Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Moderator: Krokodil Behko

Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Ne
46
42%
Da
24
22%
Jos razmisljam
6
5%
Vec sam se vakcinisao
34
31%

Total votes: 110

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4111 times
Been thanked: 3081 times
Status: Offline

Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Post by Lavlje_srce »

Beni wrote: 21 Sep 2021, 14:49Moglo bi se u 3 sesira na sumski biftek, jebo apartman :oo
MoRe vala gdje vam srce zeli. :love
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2273 times
Been thanked: 5452 times

Post by Beni »

Lavlje_srce wrote: 21 Sep 2021, 14:52
Beni wrote: 21 Sep 2021, 14:49Moglo bi se u 3 sesira na sumski biftek, jebo apartman :oo
MoRe vala gdje vam srce zeli. :love
:ljub
Fuck you a friendly note to start the day
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4111 times
Been thanked: 3081 times

Post by Lavlje_srce »

Beni wrote: 21 Sep 2021, 15:00
Lavlje_srce wrote: 21 Sep 2021, 14:52MoRe vala gdje vam srce zeli. :love
De premuntaj zenu pa da se spremamo. :ooo Meni Beograd svakako nije mrzak. :rozi

p.s. Nadam se da ce ti punac biti dobro, a i ti aBd. :ok
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2273 times
Been thanked: 5452 times

Post by Beni »

Lavlje_srce wrote: 21 Sep 2021, 15:05
Beni wrote: 21 Sep 2021, 15:00

De premuntaj zenu pa da se spremamo. :ooo Meni Beograd svakako nije mrzak. :rozi

p.s. Nadam se da ce ti punac biti dobro, a i ti aBd. :ok
KO ce mi cuvati dete :hm
Fuck you a friendly note to start the day
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9627 times
Been thanked: 11371 times

Post by Krokodil Behko »

HAVANA wrote: 21 Sep 2021, 12:49 Slobodno se bocajte kad ovaj moze 23 puta vakcina je ko dushaaaa :haha https://radiosarajevo.ba/vijesti/regija ... uta/431054

Ovo može i kod nas. Traže samo zdravstvenu, na ulazu, a na njoj nema slike :D.
Bitno je samo da si muško približnih godina
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14875 times

Post by Dori »

Krokodil Behko wrote: 21 Sep 2021, 16:05
HAVANA wrote: 21 Sep 2021, 12:49 Slobodno se bocajte kad ovaj moze 23 puta vakcina je ko dushaaaa :haha https://radiosarajevo.ba/vijesti/regija ... uta/431054

Pa imaju li kakav sistem gdje registuju ljude koje vakcinisu? Kako ce kasnije izdavati potvrde za putovanje ili bilo sta drugo?
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9627 times
Been thanked: 11371 times

Post by Krokodil Behko »

Dori wrote: 21 Sep 2021, 16:31
Krokodil Behko wrote: 21 Sep 2021, 16:05

Pa imaju li kakav sistem gdje registuju ljude koje vakcinisu? Kako ce kasnije izdavati potvrde za putovanje ili bilo sta drugo?

Imaju ali će upisati onog, u čije se ime npr ja vakcinišem.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14875 times

Post by Dori »

Krokodil Behko wrote: 21 Sep 2021, 16:37
Dori wrote: 21 Sep 2021, 16:31

Imaju ali će upisati onog, u čije se ime npr ja vakcinišem.
Aaaaa svašta. Pa to je bas ono “samo kod nas” :D.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2141 times
Been thanked: 1031 times

Post by amidza idriz »

Ma niste dalabu da se vakcinisete.

Cekam avion u Dortmundu u srijedu za Tuzlu. Policija njih 6-8 dovode 8-12 osoba gdje ima djece, zna i muskaraca. Sredjuju im ulaz u avion jer vidim da jedna policajka ima koverte. Pretpostavljam neki deport. Policija ih dovodi do aviona i osoblju predaju te koverte. U avionu cujem te deportovane osobe sta se desilo. Iz Sarajeva krenuli za Njemacku u posjetu rodini, u medjuvremenu je BiH stavjena na crvenu listu a oni nisu znali. Putovanje samo u slucaju nuzde(smrtni slucaj) sto oni nisu znali. Nikome od njih nisu dali da napuste aerodrom nego su cekali 48 sat let za Tuzlu. Dobili su sendvice i vodu do leta za Tuzlu. Sta ce oni iz Tuzle, to ni oni ne znaju ali su nasilno utrpani.

