Samo sam htio biti siguran gdje je se ta proslava dogodila jer je to itekako važno kada se neko žali kako mu je dijete doživilo neugodnost.
Ti me upita kako bi reagovao i da li bi me nerviralo da mi tako neko djetetu kaže da je balijica. Naravno da bi moje dijete moglo doći u takvu situaciju u Doboju, Banjaluci, Prijedoru, Višegradu ali je velika razlika što će na toj proslavi kada neko odsvira pjesme Azra, Selma ili Esma za nečiju majku od 20 ljudi 19 njih tako reći mom djetetu plus nekoliko profesora, sekretarica, pedagog pa i direktor ako ih pozovu na proslavu i svi Srbi bi se tom jednom Srbinu koji je brani nayebali majke i otjerali ga
dok će u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Bihaću itd. od 20 ljudi 1 osoba Srbinu i Hrvatu to reći a 19 ga napasti, baš kao što je se i desilo a i takav incident će se desiti na svakoj desetoj proslavi.
To kako kao otac reaguješ, u to ne ulazim ali nervira to "Nekada pomislim da bi bilo bolje da smo djecu u drugoj državi odgajali" gdje izjednačavaš većinski bošnjačke sredine sa većinski srpskim i hrvatskim sredinama iako svi znamo kako se osjećaju Srbi i Hrvati u Sarajevu a kako Bošnjaci u Tesliću i Širokom.
Narvno da ima i kod nas nacionalista i budala ali nije organizovano kolektivno ludilo kao u drugim krajevima gdje te tjera da odseliš i sve BH gradove stavljaš u isti koš. Budale koje će ti napasti kćerku zbog imena možeš naći i u New Yorku i Amsterdamu.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)