Nazivi ulica, trgova, institucija, spomenici..

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14135 times
Been thanked: 23478 times
Status: Offline

Re: Naša stranka traži da spomenik na Kazanima sadrži da su žrtve ubili pripadnici Armije RBiH

Post by Fuddo »

MarlboroGold wrote: 12 Oct 2021, 13:34 Zato sto je to normalno prije svega.
Sta je normalno?
Da se frljacas frazetinama i eksplicitno zakacis sebi pridjev zlocinacki?
Dozvolite da se obratimo
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22360 times
Been thanked: 20437 times
Status: Online

Re: Naša stranka traži da spomenik na Kazanima sadrži da su žrtve ubili pripadnici Armije RBiH

Post by Masamune »

Tako razmisljaju Srbi. Mi ne bismo trebali biti kao oni. Valjda je to jasno.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4153 times
Been thanked: 3824 times

Post by Naseef Mushroom »

edo_79 wrote: 12 Oct 2021, 11:37
ironman wrote: 12 Oct 2021, 11:33 Nasa stranka nema glavu ni rep i njena svrha je da drzi parmak i toljagu u Sk na vlasti te pda u Tk.
Dvije stranke koje su osnovali radikalni sda prvoborci..
Shizofrenija at his finest..
Tako da me od te skupine kretena koji se nazivaju nasa stranka nista ne moze iznenaditi..
Sto se spomenika tice,ne moze se vezati uz Armiju BiH..jet se radilo o odmetnutoj jedinici ..
Kraj price.
Niko zločin i ne veže za komplet ARBiH ... ali u vrijeme tog zločina bili su dio ARBiH ... jbg da nisu bogdom ali jesu ....
Nedovoljno informacija u tom tekstu koji bi trebao stojati na spomeniku. Ničim taj tekst ne nagovještava da to nije bila zvanična politika te brigade i ARBiH niti ikako nagovještaje da se razlikuje od Markala i Kapije koje su bile rezultat zvaničnog djelovanja vrs.
Kada dođe neko sa strane neupućen i pročita tekst table vezane za pokolj u Ahmićima od strane hvo, onda pročita tablu za zločine u Visegradu od strane vrs pa onda pročita tablu
Zauvijek ćemo se, sa tugom i poštovanjem, sjećati naših komšinica i komšija za čija ubistva osuđeni pripadnici 10. brdske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine
prvo šta će mu proi kroz glavu je "Ne daj mi Bože da sam zapao u ruke jednoj od te tri vojske, ne zna se koji su bili veći krvoloci, nema razlike između njih".
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Naseef Mushroom wrote: 12 Oct 2021, 13:16
edo_79 wrote: 12 Oct 2021, 10:28 Lupaš gluposti vezano za Maglaj .... provjeri o čemu se radi pa onda pričaj ;)
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hrabri- ... /210725001
Govna. Zato će ih sda uzeti lopatom.
Svi mi se morete obratit
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 473 times
Been thanked: 1444 times

Post by edo_79 »

Taare wrote: 12 Oct 2021, 13:42
Kao prvo to nije bio transporter ARBiH jer ga MI TAD NISMO IMALI, to je transporter koji je uništen skroz na desetom mjestu, ali je prekrečen i postavljen tu, na ulazu u povratničko naselje .... sve je to lijepo smišljeno i upakovano da bi se ''jamio'' još koji glas, a u konačnici ispala sramota za komplet opštinu, pjlunuli građanima te opštine po ko zna koji put u lice, dovezli labudicu i odvezli taj transporter tamo gdje je trebao izvorno da bude.
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

animals wrote: 12 Oct 2021, 11:48
Taare wrote: 12 Oct 2021, 10:44

A da je oslobađala (po vama osvajala), bilo bi više zločina, ili?
Pa da je imala cilj, osvajanje tudji teritorija, normalno da
bi se desavali zlocini..
Misliš kao kod osvajanja okoline Sarajeva koji je po Daytonu pripao nama i mogli smo raditi tu šta smo željeli i pošto je tu bilo dosta Srba moglo bi se pričati i da smo krenuli u osvajanju teritorije i opet rezultat nije bio klanje, ubijanje, silovanje i genocid već je bilo da su Srbi dobrovoljno napuštali jer im je Krajišnik naredio a Bošnjaci su im samo mahali i govorili "Pa niste trebali ići, mogli ste ostati"?
Je li to jedan od primjera gdje bi i mi činili zločine da smo imali priliku i da smo krenuli u osvajanje teritorija?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