Anti vakseri, samo da znate sta vas ceka svuda i na svakom koraku.

Ja sam iz neke druge EU zemlje sa QR codom i nikakvih problema nigdje nemam. Sva vrata su mi otvorena.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9825 times
Been thanked: 16568 times

Post by spacebound »

amidza idriz wrote: 22 Sep 2021, 00:31 Ma niste dalabu da se vakcinisete.

Cekam avion u Dortmundu u srijedu za Tuzlu. Policija njih 6-8 dovode 8-12 osoba gdje ima djece, zna i muskaraca. Sredjuju im ulaz u avion jer vidim da jedna policajka ima koverte. Pretpostavljam neki deport. Policija ih dovodi do aviona i osoblju predaju te koverte. U avionu cujem te deportovane osobe sta se desilo. Iz Sarajeva krenuli za Njemacku u posjetu rodini, u medjuvremenu je BiH stavjena na crvenu listu a oni nisu znali. Putovanje samo u slucaju nuzde(smrtni slucaj) sto oni nisu znali. Nikome od njih nisu dali da napuste aerodrom nego su cekali 48 sat let za Tuzlu. Dobili su sendvice i vodu do leta za Tuzlu. Sta ce oni iz Tuzle, to ni oni ne znaju ali su nasilno utrpani.

Anti vakseri, samo da znate sta vas ceka svuda i na svakom koraku.

Ja sam iz neke druge EU zemlje sa QR codom i nikakvih problema nigdje nemam. Sva vrata su mi otvorena.
Vidis, ja sam kao i ti, vakcinisana, pa mi je ta opisana scena grozna, zastrasujuca i neprihvatljiva. Kao da zivimo sf film :grana
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
dacha bosanac
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 295 times
Been thanked: 326 times

Post by dacha bosanac »

Problem sa vakcinom je prevashodno taj što nije ispitana na način na koji se svaki lijek ispituje (miševi, majmuni itd) nego se ispituje na ljudima. Znači niko ne zna šta stavljaju u ljude.
Druga stvar je da se oni vakcinisani više boje zaraze od nevakcinisanih. Koji će mi vakcina ako se opet mogu zaraziti?
Treća stvar je kršenje osnovnih ljudskih prava koje se sve više očitava kroz zabrane, pa ćemo uskoro izgleda morati da nosimo žute trake jer ćemo biti nepodobni za ovo društvo.
I četvrta stvar je moj vjerski pogled i uvjerenje (može a i ne mora bit) da je ovo uvertira pred masovno čipiranje bez kojeg baš baš nećeš moći ni kupovati, ni prodavati, ni putovati...ništa. A tu smo o da blizu kraja :)
Hard to handle
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Setam i razmisljam o ovoj temi. Pa dok sjedim u parku da i svrljnem malo.
Kontam o putovanjima i svim restrikcijama za nevakcinisane i silnim nelogicnostima. Opste je poznato da se i vakcinisani i nevakcinisani mogu zaraziti, bogme smo se uvjerili da od zaraze i vakcinisani mogu umrijeti. Vakcinisini isto kao i nevakcinisani prenose zarazu dalje. Jesmo li se malo zamislili sada? Zasto su vakcinisani povlasteni, kad su osim toga sto su vakcinisani isti kao nevakcinisani? I cuj mene, povlasteni :lupa Danas povlasteni je nesto sto je do prije godinu i po bilo normalno.
I vama je nekima ovo danas normalno? Aplaudirate tome da nevakcinisani koji su isti kao i vakcinisani, vec gore utvrdismo, ne mogu radit, ne mogu primit platu, ne mogu nasuti gorivo, ne mogu otici u kino, u kupovinu, u kafic? Vama je to normalno?!

Evo, ja se smatram razumnom osobom, koja se ne drzi slijepo svog stava, vec sam spremna sagledati iz drugog ugla, pa i promijeniti misljenje ako uvidim da nije ispravno. I ovo sve sam dugo vagala, citala, posmatrala...
Dajte argumente, jake i suvisle da poljulja ovu moju kratku skrabotinu.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25398 times
Been thanked: 25880 times

Post by ironman »

2021 godina.
Borimo se sa pandemijom.
Koja srecom za sve nas nije toliko opasna po djecu.
A da jeste,ne bi bilo ove price vakcinisani i nevakcinisani..prenosi zarazu ne prenosi zarazu..
Nego bi roditelji organizovali lov na nevakcinisane nemilisrdno i s punim pravom..
A mi danas u 2021 godini sumnjamo u medicinu.
Vjerujemo vracevima koji zagovaraju teorije zavjere.
Sta li o tome misle svi koji su umrli od ove bolesti?
I njihove porodice.
Kad smo bolesni idemo ljekaru i trazimo pomoc,pijemo lijek koji nam propise.
A sta je ovo?
Znaci WHO izdao naputke,svjetska zdravstvena organizacija kaze vakcinisimo se da ovo pobijedimo..
Sta radi dio planete?
Koga slusa?

Mozda da sacekamo da pored majmuna koji u sebi nosi virus ebole kihne neko sa nekim od sars virusa..
Karikiram..znam da su to dvije sasvim razlicite viroze..ali stvar je u tome da je za one koji su stradali od korona virusa prica zavrsena i njima je on bio kraj.
A mi imamo vakcine,koje sprecavaju tezi oblik bolesti( identicno onome kako vakcina protiv ospica sprijeci djecu da dobiju tezi oblik ali ih ne sprijeci da obole ili prenose ospice )..
Padnes slomis nogu i trci vracu nek puse u nju i kaze da je pomoc ljekara nepotrebna i da se ne moras cuvati nego opet nastavi skakati s treceg sprata..jer medicina nije stvarna..otprilike ukratko kako meni zvuci svaki od ovih sto ne priznaju medicinu u 21 stoljecu...
dream of spring...
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

to je karikiranje i reduciranje problema, niko ovdje ne osporava medicinu nego socijalna ogranicenja, nije lijepo izvrtati. cinjenica je da se donose diskriminirajuce mjere za nevakcinisane bez realno opravdanog uporista.
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

The 51st State wrote: 22 Sep 2021, 08:45 to je karikiranje i reduciranje problema, niko ovdje ne osporava medicinu nego socijalna ogranicenja, nije lijepo izvrtati. cinjenica je da se donose diskriminirajuce mjere za nevakcinisane bez realno opravdanog uporista.
Bokte pogledo vise s kontriranjem..

Proglasena globalna pandemija.
Ako to nije " realno opravdano uporiste" onda hajmo ukinut sve zakone sve moguce cinjenice na kojima se zasniva moderno drustvo..
Uvedimo the purge globalno pa ko prezivi..

Msm kontriras samo da bi kontrirao..bezze
dream of spring...
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

ironman wrote: 22 Sep 2021, 08:49
The 51st State wrote: 22 Sep 2021, 08:45 to je karikiranje i reduciranje problema, niko ovdje ne osporava medicinu nego socijalna ogranicenja, nije lijepo izvrtati. cinjenica je da se donose diskriminirajuce mjere za nevakcinisane bez realno opravdanog uporista.

Ako to nije " realno opravdano uporiste" onda hajmo ukinut sve zakone sve moguce cinjenice na kojima se zasniva moderno drustvo..

nr kontriram, nego pratim logiku i dostpune informacije, ako je evidentno dokazano da vakcinisani prenose zarazu kao i nevakcinisani, onda zaista ne vidim uporiste za ogranicavanje nevakcinisanih osoba, ako ti vidis molim te objasni bez floskula.
i sam sam vakcinisan ali ako nesto nije udure onda nije.
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

