Željko Komšić / Demokratska fronta
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24532 times
- Been thanked: 25035 times
- Status: Offline
Re: Željko Komšić / Demokratska fronta
Ultimativni cilj Bosnjaka nije bosnjakistan,da se razumijemo ..biranje Komsica je pokusaj spasavanja od raspada i podjele drzave..
Bosnjaci zele da zive u multinacionalnpoj drzavi sa svojim komsijama svih nacionalnosti i vjera,problem je sto drugi to izgleda ne zele sa Bosnjacima..
Kamo srece da se lider hdz ukaze i pocne pricati o suzivotu o saradnji sa "gradjanskim" partijama,barem 30% Komsiceve logike ..nikad ne bi bilo Komsica..ovako ..drzava se blokira,prijeti trecima 100 nekih klinaca,,nije cudo da je ljudima dopizdilo..
Bosnjaci zele da zive u multinacionalnpoj drzavi sa svojim komsijama svih nacionalnosti i vjera,problem je sto drugi to izgleda ne zele sa Bosnjacima..
Kamo srece da se lider hdz ukaze i pocne pricati o suzivotu o saradnji sa "gradjanskim" partijama,barem 30% Komsiceve logike ..nikad ne bi bilo Komsica..ovako ..drzava se blokira,prijeti trecima 100 nekih klinaca,,nije cudo da je ljudima dopizdilo..
dream of spring...
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14262 times
- Been thanked: 9856 times
Greska, pa onda velika steta je vec napravljena, i ovo se nece nikad popraviti.
Ovo izjednacavanje vjere, nacije, plemena je pogubno za sve, a vi kako hocete
Ne cudi me sto Srbi za sve govore da su Srbi, pocev od Bosnjaka pa onda nadalje.
Cim je pravoslavac Srbin je, cim je katolik Hrvat je. Nije ljudi, nije. Jednako kao sto musliman nije Bosnjak
Bosanac/Hercegovac pa pravoslavac, katolik, musliman, ali i ostali
Al jok
Ovo izjednacavanje vjere, nacije, plemena je pogubno za sve, a vi kako hocete

Ne cudi me sto Srbi za sve govore da su Srbi, pocev od Bosnjaka pa onda nadalje.
Cim je pravoslavac Srbin je, cim je katolik Hrvat je. Nije ljudi, nije. Jednako kao sto musliman nije Bosnjak

Bosanac/Hercegovac pa pravoslavac, katolik, musliman, ali i ostali
Al jok

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Pa ne mozeironman wrote: 23 Sep 2021, 12:38 Ultimativni cilj Bosnjaka nije bosnjakistan,da se razumijemo ..biranje Komsica je pokusaj spasavanja od raspada i podjele drzave..

Taj covjek (nije jedini) je izgubio vezu sa realnoscu, identitetom, precima, svime

Mah... Dzaba drobim

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3867 times
- Been thanked: 3572 times
Ti opet gledaš na BiH na torovski način dok većina građana iz Federacije glasa na građanski način gdje imaju opcije da glasaju za svakog kandidata iz Federacije a Čovića kao i svakog drugog političara kažnjavaju tako što će protukandidatima dati glas. I da, u pravu si, brže ka cilju za nas, cilj zvani građanska država.animals wrote: 23 Sep 2021, 12:30Covic je lopina, nista ja za njega ne kazem..Naseef Mushroom wrote: 23 Sep 2021, 12:00
A koga smo mi birali i nametnuli Hrvatima? Elvedina Pezića? Sebiju Izetbegović? Mulahusića? Nekog Muhameda koji se izjašnjava kao Hrvat?
Ne već Željka Hrvata iz hrvatske obitelji koji u mjestima gdje je drugi narod većoma govori ponosno da je Bosanac. I to vama smeta?
Ako je tako onda ćemo vam opet to nametnuti i kod svalog drugog Hrvata koji se bude ponašao anti-državno a i Srbima, a i prvog Bošnjaka koji bude anti-BiH ali takvih još nemamo u svojim redovima iako želite predstaviti da su svi isti.
Ako vi smatrate da je izbor pro-BiH Hrvata umjesto anti-BiH Hrvata početak nečega gdje ćemo vam sutra ugroziti pravo na jezik, religiju, tradiciju, običaje i historiju (nešto na šta nemamo pravo niti planiramo da vam ugrozimo), ako je to u istom rangu sa HDZ i Čovićem kao dio vašeg identiteta onda bogami odselite se svi i treba vodu za vama prosuti da se ne vraćate.
u stvari, birajte koga hocete, ja i moja familija se necemo nikada vratiti dole..
par Hrvata manje..brze ka cilju za vas..
A za nekoga ko na ovom forumu mjesecima tvrdi kako mu nije važna nacija, rasa i religija malo previše torovski razmišljaš, kao ona Boška Čavar sa onom šupljom "Ja sam građanski orijentisana, protiv nacionalizma, član sam Njihove Stranke bla bla bla" a onda kmeči zbog Željka Komšića

