HAVANA wrote: 10 Oct 2021, 00:40
Nista onda nek drugi drugo, treci trece ako je tim stvarima mjesto na tribinama. Sejdic i finci nek se oglase. Ja cu s balkona vikat kaka ba vjera, nema boga... Vako nekako pa kombinujte i ubacujte. Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Hrvat..., vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem”. Zeljo to je nas tim.
Pa viči sa tribina, neka dođu i Sejdić i Finci sa svojim transparentima, bujrum.
To nije tvoja Bosna niti će ikada biti? Čitajući tvoje postove ti imaš svoj krug prijatelja, rodbine i svoj svijet gdje se osjećaš sretno i živiš u Bosni koja je tvoja, zašto onda želiš drugima braniti da žive u Bosni koja je njihova? Prilično dvolično razmišljanje.
I koliko god se mi trudili da prikažemo kao jednu pozitivnu priču (u koju sam i ja vjerovao kada sam uzeo pušku u ruke), rat u Bosni i Hercegovini nije nikada bio rat između Bosanaca i Hercegovaca protiv neprijatelja več je bila agresija u cilju istrijebljenja Bošnjaka i kasnije podjele Bosne i Hercegovine između Srbije i Hrvatske..
Mi se jesmo borili za građansku multietničku RBiH, jest bilo dosta Nebošnjaka koji su se borili na našoj strani i jest bilo dosta Nebošnjaka koji su poginuli od srpske, četničke, vrs ruke ali to ne mijenja kakav je bio cilj mioševića, karadžića, šeselja itd. tako da je tak transparent itekako opravdan.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.