The 51st State wrote: 22 Sep 2021, 08:56

nr kontriram, nego pratim logiku i dostpune informacije, ako je evidentno dokazano da vakcinisani prenose zarazu kao i nevakcinisani, onda zaista ne vidim uporiste za ogranicavanje nevakcinisanih osoba, ako ti vidis molim te objasni bez floskula.
Vakcinisani protiv ospica prenose zarazu isto ka i nevakcinisani.
Ali vakcinisani ne dobiju tezi oblik dok nevakcinisani mogu trigerovat novu pandemiju neceg puno goreg od ospica...
Isti slucaj vakcinises se da ne dobijes tezi oblik..suzavas prostor virusu za mutacije i nove teze oblike bolesti...nevakcinisani mu ostaju kanvas platno za potencijalno smrtonosnije mutacije ukratko..ybt nisam ja molekularni biolog ali to je ono sto je srz..
dream of spring...
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Realno, opravdano uporiste bi bilo kada vakcinisani zaista ne bi teze obolijevali i ne bi umirali. Ovako je prdimahovina.
Zasto sam ja vakcinisana "bolja" od npr. tebe nevakcinisanog i mogu svugdje, a ti ne mozes nigdje?
Ne mijesaj sad vjerovanje u medicinu, jer ovo sto politika radi, veze s medicinom nema.
Dakle, zasto ti nevakcinisan ne mozes putovati, a ja vakcinisana, dokazano da mogu da se zarazim, prenesem zarazu, zavrsim na respiratoru, a bogme i da umrem mogu?
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

ironman wrote: 22 Sep 2021, 08:59
The 51st State wrote: 22 Sep 2021, 08:56

Vakcinisani protiv ospica prenose zarazu isto ka i nevakcinisani.
Ali vakcinisani ne dobiju tezi oblik dok nevakcinisani mogu trigerovat novu pandemiju neceg puno goreg od ospica...
Isti slucaj vakcinises se da ne dobijes tezi oblik..suzavas prostor virusu za mutacije i nove teze oblike bolesti...nevakcinisani mu ostaju kanvas platno za potencijalno smrtonosnije mutacije ukratko..ybt nisam ja molekularni biolog ali to je ono sto je srz..
da, i niko ne sprecava nevakcinisane od istih da zive i rade.
to ima smisla sto govoris ali problem je sto prosto ne mozes natjerati ljude bez sile i sankcija da se vakcinisu kako vidimo svugdje gdje je masovna vakcinacija provedena najmanje jedna trecina populacije nije vakcinisana, uz pojedinacne izuzetke od zemalja ala svedksa, a i tamo je oko 20% nevakcinisanih.
dakle, pravo pitanje je da li borba protiv epidemije opravdava socijalno ugnjetavanje nevakcinisanih jer ono sto je prilicno jasno da i vakcinisani i nevakcinisani prenose zaraza i vakcinisanim i nevakcinisanim, a to niko nije razvrstao u detalje pa da covjek kaze, ok ide segregacija dok se problem ne rijesi jer ga naprosto ne rjesava.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14412 times
Been thanked: 9976 times

Post by Julia-Klara »

spacebound wrote: 22 Sep 2021, 09:03

Realno, opravdano uporiste bi bilo kada vakcinisani zaista ne bi teze obolijevali i ne bi umirali. Ovako je prdimahovina.
Zasto sam ja vakcinisana "bolja" od npr. tebe nevakcinisanog i mogu svugdje, a ti ne mozes nigdje?
Ne mijesaj sad vjerovanje u medicinu, jer ovo sto politika radi, veze s medicinom nema.
Dakle, zasto ti nevakcinisan ne mozes putovati, a ja vakcinisana, dokazano da mogu da se zarazim, prenesem zarazu, zavrsim na respiratoru, a bogme i da umrem mogu?
A de mi logicno i realno opravdanje ovakve politike SVIH (sa par izuzetaka) drzava?

Jos uvijek ne mogu vjerovati u pricu o svjetskoj zavjeri i zelji da se svi pobijemo, jer eto, elita tako zeli :cudi Sta je cilj bilo cega sto bi ugrozilo zivote svjetske populacije i to vakcinom?

Ne kontam, koliko god se trudila. Dajte mi razlog!
Dajte da razumijem zasto "Bil Gejc" (ili bilo ko drugi) zeli kontrolisati sve sto radimo (ili zivimo)!

Ustvari, ne morate.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Post Reply

Return to “Stare ankete”