TROSJED

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40838 times
Been thanked: 27307 times
Status: Online

KAD ALLAH NEŠTO ODREDI: Djeca su me molila da promijenim planove i odgodim skretanje u Zenicu

Post by Rum »

Image

Krenula sam bila na put sa djecom a bila je velika gužva na putu i jako puno udesa, koje su uglavnom izazivali pijani vozači. Zbog toga sam jako kasnila, a već se i noć bližila pa su me djeca molila da promijenim planove i da skretanje u Zenicu, zbog unaprijed dogovorene obaveze, odgodim za povratak kući. U trenutku kada sam pomislila da ih poslušam, osjetila sam nekakvu nelagodu u srcu, nekakvu hladnoću u tijelu koja mi se nimalo nije svidjela pa sam odlučila da ipak ne mijenjam planove. Na ulazu u Zenicu (s obzirom da sam išla druga po redu u velikoj koloni)usporila sam i dala signal drugima iza mene da me preteknu dok još mogu jer ja uskoro ionako skrećem pa mi nije ništa značila isprekidana linija i slobodna suprotna traka.

Kratko sam se zadržala u Zenici a zatim vratila te nastavila putovanje. Nakon par kilometara vidjela sam upaljenu policijsku rotaciju i prepoznala jedan automobil koji je ranije (prije mog skretanja u Zenicu) vozio ispred mene. Nalazio se ispod kamiona a hitna pomoć bila je tek stigla. Prizor je bio stravičan. Djeca su zahvaljivala Allahu da to nismo mi i po stotinu puta ponavljali: “To je onaj sto nas je pretekao u Kaknju!“

Nakon kraćeg zadržavanja, ponovo smo nastavili put pričajući kako Allah, s.w.t., određuje šta i kada će da se desi i da niko ne može izbjeći ono sto je njegov kader. Djeca su navodila neke primjere iz svog iskustva, a ja im to kroz Kur’an i Sunet objašnjavala značenje tih događaja. Podsjetila sam ih na drugu situaciju: kada smo se vratili nazad 10 km na put koji smo već bili prošli kako bi na njihovo insistiranje kupili jagode od ljudi koji su prodavali pored puta, nakon čega nas je (pri povratku na istom mjestu sa koga smo se ranije vratili) u zadnji kraj automobila udario drugi vozač i pobjegao sa mjesta nesreće.
Nakon 20 minuta, ponovo zastoj! Hitne se izmjenjuju jedna za drugom. Policija ne dozvoljava nikom da ide ni sporednim putevima ne objašnjavajući šta se zapravo desilo. Po jezivim zvukovima sirena hitne, policije i vatrogasnih vozila, moglo se slutit da se radi o nečemu nesvakidašnjem. Ubrzo su se stvorile nepregledne kolone automobila i nervoznih vozača koji su trubili bez prestanka, ali ni to nije rezultiralo ni najmanjim pomicanjem s mjesta na kome smo se nalazili…

Nakon dva sata, policajci su počeli sa preusmjeravanjem saobraćaja sporednim putem uz objašnjenje da je cisterna prosula gorivo i da je zbog klizavog puta došlo do lančanog sudara. Nailazeći pored mjesta nesreće, ja i djeca smo na trenutak potpuno zanijemili od prizora a zatim svi u jednom glasu uzviknuli: “Elhamdulillah, Allah nas je zaštitio!“

U dubokom kanalu pored puta nalazila su se 4 automobila, a na glavnom putu bila su još tri koja su se direktno sudarila. Stravičan prizor koji nikada neću zaboraviti ali ne samo zbog posljedica nesreće već činjenice da su to bili svi automobili koje sam ja propustila prije ulaska u Zenicu… Subhanallah, nema riječi kojim bih mogla opisat taj osjećaj. Vallahi, osjećala sam se kao da sam se ponovo rodila i dobila novu šansu za dobra djela.

Doista, koliko god da mi planiramo nešto ili se trudimo da izbjegnemo, nikada ne smijemo zaboraviti, da sve sto nas zadesi nije nas moglo zaobići a ono sto nas je zaobišlo nije nas moglo snaći, jer ima Onaj koji to određuje i propisuje, samo trebamo naučiti citati znakove i poruke koje nam Milostivi šalje, jer On kaže: “Reci: Dogodit će nam se samo ono sto nam Allah odredi, On je Gospodar nas.I neka se vjernici samo u Allaha pouzdaju!“ (sura Et-Tevba, 51 ajet)

Rekao je Allahov poslanik, Muhammed, sallallahu alejhi we sellem: “Trudite se koliko hoćete, samo znajte da će svako prokrčiti put do tamo gdje mu je suđeno.”(hadis biljezi Muslim)

Nađa Dizdarević
Iskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.
CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times
Status: Offline

Na Nišićima organizirane ilegalne borbe pasa

Post by CikCikCikPogodi »

Image
Image

U rubnom dijelu Kantona Sarajevo, na Nišićkoj visoravni, danas je organizirana nelegalna borba pasa. Za zabranjenu aktivnost saznala je i policija, koja je izašla na teren, a slučaj je došao i do Tužilaštva KS.

Prema našim saznanjima, događaj je organiziran na poprilično zabačenom mjestu, u jednoj dolini do koje se dolazi kroz šumu.

Za pse je napravljen i poseban ring, a borbe je pratio određen broj osoba koji su bili informisani o tačnoj lokaciji ovog sramotnog događaja.

Po saznanju za ovaj događaj, reagirala je policija iz Ilijaša, koja je po dolasku na teren zatekla određene osobe i jednog psa u vozilu.

Kako saznajemo, neki od zatečenih, što u svojstvu osumnjičenih, što u svojstvu svjedoka, pozvani su u službene prostorije radi rasvjetljavanja ovog događaja, a zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela "mučenje i ubijanje životinja", propisanog krivičnim zakonom FBiH.

"Upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo pod čijim nadzorom se nastavlja dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela", potvrđeno je za Klix.ba u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo.
Image
Image
Image
Image

Izvor: Klix.ba
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2807 times
Been thanked: 23221 times

Re: Na Nišićima organizirane ilegalne borbe pasa

Post by HAVANA »

Dabogda poginuli kad kuci krenu.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 50968 times
Been thanked: 9073 times

Re: KAD ALLAH NEŠTO ODREDI: Djeca su me molila da promijenim planove i odgodim skretanje u Zenicu

Post by ElTriconi »

Zato ja nikog ne preticem 🤗☺️
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
pizarro
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 6655 times
Been thanked: 7873 times

Post by pizarro »

bolesno.
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi »

Tacno treba udarat a ne dat plakat, volka kisa pada a oni gledaju kako se cuke ujedaju 🤔
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22114 times
Been thanked: 20177 times

Re: KAD ALLAH NEŠTO ODREDI: Djeca su me molila da promijenim planove i odgodim skretanje u Zenicu

Post by Masamune »

Rekao bih svašta nešto u vezi tolikog guranja Allaha u sve to, ali da ne kvarim temu.

Uglavnom treba biti pažljiv i tako smanjuješ šanse da izgubiš glavu na cesti, ali ni to nije garant. Drugi svjesno biraju stil vožnje koji ne samo da ugrožava njih, već i druge.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9861 times
Been thanked: 16636 times

Post by spacebound »

Da Bog da pocrkala stoka! Zamisli ti koliko bezdusan, pogan i zao moras biti da ides gledati nesto takvo :grana
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9233 times
Been thanked: 9974 times

Post by Koraci_u_noci »

Nesto mi poznato ime i prezime
Pobjeci sad od svega zelim
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1640 times
Been thanked: 3076 times

Post by Mutevelija »

ElTriconi wrote: 09 Oct 2021, 21:25 Zato ja nikog ne preticem 🤗☺️
Ja et ides za traktorom :D.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25579 times
Been thanked: 26107 times

Post by ironman »

A sta ocekivat od ovakvih likova..knjizevnu vecer na Nisicima..
Valjda ima neko ko cita klix a moze poduzet nesto..
dream of spring...
lilith1
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 509 times
Been thanked: 1869 times

Post by lilith1 »

MarlboroGold wrote: 09 Oct 2021, 21:38 Rekao bih svašta nešto u vezi tolikog guranja Allaha u sve to, ali da ne kvarim temu.

Uglavnom treba biti pažljiv i tako smanjuješ šanse da izgubiš glavu na cesti, ali ni to nije garant. Drugi svjesno biraju stil vožnje koji ne samo da ugrožava njih, već i druge.
Moram se složiti sa ovim djelom gdje govoriš o pažljivosti.
Mene generalno ljuti i nervira kad neko kaže e baš mi je žao što je poginuo taj i taj..a svi npr znaju kako je vozio, pod dejstvom alkohola i čega sve ne,i još kažu npr da je poginuo uslijed neprilagođene vožnje. Ma ne može mi bit žao kako radiš u životu bilo šta pa i kako voziš ,ako radiš za nekim mašinama nebitno kako radiš tako možeš i očekivati.
Naravno ima tu neki mali procenat neke sreće ili slučajnosti ali većinom su to rezultati ljudskog ponašanja .
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done
lilith1
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 509 times
Been thanked: 1869 times

Post by lilith1 »

Joj šta bi ja ovakvim uradila.
Jadne cuke.

Ja gledam neki dan mačak uhvatio miša meni žao pa gledala da ga spasim jadnicka,a kamo li tako nešto.
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

spacebound wrote: 09 Oct 2021, 21:38 Da Bog da pocrkala stoka! Zamisli ti koliko bezdusan, pogan i zao moras biti da ides gledati nesto takvo :grana
Zamisli taj mozak. Poznavao sam takve ljude i znam i kakvi su u ratu bili... Gamad.
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi »

Mutevelija wrote: 09 Oct 2021, 21:40
ElTriconi wrote: 09 Oct 2021, 21:25 Zato ja nikog ne preticem 🤗☺️
Ja et ides za traktorom :D.
I traktor preteknem cim imam vidljivosti dvjesto metara a znam ic za traktorom oko kilometar :jutarnja
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Dajte ba ljudi, malo realnosti nije na odmet.
Ispadnete gori vi koji prizivate zlo ljudima neg ovi što organizuju borbe.
Radi kera bi ubijali ljude?
Šta vam je bolan :grana
Svi mi se morete obratit
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Taare wrote: 09 Oct 2021, 22:05 Dajte ba ljudi, malo realnosti nije na odmet.
Ispadnete gori vi koji prizivate zlo ljudima neg ovi što organizuju borbe.
Radi kera bi ubijali ljude?
Šta vam je bolan :grana
Da. Ja bi. Ovakvi ljudi u pravilu pokazu to isto prvom prilikom gdje to mogu. Rat, porodica, slabiji... Bolje da ih nema.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Recimo pobili smo se sa batkom jednom ispred mirisa dunja, nekad 88g.i jaran ga podero flasom. Tad konto jebo ga belaj od nista, mogo je ubit covjeka. Sad kontam kud ga ne ubi, spasio bi mnoge...
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

lilith1 wrote: 09 Oct 2021, 21:50
MarlboroGold wrote: 09 Oct 2021, 21:38 Rekao bih svašta nešto u vezi tolikog guranja Allaha u sve to, ali da ne kvarim temu.

Moram se složiti sa ovim djelom gdje govoriš o pažljivosti.
Mene generalno ljuti i nervira kad neko kaže e baš mi je žao što je poginuo taj i taj..a svi npr znaju kako je vozio, pod dejstvom alkohola i čega sve ne,i još kažu npr da je poginuo uslijed neprilagođene vožnje. Ma ne može mi bit žao kako radiš u životu bilo šta pa i kako voziš ,ako radiš za nekim mašinama nebitno kako radiš tako možeš i očekivati.
Naravno ima tu neki mali procenat neke sreće ili slučajnosti ali većinom su to rezultati ljudskog ponašanja .
Upravo tako. Ljudski faktor je presudan.

U vezi ostalog daću ti primjer motorista koji su sjedili na jednom motoru koji su u sred dana kod nas u Tuzli na južnoj magistrali vozili sigurno preko 150km/h. Prošli su 2-3 semafora kroz crveno da bi prije prinčeve džamije u Tuzli pokupili ženu koja je mirno prelazila ulicu preko pješačkog kad je njoj bilo zeleno. Sve troje su poginuli na licu mjesta. Autopsijom je ustanovljeno da su oni bili i pijani i nadrogirani.

Održana im je zajednička dženaza - njima dvojici. Ja igrom slučaja znam i u kakvom su se problematičnom društvu kretali. Ruljali su suze o tome kako su to fina djeca ovo ono. Niko ženu nije ni spominjao, jer je koliko se sjećam bila neka strankinja kojoj su identitet otkrili tek par dana kasnije. I sad trebam žaliti njih... neka hvala. Jadna žena.

Ovo je bilo prije nekih 7-8 godina. Ovo Allah nije odredio.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Odmah krivične.
Post Reply

Return to “Pričaona”