MarlboroGold wrote: 12 Oct 2021, 13:39 Tako razmisljaju Srbi. Mi ne bismo trebali biti kao oni. Valjda je to jasno.
Od tebe to niko ne trazi, jer svako pristojan i sa bar dva grama mozga zna sta se desavalo u tom ratu.
Sad ti banalizujes sa tim, nismo mi Srbi, mi smo bolji.
Sutra kad te opali po usima, a hoce, onda ces rec Baaakirrrr jee tooo sveee zakuhooo…i nastaviti po starom, pravit halabuku bezveze.
Dozvolite da se obratimo
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

edo_79 wrote: 12 Oct 2021, 13:45
Taare wrote: 12 Oct 2021, 13:42

Kao prvo to nije bio transporter ARBiH jer ga MI TAD NISMO IMALI, to je transporter koji je uništen skroz na desetom mjestu, ali je prekrečen i postavljen tu, na ulazu u povratničko naselje .... sve je to lijepo smišljeno i upakovano da bi se ''jamio'' još koji glas, a u konačnici ispala sramota za komplet opštinu, pjlunuli građanima te opštine po ko zna koji put u lice, dovezli labudicu i odvezli taj transporter tamo gdje je trebao izvorno da bude.
Sjedim na ručku, al me ova tema toliko pogađa da moram ući. Zato ću biti kratak. Ma ne zanima me transporter. Zanima me zastava sa ljiljanima.
To je naša svetinja. To se ne smije dirati, ma krivo pogledati.
do sutra mogu nabrajati razloge zašto je to tako.
Svi mi se morete obratit
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 473 times
Been thanked: 1444 times

Post by edo_79 »

Taare wrote: 12 Oct 2021, 13:52
edo_79 wrote: 12 Oct 2021, 13:45

Sjedim na ručku, al me ova tema toliko pogađa da moram ući. Zato ću biti kratak. Ma ne zanima me transporter. Zanima me zastava sa ljiljanima.
To je naša svetinja. To se ne smije dirati, ma krivo pogledati.
do sutra mogu nabrajati razloge zašto je to tako.
Za glasove se SMIJE SVE .... jer u ratu i na izborima JE SVE DOZVOLJENO :D. :D. :D. :D. :D.
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Fuddo wrote: 12 Oct 2021, 13:52
MarlboroGold wrote: 12 Oct 2021, 13:39 Tako razmisljaju Srbi. Mi ne bismo trebali biti kao oni. Valjda je to jasno.
Od tebe to niko ne trazi, jer svako pristojan i sa bar dva grama mozga zna sta se desavalo u tom ratu.
Sutra kad te opali po usima, a hoce, onda ces rec Baaakirrrr jee tooo sveee zakuhooo…i nastaviti po starom, pravit halabuku bezveze.
Mani me se te patetike iz hladovine Amerike.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

MarlboroGold wrote: 12 Oct 2021, 13:57
Fuddo wrote: 12 Oct 2021, 13:52

Mani me se te patetike iz hladovine Amerike.
Koje patetike?
I kakve veze hladovina Amerika ima sa ovom temom?
Dozvolite da se obratimo
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Mi da hoćemo biti kao Srbi mi bi ignorisali da je išta bilo na Kazanima.
Da su bogdom Srbi takvi da za svaki svoj zločin kažu da je bilo pojedinaca koji su to radili i da su takve ubili i da bi rado postavili spomenik i u Srebrenici i u Foči, Visegradu, Zvorniku, Bijeljini, Prijedoru ali da im samo smeta naziv VRS i ime čitave brigade jer statistike pokazuju da je to časna vojska bila.
Tek bi onda mogao govoriti da kopiramo i razmišljamo kao Srbi.

Ovdje čak i forumaši od kojih se ti, HAVANA i pojedini zgražavate zbog nekih ekstremnijih stavova nisu nikada na ovoj temi napisali da negiraju zločine na Kazanima, da brane Cacu i da vrijeđaju bilo kako žrtve i opet nešto pokušavate (ubij me ako znam šta tačno želite) da dokažemo zašto smo drugačiji od Srba.

Najvažnije je pitanje zašto kraj toliko stotina četničkih murala, obilježja, tabli i parola gdje se negiraju najgori zločini u drugom entitetu je Mijatoviću, Njihovoj Stranci i ostalima prioritet i veći trn u oku Sarajevo koje je u ratu kada su ljudi postajali zvjeri dokazalo da su položili test zrelosti i da nisu isti kao Srbi kao i i poslije rata i najveći im problem spomenik na Kazanima iako niko nema ništa protiv ni spomenika, ni imena ubica niti imena žrtava već samo ime brigade i armije.

Zašto su halalili bitku za table četnickih zločina i prioritet im je tabla jedinog zločina koji je se desio na teritoriji koju je držala ARBiH e to je već diskusija za sebe.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1234 times
Been thanked: 3893 times

Post by Laser »

Ovdje se može govoriti samo o odmetničkoj bandi koja nije bila ni pod čijom komandom.

