Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Pasaga wrote: 05 Sep 2021, 18:48
ja sam dobar,zelim svima pomoci,kolko mogu
sirio bih ljubav ....
I ja sam divan. Kad imam za svoje potrebe. Kad nemam, bolje se skloni.
Ja nisam divan i gledam u svakoga samo ono njihovo lose.Nesmi se nikom vjerovati svi lazu.
Egoisticno i sebicno gledam samo svoje prednosti a ostali drugi njihove sudbine me neinteresuju.
Ako nekom hocu da dovodim zlo,onda samo sutim i uradim to.
Za mene je relevantno samo rezultat na kraju.
Covjek je u dubini svoga bica ambivalentan,
sklon da voli I mrzi jednu istu osobu ili predmet. Ako se ne otrgnemo u fazi odrastanja od prevelike sebicnosti ostat cemo vjecno zarobljeni u toj fazi I nikada nećemo dovoljno izgradiiti svoj Individuum da se prebaci na vise voliti a manje mrziti.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Ako naidemo na zlu osobu osjetit cemo tu negativnu energiju u prostoru,
mene takav osjecaj ljudske surovosti izbaci iz takta I ne znam kako da pridem tolikom nedostatku empatije.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Ne možete osjetiti, već možete samo saznati da je osoba zla. Zavisno od postupaka, reakcije itd.
Čak i to zna dovesti do pogrešne procjene osobe. Svi mi nekad imamo i loš dan, pa nekad ostavi takav dojam kod drugih.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
MarlboroGold wrote: 27 Sep 2021, 22:40
Ne možete osjetiti, već možete samo saznati da je osoba zla. Zavisno od postupaka, reakcije itd.
Čak i to zna dovesti do pogrešne procjene osobe. Svi mi nekad imamo i loš dan, pa nekad ostavi takav dojam kod drugih.
Tako je , često nismo svjesni toga jer ne vidimo sebe u nekim trenucima ..
Kada vidim skakavca u sobi,više skačem ja ,nego on
MarlboroGold wrote: 27 Sep 2021, 22:40
Nema ti to nikakve veze sa losim ili dobrim danom I kasnim saznanjem da je osoba zla.
Iskustveno godinama radim sa puno ljudi I to je moja osjecajna vjezbaonica odnosno moj sigurni Indikator gdje vrlo brzo spoznam tko je samo malo naporan ili pomalo tezak za razliku od losih ljudi koji u mom mozgu stvaraju veliki kaos.
Calla wrote: 27 Sep 2021, 15:18 Ako naidemo na zlu osobu osjetit cemo tu negativnu energiju u prostoru,
mene takav osjecaj ljudske surovosti izbaci iz takta I ne znam kako da pridem tolikom nedostatku empatije.
a sta ako je neko samo nedrustven ili ti negodi /nije legao srcu?
ja znam osobe koje su izuzetno popularne medju ljudima,ali isto tako znam kakav pakao prozivljavaju oni koji su bliski s tom osobom u srodstvu
Da bi bio zao, moras prepoznati i dobro, subjektivni dozivljaji toga su apslotno nebitni i svode se na mocionalne ispade ako nemas ontolosku bazu za te pojmove, u suprotnom to je obicna iluzija i simulacija, jelte.
Last edited by The 51st State on 01 Nov 2021, 15:44, edited 1 time in total.