Kina - off topic
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10050 times
- Been thanked: 11923 times
- Status: Offline
Re: Snimak iz Srbije zgrozio javnost: Radnici kineske fabrike deru životinju
Očekujemo da Morningstar ovo pojasni, kao novi dokaz kineskog sveopšteg napretka
- Mocan_Nick
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 34 times
Pripremaju mljevenike sa ocisuznikom
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2122 times
Pa ja, barbari, deru životinju...mi to skrznom okrenemo na ražnju. 
Ne mereeee 

- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Sta da pojasnim ? Svega ima svugdje (mislim ako krenemo istom logikom "kako objasnjavas ljudskost migratana - nakon sto su silovali psa u bihacu") , sad dovoljno je ukucati zlostavljanje zivotinja i dobit cemo nazalost podatke da toga ima svugdje i to u zabrinjavajucim mjerama.Krokodil Behko wrote: 12 Oct 2021, 20:04 Očekujemo da Morningstar ovo pojasni, kao novi dokaz kineskog sveopšteg napretka
Dalje mislim smijesno mi je i polemisati, Kinu sam posjetio vidio svojim ocima - pricao sa ljudima i tako. Naravno ne iznenadjuje me takav stav od nekoga ko naziva kompletne narode ciganima i tako to, al eto priustim vremena za repliku
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

MorningStar wrote: 12 Oct 2021, 20:13 Dalje mislim smijesno mi je i polemisati, Kinu sam posjetio vidio svojim ocima - pricao sa ljudima i tako.
To nije argument, unutar ozbiljne diskusije, nego puko trolanje. Ako si ti bio, mi nismo. Jedino da nam platiš kartu do Kine, pa da se lično uvjerimo da si rekao istinu,. ili da pozoveš cijelu Kinu u BiH, da posvjedoče.
Naravno ne iznenadjuje me takav stav od nekoga ko naziva kompletne narode ciganima i tako to, al eto priustim vremena za repliku
Nije istina, da sam ih nazvao ciganima, nego sam ih nazvao žutim hominidima
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Jeste argument jer daje licno iskustvo (sto je opet po mom misljenju pretezno kvalitetnije od medijskih clanaka). Mislim van pameti je uopste diskutovati o ovome, Kina ima milijardu i pol stanovnika, stotine kuhinja,regionalnih kultura itd itd itd.Krokodil Behko wrote: 12 Oct 2021, 20:24MorningStar wrote: 12 Oct 2021, 20:13 Dalje mislim smijesno mi je i polemisati, Kinu sam posjetio vidio svojim ocima - pricao sa ljudima i tako.
To nije argument, unutar ozbiljne diskusije, nego puko trolanje. Ako si ti bio, mi nismo. Jedino da nam platiš kartu do Kine, pa da se lično uvjerimo da si rekao istinu,. ili da pozoveš cijelu Kinu u BiH, da posvjedoče.
Naravno ne iznenadjuje me takav stav od nekoga ko naziva kompletne narode ciganima i tako to, al eto priustim vremena za repliku
Nije istina, da sam ih nazvao ciganima, nego sam ih nazvao žutim hominidima![]()
To si gratis dodao za zute hominide , mislio sam mescini da si Ruse nazvao ciganima. Interesantno - kaze stara izreka cega se pametan stidi....
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