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
Jel to u koliziji s Ustavom?Naseef Mushroom wrote: 23 Sep 2021, 13:19Ti opet gledaš na BiH na torovski način dok većina građana iz Federacije glasa na građanski način gdje imaju opcije da glasaju za svakog kandidata iz Federacije a Čovića kao i svakog drugog političara kažnjavaju tako što će protukandidatima dati glas. I da, u pravu si, brže ka cilju za nas, cilj zvani građanska država.animals wrote: 23 Sep 2021, 12:30
Covic je lopina, nista ja za njega ne kazem..
u stvari, birajte koga hocete, ja i moja familija se necemo nikada vratiti dole..
par Hrvata manje..brze ka cilju za vas..
A za nekoga ko na ovom forumu mjesecima tvrdi kako mu nije važna nacija, rasa i religija malo previše torovski razmišljaš, kao ona Boška Čavar sa onom šupljom "Ja sam građanski orijentisana, protiv nacionalizma, član sam Njihove Stranke bla bla bla" a onda kmeči zbog Željka Komšića![]()
Ne mereeee 

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
E ovo već sad prelazi u FGR patetikuedo_79 wrote: 23 Sep 2021, 10:11Hajd ti to njima objasni .... jel imaš državljanstvo BiH, imaš .... jel imaš ličnu/ osobnu BiH, imaš .... jarane ti si Bosanac i Hercegovac pa se ti puši ... sigurno kad odu vani kažu vidi onog pripadnika konstitutivnog naroda iz BiH .... a haa al malo MORGEN .....Julia-Klara wrote: 23 Sep 2021, 10:10
Apsolutno!
Prvo si Bosanac/Hercegovac, pa onda sve ostalo.
Jedno kolo, jedna raja i jedan preCednik![]()

Pa nije Bosna i Hercegovina jedina gdje se unutar države zna da pripadaju određenom narodu, etniji, regiji pa kada napuste tu državu onda su samo poznati kao pripadnici te države.
U Njemačkoj se razlikuju i ponose što su Bavarci, Švabe a kada odu negdje drugo onda su Nijemci.
U Americi se itekako ponose što su iz Teksasa, kao država za sebe. Imaš Amerikance što se ponose irskim i talijanskim korijenima, što ističu svugdje da su jevreji ili latinosi a svugdje drugo su samo Amerikanci.
Da li si Španac ili Katalonac je važno samo u Španiji, svugdje drugo su svi Španci.
U Kanadi je isto tako sa Anglo i Franko Kanadom, kao i u Belgiji, Švicarskoj i Kipru.
Da ne nabrajam ostale primjere jer ih ima dosta.
Samo kod nas je još FGR patetika, nemaj identitet jer nas vani svi gledaju isto. Pa naravno da hoće, hoćeš li ti kada ti dođe turista iz Kenije pitati "Jesi li ti pripadnik etničke grupe Luo ili Kamba da znam kako ću te oslovljavljati?"? Naravno da nećeš? Ko to radi? Niđe veze

Pa i u SFRJ smo bili Bosanci, Hercegovci, Srbijanci, Crnogorci, Makedonci pa kada odemo u Zapadnu Njemačku svi smo bili Jugosi, je li to znači da nisi Bosanac?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ustavi uglavnom garantuju prava za sve, svako ko nije zlomamjeran kada pogleda luđačku košulju zvanu Dayton shvatit će da je ovo živa diskriminacija i da svako ko ga je stvorio (a znamo ko) svjestan je da se mora mijenjati.Šabović Adis wrote: 23 Sep 2021, 13:20Jel to u koliziji s Ustavom?Naseef Mushroom wrote: 23 Sep 2021, 13:19
Ti opet gledaš na BiH na torovski način dok većina građana iz Federacije glasa na građanski način gdje imaju opcije da glasaju za svakog kandidata iz Federacije a Čovića kao i svakog drugog političara kažnjavaju tako što će protukandidatima dati glas. I da, u pravu si, brže ka cilju za nas, cilj zvani građanska država.
A za nekoga ko na ovom forumu mjesecima tvrdi kako mu nije važna nacija, rasa i religija malo previše torovski razmišljaš, kao ona Boška Čavar sa onom šupljom "Ja sam građanski orijentisana, protiv nacionalizma, član sam Njihove Stranke bla bla bla" a onda kmeči zbog Željka Komšića![]()
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Kontradiktorno u najmanju ruku; kako/zašto mijenjati ako su prava za sve, odnosno kako su prava za sve ako je diskriminacija?Naseef Mushroom wrote: 23 Sep 2021, 13:46Ustavi uglavnom garantuju prava za sve, svako ko nije zlomamjeran kada pogleda luđačku košulju zvanu Dayton shvatit će da je ovo živa diskriminacija i da svako ko ga je stvorio (a znamo ko) svjestan je da se mora mijenjati.
Gdje si pročitao to o diskriminaciji? U Ustavu?
Ne mereeee 

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Mislio sam na prava u drugim državama za razliku od naše luđačke košulje.Šabović Adis wrote: 23 Sep 2021, 13:59Kontradiktorno u najmanju ruku; kako/zašto mijenjati ako su prava za sve, odnosno kako su prava za sve ako je diskriminacija?Naseef Mushroom wrote: 23 Sep 2021, 13:46
Ustavi uglavnom garantuju prava za sve, svako ko nije zlomamjeran kada pogleda luđačku košulju zvanu Dayton shvatit će da je ovo živa diskriminacija i da svako ko ga je stvorio (a znamo ko) svjestan je da se mora mijenjati.
Gdje si pročitao o diskriminaciji? U Ustavu?
Možeš li ti glasati za svakoga bez obzira u kojem si entitetu? Imaš li pravo kandidovati se bez obzira u kojem si entitetu? Imaš li ti uopšte ista prava kao "Ostali" iz mješovitog braka, Jevrej ili Rom da se kandiduješ kao predsjednik?
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Koliko znam Jevrej i Rom nemaju prava da se kandiduju za člana Predsjedništva. Što nema naprimjer ni Mađar, ni Albanac, Nijemac...pa ako oni nisu diskriminisani nisu ni Romi i Jevreji. A nisu. Ustav jasno kaže da su narodi ravnopravni, a i građani.Naseef Mushroom wrote: 23 Sep 2021, 14:02Mislio sam na prava u drugim državama za razliku od naše luđačke košulje.Šabović Adis wrote: 23 Sep 2021, 13:59
Kontradiktorno u najmanju ruku; kako/zašto mijenjati ako su prava za sve, odnosno kako su prava za sve ako je diskriminacija?
Gdje si pročitao o diskriminaciji? U Ustavu?
Možeš li ti glasati za svakoga bez obzira u kojem si entitetu? Imaš li pravo kandidovati se bez obzira u kojem si entitetu? Imaš li ti uopšte ista prava kao "Ostali" iz mješovitog braka, Jevrej ili Rom da se kandiduješ kao predsjednik?
Šta je problem?
Ako hoćeš da se kandiduješ naprimjer u RS promijeniš mjesto boravka i onda se kandiduješ u RS. Ako si Jevrej a hoćeš da se kandiduješ za člana Predsjedništva iz reda Srba a stanuješ u Federaciji, onda promijeniš mjesto boravka, promijeniš nacionalonost i onda možeš da se kandiduješ bez problema. Šta?
Ne mereeee 

- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 1415 times
Ja imam identitet .... Bosanac i Hercegovac ... toliko ću ti odgovoriti .... a ovo ostalo, FGR i ti folovi ... šupljiraš bezzeNaseef Mushroom wrote: 23 Sep 2021, 13:44E ovo već sad prelazi u FGR patetikuedo_79 wrote: 23 Sep 2021, 10:11
Hajd ti to njima objasni .... jel imaš državljanstvo BiH, imaš .... jel imaš ličnu/ osobnu BiH, imaš .... jarane ti si Bosanac i Hercegovac pa se ti puši ... sigurno kad odu vani kažu vidi onog pripadnika konstitutivnog naroda iz BiH .... a haa al malo MORGEN .....![]()
Pa nije Bosna i Hercegovina jedina gdje se unutar države zna da pripadaju određenom narodu, etniji, regiji pa kada napuste tu državu onda su samo poznati kao pripadnici te države.
U Njemačkoj se razlikuju i ponose što su Bavarci, Švabe a kada odu negdje drugo onda su Nijemci.
U Americi se itekako ponose što su iz Teksasa, kao država za sebe. Imaš Amerikance što se ponose irskim i talijanskim korijenima, što ističu svugdje da su jevreji ili latinosi a svugdje drugo su samo Amerikanci.
Da li si Španac ili Katalonac je važno samo u Španiji, svugdje drugo su svi Španci.
U Kanadi je isto tako sa Anglo i Franko Kanadom, kao i u Belgiji, Švicarskoj i Kipru.
Samo kod nas je još FGR patetika, nemaj identitet jer nas vani svi gledaju isto. Pa naravno da hoće, hoćeš li ti kada ti dođe turista iz Kenije pitati "Jesi li ti pripadnik etničke grupe Luo ili Kamba da znam kako ću te oslovljavljati?"? Naravno da nećeš? Ko to radi? Niđe veze![]()
Pa i u SFRJ smo bili Bosanci, Hercegovci, Srbijanci, Crnogorci, Makedonci pa kada odemo u Zapadnu Njemačku svi smo bili Jugosi, je li to znači da nisi Bosanac?
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
ja ba, FGR patetika, kme kmeNaseef Mushroom wrote: 23 Sep 2021, 13:44E ovo već sad prelazi u FGR patetikuedo_79 wrote: 23 Sep 2021, 10:11
Hajd ti to njima objasni .... jel imaš državljanstvo BiH, imaš .... jel imaš ličnu/ osobnu BiH, imaš .... jarane ti si Bosanac i Hercegovac pa se ti puši ... sigurno kad odu vani kažu vidi onog pripadnika konstitutivnog naroda iz BiH .... a haa al malo MORGEN .....![]()
Samo kod nas je još FGR patetika, nemaj identitet jer nas vani svi gledaju isto. Pa naravno da hoće, hoćeš li ti kada ti dođe turista iz Kenije pitati "Jesi li ti pripadnik etničke grupe Luo ili Kamba da znam kako ću te oslovljavljati?"? Naravno da nećeš? Ko to radi? Niđe veze![]()

I sve te koje si pobrojao kada pitas sta su - Nijemci su, Amerikanci, Spanjolci, Belgijanci ...
Ne znam ja ko brka pojmove, al' hajd

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ti znaci imaš identitet, Bosanac i Hercegovacedo_79 wrote: 23 Sep 2021, 14:31Ja imam identitet .... Bosanac i Hercegovac ... toliko ću ti odgovoriti .... a ovo ostalo, FGR i ti folovi ... šupljiraš bezzeNaseef Mushroom wrote: 23 Sep 2021, 13:44
E ovo već sad prelazi u FGR patetiku![]()
Drago mi je da kao Mostarac imaš identitet da si Bosanac ili kao Zeničanin da si Hercegovac

