pa vatrena lisica brate
Pitanja vezana za informatiku
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 7 times
- Status: Offline
Re: Pitanja vezana za informatiku
a to
pa vatrena lisica brate
cuj chrome ...da ne kazem za koga je to. 
pa vatrena lisica brate
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
i sta cemo sad?
ne znam ti dalje pomoci.
nema bez direktnog spajanja nista.
pokusaj ga deinstalirati. zatim ugasi firefox i sve ostalo. procesljaj racunar ccleanerom. kako smece, tako i registry. nakon toga restartuj racunar i ponovo instaliraj dodatak.
ne znam ti dalje pomoci.
nema bez direktnog spajanja nista.
pokusaj ga deinstalirati. zatim ugasi firefox i sve ostalo. procesljaj racunar ccleanerom. kako smece, tako i registry. nakon toga restartuj racunar i ponovo instaliraj dodatak.
- Heidi
- Forum [Bot]
toliko znam i sama.
cek, da deinstaliram....ili je dovoljno da deaktiviram. kontares me?
AKO nije dovoljno, gdje da to deinstaliram....ne mogu da nadjem
inache to radim preko sisiklinera, ali nema...zbunjena sam
gdje moram uci sad...??? 
cek, da deinstaliram....ili je dovoljno da deaktiviram. kontares me?
AKO nije dovoljno, gdje da to deinstaliram....ne mogu da nadjem
pa ti rece da toliko znas i sama. cemu onda ova pitanja sad? bas me zbunjujes 
deinstalirati, ne deaktivirati.
idi na "add ons" u menü firefoxa. tamo ga mozes izbrisati.
deinstalirati, ne deaktivirati.
idi na "add ons" u menü firefoxa. tamo ga mozes izbrisati.
- Heidi
- Forum [Bot]
znaci entfernen?
sve ostalo ne vidim
sve ostalo ne vidim
- Heidi
- Forum [Bot]
mach ich gern
hvala. prijavim uspjehe
- Heidi
- Forum [Bot]
sve isto
pocinje da me ljuti
pocinje da me ljuti
-
Blackhawk
Imas virus 100 %... Ako ti stalno iskacu reklame.. Pokupila si neki malware ili nesto slicno..
Scan compa sa antivirusnim, i dobro bi bilo a imas i ovaj programcic Malwarebytes anti malware... Skini ga ovdje, samo klikni na link i pocet ce download.. I scan i sa njim... pa javi onda rezultate
Scan compa sa antivirusnim, i dobro bi bilo a imas i ovaj programcic Malwarebytes anti malware... Skini ga ovdje, samo klikni na link i pocet ce download.. I scan i sa njim... pa javi onda rezultate
Code: Select all
http://software-files-a.cnet.com/s/software/12/89/74/68/mbam-setup-1.70.0.1100.exe?lop=link&ptype=3001&ontid=8022&siteId=4&edId=3&spi=4d6b00f31c3aa8003efb450ee6a5426c&pid=12897468&psid=10804572&token=1362678180_9a86766c7549162f51c31d65796e08f3&fileName=mbam-setup-1.70.0.1100.exe
Last edited by paparaci on 08 Mar 2013, 01:40, edited 1 time in total.
Reason: Podešen link.
Reason: Podešen link.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8210 times
- Been thanked: 19309 times
Samo da prijavim da sam neki dan skenirala s malwerom i NIŠTA mi nije izbacilo. 0.
Evo godina dana od kako imam laptop nikad ništa nisam imala, ni virus, ni bilo šta.
Nekako mi čudno to. Ne može biti..
Evo godina dana od kako imam laptop nikad ništa nisam imala, ni virus, ni bilo šta.
Zasto da ne moze biti.Virusi se najcesce pokupe kad skidas neke sumnjiveMaja wrote:Samo da prijavim da sam neki dan skenirala s malwerom i NIŠTA mi nije izbacilo. 0.
i editovane programe koje ljudi sami prepravljaju i ubacuju viruse da bi ti nastetili.
I kad klikas na neke lajkove bezveze iz ciste znatizelje a tu su najcesce ugrozeni
korisnici FB.

- Heidi
- Forum [Bot]
samo da prijavim papetu i crnom da je sad sve u redu.
zakacila sam virus, vjerovatno na nekoj od stranica gdje skidam filmove...ali sad sam se dobro naoruzala, cik nek pokusa Jopet
zakacila sam virus, vjerovatno na nekoj od stranica gdje skidam filmove...ali sad sam se dobro naoruzala, cik nek pokusa Jopet
ovo je stvarno za pohvalu. 
cijenim to sto si nam dala povratnu informaciju.
cijenim to sto si nam dala povratnu informaciju.
- Heidi
- Forum [Bot]
htjela sam i prije ali nisam odmah nasla temu
(znate da se snalazim samo u pricaoni
)
ma hvala vama sto ste voljni pomoci
ma hvala vama sto ste voljni pomoci
-
Blackhawk
Ako si skinula taj Malware, pretpostavljam da je free verzija... pa ako hoces da registrujes ev ti kod, i imas punu verziju..