MorningStar wrote: 12 Oct 2021, 20:27Jeste argument jer daje licno iskustvo (sto je opet po mom misljenju pretezno kvalitetnije od medijskih clanaka). Mislim van pameti je uopste diskutovati o ovome, Kina ima milijardu i pol stanovnika, stotine kuhinja,regionalnih kultura itd itd itd.Krokodil Behko wrote: 12 Oct 2021, 20:24
Nije istina, da sam ih nazvao ciganima, nego sam ih nazvao žutim hominidima![]()
To si gratis dodao za zute hominide , mislio sam mescini da si Ruse nazvao ciganima. Interesantno - kaze stara izreka cega se pametan stidi....
Isti su neprijatelji moje zemlje, upravo u ovim danima je rastaču, pa tako da mene tačno zaboli, kako se to tebi čini. Čak, potrudit ću se da budem još maštovitiji
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Njima je mačka ko tebi janje.
budimo tolerantni prema drugom i drukčijem
Svi mi se morete obratit
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Mozemo reci slobodno da 99% Kineza nema pojma o BiH , Rusa mozda 80% iako vecina je mijesa sa Jugoslavijom ovo ono. Politike su jedna stvar - narodi druga.Krokodil Behko wrote: 12 Oct 2021, 20:38MorningStar wrote: 12 Oct 2021, 20:27
Jeste argument jer daje licno iskustvo (sto je opet po mom misljenju pretezno kvalitetnije od medijskih clanaka). Mislim van pameti je uopste diskutovati o ovome, Kina ima milijardu i pol stanovnika, stotine kuhinja,regionalnih kultura itd itd itd.
Isti su neprijatelji moje zemlje, upravo u ovim danima je rastaču, pa tako da mene tačno zaboli, kako se to tebi čini. Čak, potrudit ću se da budem još maštovitiji
Sto se tice neprijateljstva prema BiH u slucaju Rusije ono proizlazi iz koristi koju vide da drze Srbiju na svojoj strani. Kina sa druge strane ide u kontru Americi gdje stigne.
Medjutim sustinski odnosi izmedju nase drzave i njih ne mijenjaju cinjenicu da su to velike zemlje sa historijama,kulturama,naukom itd koja je dobro uticala na svijet u globalu te i danas utice - Kina je u uzlaznoj putanji i to niko nemoze poreci.To sto su uradili u zadnjih 20 godina je nevjerovatno.Sada gledajuci - njihovi najveci neprijatelji Amerika ih ne voli - ali pokazuje respekt prema postignucima / respekt prema neprijatelju.
Smatram da je veoma neukusno karakterisati kompletne narode pogrdnim imenima itd.Mozemo biti neprijatelji , ali ko zna - neprijatelja postuje i ne podcjenjuje / ko ne zna .....
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14467 times
- Been thanked: 24405 times
- Status: Online
Sta si ba posjetio?MorningStar wrote: 12 Oct 2021, 20:13Sta da pojasnim ? Svega ima svugdje (mislim ako krenemo istom logikom "kako objasnjavas ljudskost migratana - nakon sto su silovali psa u bihacu") , sad dovoljno je ukucati zlostavljanje zivotinja i dobit cemo nazalost podatke da toga ima svugdje i to u zabrinjavajucim mjerama.Krokodil Behko wrote: 12 Oct 2021, 20:04 Očekujemo da Morningstar ovo pojasni, kao novi dokaz kineskog sveopšteg napretka
Dalje mislim smijesno mi je i polemisati, Kinu sam posjetio vidio svojim ocima - pricao sa ljudima i tako. Naravno ne iznenadjuje me takav stav od nekoga ko naziva kompletne narode ciganima i tako to, al eto priustim vremena za repliku![]()
Dozvolite da se obratimo
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1685 times
- Been thanked: 3225 times
Bolje da su kera na razanj okrenuli nego sto macku diraju
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Laskas mi , hvalaFuddo wrote: 12 Oct 2021, 21:36Sta si ba posjetio?MorningStar wrote: 12 Oct 2021, 20:13
Sta da pojasnim ? Svega ima svugdje (mislim ako krenemo istom logikom "kako objasnjavas ljudskost migratana - nakon sto su silovali psa u bihacu") , sad dovoljno je ukucati zlostavljanje zivotinja i dobit cemo nazalost podatke da toga ima svugdje i to u zabrinjavajucim mjerama.
Dalje mislim smijesno mi je i polemisati, Kinu sam posjetio vidio svojim ocima - pricao sa ljudima i tako. Naravno ne iznenadjuje me takav stav od nekoga ko naziva kompletne narode ciganima i tako to, al eto priustim vremena za repliku![]()
![]()
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Bjezi ba, mrdno ti nisi iz Pozarnice, koga levatisMorningStar wrote: 12 Oct 2021, 22:03Laskas mi , hvalajel to toliko nevjerovatno zvuci da je neko posjetio Kinu ? Pazi sad ne samo Kinu nego i juznu Koreu - posjetio Kinu da setao se Pekingom i tako , nacrtali mi ime na kineskom i prodali posle skontao pozamasno me klepili po usima u zabranjenoj palaci.
Dozvolite da se obratimo
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Ako ti tako kazesFuddo wrote: 12 Oct 2021, 22:08Bjezi ba, mrdno ti nisi iz Pozarnice, koga levatisMorningStar wrote: 12 Oct 2021, 22:03
Laskas mi , hvalajel to toliko nevjerovatno zvuci da je neko posjetio Kinu ? Pazi sad ne samo Kinu nego i juznu Koreu - posjetio Kinu da setao se Pekingom i tako , nacrtali mi ime na kineskom i prodali posle skontao pozamasno me klepili po usima u zabranjenoj palaci.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4478 times
- Been thanked: 3459 times
Heh, sad fol preko Kineza našli da se prodaju za civilizovane 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Mozes misliti nestane ti kucni ljubimac i saznas da ga tamo neki kinez na gradilistu pojeo. 
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Napravio burek od kikija
Dozvolite da se obratimo
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4478 times
- Been thanked: 3459 times
Sterani 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Kod nas u Bosni u komsiluku koji je jedno 99% bosnjacki muslimanski skoro povratnik srbin se vratio,i prvo sto je uradio okrece svinju na raznju...ljudima bilo krivo pravoMunDzi wrote: 12 Oct 2021, 20:03 E ovo je klasicni primjer kulturoloskih razlika, ali i nedostatka postovanja sredine/kulture u koju si dosao da radis.
Ono kad ti je svijest nula.
sta mislis jel to ok?
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1685 times
- Been thanked: 3225 times
Ma bilo im krivo što ih nije zao.bosnjakinja wrote: 12 Oct 2021, 23:23Kod nas u Bosni u komsiluku koji je jedno 99% bosnjacki muslimanski skoro povratnik srbin se vratio,i prvo sto je uradio okrece svinju na raznju...ljudima bilo krivo pravoMunDzi wrote: 12 Oct 2021, 20:03 E ovo je klasicni primjer kulturoloskih razlika, ali i nedostatka postovanja sredine/kulture u koju si dosao da radis.
Ono kad ti je svijest nula.
sta mislis jel to ok?![]()
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav