MoRe vala gdje vam srce zeli.

Moderator: Krokodil Behko
MoRe vala gdje vam srce zeli.
De premuntaj zenu pa da se spremamo.
KO ce mi cuvati deteLavlje_srce wrote: 21 Sep 2021, 15:05De premuntaj zenu pa da se spremamo.Meni Beograd svakako nije mrzak.
p.s. Nadam se da ce ti punac biti dobro, a i ti aBd.![]()
HAVANA wrote: 21 Sep 2021, 12:49 Slobodno se bocajte kad ovaj moze 23 puta vakcina je ko dushaaaahttps://radiosarajevo.ba/vijesti/regija ... uta/431054
Pa imaju li kakav sistem gdje registuju ljude koje vakcinisu? Kako ce kasnije izdavati potvrde za putovanje ili bilo sta drugo?Krokodil Behko wrote: 21 Sep 2021, 16:05HAVANA wrote: 21 Sep 2021, 12:49 Slobodno se bocajte kad ovaj moze 23 puta vakcina je ko dushaaaahttps://radiosarajevo.ba/vijesti/regija ... uta/431054
Ovo može i kod nas. Traže samo zdravstvenu, na ulazu, a na njoj nema slike
Bitno je samo da si muško približnih godina
Dori wrote: 21 Sep 2021, 16:31Pa imaju li kakav sistem gdje registuju ljude koje vakcinisu? Kako ce kasnije izdavati potvrde za putovanje ili bilo sta drugo?Krokodil Behko wrote: 21 Sep 2021, 16:05
Ovo može i kod nas. Traže samo zdravstvenu, na ulazu, a na njoj nema slike
Bitno je samo da si muško približnih godina
Aaaaa svašta. Pa to je bas ono “samo kod nas”Krokodil Behko wrote: 21 Sep 2021, 16:37Dori wrote: 21 Sep 2021, 16:31
Pa imaju li kakav sistem gdje registuju ljude koje vakcinisu? Kako ce kasnije izdavati potvrde za putovanje ili bilo sta drugo?
Imaju ali će upisati onog, u čije se ime npr ja vakcinišem.
Vidis, ja sam kao i ti, vakcinisana, pa mi je ta opisana scena grozna, zastrasujuca i neprihvatljiva. Kao da zivimo sf filmamidza idriz wrote: 22 Sep 2021, 00:31 Ma niste dalabu da se vakcinisete.
Cekam avion u Dortmundu u srijedu za Tuzlu. Policija njih 6-8 dovode 8-12 osoba gdje ima djece, zna i muskaraca. Sredjuju im ulaz u avion jer vidim da jedna policajka ima koverte. Pretpostavljam neki deport. Policija ih dovodi do aviona i osoblju predaju te koverte. U avionu cujem te deportovane osobe sta se desilo. Iz Sarajeva krenuli za Njemacku u posjetu rodini, u medjuvremenu je BiH stavjena na crvenu listu a oni nisu znali. Putovanje samo u slucaju nuzde(smrtni slucaj) sto oni nisu znali. Nikome od njih nisu dali da napuste aerodrom nego su cekali 48 sat let za Tuzlu. Dobili su sendvice i vodu do leta za Tuzlu. Sta ce oni iz Tuzle, to ni oni ne znaju ali su nasilno utrpani.
Anti vakseri, samo da znate sta vas ceka svuda i na svakom koraku.
Ja sam iz neke druge EU zemlje sa QR codom i nikakvih problema nigdje nemam. Sva vrata su mi otvorena.
Bokte pogledo vise s kontriranjem..The 51st State wrote: 22 Sep 2021, 08:45 to je karikiranje i reduciranje problema, niko ovdje ne osporava medicinu nego socijalna ogranicenja, nije lijepo izvrtati. cinjenica je da se donose diskriminirajuce mjere za nevakcinisane bez realno opravdanog uporista.
nr kontriram, nego pratim logiku i dostpune informacije, ako je evidentno dokazano da vakcinisani prenose zarazu kao i nevakcinisani, onda zaista ne vidim uporiste za ogranicavanje nevakcinisanih osoba, ako ti vidis molim te objasni bez floskula.ironman wrote: 22 Sep 2021, 08:49Bokte pogledo vise s kontriranjem..The 51st State wrote: 22 Sep 2021, 08:45 to je karikiranje i reduciranje problema, niko ovdje ne osporava medicinu nego socijalna ogranicenja, nije lijepo izvrtati. cinjenica je da se donose diskriminirajuce mjere za nevakcinisane bez realno opravdanog uporista.
Proglasena globalna pandemija.
Ako to nije " realno opravdano uporiste" onda hajmo ukinut sve zakone sve moguce cinjenice na kojima se zasniva moderno drustvo..
Uvedimo the purge globalno pa ko prezivi..
Msm kontriras samo da bi kontrirao..bezze
Vakcinisani protiv ospica prenose zarazu isto ka i nevakcinisani.The 51st State wrote: 22 Sep 2021, 08:56nr kontriram, nego pratim logiku i dostpune informacije, ako je evidentno dokazano da vakcinisani prenose zarazu kao i nevakcinisani, onda zaista ne vidim uporiste za ogranicavanje nevakcinisanih osoba, ako ti vidis molim te objasni bez floskula.ironman wrote: 22 Sep 2021, 08:49
Bokte pogledo vise s kontriranjem..
Ako to nije " realno opravdano uporiste" onda hajmo ukinut sve zakone sve moguce cinjenice na kojima se zasniva moderno drustvo..
Realno, opravdano uporiste bi bilo kada vakcinisani zaista ne bi teze obolijevali i ne bi umirali. Ovako je prdimahovina.ironman wrote: 22 Sep 2021, 08:49Bokte pogledo vise s kontriranjem..The 51st State wrote: 22 Sep 2021, 08:45 to je karikiranje i reduciranje problema, niko ovdje ne osporava medicinu nego socijalna ogranicenja, nije lijepo izvrtati. cinjenica je da se donose diskriminirajuce mjere za nevakcinisane bez realno opravdanog uporista.
da, i niko ne sprecava nevakcinisane od istih da zive i rade.ironman wrote: 22 Sep 2021, 08:59Vakcinisani protiv ospica prenose zarazu isto ka i nevakcinisani.The 51st State wrote: 22 Sep 2021, 08:56
nr kontriram, nego pratim logiku i dostpune informacije, ako je evidentno dokazano da vakcinisani prenose zarazu kao i nevakcinisani, onda zaista ne vidim uporiste za ogranicavanje nevakcinisanih osoba, ako ti vidis molim te objasni bez floskula.
Ali vakcinisani ne dobiju tezi oblik dok nevakcinisani mogu trigerovat novu pandemiju neceg puno goreg od ospica...
Isti slucaj vakcinises se da ne dobijes tezi oblik..suzavas prostor virusu za mutacije i nove teze oblike bolesti...nevakcinisani mu ostaju kanvas platno za potencijalno smrtonosnije mutacije ukratko..ybt nisam ja molekularni biolog ali to je ono sto je srz..
A de mi logicno i realno opravdanje ovakve politike SVIH (sa par izuzetaka) drzava?spacebound wrote: 22 Sep 2021, 09:03Realno, opravdano uporiste bi bilo kada vakcinisani zaista ne bi teze obolijevali i ne bi umirali. Ovako je prdimahovina.ironman wrote: 22 Sep 2021, 08:49
Bokte pogledo vise s kontriranjem..
Zasto sam ja vakcinisana "bolja" od npr. tebe nevakcinisanog i mogu svugdje, a ti ne mozes nigdje?
Ne mijesaj sad vjerovanje u medicinu, jer ovo sto politika radi, veze s medicinom nema.
Dakle, zasto ti nevakcinisan ne mozes putovati, a ja vakcinisana, dokazano da mogu da se zarazim, prenesem zarazu, zavrsim na respiratoru, a bogme i da umrem mogu?