Udji u program i nadji gdje pise da upises kljuc i samo ukucaj ovaj ispod.. Prvo je ime a drugo kod..
I drago mi je da si uspjela rijesiti...
1FA99
9X4X-1RTQ-LVLH-XENM
Udji u program i nadji gdje pise da upises kljuc i samo ukucaj ovaj ispod.. Prvo je ime a drugo kod..
I drago mi je da si uspjela rijesiti...
1FA99
9X4X-1RTQ-LVLH-XENM
- Heidi
- Forum [Bot]
odradjeno. hvala crni... 
- Jonas
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 449 times
Imam opet onaj isti problem koji sam ranije ovdje opisao - racunar mi ne starta i ne daje onaj signal prilikom startanja "pip".* Ovaj put nisam dobio nijednu informaciju o cemu je rijec/problem.
Postoji mogucnost da je Mainboard "defekt", ali nisam siguran. Sad moram kupiti Mainboard (vjerojatno ne postoji drugo rjesenje), ali sad ne znam koji je kompatibilan... ja imam ASUS P5K WS koji sam kupio 8/2009. Isti Mainboard nije lako naci na netu (iz 2009 god.). :jonas
Ima li ko koji prijedlog?
*Wenn ich den Power-Knopf drücke, geht er zwar ganz normal an aber er bleibt sozusagen in einem "Leerlauf" d.h. der Lüfter läuft aber er Bootet nicht und gibt auch sonst keinen Ton von sich. Der Monitor bleibt einfach schwarz.
Postoji mogucnost da je Mainboard "defekt", ali nisam siguran. Sad moram kupiti Mainboard (vjerojatno ne postoji drugo rjesenje), ali sad ne znam koji je kompatibilan... ja imam ASUS P5K WS koji sam kupio 8/2009. Isti Mainboard nije lako naci na netu (iz 2009 god.). :jonas
Ima li ko koji prijedlog?
*Wenn ich den Power-Knopf drücke, geht er zwar ganz normal an aber er bleibt sozusagen in einem "Leerlauf" d.h. der Lüfter läuft aber er Bootet nicht und gibt auch sonst keinen Ton von sich. Der Monitor bleibt einfach schwarz.
Nemora znaciti da je otisla maticna ploca.Moguce je da si izgubio takozvani "bootloader".A to ti je start windowsa koji imas instalisan i bios ga ne prepoznaje.
Prvo probaj odraditi takozvani clear cmos ili najlakse izvadi malu bateriju koju imas na maticnoj ploci jedno 5 minuta ali prije toga iskljuci racunar sa elektricnog napajanja.
Ako cujes poslije ponovnog startanja bipove ubaci DVD sa Windows instalacionim sistemom i dizi sistem ili repariraj start windowsa sa tim DVD.
Ovo ti je jedna od mogucnosti jer nisi mi naveo dali uopste se pokrene ventilator procesora ili napojne jedinice jer moze biti problem i do napojne jedinice.
A tvoja je maticna ploca sa socketom 775 i sve maticne koje imaju taj socket odgovara tvoj procesor i ostali hardveri.
Prvo probaj odraditi takozvani clear cmos ili najlakse izvadi malu bateriju koju imas na maticnoj ploci jedno 5 minuta ali prije toga iskljuci racunar sa elektricnog napajanja.
Ako cujes poslije ponovnog startanja bipove ubaci DVD sa Windows instalacionim sistemom i dizi sistem ili repariraj start windowsa sa tim DVD.
Ovo ti je jedna od mogucnosti jer nisi mi naveo dali uopste se pokrene ventilator procesora ili napojne jedinice jer moze biti problem i do napojne jedinice.
A tvoja je maticna ploca sa socketom 775 i sve maticne koje imaju taj socket odgovara tvoj procesor i ostali hardveri.

-
Blackhawk
Ako ti ne pokazuje ama bas nista na ekranu kad upalis, onda vjerovatno da jeste maticna otisla.. Ako pokazuje bilo sta, znaci da nije ploca nego nesto drugo..
Kao sto reha rece, trazis maticnu sa socket 775, to su i najzastupljenije ploce trenutno, i na nju ce ti odgovarati sve ostalo sto imas od dijelova..
Polovne mogu se nac od 40- 80 KM zavisnosti, a nove od 90 pa nesto preko 100 KM..
Ali to ti je najbolje nac nekog ko se razumije, pa da vidi da li je ploca otisla ili nesto drugo... A u svakom slucaju treba ti neko i da ti postavi plocu, mada mozes i sam ako imas nekog iskustva stim..
Kao sto reha rece, trazis maticnu sa socket 775, to su i najzastupljenije ploce trenutno, i na nju ce ti odgovarati sve ostalo sto imas od dijelova..
Polovne mogu se nac od 40- 80 KM zavisnosti, a nove od 90 pa nesto preko 100 KM..
Ali to ti je najbolje nac nekog ko se razumije, pa da vidi da li je ploca otisla ili nesto drugo... A u svakom slucaju treba ti neko i da ti postavi plocu, mada mozes i sam ako imas nekog iskustva stim..