Nazivi ulica, trgova, institucija, spomenici..

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3964 times
Been thanked: 3650 times
Status: Offline

Re: Naša stranka traži da spomenik na Kazanima sadrži da su žrtve ubili pripadnici Armije RBiH

Post by Naseef Mushroom »

HAVANA wrote: 09 Oct 2021, 23:15
Naseef Mushroom wrote: 09 Oct 2021, 23:13
Nije ni Risto Đogo bio u rovu.
On je gori nego onaj u rovu. Sa kim poredis njegova djela i rijeci?
Poredi šta je Stjepan Kljuić rekao o toj stranci, njihovo djelovanje samo na relaciji Sarajevo-Zenica-Tuzla, njihovi ispadi u Mostaru kao i skandalozna izjava Bojana Bajića (osnivača te stranke) da je alarmantno što je Bošnjaka toliko u Bosni i Hercegovini i dobija se komplet slika šta ta stranka predstavlja.

Zamalo da zaboravim

Image
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Naša stranka traži da spomenik na Kazanima sadrži da su žrtve ubili pripadnici Armije RBiH

animals wrote: 09 Oct 2021, 22:09 Forumas mjeseca.. :123
U pravu si, za razliku od tvoje titule ja svoju ne zaslužujem.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3747 times
Been thanked: 6876 times
Status: Online

Post by Matan »

Naseef Mushroom wrote: 09 Oct 2021, 23:22
animals wrote: 09 Oct 2021, 22:09 Forumas mjeseca.. :123
U pravu si, za razliku od tvoje titule ja svoju ne zaslužujem.
Na cast moderaciji..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3747 times
Been thanked: 6876 times

Post by Matan »

Podsjecas me na Bokana, cetnickog orla..
slicnu spiku imate..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Krokodil Behko wrote: 09 Oct 2021, 22:37
Naseef Mushroom wrote: 09 Oct 2021, 20:19
Pa napisao sam, mogu i imena ubica ali bez "Pripadnici ARBiH" jer samim time kako je Caco skončao dokazije da je se ARBiH distancirala od njega i da je se on sam diskvalificirao od nacina ratovanja ARBiH.
Kako bi se ti osjećao kada si se časno borio da je medu vama bio neki psihopata i da radi jednog stoji ime tvoje brigade iako vi ostali niste učestvovali u tome?

Pa nije bio jedan, bilo ih je više i lokalizirano je samo na tu brigadu.

Drugačije ne može.

Uostalom, nije ni bitno, jer historija je već odavno napisana i pisana je pred haškim tribunalom i međunarodnim sudom pravde. Sve jasno. Srbi mogu da trkeljaju koliko god žele, ali ništa ne mogu promijeniti.
Džaba što je historija napisana kada imamo ubačene elemente koji žele da žrtve mijenjaju historiju, kao kada bi sudija dosudio čist go a napadač trči sudiji "Poništi moj pogodak, ja mislim da je bio offside".
Ništa nije slučajno, kao što nije slučajno bilo što smo 26 godina živjeli jedni pored drugih i baš kada je bilo naznaka da bi prvi put nakon aprilskog paketa moglo doći do pozitivnih promjena, Biden novi predsjednik, novi Visoki predstavnik itd. i baš tada je se neko sjetio da moramo pružiti Drašku ruku pomirenja makar došao u Sarajevo i Tuzlu sa kokardom " jer moramo graditi suživot i ne možemo živjeti jedni pored drugih".

Opet se ponavlja, opet dolazi neka inicijativa baš tada kada su Amerkanci izjavili da postaju aktivniji nakon skoro 2 decenije.
Nije tajming ni kod Draška ni kod ovoga slučajnost da se desi baš kada idu stvari u našu korist gdje se ide na to da se pro-BiH izjednačavaju sa onim anti-BiH
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Pa kaze "pripadnici 10. brdske brigade ABiH".

Imalo bi sasvim drugaciju konotaciju da se predlaze da pise "pripadnici ABiH".
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2790 times
Been thanked: 23042 times

Post by HAVANA »

Jeftino ti je ovo podmetanje i izvrtanje. Igora i ja potpisujem. Zna se sta je zeljo, kome je do vjere i bosnjastva kuci pa galami s balkona. Klub nije samo njihov, nit je ikad bio. Kome se koji qrac obraca sa tribina? Al dobro jasno mi je iz tvog potpisa i upisa sta preferiras. To nije moja bosna nit ce ikada biti. Jasmina necu ni da komentarisem nikako. Previse ljigavo i samopromocija nebuloznim podmetanjem.Sabina. Prilikom sastanka stoje zastave koje su zvanicne i koje treba da stoje po pravilniku. Red se mora znati mada je meni najdraza sa ljiljanima. Vise je bosne pod njom bilo nego sto je sad ima. Ne pratim ovog vojina al ne znam sta ti sad sneta sto drzi zastavu svoje zemlje, zar niste kmecali ko ce... Vijecnica i ploca, opet pojma nemam ko i za kazane. Jedino da prepisemo i za kazane tako bosnjacki zlocinci...? Meni bolje zvuci pojedini pripadnici 10 brdske brigade...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

