Nazivi ulica, trgova, institucija, spomenici..

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2963 times
Been thanked: 24551 times
Status: Offline

Re: Naša stranka traži da spomenik na Kazanima sadrži da su žrtve ubili pripadnici Armije RBiH

Post by HAVANA »

I podmetanja i gdje jest i gdje nije.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 4028 times
Been thanked: 7461 times

Re: Naša stranka traži da spomenik na Kazanima sadrži da su žrtve ubili pripadnici Armije RBiH

Post by Matan »

Forumas mjeseca.. :123
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

dadojović wrote: 09 Oct 2021, 21:51
Taare wrote: 09 Oct 2021, 21:44

Da se radi o djelu zločinaca i odmetnika. Nipošto ne dozvoliti da se časnoj armiji kakva je bila arbih podmetne ovo kukavičje jaje.
Ovo se dogodilo, nije podmetnuto.
Nemojte negirati zločine.
To je jednostavno pogrešno.
Pa vidiš da je i koalicionim partnerima sporan tekst.
niko ne negira zločin, ali je podlo da se u tekstu spominje arbih iako ista nema veze sa događajima.
Mrsko mi ići u detalje. Vjerujem da će drugi pojasniti kako se radi o vjetru u krila onima koji pokušavaju izjednačiti sukobljene strane u našem ratu.
Svi mi se morete obratit
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4562 times
Been thanked: 3555 times

Post by Melek »

Ne treba zaboraviti da je ta ista Armija BiH kaznila te zlocince, i to ubila nekoliko jos za vrijeme rata i pohapsila ostatak bande. I to uz povelike zrtve, ako se sjecate, zar ne? I ne treba sad furati tamo neki cinizam, kad se dobro zna da ni ustaske ni cetnicke formacije takvo nesto nikad nisu uradile nad svojim zlocincima, nego su ih naprotiv, glorifikovali.

Evo, vidimo sad da i Dado tu nesto kao izjednacava :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 26310 times
Been thanked: 6911 times
Status: Online

Post by Veca »

...stagod da napisu, treba cacino ime naglasiti!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

Melek wrote: 09 Oct 2021, 22:13 Ne treba zaboraviti da je ta ista Armija BiH kaznila te zlocince, i to ubila nekoliko jos za vrijeme rata i pohapsila ostatak bande. I to uz povelike zrtve, ako se sjecate, zar ne? I ne treba sad furati tamo neki cinizam, kad se dobro zna da ni ustaske ni cetnicke formacije takvo nesto nikad nisu uradile nad svojim zlocincima, nego su ih naprotiv, glorifikovali.

Niko to nit zaboravlja nit osporava. Ja sam ponosan sto sam bio pripadnik armije bih. Svijetla obraza cu to reci i svjedocio sam svakoj osudi pojedinaca koji su pocinili zlocin. Najveca zelja im je bila da postanemo kao oni, neispunjena. Zato mi i idu na qrac ove danasnje price, podsjeca me na njih, njima su svi isti... Ubij, protjeraj, zakolji... Da ne postoji...Naravno pricam o cetniku...
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Veca wrote: 09 Oct 2021, 22:18 ...stagod da napisu, treba cacino ime naglasiti!
Pa mislim da je poginulo i povrijedjeno jedno devet pripadnika formacija ABiH prilikom njegove likvidacije.
Kad je HVO potamanio "maturice" koje su poklale Ahmice, npr?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

HAVANA wrote: 09 Oct 2021, 22:19
Melek wrote: 09 Oct 2021, 22:13 Ne treba zaboraviti da je ta ista Armija BiH kaznila te zlocince, i to ubila nekoliko jos za vrijeme rata i pohapsila ostatak bande. I to uz povelike zrtve, ako se sjecate, zar ne? I ne treba sad furati tamo neki cinizam, kad se dobro zna da ni ustaske ni cetnicke formacije takvo nesto nikad nisu uradile nad svojim zlocincima, nego su ih naprotiv, glorifikovali.