Caci nije suđeno, kao što se inače sudi onima koji su prekršili disciplinu ili se oglušili o neko naređenje.

Likvidiran je kao odmetnik koji vodi svoj privatni rat. Bez suđenja, kako i treba.

Zato, Armija BiH ne može biti imenovana na tom spomen obilježju. Armija nikada ni slučajno nije naredila činjenje takvih zlodjela, pa tako ne može biti ni na kojem nivou izravnata sa genocidašima i UZ-peovcima koji su sa samog vrha naređivali, organizovali, podsticali i nagrađivali činjenje zločina.

Makar Njihova stranka crkla od muke.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
Zing-Zong
Sitna buranija
Sitna buranija
Been thanked: 22 times

Post by Zing-Zong »

Irma Baralija je to davno objasnila..."svi smo mi jedni drugima palili kuće,hihihihi"
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2853 times
Been thanked: 23541 times

Post by HAVANA »

HAVANA wrote: 10 Oct 2021, 17:29
Laser wrote: 10 Oct 2021, 16:53 Treba napisat da su te ljude ubili odmetnici od Armije BiH, jer su i bili odmetnici.

Cacu su ubili kao bijesnog psa zato što je bio odmetnik.

Zato nataknem na qurac svakog ko je doprinio da se taj krmak ukopa na Kovačima.
To je to i po meni najtacnije. Jos neka neko to sroci i to je to.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

MarlboroGold wrote: 12 Oct 2021, 10:46 Ne pjevate pjesme o Caci, ali da mozete najradije biste sve o njemu izbrisali iz sjecanja ljudi kao u Men in black. Ili biste skroz banalizirali cijeli slucaj, a sto bi umanjilo i civilizacijski cin zaustavljanja Cace po nalogu Predsjednistva.
Izvini ali malo je ovo bezobrazno što u više postova forsiraš Men in black brisanje sjećanja.

Razlog zašto su Cacina djela "izbrisana" iz sjećanja je isti razlog zašto su "izbrisana" herojska djela, časna bitka i odbrana ARBiH, zato što je prošlo skoro 30 godina, ljudi ne pričaju o ratu 24 sata na dan.
Ne možeš u 2021. biti rob rata što ne znači da se te stvari trebaju u 2021. zaboraviti ali ima vrijeme i mjesto za to pa i za Kazane i kada dođe vrijeme za to niko ne negira taj zločin.

Ali opet se FGR ponaša dvolično, kada trebaju biti dobre komšije i sa Srbima graditi suživot onda je "Ne morate pominjati svaki dan da nije bilo genocida i da pljujete otvoreno karadžića i mladića, nemojte ga samo negirati a onu dvojicu ne pominjite pa da se pozabavimo lakšim temama i gradimo budućnost" a ovdje se nabija Bošnjacima na nos što je Caco izbrisan iz sjećanja jer se u 2021. ne govori o njemu.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Naseef Mushroom wrote: 12 Oct 2021, 14:15
Da su bogdom Srbi takvi da za svaki svoj zločin kažu da je bilo pojedinaca koji su to radili i da su takve ubili i da bi rado postavili spomenik i u Srebrenici i u Foči, Visegradu, Zvorniku, Bijeljini, Prijedoru ali da im samo smeta naziv VRS i ime čitave brigade jer statistike pokazuju da je to časna vojska bila.

Ovdje čak i forumaši od kojih se ti, HAVANA i pojedini zgražavate zbog nekih ekstremnijih stavova nisu nikada na ovoj temi napisali da negiraju zločine na Kazanima, da brane Cacu i da vrijeđaju bilo kako žrtve i opet nešto pokušavate (ubij me ako znam šta tačno želite) da dokažemo zašto smo drugačiji od Srba.

Najvažnije je pitanje zašto kraj toliko stotina četničkih murala, obilježja, tabli i parola gdje se negiraju najgori zločini u drugom entitetu je Mijatoviću, Njihovoj Stranci i ostalima prioritet i veći trn u oku Sarajevo koje je u ratu kada su ljudi postajali zvjeri dokazalo da su položili test zrelosti i da nisu isti kao Srbi kao i i poslije rata i najveći im problem spomenik na Kazanima iako niko nema ništa protiv ni spomenika, ni imena ubica niti imena žrtava već samo ime brigade i armije.

