i svi sretniCallaclassicgirl wrote:pod obavezno,,
sve danasnje mlade tate od prvog dana trudnoce zajedno educirati i pred porod zajedno sa svojom zenom povesti u radaonu ,drage tate to su vasa djeca koju trebate zajedno sa majkama donijeti na svijet
ne bi volila da se muskarci osjecaju diskriminiranim kao sto je to zdravstveno drustvo godinama cinilo sa ocevima
,,zena u radaonu a oca posalju ispod prozora???
Tata u rađaoni
Moderator: spacebound
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
- Status: Offline
Re: Tata u rađaoni
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9179 times
- Been thanked: 5868 times
Naravno.Pasaga wrote:i ja sam ovdje dobio jedno djete.
Nudili su mi da prisustvujem,odbio sam,nebi nikad
Zena se nije uopste ljutila,cak je i ona bila tog misljenja.
To mi je nekako,uz svo postovane,nekako mi je ...skroz bezzze
Jos malo ce "trenderi" za ručice se držeći ići zajedno i na kolonoskopiju
The Dark Side Of The Forum...
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
u njemackoj je obavezno ici na kalenoskopiju u pratnji nekoga... doktor te nece pustit da izadjes iz ordinacije ako nemas pratnju
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Mister No

U Bosni ima zubara koji te neće pustiti da izadješ iz ordinacije ako nemaš pratnju, ali to ne znači da je pratnja obavezna da čuči u ordinaciji i bulji ti u žvalje dok ti se plombira zub.
- gejsha
- Inventar foruma

- Been thanked: 4 times
Mislim da bih osjećala samo još veću napetost što je on tu.
Već sam rekla, možda nekad promijenim mišljenje, ali sad za sad ne bih željela da on bude tu.
Već sam rekla, možda nekad promijenim mišljenje, ali sad za sad ne bih željela da on bude tu.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
Kad me nešto boli fizički najviše volim biti sama i na miru.
Meni skoro i doktori smetaju na porodu, da se mene pita rodila bih sama u kakvom šumarku daleko od svijeta.
Šalu na stranu, bezveze mi je tvrditi da je jača ljubav onih što zajedno u paru prolaze porod.
To bi značilo da, prije nego je to postalo pomodno, nitko se nikad nije volio.
Meni skoro i doktori smetaju na porodu, da se mene pita rodila bih sama u kakvom šumarku daleko od svijeta.
Šalu na stranu, bezveze mi je tvrditi da je jača ljubav onih što zajedno u paru prolaze porod.
To bi značilo da, prije nego je to postalo pomodno, nitko se nikad nije volio.
- Luna.
- Inventar foruma

nek govori ko sta hoce, meni nije normalno da danasnji ocevi nemaju zelju dozivjeti rodjenje svog djetea u radjaoni...
da moj muz nije izrazio zelju da bude samnom, ne bi mi bilo ni malo drago.. a da ne govorim tek kakav bi imala problem s tim, da je moju zelju da bude samnom odbio... tad bi mozda preko toga i presla, a danas ne vjerujem da bi iako sam jako popustljiva...
da moj muz nije izrazio zelju da bude samnom, ne bi mi bilo ni malo drago.. a da ne govorim tek kakav bi imala problem s tim, da je moju zelju da bude samnom odbio... tad bi mozda preko toga i presla, a danas ne vjerujem da bi iako sam jako popustljiva...
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
-
Ruana
Naravno nije pod moranje ali je lijepo da kada djeca porastu da im otac prica o tome.Lutka wrote:nek govori ko sta hoce, meni nije normalno da danasnji ocevi nemaju zelju dozivjeti rodjenje svog djetea u radjaoni...
- Luna.
- Inventar foruma

bas tako... nije mi normalno da otac nema zelju da prisustvuje ako mu se mogucnost pruza... moj muz djeci stalno govori da ih je on vidio prije mene a i da je njih vidio njega vidjela prije prije nego sto sam ih ja vidjela...loodacha swatka wrote:Naravno nije pod moranje ali je lijepo da kada djeca porastu da im otac prica o tome.Lutka wrote:nek govori ko sta hoce, meni nije normalno da danasnji ocevi nemaju zelju dozivjeti rodjenje svog djetea u radjaoni...
Djole
Djole
-
dacina_curica
Ja ne kontam zasto se prisustvo oceva u radjaoni smatra pomodarstvom?
U mnogim drzavama ocevi jos uvijek nemaju pravo biti u radjaoni, tako da htjeli - ne htjeli nemaju izbora. A ako ga vec imaju zasyo ne bi prisustvovali. Ok, razumijem da su neki ljudi osjetljivi pa ne mogu podnijeti taj prizor, iskreno ne bih ni ja gledala kako se neko poradja (na lamaze casovima sam lijepo zazmirila kad su nam pokazivali film
) ali biti u radjaoni ne znaci da si na par sa doktorom nego da si tu za svog partnera koji prolazi kroz nesto od velike zivotne vaznosti. Drugo je ovo sto gejsha kaze da ona misli da ONA ne bi htjela muzevo prisustvo jer bi joj mozda bilo teze ali ja znam da mi nije bilo cove sa mnom kroz svih onih (sto se cinilo kao) milion sati u bolovima da ne bih podnijela sve to sa lakocom sa kojom jesam (a imala sam drama komplikovan porod). Ja npr. nisam htjela da mi.mama bude tu jr je panicar a ja nisam i jednostavno mi ta vrsta energije nije trebala u sobi. Nazvali je kad sam bila u operacionoj sali I ona je bila prva koja ga je vidjela nakon nas. I svi zadovoljni.
A da otac nema zelju (i bas mislim na zelju ne ovu osjetljivost na prizor kao u slucaju Ruaninog muza npr.) to je I meni malo cudno...ali hajde, nisu ni svi ocevi isti...
U mnogim drzavama ocevi jos uvijek nemaju pravo biti u radjaoni, tako da htjeli - ne htjeli nemaju izbora. A ako ga vec imaju zasyo ne bi prisustvovali. Ok, razumijem da su neki ljudi osjetljivi pa ne mogu podnijeti taj prizor, iskreno ne bih ni ja gledala kako se neko poradja (na lamaze casovima sam lijepo zazmirila kad su nam pokazivali film
A da otac nema zelju (i bas mislim na zelju ne ovu osjetljivost na prizor kao u slucaju Ruaninog muza npr.) to je I meni malo cudno...ali hajde, nisu ni svi ocevi isti...
- Mister No

Naravno, dramatična je razlika kada otac vidi dijete pri porodu na tri sekunde prije majke.
Vrijeme je da jednom svatite da kada vama nešto nije normalno, da možda vi niste normalni.
Logično je, ukoliko supruga traži da prisustvuje suprug tom činu, da to on i učini (nisu bitni razlozi, i sigurno da treba udovoljiti njenom zahtjevu) ali ako to ona ne želi, i smatra porod intimnim činom po forumskim pametnicama ispada nenormalna, jel?
A po istim pametnicama, isto tako, je normalno da se kurate runje drže za rukice dok setaju gradom, žvale u parku a onda im daju i da odgajaju djecu...
I sve ovo nije pomodarstvo, tako je to u njihovoj familiji u Bosni već vijekovima, od djeda vidjele.
Ajmo sad na podršku feministicama hip hip HURA!!!
Vrijeme je da jednom svatite da kada vama nešto nije normalno, da možda vi niste normalni.
Logično je, ukoliko supruga traži da prisustvuje suprug tom činu, da to on i učini (nisu bitni razlozi, i sigurno da treba udovoljiti njenom zahtjevu) ali ako to ona ne želi, i smatra porod intimnim činom po forumskim pametnicama ispada nenormalna, jel?
A po istim pametnicama, isto tako, je normalno da se kurate runje drže za rukice dok setaju gradom, žvale u parku a onda im daju i da odgajaju djecu...
I sve ovo nije pomodarstvo, tako je to u njihovoj familiji u Bosni već vijekovima, od djeda vidjele.
Ajmo sad na podršku feministicama hip hip HURA!!!
Last edited by Mister No on 15 Feb 2013, 00:23, edited 1 time in total.
- Sibila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 39 times
- Been thanked: 905 times
Moliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim ? da me gleda onakvu ?
ma cim prvi trud naidje ima da ga sutnem napolje da ga ne bi krivila eventualno psovala za bolove i to to kroz sta prolazim
njegovo je da se pobrine da imam dobrog doktora, babicu........i kad se zavrsi ima da mi donese kafu, cokoladu ..i da me pazi ko kap vode na dlanu.
da me gleda rascerecenu...kako urlicem u znoju........samo bi me nervirao...kad prodje bol ja sa osmjehom na licu i bebicom kazem tata vidi sta smo dobili .
i
ma cim prvi trud naidje ima da ga sutnem napolje da ga ne bi krivila eventualno psovala za bolove i to to kroz sta prolazim
njegovo je da se pobrine da imam dobrog doktora, babicu........i kad se zavrsi ima da mi donese kafu, cokoladu ..i da me pazi ko kap vode na dlanu.
da me gleda rascerecenu...kako urlicem u znoju........samo bi me nervirao...kad prodje bol ja sa osmjehom na licu i bebicom kazem tata vidi sta smo dobili .
i
Puslica* wrote:Mislim da bih osjećala samo još veću napetost što je on tu.
Ako bi baš insistirala bio bih tu naravno da joj ispunim želju ali ako su muški mogli hiljadu i više godina bez gledanja onda mogu i dalje.Nije me strah ,ako treba i sam bih je porodio ali kad već imamo doktore onda nema potrebe da mi budemo tu .
Joj nemate pojma da je to kako vi izgledate i ponasate najmanje bitno U tim trenucima 
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
i u ovoj temi se kose razlicita iskustva,,
bez obzira sto vi pisali ja vidim da u nasoj zemlji zaostaje i socijalni i edukativni zdravstveni sistem,(najvjerovatnije iz financijskih razloga na prvom mjestu )
,ponekad dobijem osjecaj da se kod nas namjerno zadrzava sto duze moze
srednjovjekovni nacin rada!!
a ljude pokrenuti u laksi ili bolji sistem izgleda da nije ni potrebno
cemu novine i onaj stari sistem je bio dobar,,!!
ja cu opet ponoviti ,,onaj kome se pruzi bolja i kvalitetnija sansa pri porodu u jednoj lijepoj porodicnoj atmosferi i uz pratnju kvalitativnog medicinskog tima on ce tu sansu zasigurno i probati ,uzeti!!
bez obzira sto vi pisali ja vidim da u nasoj zemlji zaostaje i socijalni i edukativni zdravstveni sistem,(najvjerovatnije iz financijskih razloga na prvom mjestu )
,ponekad dobijem osjecaj da se kod nas namjerno zadrzava sto duze moze
srednjovjekovni nacin rada!!
a ljude pokrenuti u laksi ili bolji sistem izgleda da nije ni potrebno
cemu novine i onaj stari sistem je bio dobar,,!!
ja cu opet ponoviti ,,onaj kome se pruzi bolja i kvalitetnija sansa pri porodu u jednoj lijepoj porodicnoj atmosferi i uz pratnju kvalitativnog medicinskog tima on ce tu sansu zasigurno i probati ,uzeti!!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
-
Blackhawk
Zar nije bit da te vidi takvu, i kroz kakve muke prodjes, i da onda poslije toga zna cijeniti to vise, i da bude bolji prema tebi...Tigris wrote:Moliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim ? da me gleda onakvu ?
ma cim prvi trud naidje ima da ga sutnem napolje da ga ne bi krivila eventualno psovala za bolove i to to kroz sta prolazim![]()
da me gleda rascerecenu...kako urlicem u znoju........samo bi me nervirao...kad prodje bol ja sa osmjehom na licu i bebicom kazem tata vidi sta smo dobili .![]()
![]()
i
Ovako ti udjes izadjes za pola sata, a on kaze vraga se je ona namucila to je nista.. A tih pola sata moze biti za tebe itekako dugo, i zasto da nemas onda nekog pored sebe kojeg volis i ko ti je sve??...
Naravno da bih pristao biti uz nju u tom trenutku, i vjerovatno kada dodje vrijeme da cu i biti... i u dobru i u zlu... i u tom najljepsem casu.... Pa zasto da ne..
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Blackhawk
za tvoj odgovor iznad!!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25307 times
- Been thanked: 6637 times
Tigris wrote:Moliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim ? da me gleda onakvu ?
ma cim prvi trud naidje ima da ga sutnem napolje da ga ne bi krivila eventualno psovala za bolove i to to kroz sta prolazim![]()
da me gleda rascerecenu...kako urlicem u znoju........samo bi me nervirao...kad prodje bol ja sa osmjehom na licu i bebicom kazem tata vidi sta smo dobili .![]()
![]()
i
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Blackhawk wrote:
... i u dobru i u zlu...
Jel sad moramo stajati uz uzglavlje našeg partnera u operacionoj sali i kad mu vade bruh ili operiraju kamence?
Za svaki slučaj... da ne bi netko pomislio da nismo normalni i da se ne volimo.