Niko to nit zaboravlja nit osporava. Ja sam ponosan sto sam bio pripadnik armije bih. Svijetla obraza cu to reci i svjedocio sam svakoj osudi pojedinaca koji su pocinili zlocin. Najveca zelja im je bila da postanemo kao oni, neispunjena. Zato mi i idu na qrac ove danasnje price, podsjeca me na njih, njima su svi isti... Ubij, protjeraj, zakolji... Da ne postoji...Naravno pricam o cetniku...
Pa bas to, ta njihova teznja da se svi izjednace tu, to me narocito iritira. Potura se to kroz sve sfere, pa i ovdje pomalo.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 26310 times
Been thanked: 6911 times
Status: Online

Post by Veca »

Melek wrote: 09 Oct 2021, 22:20
Veca wrote: 09 Oct 2021, 22:18 ...stagod da napisu, treba cacino ime naglasiti!
Pa mislim da je poginulo i povrijedjeno jedno devet pripadnika formacija ABiH prilikom njegove likvidacije.

...da moze, ja bih kratku pricicu sastavila i te detalje unijela-nek' sve bude, k'o biser, jasno!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Veca wrote: 09 Oct 2021, 22:23
Melek wrote: 09 Oct 2021, 22:20

...da moze, ja bih kratku pricicu sastavila i te detalje unijela-nek' sve bude, k'o biser, jasno!
I ne samo da ih nije potamanio vec ih poslao tamo njihov vrhovni stab. Da li je Caco dobio direktivu
vrhovnog staba ABiH da radi te gadosti?? I sad se, eto ABiH tu treba naglasiti.

Cija stranka?? Nasa?? hahaha
Weak people revenge.
Strong people forgive.
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

Melek wrote: 09 Oct 2021, 22:22
HAVANA wrote: 09 Oct 2021, 22:19

Pa bas to, ta njihova teznja da se svi izjednace tu, to me narocito iritira. Potura se to kroz sve sfere, pa i ovdje pomalo.
Moze se qrcu poturat. To je nemoguce izjednaciti. Jednostavno nije bilo plana i programa. Broj zlocina je jako mali a skoro svaki je osudjen i sprijecen od nase armije. Danasnje mi ide na qrac. Ko po planu i programu se olako ljudi proglasavaju cetnicima, ustasama, oni koji su bili tu, i koji nisu... A to jednostavno nije tacno. Ako se i ne slazemo u nekim stvarima to ga ne cini cetnikom ili ustasom. Dva brata pa se ne sloze oko svega a ne ovo, u ovoj ludoj zemlji...
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

HAVANA wrote: 09 Oct 2021, 22:31
Melek wrote: 09 Oct 2021, 22:22

Moze se qrcu poturat. To je nemoguce izjednaciti. Jednostavno nije bilo plana i programa. Broj zlocina je jako mali a skoro svaki je osudjen i sprijecen od nase armije. Danasnje mi ide na qrac. Ko po planu i programu se olako ljudi proglasavaju cetnicima, ustasama, oni koji su bili tu, i koji nisu... A to jednostavno nije tacno. Ako se i ne slazemo u nekim stvarima to ga ne cini cetnikom ili ustasom. Dva brata pa se ne sloze oko svega a ne ovo, u ovoj ludoj zemlji...
Problem je u tome sto kad i ako se stavi ime ABiH na tu spomen-plocu, odmah to implicira da je i ABiH zlocinacka, da je ona pocinioc itd.
Sta neki tamo random laik koji nema klikera u glavi zna? Ili recimo neki stranac koji to procita - aha, ABiH pobila neduzne civile, tu smo..

