao osjećaj da je ne gleda isto kao svoje dijete.
E ta ista žena je mojoj supruzi kukala kako je njen suprug jednom zagalamio na njenu kćerku i otjerao je u sobu, kako je se smio usuditi jer joj nije otac :lud
Ali tu su i muskarci krivi,toliko su glupi da ih mozes odvojit od rodjene djece ako hoces.Ima jedan takav ,stalno prica kako mu rodjena djeca nista ne valjaju i sve ce ostavit djeci svoje zene(koja je udovica iz srebrenice i ciji je prvi muz poginuo dok su njena djeca bila skroz malena)

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3924 times
Been thanked: 3943 times

Post by srculence7 » 20 Sep 2021, 18:03

bosnjakinja wrote: 20 Sep 2021, 10:36
srculence7 wrote: 20 Sep 2021, 02:13 Ima i toga ali čudan je taj odnos koji žena razvije prema nasilniku...
Koleginica je jedno vreme i radila na SOS liniji za žene žrtve nasilja i nije jednom bilo da se nakon premlaćivanja i raznih maltretiranja i nje i dece i pritom izmeštanja u Sigurnu kuću, ponovo vrate mužu...
Upoznala sam i ja neke prilikom realizacije nekih projekata i neshvatljivo mi... Uporedila bih to sa situacijom kao da si zalegao na pružnom prelazu i moliš se da voz ne naiđe...
Ima tu svega,nase drustvo je duboko patrijarhalno.svojim usima sam slusala mamu kad prebijenoj kcerki kaze "zasluzila si ne znam koji bi te trpio,on je jos i dobar" :sok :lupa
Stoji to, ali ja govorim o periodu nakon intervencije, kada se osoba skloni iz te sredine, dobije stručnu pomoć, kada se sa njom radi na osnaživanju, kada se preduzmu neki pravni koraci i sl. Jeste da strah u potpunosti ne nestane ali je drugačije kada se udalji odatle... mislim ne funkcioniše to idealno i rizik je prisutan ali veća je verovatnoća da se nešto desi kada si nasilniku na dohvatu ruke jel?
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3608 times
Been thanked: 6618 times

Post by Matan » 20 Sep 2021, 18:06

Umjetnost je dijete sa ljubavlju odgojiti..
Malo ih to zna..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis » 20 Sep 2021, 18:09

Šta kad ne bude roditelja? Ko treba da im pruža ljubav na koju su navikli?
Ne mereeee 👉👌

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3924 times
Been thanked: 3943 times

Post by srculence7 » 20 Sep 2021, 18:16

Šabović Adis wrote: 20 Sep 2021, 18:09 Šta kad ne bude roditelja? Ko treba da im pruža ljubav na koju su navikli?
Zavisi, kod nas se radi na smanjenju broja dece koja su smštena u nekoj ustanovi, radi se na smeštaju u hraniteljske porodice, usvojenju i sl. ali i tu ima različitih interesa...
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40205 times
Been thanked: 26275 times

Post by Rum » 20 Sep 2021, 18:24

Gdje ces ovo udariti :stop :stop :grana :grana :grana
Nemoj se izgubiti u svijetu (dunjaluku) koji nije vječan!

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 47438 times
Been thanked: 8494 times

Post by ElTriconi » 20 Sep 2021, 18:26

Stas ga udarat, samo odvrnes osigurac i nea interneta ni struje pa ko ce duze izdurat 🤗☺️
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis » 20 Sep 2021, 18:34

srculence7 wrote: 20 Sep 2021, 18:16
Šabović Adis wrote: 20 Sep 2021, 18:09 Šta kad ne bude roditelja? Ko treba da im pruža ljubav na koju su navikli?
Zavisi, kod nas se radi na smanjenju broja dece koja su smštena u nekoj ustanovi, radi se na smeštaju u hraniteljske porodice, usvojenju i sl. ali i tu ima različitih interesa...
Pa ok, ti vjerovatno govoriš o maloljetnicima. Ja govorim uopšteno o onima koji su navikli da ih neko mazi, da im popušta, da im pomaže, da ih tetoši, cico-maco princeza mamina mamin sin ovo-ono... Ličnosti formirane na taj način su prave attention whores, i zadnje što očekuju na njihovo tadaaaa, vidi mene je to da im se uskrati aplauz. A ni paradajzi tad nisu isključeni. Msm, i soha je iz raja izašla. :valja
Ne mereeee 👉👌

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis » 20 Sep 2021, 18:35

Rum wrote: 20 Sep 2021, 18:24 Gdje ces ovo udariti :stop :stop :grana :grana :grana
Monstrum maleni, pretvara se samo a čim ti leđa vidi ima da ti zabije nož u njih. :valja
Ne mereeee 👉👌

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 20 Sep 2021, 18:52

Bračni drug, a kasnije djeca :zubi
Svi mi se morete obratit

Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 4919 times
Been thanked: 6475 times

Post by Vanilla » 20 Sep 2021, 21:01

Ih, pa to je najteza zivotna uloga: ispravno odgojiti dijete.

“Prije braka imao sam šest teorija o odgoju djece. Sada imam šestero djece i nijednu teoriju.”

Earl of Rochester
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...

Toruk Makto
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 6 times
Been thanked: 10 times

Post by Toruk Makto » 20 Sep 2021, 21:03

Garant je dijete govno usmrdjelo i treba ga prebit. Sutra ce bit krimos i po zatvoru svakako prebio ga ili ne. Dok je u novinama sad nema mu spasa, selebriti.
Dal se trava sadi kod njih ko kod nas žito ,
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 22568 times
Been thanked: 5990 times

Post by Veca » 20 Sep 2021, 21:54

Naseef Mushroom wrote: 20 Sep 2021, 14:21

...pa taj i slicni njemu, citam svaki dan o njima, jesu suge sugave! ...i ne samo ucuh-OVI, nego i rodjeni ocevi! ...evo bas danas mi je bio stariji sin kod mene, on je imao/ima "ocuha, ali probaj mu reci da mu je to ocuh! ...od prvog dana do danas, to je njegov Papa, najbolji na svijetu! ...za bioloskog oca ni danas dan, nece da cuje...samo kaze, ja imam svog Papu! ...mama je gledala prije udaje za koga ce se udati, koga ce dovesti u zivot svog djeteta! ...i rastala se od njega, ali on je Papa od moja oba sina!

...a to "zagalami...ja sam dozvoljavala da zagalami, ali i galama stvarno mora imat razlog, pa nes mi za svaku sitnicu na dijecu galamiti i svaki dan! ...sve to ima svoje, a i galame su razlicite! :cudi ...ne znam ja kako drugi, ali ja ne bih mogla podnijeti da mi bilo tko djecu gazi ili maltretira, bio otac rodjeni! ...ne mogu dozvoliti i tacka,
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”