Naseef Mushroom wrote: 09 Oct 2021, 23:11 Kao što je jednom rečeno, rat u BiH nije stao, on se sada samo vodi drugim sredstvima. Ovo je jedno od toga vođeno od Njihove Stranke i jednom strujom SDPa koji djeluju na svoju ruku.

Prvo je se ubacila priča da su nas gađale neke budale sa brda i nisu se nazvale stvari pravim imenima.

Onda je se gledalo kritično prema svakom ko je rekao javno koji je se narod trebao uništiti da bi se Bosna i Hercegovina podijelila
Kantonalni zastupnik Igor Stojanović uvrijedio pola miliona Željinih navijača
Image
Manijaci iznijeli transparent: “Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem”. Odrekli se ljudi i Stoleta iz Bora i Saše Ristića i Roćka i svih nebošnjaka koji cijeli život navijaju za Želju. Ja poznajem fin broj nebošnjaka koji navijaju za Želju. Večeras kad su Manijaci u najvažnijoj utakmici sezone pokazali šta im je prioritet… Od večeras postoje Manijaci kojima je važniji identitet, vjera i tradicija Bošnjaka, nego Srba ili Hrvata ili Bosanaca. Koji su prije Srba, Hrvata ili Bosanaca najprije Željini navijači, napisao je Stojanović na svom FB profilu.

Ovo je podignuto par dana poslije godisnjice Markala
Stojanovic je pitarski levat zato i ovaj retardirani komentar. Debil i ne konta transparent.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Nista onda nek drugi drugo, treci trece ako je tim stvarima mjesto na tribinama. Sejdic i finci nek se oglase. Ja cu s balkona vikat kaka ba vjera, nema boga... Vako nekako pa kombinujte i ubacujte. Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Hrvat..., vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem”. Zeljo to je nas tim.
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

Gdje pise da moras biti bosnjak da navijas za Zelju?
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Pa kazem, nek svak svoje napise onako i nosa po tribinama. To je najbitnije, tako se voli zeljo. :cudi
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

HAVANA wrote: 10 Oct 2021, 00:40 Nista onda nek drugi drugo, treci trece ako je tim stvarima mjesto na tribinama. Sejdic i finci nek se oglase. Ja cu s balkona vikat kaka ba vjera, nema boga... Vako nekako pa kombinujte i ubacujte. Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Hrvat..., vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem”. Zeljo to je nas tim.
Pa viči sa tribina, neka dođu i Sejdić i Finci sa svojim transparentima, bujrum.
To nije tvoja Bosna niti će ikada biti? Čitajući tvoje postove ti imaš svoj krug prijatelja, rodbine i svoj svijet gdje se osjećaš sretno i živiš u Bosni koja je tvoja, zašto onda želiš drugima braniti da žive u Bosni koja je njihova? Prilično dvolično razmišljanje.

I koliko god se mi trudili da prikažemo kao jednu pozitivnu priču (u koju sam i ja vjerovao kada sam uzeo pušku u ruke), rat u Bosni i Hercegovini nije nikada bio rat između Bosanaca i Hercegovaca protiv neprijatelja več je bila agresija u cilju istrijebljenja Bošnjaka i kasnije podjele Bosne i Hercegovine između Srbije i Hrvatske..

Mi se jesmo borili za građansku multietničku RBiH, jest bilo dosta Nebošnjaka koji su se borili na našoj strani i jest bilo dosta Nebošnjaka koji su poginuli od srpske, četničke, vrs ruke ali to ne mijenja kakav je bio cilj mioševića, karadžića, šeselja itd. tako da je tak transparent itekako opravdan.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

HAVANA wrote: 10 Oct 2021, 00:07 Jeftino ti je ovo podmetanje i izvrtanje. Igora i ja potpisujem. Zna se sta je zeljo, kome je do vjere i bosnjastva kuci pa galami s balkona. Klub nije samo njihov, nit je ikad bio. Kome se koji qrac obraca sa tribina? Al dobro jasno mi je iz tvog potpisa i upisa sta preferiras. To nije moja bosna nit ce ikada biti. Jasmina necu ni da komentarisem nikako. Previse ljigavo i samopromocija nebuloznim podmetanjem.Sabina. Prilikom sastanka stoje zastave koje su zvanicne i koje treba da stoje po pravilniku. Red se mora znati mada je meni najdraza sa ljiljanima. Vise je bosne pod njom bilo nego sto je sad ima. Ne pratim ovog vojina al ne znam sta ti sad sneta sto drzi zastavu svoje zemlje, zar niste kmecali ko ce... Vijecnica i ploca, opet pojma nemam ko i za kazane. Jedino da prepisemo i za kazane tako bosnjacki zlocinci...? Meni bolje zvuci pojedini pripadnici 10 brdske brigade...
Igora je perfektno onaj Elvis opisao. Ja bih shvatio da su transparenti protiv nekog naroda ali ono ga smeta?
Kolilo mora biti neko pokvaren da kao član jedne stranke koja po definiciji treba djelovati na teritoriji čitave BiH a njega od toliko "nož, žica" transparenata najviše smeta ovo?
Koliko bi ja trebao biti pokvaren da odem u Hrrvatsku i smeta mi transparent u smislu "da se ne zaboravi" jer će se uvrijediti Mitar?
Da ponovim, dobro ga je onaj Elvis opisao.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

Vrag wrote: 10 Oct 2021, 00:24
Naseef Mushroom wrote: 09 Oct 2021, 23:11 Kao što je jednom rečeno, rat u BiH nije stao, on se sada samo vodi drugim sredstvima. Ovo je jedno od toga vođeno od Njihove Stranke i jednom strujom SDPa koji djeluju na svoju ruku.

Prvo je se ubacila priča da su nas gađale neke budale sa brda i nisu se nazvale stvari pravim imenima.

Onda je se gledalo kritično prema svakom ko je rekao javno koji je se narod trebao uništiti da bi se Bosna i Hercegovina podijelila

Ovo je podignuto par dana poslije godisnjice Markala
Stojanovic je pitarski levat zato i ovaj retardirani komentar. Debil i ne konta transparent.
Miskim da je strumf.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

MunDzi wrote: 09 Oct 2021, 23:58 Pa kaze "pripadnici 10. brdske brigade ABiH".

Imalo bi sasvim drugaciju konotaciju da se predlaze da pise "pripadnici ABiH".
To bi bilo realno uz dodatna faktualna objasnjenja tipa odmetnuti i samovoljni elementi.
Last edited by The 51st State on 10 Oct 2021, 11:04, edited 1 time in total.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22002 times
Been thanked: 20055 times

Post by Masamune »

Obilježje bi trebalo pisati u smislu kome su pripadali, tj. ovako kao Mundži što reče. Ne cijela Armija RBiH, već brigada. Nema tu nikakvog izjednačavanja kad je ovaj slučaj u pitanju. To je činjenica.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4335 times
Been thanked: 3265 times

Post by Melek »

Piše li išta o žrtvama ARBiH koje su pale u hvatanju tog Cace? To treba da stoji. Lista sa imenima i tako to.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

MarlboroGold wrote: 10 Oct 2021, 11:03 Obilježje bi trebalo pisati u smislu kome su pripadali, tj. ovako kao Mundži što reče. Ne cijela Armija RBiH, već brigada. Nema tu nikakvog izjednačavanja kad je ovaj slučaj u pitanju. To je činjenica.
Ima izjednačavanje ako piše i ARBiH jer neko ko ne zna historiju će sa time zaključiti da je ta brigada djelovala normalno u sklopu Armije Republike Bosne i Hercegovine i da je to bio način kako je ARBiH vodila rat jer nigdje neće pisati da je se ARBiH distancirala od njih i čak se obračunali sa njima
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Red bi bio al ne pise izgleda.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Naseef Mushroom wrote: 10 Oct 2021, 11:20
MarlboroGold wrote: 10 Oct 2021, 11:03 Obilježje bi trebalo pisati u smislu kome su pripadali, tj. ovako kao Mundži što reče. Ne cijela Armija RBiH, već brigada. Nema tu nikakvog izjednačavanja kad je ovaj slučaj u pitanju. To je činjenica.
Ima izjednačavanje ako piše i ARBiH jer neko ko ne zna historiju će sa time zaključiti da je ta brigada djelovala normalno u sklopu Armije Republike Bosne i Hercegovine i da je to bio način kako je ARBiH vodila rat jer nigdje neće pisati da je se ARBiH distancirala od njih i čak se obračunali sa njima
Djelovala je normalno i u sklopu arbih. Niko se ne distancira od brigade, niti treba. Distancira se od pojedinaca iz te brigade koji su pocinili zlocin nad nasim sugradjanima a na kraju i pripadnicima te iste armije i mupa. A sto se tice brigade dosta su oni teskog posla odradili i odbranili.
Post Reply

Return to “BiH”