I ljudi se boje vakcina

Moderator: Krokodil Behko
Kad ga metnu u izolaciju i ako zaglavi bolnice more se komotno ubit, kad banka jamije ratu kurac ce mu od bolovanja ostatDori wrote: 28 Sep 2021, 20:23 Fadilovi respiratori + Dodikov kisik….Koja kombinacija….
I ljudi se boje vakcina![]()
Jos onaj iz moostara sazad da nam udje i jebaji ga.Dori wrote: 28 Sep 2021, 20:23 Fadilovi respiratori + Dodikov kisik….Koja kombinacija….
I ljudi se boje vakcina![]()
Venera wrote: 27 Sep 2021, 08:54Moj izvor:Šabović Adis wrote: 26 Sep 2021, 19:50 http://www.rijecidjelo.ba/content/znate ... R2jQzI7qF8
Ha! Eto vam sad, antivakseri, ko se ne vakciniše - Hitler!
Nazi Medicine, Tuberculosis, and Genocide
This chapter explores the connections between Nazi medicine, tuberculosis (TB), and genocide. TB was deeply enmeshed in Nazi ideology of racial purity and viewed as a marker of genetic inferiority. In Germany in the 1930s, people with TB were stigmatized, prohibited from marrying, forced to undergo sterilization, and eventually euthanized in the so-called “mercy-killings.” Once the war began, the Nazis used TB as a form of biological warfare. Nazi doctors euthanized TB sufferers throughout Germany and the eastern occupied lands or used TB as a convenient excuse to kill those they deemed “life unworthy of life,” such as the Jews, whether they actually had TB or not. They conducted torturous medical experiments on children and adults in ill-conceived attempts to find a TB vaccine or effective TB medications. The Nazi state also stimulated TB epidemics. Crowded living conditions in the ghettos and camps, poor sanitation, and near starvation diets contributed to the spread of the infectious disease. When the Allies liberated the camps in Germany and Austria at the end of the war, TB was the most serious infectious disease they faced. This chapter argues that the Nazi state used TB as a justification for murder and targeted disease by eradicating people.
© 2018 S. Karger AG, Basel
Da dodam još jedan jak zanimljiv tekst u vezi povijesti cjepljenja Njemačka i Engleska:
https://www.oneducation.net/no-08_septe ... y-germany/
Dunjaa wrote: 29 Nov 2020, 20:29 Ja mislim da ćemo ipak morati ako želimo da putujemo u drugim zemljama. Ne bih se ni ja vakcinisala i mislim da bih dobro tu koronu podnijela, ali pošto volim da putujem....
pomalo je bez veze da se neko vakciniše samo da bi putovao imajući u vidu da zemlje zapadne evrope u koje se najčešće i putuje lako mogu staviti balkan na crnu listu i onda svakako nema putovanja.superwoman wrote: 30 Sep 2021, 01:08 Srećo draga, tvoje zdravlje je puno vrijednije od trenutačnih zakona koje uvode nacisti kojima će se suditi za zločine protiv čovječnosti.
Dunjaa wrote: 29 Nov 2020, 20:29 Ja mislim da ćemo ipak morati ako želimo da putujemo u drugim zemljama. Ne bih se ni ja vakcinisala i mislim da bih dobro tu koronu podnijela, ali pošto volim da putujem....
MarlboroGold wrote: 30 Sep 2021, 02:28 Dr. Reiner Fuellmich prvo nije doktor, već pravnik. U tom njegovom odboru je tek nekolicina doktora, a između ostalog glavna karika je dr. Wolfgang Wodarg, a tek o njemu i njegovim teorijama i zaključcima može svašta da se priča u toj mjeri da ga se i naučna zajednica u Njemačkoj apsolutno odrekla. On je između ostalog tvrdio da je Covid pandemija izmišljotina. Pa jest nema šta... kod mene u zgradi od pojave Covida u BiH 5 osoba je umrlo, a između ostalog i skoro čitava jedna porodica i to nisu metuzalemi, već mlađi ljudi. To ne radi sezonska gripa u toj mjeri, a pogotovo kod mlađih ljudi.
I odakle samo ničete da mi je znati... de se ba prvo informišite o materijalu kojeg želite gurati na forumima i društvenim mrežama. Opet skepticizam prema nauci i naučnoj zajednici![]()
saint_mirad wrote: 30 Sep 2021, 01:19pomalo je bez veze da se neko vakciniše samo da bi putovao imajući u vidu da zemlje zapadne evrope u koje se najčešće i putuje lako mogu staviti balkan na crnu listu i onda svakako nema putovanja.superwoman wrote: 30 Sep 2021, 01:08 Srećo draga, tvoje zdravlje je puno vrijednije od trenutačnih zakona koje uvode nacisti kojima će se suditi za zločine protiv čovječnosti.
A što bi razmisljo za druge?Dunjaa wrote: 01 Oct 2021, 20:54saint_mirad wrote: 30 Sep 2021, 01:19
pomalo je bez veze da se neko vakciniše samo da bi putovao imajući u vidu da zemlje zapadne evrope u koje se najčešće i putuje lako mogu staviti balkan na crnu listu i onda svakako nema putovanja.
Kad bi ti imao stare i nemoćne roditelje koji žive 3000 kilometara daleko, razmislio bi dva put.
EVROPSKA AGENCIJA ZA LIJEKOVE OBJAVILA: "Venska tromboza nuspojava vakcine Johnson & Johnson"
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests