Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Pa i nije, on je član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Velika razlika.
Jedino Hrvati imaju pro Bosanskog covjeka..
ostala dva naroda imaju samo debile izgleda,.
Pošto je Bošnjaka više, kao što imaju i više stranaka i više glasača onda ne možeš ni očekivati da iz reda hrvatskog naroda imaš isti scenarij kao kod izbora iz reda bošnjačkog naroda.
Denis Bećirović je dokaz da je itekako postojala struja koja je na zadnjim izborima glasala protiv SDA i HDZ, koji su birali bosanskog građanskog čovjeka i iz reda hrvatskog i iz reda bošnjačkog naroda tako da ti ta teorija ne pije vode, jedini je razlog da zbog velike razlike u broju između Hrvata i Bošnjaka SDA će uvijek iskoristiti tu prednost i njihov će kandidat proći jer će se glasovi između dva bosanska građanski orijentisana člana predsjedništva (iz reda bošnjačkog i iz reda hrvatskog) dijeliti pa će oni to iskoristiti dok HDZ zbog manjka stanovništva nema taj luksuz
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Animalse, Dodik nije samo Srbima u Predsjedništvu nego svima. I tebi. Džaferović isto. I tebi je Džaferović u Predsjedništvu, ne samo Nazifu. I Dodik mu je. Odluke Predsjedništva nema bez saglasnosti sve trojice, uključujući Komšića.
Ne vjerujem da ti u Predsjedništvu smeta Komšić a ova druga dva debila su ti okej...prosto odbijam da vjerujem.
MarlboroGold wrote: 23 Sep 2021, 00:05
Bio je Denis Bećirović iz reda Bošnjaka koji bi također zastupao građane na prošlim izborima, ali mu je malo falilo. Po zadnjim statistikama broj Hrvata u BiH je ispod 10%. Trećina je napustila BiH od zadnjeg popisa 2013. godine kad ih je bilo nešto iznad 15%. Do kad misle trubiti o predstavljanju i konstitutivnosti? I kad ih bude 5%, tj. kad po svim parametrima postanu teška manjina? Sve ovo što Čović radi je zadnja slamka spasa sa izbornim zakonom da sebe i stranku održi u životu da mogu i dalje biti baje u BiH i to je jedini razlog zašto to žele progurati. Jebe se HDZ-u za narod kojeg su najviše oni sami otjerali iz Bosne.
Nije im Komšić kriv što njega žele pro BiH građani, a koji nisu nužno nacionalisti. Jedno 7-8% od ovih 10% Hrvata žele ekskluzivitet kojeg nema nigdje na planeti. Jbt pa više je Bosanaca i Hercegovaca koji se ne izjašnjavaju etnički nego Hrvata u Bosni.
Pa sta..ali su konstituivni, kakvi da su..
ne mozes poreci..
i nije nitko otjerao narod iz BiH..
idu ljudi sami, otici ce svi, kad mognu..
Pa bas zato je opravdano prozivati. Predstavnici naroda kojeg je 10% u BiH ponasaju se kao da predstavljaju 30-40% ljudi. Konstitutivnost treba ukinuti ili istu skroz mijenjati zbog naprijed navedenog apsurda. Vecini ljudi je jasno da je to cirkus
Šabović Adis wrote: 23 Sep 2021, 04:30
Animalse, Dodik nije samo Srbima u Predsjedništvu nego svima. I tebi. Džaferović isto. I tebi je Džaferović u Predsjedništvu, ne samo Nazifu. I Dodik mu je. Odluke Predsjedništva nema bez saglasnosti sve trojice, uključujući Komšića.
Ne vjerujem da ti u Predsjedništvu smeta Komšić a ova druga dva debila su ti okej...prosto odbijam da vjerujem.
Dodika bi poslao u Beograd, da se ne vraca vise..
ionako je svaki dan kao Vuciceva pudlica tamo..
nije mi jasno kako jedan clan predsjednistva jedne drzave stalno prica
protiv nje i visi u susjednoj drzavi svaki dan..
Komsic mi ne smeta, samo mu je uloga bezvezna..
on je predstavnik Bosanaca a ne Hrvata..
Pa sta..ali su konstituivni, kakvi da su..
ne mozes poreci..
i nije nitko otjerao narod iz BiH..
idu ljudi sami, otici ce svi, kad mognu..
Pa bas zato je opravdano prozivati. Predstavnici naroda kojeg je 10% u BiH ponasaju se kao da predstavljaju 30-40% ljudi. Konstitutivnost treba ukinuti ili istu skroz mijenjati zbog naprijed navedenog apsurda. Vecini ljudi je jasno da je to cirkus
Pa hoces reci da je Hrvata samo 350 tisuca u BIH..
Sve relevantne statistike ukazuju da ih nema ni 10% u BiH. Logika nalaže da se traže druga rješenja bez obzira šta je u Dejtonu, jer je on samo zaustavio rat i tu ne leži recept šta dalje nakon 20-30 godina.
Dakle, manje od 10%. Manjina. Ta manjina traži i dalje ekskluzivitet u predstavljanju, kojekakve norme da se ispoštuju etnički principi itd. Pa to je smiješno.
Ma nema rjesenja dok god netko hoce drugima da vlada..
I kakvo rjesenje je moguce..
svesti Hrvate na nacionalnu manjinu i to bi za tebe bilo rjesenje..
moras cekati da se svi isele, pa onda vladaj, ko ti brani...
