Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Moderator: Krokodil Behko

Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Ne
46
42%
Da
24
22%
Jos razmisljam
6
5%
Vec sam se vakcinisao
34
31%

Total votes: 110

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9819 times
Been thanked: 16559 times
Status: Offline

Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Post by spacebound »

Julia-Klara wrote: 22 Sep 2021, 09:12
spacebound wrote: 22 Sep 2021, 09:03
Realno, opravdano uporiste bi bilo kada vakcinisani zaista ne bi teze obolijevali i ne bi umirali. Ovako je prdimahovina.
Zasto sam ja vakcinisana "bolja" od npr. tebe nevakcinisanog i mogu svugdje, a ti ne mozes nigdje?
Ne mijesaj sad vjerovanje u medicinu, jer ovo sto politika radi, veze s medicinom nema.
Dakle, zasto ti nevakcinisan ne mozes putovati, a ja vakcinisana, dokazano da mogu da se zarazim, prenesem zarazu, zavrsim na respiratoru, a bogme i da umrem mogu?
A de mi logicno i realno opravdanje ovakve politike SVIH (sa par izuzetaka) drzava?

Jos uvijek ne mogu vjerovati u pricu o svjetskoj zavjeri i zelji da se svi pobijemo, jer eto, elita tako zeli :cudi Sta je cilj bilo cega sto bi ugrozilo zivote svjetske populacije i to vakcinom?

Ne kontam, koliko god se trudila. Dajte mi razlog!
Dajte da razumijem zasto "Bil Gejc" (ili bilo ko drugi) zeli kontrolisati sve sto radimo (ili zivimo)!

Ustvari, ne morate.
Greskom sam ti stavila tenks, umjesto citiranja :fuckoff
:ooo
Ja ne vjerujem u cipovanje, babarogu GejCa i slicne gluposti.
Samo imam puno upitnika, bez odgovora i postavljam logicna pitanja.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25352 times
Been thanked: 25824 times

Post by ironman »

ironman wrote: 22 Sep 2021, 08:49

Bokte pogledo vise s kontriranjem..

Proglasena globalna pandemija.
Ako to nije " realno opravdano uporiste" onda hajmo ukinut sve zakone sve moguce cinjenice na kojima se zasniva moderno drustvo..
Uvedimo the purge globalno pa ko prezivi..

Msm kontriras samo da bi kontrirao..bezze
Realno, opravdano uporiste bi bilo kada vakcinisani zaista ne bi teze obolijevali i ne bi umirali. Ovako je prdimahovina.
Zasto sam ja vakcinisana "bolja" od npr. tebe nevakcinisanog i mogu svugdje, a ti ne mozes nigdje?
Ne mijesaj sad vjerovanje u medicinu, jer ovo sto politika radi, veze s medicinom nema.
Dakle, zasto ti nevakcinisan ne mozes putovati, a ja vakcinisana, dokazano da mogu da se zarazim, prenesem zarazu, zavrsim na respiratoru, a bogme i da umrem mogu?
Cekaj malo.
Vakcinisani i ne dobijaju tezi oblik..
Koji procenat vakcinisanih i sa kakvim dodatnim bolestima zavrsi na respiratoru?
Vakcina efikasno sprecava tezi oblik..ali naravno ne 100%.
Jer nema 100% nikakvog lijeka.
dream of spring...
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14401 times
Been thanked: 9960 times

Post by Julia-Klara »

fakjutu :valja

Razumijem ja ta pitanja, zapitam se i ja neke stvari, ali kako god okrenem nemaju mi logike. Ni sa jedne ni sa druge strane.

I prica o farmaceutskoj mafiji i zaradama mi je previse suplja, jer, uvijek su imali para i nacina da zaradjuju,nije trebala pandemija :cudi

Da ne spominjem sve te teorije zavjere
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

ironman wrote: 22 Sep 2021, 09:16
Cekaj malo.
Koji procenat vakcinisanih i sa kakvim dodatnim bolestima zavrsi na respiratoru?
Vakcinisani dobijaju tezi oblik, ne znam u kojem procentu, ali dobijaju, kao sto i umiru.
I nevakcinisanih 80% zarazenih prodje bez ikakvih simptoma.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Julia-Klara wrote: 22 Sep 2021, 09:17 fakjutu :valja

Razumijem ja ta pitanja, zapitam se i ja neke stvari, ali kako god okrenem nemaju mi logike. Ni sa jedne ni sa druge strane.

I prica o farmaceutskoj mafiji i zaradama mi je previse suplja, jer, uvijek su imali para i nacina da zaradjuju,nije trebala pandemija :cudi

Da ne spominjem sve te teorije zavjere
Pocekat cu :ooo
:valja

Pa stvar je u tome da nista nema logike, a covjek kao svjesno i razumom obdareno bice mora da razmislja i da postavlja pitanja.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14401 times
Been thanked: 9960 times

Post by Julia-Klara »

Joj space, de nalozi tu vatru, ziva bila.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Space
Ili cemo vjerovat nauci ili vracevima.
Treca opcija je spomenuo sam the purge...
Vakcinisat se svi,dat priliku medicini..ako sve bude isto nakon sto se 70% planete vakcinise..
Onda vrachevi..
Pa the purge...
dream of spring...
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9612 times
Been thanked: 11357 times

Post by Krokodil Behko »

dacha bosanac wrote: 22 Sep 2021, 07:10 Koji će mi vakcina ako se opet mogu zaraziti?

„Evo kolike su vam šanse da preživite ako ste se cijepili - i ako niste“ (VIDEO)

Hillary Dabbs je na TikToku objavila snimku kao odgovor na tvrdnju da je 99 posto ljudi koji su se zarazili koronavirusom još uvijek zdravi bez obzira na to cijepili se ili ne.

"Umorna sam od takvog argumenta. Da, možete se zaraziti ako ste se cijepili, no znate li kolika je mogućnost da se to dogodi? Ja znam. Nisam medicinski stručnjak, ali sam dobra s brojevima", kazala je na početku snimke.

"U SAD-u je 330 miliona ljudi, a imali smo 41 milion slučajeva zaraze. To vam daje šansu od jedan do osam da se zarazite. Od 41 milijun zaraženih, imali smo 670.000 smrti. To je jedan od 61. čovjeka u SAD-u koji je umro od Covida. Jedan od 61. čovjeka u SAD-u koji se zarazio je umro", objašnjava.
"U SAD-u se cijepilo 173 miliona ljudi. Znate li koliko se od tih cijepljenih ljudi zarazilo do 30. augusta? Bilo ih je 12.908. To vam daje šansu jedan naprema 13,402 da se zarazite ako ste cijepljeni. Jedan naprema 13.402, a s druge strane je jedan od osam", dodala je.

"Idemo i korak dalje. Umrlo je 2473 ljudi koji su Covid pozitivni, a cijepljeni. Njih 480 umrlo je od nečega što je potpuno nepovezano s Covidom", nastavila je objašnjavati i zaključila da je šansa da netko potpuno cijepljen umre u SAD-u od Covida jedan naprema 86.500.

"Znači. Necijepljeni, vi imate jedan naprema osam šansu da obolite od Covida, jedan naprema 61 šansu da umrete od Covida, dok oni potpuno cijepljeni imaju j
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera »

amidza idriz wrote: 22 Sep 2021, 00:31 Ma niste dalabu da se vakcinisete.

Cekam avion u Dortmundu u srijedu za Tuzlu. Policija njih 6-8 dovode 8-12 osoba gdje ima djece, zna i muskaraca. Sredjuju im ulaz u avion jer vidim da jedna policajka ima koverte. Pretpostavljam neki deport. Policija ih dovodi do aviona i osoblju predaju te koverte. U avionu cujem te deportovane osobe sta se desilo. Iz Sarajeva krenuli za Njemacku u posjetu rodini, u medjuvremenu je BiH stavjena na crvenu listu a oni nisu znali. Putovanje samo u slucaju nuzde(smrtni slucaj) sto oni nisu znali. Nikome od njih nisu dali da napuste aerodrom nego su cekali 48 sat let za Tuzlu. Dobili su sendvice i vodu do leta za Tuzlu. Sta ce oni iz Tuzle, to ni oni ne znaju ali su nasilno utrpani.

Anti vakseri, samo da znate sta vas ceka svuda i na svakom koraku.

Ja sam iz neke druge EU zemlje sa QR codom i nikakvih problema nigdje nemam. Sva vrata su mi otvorena.
Oni su deportirani, bez obzira da li su cijepljeni ili ne, da li sam dobro razumjela? :hm

https://www.trip.com/travel-restriction ... rzegovina/
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

dajgle ovaj twist sa vakcinacijom MAGA i BLm na istoj strani, lol

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2779 times
Been thanked: 22992 times
Status: Online