Zašto su halalili bitku za table četnickih zločina i prioritet im je tabla jedinog zločina koji je se desio na teritoriji koju je držala ARBiH e to je već diskusija za sebe.
Ima sličnosti u rezonovanju po pitanju ovih stvari bez obzira što se radi samo o jednom zločinu. To je poenta mog komentara. Ne bih ja tek tako upotrijebio teške riječi.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

MarlboroGold wrote: 12 Oct 2021, 15:18
Naseef Mushroom wrote: 12 Oct 2021, 14:15

Ima sličnosti u rezonovanju po pitanju ovih stvari bez obzira što se radi samo o jednom zločinu. To je poenta mog komentara. Ne bih ja tek tako upotrijebio teške riječi.
Pitanje je zašto Kazani toliko bodu u oko pojedine struje bez obzira što je to možda jedini zločin koji je se desio na teritoriji ARBiH i zašto im je to veći problem iako nema niko protiv da se oda počast žrtvama nego stotine zločina u drugom entitetu koji se negiraju i više i nema inicijativa da se šta pokrene.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Naseef Mushroom wrote: 12 Oct 2021, 15:23
MarlboroGold wrote: 12 Oct 2021, 15:18
Pitanje je zašto Kazani toliko bodu u oko pojedine struje bez obzira što je to možda jedini zločin koji je se desio na teritoriji ARBiH i zašto im je to veći problem (iako nema niko protiv da se oda počast žrtvama) nego stotine zločina u drugom entitetu koji se negiraju i više i nema inicijativa da se šta pokrene.
To mene ne zanima, već me zanima koliko je osnovano to što tvrde i da li ima ikakvo logičko, pravno i činjenično uporište.

Da su tražili da se digne spomenik nekim Naserovim žrtvama uz raznu mitomaniju tad bih ih popljuvao. Kazani je nešto drugo. Historijska činjenica i sa tim treba živjeti, pamtiti i ne zaboraviti. Oko teksta, kao što rekoh, ne vidim ništa sporno u tome da piše otpadnik/ci od Armije RBiH. Zna se definicija otpadništva - ljudi koji su pripadali nekome ili nečemu, pa prilikom kršenja zakona, propisa, moralnih normi, zapovijedi itd. nisu više dio istih da li vlastitom odlukom ili odlukom organizacije i to znači da Armija za tako nešto nije i neće nikad biti odgovorna bez obzira da li spomenuta ili ne. Ne postoji nikakva osnova da bude u istoj ravni sa zločinačkim vojskama agresora ako ista bude spomenuta u takvom obliku.

Srbi bi da piše pripadnici Armije RBiH. Oni insistiraju na tome. Ja sam kategorično protiv toga, ali ne i da se Armija izbaci skroz iz teksta.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

MarlboroGold wrote: 12 Oct 2021, 15:31
Naseef Mushroom wrote: 12 Oct 2021, 15:23
Pitanje je zašto Kazani toliko bodu u oko pojedine struje bez obzira što je to možda jedini zločin koji je se desio na teritoriji ARBiH i zašto im je to veći problem (iako nema niko protiv da se oda počast žrtvama) nego stotine zločina u drugom entitetu koji se negiraju i više i nema inicijativa da se šta pokrene.
To mene ne zanima, već me zanima koliko je osnovano to što tvrde i da li ima ikakvo logičko, pravno i činjenično uporište.

Da su tražili da se digne spomenik nekim Naserovim žrtvama uz raznu mitomaniju tad bih ih popljuvao. Kazani je nešto drugo. Historijska činjenica i sa tim treba živjeti, pamtiti i ne zaboraviti. Oko teksta, kao što rekoh, ne vidim ništa sporno u tome da piše otpadnik/ci od Armije RBiH. Zna se definicija otpadništva - ljudi koji su pripadali nekome ili nečemu, pa prilikom kršenja zakona, propisa, moralnih normi, zapovijedi itd. nisu više dio istih da li vlastitom odlukom ili odlukom organizacije i to znači da Armija za tako nešto nije i neće nikad biti odgovorna bez obzira da li spomenuta ili ne. Ne postoji nikakva osnova da bude u istoj ravni sa zločinačkim vojskama agresora ako ista bude spomenuta u takvom obliku.

Srbi bi da piše pripadnici Armije RBiH. Oni insistiraju na tome. Ja sam kategorično protiv toga, ali ne i da se Armija izbaci skroz iz teksta.
Problem je što se za spomenik ne pitaš ti već Njihova Stranka a ja ne vidim igdje da predlažu da se napiše da je bio otpadnik niti nude ikakvu alternativu gdje bi obe strane bile zadovoljne.

Nažalost niste ni ti ni HAVANA članovi te stranke već je u stranci apsolutno zlo gdje se iz aviona vidi da se njihove namjere uopšte ne poklapaju sa vašim namjerama šta bi trebalo pisati na spomeniku (iako se sa tobom uopšte ne slažem da bi trebala stojati Armija u tekstu).
Post Reply

Return to “BiH”