Samo ukinuti konstitutivnost i kapak ... tri konstitutivna naroda seru zadnjih 20 i kusur godina, mjere ko ima veću kitu i seru okolo .... čuj tri konstitutivna ravnopravna naroda .... a šta je s ostalima??
Mogu se kladiti da ima kandidata iz reda ''PREOSTALIH'' koji bi bili daleko bolji materijal za državnog službenika i predstavnika naše države od gospodina ''Nemože nam niko ništa'', gospodina ''Moram sredit zube sad kad sam u predsjedništvu'' i gospodina ''De mi naspi još jednu pa da vidimo kako ćemo se rastalit za fotelje''
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
Ovako kako je nametnut Komsic, tako bi se odvijalo sve..
sve bi Bosnjaci izabrali Hrvatima..
i Srbi tu vide istu opasnost, da im Bosnjaci nametnu sve..
ili ti to vidis drugacije..
edo_79 wrote: 23 Sep 2021, 08:35
Samo ukinuti konstitutivnost i kapak ... tri konstitutivna naroda seru zadnjih 20 i kusur godina, mjere ko ima veću kitu i seru okolo .... čuj tri konstitutivna ravnopravna naroda .... a šta je s ostalima??
Mogu se kladiti da ima kandidata iz reda ''PREOSTALIH'' koji bi bili daleko bolji materijal za državnog službenika i predstavnika naše države od gospodina ''Nemože nam niko ništa'', gospodina ''Moram sredit zube sad kad sam u predsjedništvu'' i gospodina ''De mi naspi još jednu pa da vidimo kako ćemo se rastalit za fotelje''
Ne mozes ukinuti, kako se tebi cefne..
Imaju neka pravila koja podrzavaju velike sile i ne pitaju se tu Bosnjaci nista..
Pa ti problem posmatraš jednodimenzionalno. Upravo HDZ Hrvati pokušavaju nametati pravila igre izmjenom izbornog zakona, izmjenom Ustava itd.
Ne svodim ih ja na manjinu, već Čović, a i sami sebe.
Što Čović ne radi više na zaustavljanju odliva svojih ljudi? Pa ja putovnice pa se ne moraju zajebavati sa birokratijom. Pa ja lično poznajem dosta Hrvata iz tih krajeva koji su otišli zbog Čovića i politike i što su te sredine pretvorili u vlastite oaze u kojima cvjetaju mito, korupcija i javašluk. Imaš mjesta sa hrvatskom većinom koja su skroz pusta. Imam familije u Vitezu, Hrvata, koji Čoviću jebu mater na svakom koraku. Vitez je postao pustinja. Nema omladine nikako i svi masovno napuštaju BiH ne više samo zbog malih plata. Prođi jednom kroz Livno, Duvno itd. Prazne kuće i nigdje žive duše.
Kriv mu je Komšić jer više nema dovoljno Hrvata koji će glasati za HDZ, a uveliko je on sam kriv što ih nema dovoljno. I to je sav problem.
Pa i ja sam iz Viteza i znam sta se desava..
ne ide nitko vani zbog Covica ili Bakira, vec se odatle uvijek islo vani..
Hrvati su uvijek isli u inostranstvo raditi, Bosnjaci i Srbi daleko manje..
to nam je valjda u genima, da se iseljavamo..
edo_79 wrote: 23 Sep 2021, 08:35
Ne mozes ukinuti, kako se tebi cefne..
Imaju neka pravila koja podrzavaju velike sile i ne pitaju se tu Bosnjaci nista..
Ali izborni zakon mijenjati možeš jel??
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
"ne ide nitko vani zbog Covica ili Bakira, vec se odatle uvijek islo vani.."
To ti nije tačno. Ljudi zbog ovakve politike, nesigurnosti, korupcije itd. napuštaju BiH unazad 10 godina, a Bakir, Dodik i Čović su najveći krivci za sve navedeno. I Hrvatima je sve više muka od Čovića isto kao što je i Bošnjacima po pitanju Bakira. Kod Bošnjaka je to još izraženije jer ih manje ubijaju u pojam sa "budi s nama ili nisi Bošnjak", pa nisu primorani da šute i trpe.
Last edited by Masamune on 23 Sep 2021, 09:40, edited 1 time in total.
Ja govorim za ljude koji su napustili BiH u zadnjih 10 godina. To je pravi egzodus. Napuštaju svi kompletno, a plate više nisu najbitnije. Odlaze bolan i ljudi sa budžeta. Razloge sam gore već naveo.
Mislim, da se razumijemo..
nisam ja protiv Zejlka, da je puna BIH takvi bolje bi bilo..
ali ti nasao jednog i tog nametnuo Hrvatima, ii drzis se tog necega ko pijan plota..
a ako ces da budes vjerodostojan nadji jos dvojicu, iz redova druga dva naroda, pa nek vladaju..
a ne mi cemo svoje nacionaliste zadrzati, a vama cemo dati gradjanina, sa kojim manipuliramo..
Šabović Adis wrote: 23 Sep 2021, 04:30
Dodika bi poslao u Beograd, da se ne vraca vise..
ionako je svaki dan kao Vuciceva pudlica tamo..
nije mi jasno kako jedan clan predsjednistva jedne drzave stalno prica
protiv nje i visi u susjednoj drzavi svaki dan..
Komsic mi ne smeta, samo mu je uloga bezvezna..
on je predstavnik Bosanaca a ne Hrvata..
Ko je predstavnik Hrvata? Jel bio izbor za predstavnika?