Ali evo, tvoja sopstvena logika, ako si prije rata kada odeš u Njemačku, Austriju ili Italiju bio samo poznat kao Jugo i tamošnji mještani nisu pravili razliku između tebe i Srbijanaca, Makedonaca i Crnogoraca da li to znači da ustvari nisi Bosanac jer je tvoj identitet jedino Jugosloven?
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
Jarane ..... mislim stvaarno .... drž se ti svoje logike a mene i moju logiku pusti na miru ok ....Naseef Mushroom wrote: 23 Sep 2021, 15:11Ti znaci imaš identitet, Bosanac i Hercegovacedo_79 wrote: 23 Sep 2021, 14:31
Ja imam identitet .... Bosanac i Hercegovac ... toliko ću ti odgovoriti .... a ovo ostalo, FGR i ti folovi ... šupljiraš bezze
Drago mi je da kao Mostarac imaš identitet da si Bosanac ili kao Zeničanin da si Hercegovac![]()
Ali evo, tvoja sopstvena logika, ako si prije rata kada odeš u Njemačku, Austriju ili Italiju bio samo poznat kao Jugo i tamošnji mještani nisu pravili razliku između tebe i Srbijanaca, Makedonaca i Crnogoraca da li to znači da ustvari nisi Bosanac jer je tvoj identitet jedino Jugosloven?
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Nijemci ističu tamo da su Švabe ili Bavarci, isto kao u Americi Teksanci, u Španiji Katalonci, Franko-kanadani u Quebecu, u Belgiji Flamanci itd.Julia-Klara wrote: 23 Sep 2021, 14:38ja ba, FGR patetika, kme kmeNaseef Mushroom wrote: 23 Sep 2021, 13:44
E ovo već sad prelazi u FGR patetiku![]()
I sve te koje si pobrojao kada pitas sta su - Nijemci su, Amerikanci, Spanjolci, Belgijanci ...
Ne znam ja ko brka pojmove, al' hajd
Jedina razlika je sto mnogi poštuju ustav i patriote su države u kojoj žive pa su ujedno i državljani i pripadnici etnije kojoj pripadaju gdje je kod većine država ispred narodnosti tako da "Jedini identitet mora biti država a ako imam i neki drugi identitet ne mogu biti patriota" je obična FGR glupost koji samo još važi u strogom centru Sarajeva i Tuzle.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ti sam sebe pobijaš sopstvenom logikom tako da ti ja i ne trebam.edo_79 wrote: 23 Sep 2021, 15:17Jarane ..... mislim stvaarno .... drž se ti svoje logike a mene i moju logiku pusti na miru ok ....Naseef Mushroom wrote: 23 Sep 2021, 15:11
Ti znaci imaš identitet, Bosanac i Hercegovac
Drago mi je da kao Mostarac imaš identitet da si Bosanac ili kao Zeničanin da si Hercegovac![]()
Ako je po tvojoj logici "Ja sam samo Bosanac jer vani me niko ne zove Bošnjakom" onda nisi ni Bosanac jer su nas do prije 30 godina svi vani zvali Jugoslovenima.
- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
Koga to VAS? ...... U Jugoslaviji sam bio Jugosloven a u Bosni i Hercegovini sam Bosanac i Hercegovac .... koji dio nije jasan?Naseef Mushroom wrote: 23 Sep 2021, 15:27Ti sam sebe pobijaš sopstvenom logikom tako da ti ja i ne trebam.edo_79 wrote: 23 Sep 2021, 15:17
Jarane ..... mislim stvaarno .... drž se ti svoje logike a mene i moju logiku pusti na miru ok ....
Ako je po tvojoj logici "Ja sam samo Bosanac jer vani me niko ne zove Bošnjakom" onda nisi ni Bosanac jer su nas do prije 30 godina svi vani zvali Jugoslovenima.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24532 times
- Been thanked: 25035 times
Tema je Zeljko Komsic..
Jos malo docete do Pantelije iz pokopnog drustva
Jos malo docete do Pantelije iz pokopnog drustva

dream of spring...
- Šabović Adis