Nazivi ulica, trgova, institucija, spomenici..
Moderator: Krokodil Behko
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Status: Offline
Re: Naša stranka traži da spomenik na Kazanima sadrži da su žrtve ubili pripadnici Armije RBiH
Ne budite naivni. Ovo je direktna optužba te brigade i same armije bih.
Svi mi se morete obratit
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4029 times
- Been thanked: 3697 times
- Status: Online
Re: Naša stranka traži da spomenik na Kazanima sadrži da su žrtve ubili pripadnici Armije RBiH
Dino Konaković je inteligentno postupio što je na početku bio u koaliciji sa Njihovom Strankom.VLAST NA ISPITU
Trojka u Sarajevu nema usaglašen stav o sadržaju teksta na spomeniku na Kazanima
Šta treba pisati na spomen-obilježju ubijenim građanima srpske nacionalnosti na Kazanima kod Sarajeva - pitanje je na koje usaglašen odgovor nemaju ni vladajući u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
Prema nacrtu za gradnju spomenika, koji je predložila gradonačelnica Benjamina Karić (SDP) i kojeg je Gradsko vijeće jednoglasno usvojilo, na spomeniku bi trebalo biti ispisano sljedeće: "Zauvijek ćemo se, s tugom i poštovanjem, sjećati naših ubijenih sugrađana". Zatim bi bila ispisana imena ubijenih.
Gradski vijećnici Naše stranke, nezadovoljni nacrtom, inicirali su promjenu ove rečenice smatrajući da mora biti istaknuto da su ubijeni i ko ih je ubio: "Zauvijek ćemo se, sa tugom i poštovanjem, sjećati naših komšinica i komšija za čija ubistva osuđeni pripadnici 10. brdske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH)".
Napominjemo da je Naša stranka vladajuća sa SDP-om i NiP-om.
PODNIJELI INICIJATIVU
Naša stranka traži da spomenik na Kazanima sadrži da su žrtve ubili pripadnici Armije RBiH
Međutim, u SDP-u i NiP-u nemaju isto mišljenje kao u Našoj stranci. Vijećnik SDP-a Muamer Mekić je poručio da podržava nacrt, prvobitni prijedlog gradonačelnice te da je predložio da to bude stav cijelog sarajevskog SDP-a.
"Na posljednjoj sjednici Kantonalnog odbora SDP-a predložio sam zaključak da sarajevski SDP u potpunosti stoji iza odluke o podizanju spomen-ploče u obliku u kojem ju je gradonačelnica predložila", naveo je Mekić.
Nakon sjednice Kantonalnog odbora ove stranke ove sedmice u Vogošći saopćeno je da podržavaju gradnju ovog spomenika, ali nisu precizirali da li podržavaju da na njemu bude ispisan tekst koji je prvobitno predložen.
"Prihvaćen zaključak o podršci gradonačelnici Sarajeva i gradskim vijećnicima za postavljanje spomen-obilježja na Kazanima", istakli su iz Kantonalnog odbora SDP-a.
Vijećnik NiP-a Alem Logo je jasno poručio da je protiv prijedloga teksta koalicionog partnera - Naše stranke.
"Apsolutno sam protiv ideje ovakvog sadržaja. Nažalost, na Kazanima se jeste desio zločin u kojem su stradale naše Sarajlije, pripadnici različitih konfesija. Dakle, Armija RBiH nije počinila ovaj zločin, već je to uradio pojedinac, sa svojom paravojnom formacijom", istakao je Logo.
Iz prethodno navedenog je uočljivo da među vladajućom koalicijom ne postoji jedinstven stav o ovom pitanju.
Nakon što je javnost informisana o nacrtu, koji ne podrazumijeva definitivni izgled spomenika i onoga što će biti ispisano na njemu, veliki je broj onih koji smatraju da predloženi tekst nije adekvatan, tj. ocijenili su da mora biti naglašeno da su ubijeni i ko ih je ubio. Gradnju spomen-obilježja predložila je gradonačelnica Karić, a po preuzimanju gradonačelničke pozicije poručila da će spomenik biti izgrađen
Kao prvo što kao relativno nova stranka nije baš bilo najpametnije nastupati sam a kao drugo znaju da će glasači Njihove stranke glasati za bilo koga samo da nije SDA ali mislim da konačno trebaju to zlo od stranke nogirati, i Nrmina Nikšića smatram dovoljno karakterom da ni on neće ovaj sramotni prijedlog prihvatiti.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2805 times
- Been thanked: 23175 times
A sta treba pisati?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3766 times
- Been thanked: 6918 times
Tako i Srbija negira Srebrenicu..Taare wrote: 09 Oct 2021, 18:22 Ne budite naivni. Ovo je direktna optužba te brigade i same armije bih.
optuzba za Srpski narod..
ista mantra..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- HAVANA
- Forumaš godine
Evo j... me ne znam ni ja sta treba. Meni ovo ok. Trebaju imena zrtava i ko je pocinio zlocin. Kako to srociti da svima pase? Eto da ne vicemo samo i kritikujemo. Kako treba?
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
Metni komunisti, mi smo ionako sad dežurni krivci. 

Ne mereeee 

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ne treba sigurno pisati da su ubice pripadnici ARBiH jer samim time da je Caco ubijen od ARBiH dokazuje da takvo ponašanje nije bio način kako je se ponašala ARBiH i da je to bio čin pojedinaca. Ako see to stavi na tablu onda se izjednaava sa ponašanjem četnika u Zvorniki i ostalim mjestima što je ustvari i cilj te četničke stranke.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- HAVANA
- Forumaš godine
Kako bi ti napisao? U kratkim crtama.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Da smo se ponašali kao vrs i hvo onda bi to poređenje možda i bilo na mjestu. Cilj Koljevićeve stranke sa ovakvim potezom i ima cilj da ne bude razlike između ARBiH i genocidaša koji su klali po Srebrenici.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa napisao sam, mogu i imena ubica ali bez "Pripadnici ARBiH" jer samim time kako je Caco skončao dokazije da je se ARBiH distancirala od njega i da je se on sam diskvalificirao od nacina ratovanja ARBiH.
Kako bi se ti osjećao kada si se časno borio da je medu vama bio neki psihopata i da radi jednog stoji ime tvoje brigade iako vi ostali niste učestvovali u tome?
- HAVANA
- Forumaš godine
Iskreno ne znam. Treba odvojiti od regularnih a treba i napisati. Pripadnici jesu, brigada jeste... Ne znam. Kod mene je bilo u drugoj, ja sam bio prva. I oni su osudjeni. Nema komandne odgovornosti, individualni cin i zlocin koji je sankcionisan.Naseef Mushroom wrote: 09 Oct 2021, 20:19Pa napisao sam, mogu i imena ubica ali bez "Pripadnici ARBiH" jer samim time kako je Caco skončao dokazije da je se ARBiH distancirala od njega i da je se on sam diskvalificirao od nacina ratovanja ARBiH.
Kako bi se ti osjećao kada si se časno borio da je medu vama bio neki psihopata i da radi jednog stoji ime tvoje brigade iako vi ostali niste učestvovali u tome?
- Taare
- greatest
Da se radi o djelu zločinaca i odmetnika. Nipošto ne dozvoliti da se časnoj armiji kakva je bila arbih podmetne ovo kukavičje jaje.
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest
Ovo je glavni detalj. Prijedlog "naše stranke" indirektno optužuje arbih za činjenje zločina.
Helem,
Spomen obilježje/ploča nedužnim civilima i našim sugrađanima ubijenim od strane odmetnika/paravojne formacije na čijem se čelu nalazio caco.
Eto, ukratko kako bih to ja formulisao.
Ako treba detaljno tj kompletan tekst, nije problem.
Svi mi se morete obratit
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Ovo se dogodilo, nije podmetnuto.
Nemojte negirati zločine.
To je jednostavno pogrešno.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- HAVANA
- Forumaš godine
Nema armije na planeti da u ratu nije pocinila neki zlocin. Ne negirati, priznati, osuditi pocinioce, odati pocast zrtvama. To je ljudski i ispravno po meni.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Najpoganije je što žrtve nisu bile samo srpske nacionalnosti koje ova četnicka stranka namjerno ignoriše
Riječ je o pet žrtava ženskog spola i deset muškog, od 27 do 66 godina. Od identifikovanih žrtava, dvije žrtve su ukrajinske nacionalnosti, dvije žrtve hrvatske, jedna žrtva bošnjačke nacionalnosti i deset žrtava srpske nacionalnosti.“, navode iz Udruženja za društvena istraživanja i komunikacije, Forum ZFD BiH, Mreže za izgradnju mira i Centra za nenasilnu akciju.
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4343 times
- Been thanked: 3275 times
Ko negira zlocine?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- HAVANA
- Forumaš godine
Sa tobom stvarno nema svrhe pisati. Jesi ti ikad vidio cetnika u zivotu, znas li ti sta je cetnik? Il ti je svako ko ne dijeli tvoja uvjerenja, bilo vjerska ili neka druga u startu cetnik, ustasa...? Bolesno.Naseef Mushroom wrote: 09 Oct 2021, 21:56 Najpoganije je što žrtve nisu bile samo srpske nacionalnosti koje ova četnicka stranka namjerno ignoriše
Riječ je o pet žrtava ženskog spola i deset muškog, od 27 do 66 godina. Od identifikovanih žrtava, dvije žrtve su ukrajinske nacionalnosti, dvije žrtve hrvatske, jedna žrtva bošnjačke nacionalnosti i deset žrtava srpske nacionalnosti.“, navode iz Udruženja za društvena istraživanja i komunikacije, Forum ZFD BiH, Mreže za izgradnju mira i Centra za nenasilnu akciju.
- HAVANA
- Forumaš godine
Ja stvarno pokusam komunicirati na normalan nacin i svaki put se ujedem za jezik. Pogana ti je prica do bola a ne nudi nikakvo rjesenje. Samo mrznju.
- HAVANA
- Forumaš godine
I podmetanja i gdje jest i gdje nije.