Ovo je perfidna patka te njihove stranke, nista drugo.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10190 times
Been thanked: 12084 times

Post by Krokodil Behko »

Naseef Mushroom wrote: 09 Oct 2021, 20:19
HAVANA wrote: 09 Oct 2021, 20:13 Kako bi ti napisao? U kratkim crtama.
Pa napisao sam, mogu i imena ubica ali bez "Pripadnici ARBiH" jer samim time kako je Caco skončao dokazije da je se ARBiH distancirala od njega i da je se on sam diskvalificirao od nacina ratovanja ARBiH.
Kako bi se ti osjećao kada si se časno borio da je medu vama bio neki psihopata i da radi jednog stoji ime tvoje brigade iako vi ostali niste učestvovali u tome?

Pa nije bio jedan, bilo ih je više i lokalizirano je samo na tu brigadu.

Drugačije ne može.

Uostalom, nije ni bitno, jer historija je već odavno napisana i pisana je pred haškim tribunalom i međunarodnim sudom pravde. Sve jasno. Srbi mogu da trkeljaju koliko god žele, ali ništa ne mogu promijeniti.
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

Ima li armije da nije pocinila neki zlocin u ratu? Zlocin pojedinca bar? Sta su nam radili, zlatni smo. U nekim momentima, da sam usao negdje u tom trenutku i od onog jada, mozda bi zarafalo redom. Rat je pogan.A ovo sto behko napisa je tacno. Mogu qrcu pricat, sve se zna i vec je napisano...
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Ma da, sve to stoji, samo me zanima da li bi isto tako npr Schmidt razmisljao da kojim slucajem to procita, ili bi automatski "registrovao" i Armiju RBiH kao zlocinacku? Pa mu onda to profilira percepciju pa ga onda to ponuka na neke tamo bezvezne odluke itd. Dakle, treba se paziti toga, bez obzira sta je presudjeno a sta ne.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Plus jos, npr zamislite ufurati to i u udzbenike za osnovce: "Pripadnici ARBiH pobili neduzne civile na Kazanima". Dobro, to se vec sigurno i radi u s-h udzbenicima, mogu zamisliti. Ne treba dalje :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

Melek wrote: 09 Oct 2021, 22:44 Plus jos, npr zamislite ufurati to i u udzbenike za osnovce: "Pripadnici ARBiH pobili neduzne civile na Kazanima". Dobro, to se vec sigurno i radi u s-h udzbenicima, mogu zamisliti. Ne treba dalje :kafa
Ali to se svakako zna. I treba da se zna kao nesto sto je lose, necasno, stetno...
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

Neces valjda sakrit?
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3883 times

Post by Naseef Mushroom »

Kao što je jednom rečeno, rat u BiH nije stao, on se sada samo vodi drugim sredstvima. Ovo je jedno od toga vođeno od Njihove Stranke i jednom strujom SDPa koji djeluju na svoju ruku.

Prvo je se ubacila priča da su nas gađale neke budale sa brda i nisu se nazvale stvari pravim imenima.

Onda je se gledalo kritično prema svakom ko je rekao javno koji je se narod trebao uništiti da bi se Bosna i Hercegovina podijelila
Kantonalni zastupnik Igor Stojanović uvrijedio pola miliona Željinih navijača
Image
Manijaci iznijeli transparent: “Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem”. Odrekli se ljudi i Stoleta iz Bora i Saše Ristića i Roćka i svih nebošnjaka koji cijeli život navijaju za Želju. Ja poznajem fin broj nebošnjaka koji navijaju za Želju. Večeras kad su Manijaci u najvažnijoj utakmici sezone pokazali šta im je prioritet… Od večeras postoje Manijaci kojima je važniji identitet, vjera i tradicija Bošnjaka, nego Srba ili Hrvata ili Bosanaca. Koji su prije Srba, Hrvata ili Bosanaca najprije Željini navijači, napisao je Stojanović na svom FB profilu.
Onda je se Sarajevo pokušalo izjednačiti sa Banjalukom, Zvornikom i Bijeljinom gdje Bošnjak može samo sanjati da se zaposli kao portir gdje su ključni ljudi Njihove Stranke izjavili da treba Sarajevu vratiti stari duh da na funkcijama bude sto više Nebošnjaka.
Onda ovakvi ispadi
Damir Nikšić ipak neće glasati za novu vladu u Sarajevu, poručuje da nema dovoljno Srba
Zatim namjerno ignorisanje činjenica ko je kriv i kako
Jasmin Šaljić iskritikovao ministra Srđana Mandića: Što ne kažete ko je pobio djecu

Delegacija Kantona Sarajevo položila je danas cvijeće na mjesto masakra na Alipašinom Polju u ulici Bosanska kod broja 4, u znak sjećanja na šestero ubijene sarajevske djece, te na ovaj način obilježila 26. tužnu godišnjicu njihovog stradanja.

Šaljiću je zasmetalo što se tokom obilježavanja ne iznose činjenice.

- Ne postoji neki pravilnik o načinu obilježavanja zločina. Može doći ko hoće, kako hoće i govoriti šta hoće. Kažu - djeca su stradala, isto kao da su stradala u saobraćajnoj nesreći. Kao da smo se borili protiv nekog imaginarnog neprijatelja, a ne da su djeca poginula od agresorske granate koju su ispalili pripadnici Vojske RS
Poznata izjava Sabine Čudić da je naša priznata zastava RBiH ratna zastava, kao i ovaj incident
Ovo nije prvi put da čelnici Naše stranke izjavljuju kako im smeta Armija Republike Bosne I Hercegovine i njezin časni ratni put. Podsjetimo, prije nekoliko godina Sabina Ćudić je tražila da se, prilikom jednog sastanka, iz prostorije sklone zastave sa ljiljanima, “ratne zastave” kako ih je ona nazvala.
Vojin Mijatović isto izjednačava našu zastavu koja je bila priznata u čitavom svijetu sa paradržavnim zločinačkim. Kliknite na post da se pročita šta je napisao

Svima poznati incident kako je se pokrio natpis o paljenju Vijećnice
Image

A o Vijećnici je skoro bila diskusija jer je zasmetala istina ko je kriv
Image

U to vrijeme se uklanjaju svi tragovi herojske odbrane ARBiH poput transportera vrs-a kojeg je Armija Republike Bosne i Hercegovine hrabro zaustavila na ulaz u Maglaj

Mi o Caci ne pjevamo pjesme niti imamo kod puno kandidata o kojima možemo pjevati zločinačke pjesme pa će se iskopati neki Mustafa Busuladžić od prije 80 godina za kojeg prije 2-3 godina nije niko znao da postoji da se izjednačimo sa onima što crtaju murale karadžiću i mladiću.

Onda su Kazane stavili u rang sa genocidom u Srebrenici da bi se prikazala slika da je isto ludilo bilo na čitavj teritoriji na sve tri strane i kada smo ih iznenadili tako sto smo rekli da ćemo rado dići spomenik jer je nevažno je li ubijena jedna ili 1000 osoba, zločin je zločin, to im se nije uklapalo u njihov plan pa žele sada časnu borbu Armije Republike Bosne i Hercegovine ocrniti.

Ništa nije slučajno šta sam naveo već planski.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3883 times

Post by Naseef Mushroom »

HAVANA wrote: 09 Oct 2021, 22:02
Naseef Mushroom wrote: 09 Oct 2021, 21:56 Najpoganije je što žrtve nisu bile samo srpske nacionalnosti koje ova četnicka stranka namjerno ignoriše

Sa tobom stvarno nema svrhe pisati. Jesi ti ikad vidio cetnika u zivotu, znas li ti sta je cetnik? Il ti je svako ko ne dijeli tvoja uvjerenja, bilo vjerska ili neka druga u startu cetnik, ustasa...? Bolesno.
Nije ni Risto Đogo bio u rovu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Post Reply

Return to “BiH”