Post by HAVANA »

spacebound wrote: 22 Sep 2021, 09:19
ironman wrote: 22 Sep 2021, 09:16

Cekaj malo.
Vakcinisani dobijaju tezi oblik, ne znam u kojem procentu, ali dobijaju, kao sto i umiru.
I nevakcinisanih 80% zarazenih prodje bez ikakvih simptoma.
https://ba.n1info.com/vijesti/sanjin-mu ... vQfqPIze9k
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40684 times
Been thanked: 27045 times

Post by Rum »

Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40684 times
Been thanked: 27045 times

Post by Rum »

FB_IMG_1632302987863.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Rum wrote: 22 Sep 2021, 11:30 FB_IMG_1632302987863.jpg
Nije ovo bas tacno..
Skoro 90% tezih slucajeva,onih koji su hospitalizovani su nevakcinisani.
Znaci od 10 samo jedan vakcinisani je imao tezu sliku..
Postavio je Behko negdje..
dream of spring...
Shadow
Svemirka
Svemirka
Has thanked: 24656 times
Been thanked: 27301 times

Post by Shadow »

Iron i previse vjeruje vakcini :oo

Bezze cemo se pomarisat :D.
Acta non Verba
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15098 times
Been thanked: 14874 times

Post by Dori »

Shadow wrote: 22 Sep 2021, 13:36 Iron i previse vjeruje vakcini :oo

Ma nije vakcini….Ja vjerujem nauci. Znaci ljudi istražuju, naprave nešto, milioni ljudi primi to isto, a ja se odlučim suprotno, jer sam nešto eto čitala. Niti sam naučnik niti imam dodira sa bio medicinom. Kao da meni neki ljekar dodje pobijati teze o ekonomiji.
Nekako radije ću i rizikovati sa vakcinom (ako već postoji 0,0 neki %), nego da rizikujem da završim na kineskom respiratoru.
A vidjeli smo da virus ne bira i nema pravila. Nikad se ne zna.
Svedi sad npr otvaraju sve i ukidaju sve mjere. Svi su imali šansu da se vakcinisu i 80% ljudi i jeste.
Sad bujrum, na svoj rizik. A pandemija još nije gotova. Daleko od toga.
Ja i dalje u prodavnici nosim masku iako sam primila obe doze….
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 469 times
Been thanked: 1426 times

Post by edo_79 »

Dori wrote: 22 Sep 2021, 13:53

Ma nije vakcini….Ja vjerujem nauci. Znaci ljudi istražuju, naprave nešto, milioni ljudi primi to isto, a ja se odlučim suprotno, jer sam nešto eto čitala. Niti sam naučnik niti imam dodira sa bio medicinom. Kao da meni neki ljekar dodje pobijati teze o ekonomiji.
Nekako radije ću i rizikovati sa vakcinom (ako već postoji 0,0 neki %), nego da rizikujem da završim na kineskom respiratoru.
Svedi sad npr otvaraju sve i ukidaju sve mjere. Svi su imali šansu da se vakcinisu i 80% ljudi i jeste.
Dori ... sve je to OK .... eto ti vjeruješ nauci i ja evo, govorim u svoje ime, poštujem tvoj izbor i to u što ti vjeruješ.
Ti vjeruješ u vakcinu, ja vjerujem u sopstveni imuni sistem i ne vidim čemu tolika frka, zbrka i čemu tolike polemike .....
Ti imaš svoj izbor i razloge za to, ja imam svoj izbor i svoje razloge .... ne vidim u čemu je problem??
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15098 times
Been thanked: 14874 times

Post by Dori »

edo_79 wrote: 22 Sep 2021, 14:01
Dori wrote: 22 Sep 2021, 13:53

Dori ... sve je to OK .... eto ti vjeruješ nauci i ja evo, govorim u svoje ime, poštujem tvoj izbor i to u što ti vjeruješ.
Ti vjeruješ u vakcinu, ja vjerujem u sopstveni imuni sistem i ne vidim čemu tolika frka, zbrka i čemu tolike polemike .....
Ti imaš svoj izbor i razloge za to, ja imam svoj izbor i svoje razloge .... ne vidim u čemu je problem??
Sto se mene tiče, nikakvih problema nema. Poštujem svačiji izbor….Samo kažem šta ja mislim i čega me je strah…
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 469 times
Been thanked: 1426 times

Post by edo_79 »

Dori wrote: 22 Sep 2021, 14:04
edo_79 wrote: 22 Sep 2021, 14:01

Sto se mene tiče, nikakvih problema nema. Poštujem svačiji izbor….Samo kažem šta ja mislim i čega me je strah…
Svako iole normalan ima strah od svega ovoga Dori .... :cvijece :pusa
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

:D.
dream of spring...
Post Reply

Return to “Stare ankete”