Sulejman Veličanstveni | Muhtesem Yuzyıl

Moderator: Krokodil Behko

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 37 times
Been thanked: 834 times
Status: Offline

Re: Sulejman Veličanstveni | Muhtesem Yuzyıl

Post by Sibila »

kad vidim kako nico to sve prepricava dodje mi da gledam na netu :plavi
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7755 times
Been thanked: 18240 times

Post by Maja »

nico wrote:ibro je u 82oj rikno, koliko se sjecam... kad ce zenit mihrimah? ko ce ga znat, sad se balibeg opasno vrti oko nje, a rustem potpetljava :ooo
opasno se zakuhava, onaj rustem cinka na sve strane, gdje god stigne zavlaci svoju njusku... pokvari mi raspolozenje
a hurem ko da je kilu koke provukla kroz nos, podbula skroz od onih carki... sve je neki crni oblaci proganjaju :plavi
Znači ipak će Bali beg salijetati Mihrimah :cool
Je li otišao iz serije onaj dosadni pjesnik?
IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex »

Maja wrote:
Čovječe 76. epizoda...kako to? Imex bi li mogla ovo biti baš 76. ili... Znači da su pri kraju. Vidim najavljuju novu seriju na RTL-u :hm
:hm
Joj, ne znam, Majo
To je zadnje prikazana epizoda? Sad ne znam je li to zadnja epizoda Druge sezone ... no, bila ne bila, sigurna sam da gledaoci nece biti uskraceni za nastavak serije. Mislim, pa na sta bi to licilo, zar ne :??
Maja wrote: Je li otišao iz serije onaj dosadni pjesnik?
Mihrimanin ex? i meni je dosadan
Otici ce nakon Mustafinog pogubljenja, negdje procitah.
E sad necu ni kako ja hocu
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Ma mislila sam da RTL nije kupio JOŠ te epizode koje vi gledate na netu (gledate bez prevoda) i s obzirom da se serija još snima možda će je prekinuti, početi s novom koju reklamišu, pa poslije nastaviti sa Sulejmanom kad kupe novu sezonu. Ne znam.
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Sad sam tek skontala da je treća Sulejmanova sestra glumila u seriji Kad lišće pada.
IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by IM_ex »

Moguce, da ...
Obzirom da se na netu jos nizu epizode Trece sezone, onda je vjerovatno da jos nije uslijedio otkup epizoda te sezone.
Polemisalo se o mogucem odustajanju od snimanja Cetvrte sezone. Samo ... iole znajuci sta jos sve treba da bude ispricano, hm ... nemoguce je to zgurati u par epizoda Trece sezone.
Jedno je sigurno, uvodjenjem izmisljenog lika Firuze, serija je naivno izgubila na dragocjenom vremenu. Da kroz scenarij nije bilo izmisljenih likova, serija je mogla stati u tri sezone. Ovako ... ni sami ne znaju kako bi dalje, nekad naglo ubrzaju vrijeme da se gledalac zaprepasti, a opet ... i opet im se proteze ono: sta i kako dalje.
Isjeckano duzim intervalima pratiti seriju, gledanost gubi pocetnicko interesovanje. jazuk
Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. »

ja sam kod 86. epizode i nesto mi postalo podosadno... nije mi nekako ko prije... ne letim nesto ko prije da gledam i jedva cekam da prevedu...
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by IM_ex »

Pa to je to, Luno ... cekanje ucini svoje.
Bilo je zanimljivo dok je bilo pet, sest, ... deset nanizanih prevedenih a nepregledanih epizoda.

a sada ... konacno, taj bajni momenat koji pomenuh iznad, a kojeg je vrijedilo cekati (isjecak iz 88. epizode) :p
POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK »

kad počne Sulejman Veličanstveni najradije bi se zaletio tenkom u televizor
IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by IM_ex »

Ma slicno sam se i sama navukla, pa sad ne znam ko je od nas dvoje veci ovisnik, ti, koji si uzeo odmor da bi gledao seriju ili ja, koja sam se ubijala obostranim tempom (par epizoda dnevno + obaveza prema firmi) :oo

da ne bude da offamo, jedna informacija vezana za zavrsetak serije - smrcu Sulejmana Velicanstvenog oprosticemo se sa serijom.
Da vidimo sta bi to za utjehu jos moglo znaciti ... na redu je Hatidzina smrt. Nakon nje ce umrijeti princ Mehmed, zatim ce uslijediti pogubljenje princa Mustafe ... e ... onda slijedi smrt Hurrem. Sto znaci da bi trebalo uslijediti snimanje Cetvrte sezone.

Trenutno se pitam hoce li Nigar zaista "dotaci dno" Bospora.
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Image
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14327 times
Been thanked: 9931 times

Post by Julia-Klara »

Luna. wrote:ja sam kod 86. epizode i nesto mi postalo podosadno... nije mi nekako ko prije... ne letim nesto ko prije da gledam i jedva cekam da prevedu...
ja sam na 27og epizodi i dosadno mi... :zjev
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by IM_ex »

nico wrote: otkud ti to sa hatudze... imas li ti to scenario u rukama, ili sta? :oo
poslije mustafe umire dzihangar, pa tek onda hurrem, ili?
Haj suti, to se ne pita :oo

Da. Tacno je da poslije Mustafe umire DzihangIr. Ne pomenuh ga u slijedu iznad jer je maloljetni djecak koji ne spada u ratoborne igrace koje vidimo u glavnim ulogama odraslih.
Da se Dzihangirova smrt dovodi u vezu sa tugovanjem za bratom Mustafom, hajd' sad reci da ni taj detalj nisi znao :zubi

kazite "dragicka"
Ovaj put vam donosim sabrane monologe Ibrahim - pashe ;-)

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka »

Luna. wrote:ja sam kod 86. epizode i nesto mi postalo podosadno... nije mi nekako ko prije... ne letim nesto ko prije da gledam i jedva cekam da prevedu...
i ja prestala gledati onog momenta kad je Firuzetina došla :stop
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by IM_ex »

Samo da ponovo :bua na Gulfem
gledajuci prevedenu 79. epizodu doticna mi se naprosto gadila brigom za nestalom Hatidze i u ulozi advokata ophodjenjem prema supruzi sultana Sulejmana.
Mihrimah je i ovaj put stala na majcinu stranu :ok ucutkala je kako Gulfem, cak i arogantnu Sahuban sultaniju :respekt
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

''Sulejman Veličanstveni'' oslobođen u Turskoj

Službena presuda glasi kako slučaj ne može biti ispitan jer tužbu takve vrste mogu podnijeti samo žrtve narušavanja ugleda ili, u slučaju ako je riječ o već preminulim osobama, njihova rodbina (supruga, dijete, brat, sestra...). Na taj način spriječene su sve daljnje pritužbe pa je redatelj ''dobio krila'' za bilo kakav novi zaplet u seriji.

Podsjetimo, turski premijer Recep Tayyip Erdogan namjeravao je zaustaviti snimanje serije jer narušava ugled predaka tog vladara pa tako i samih Turaka. U tužbi koju je podnio u prosincu prošle godine okrivio je redatelje Yağmura i Durula Taylana te glumce Halita Ergença (Sulejman) i Meryem Uzerli (Hurem).

Još je prošle godine premijer Erdogan navodno dobio više od 70 000 pritužbi svojih sugrađana na samu radnju serije i glumce. Nakon što je održao sastanak s ministrom kulture, pozvao je producente serije koji su upozoreni kako moraju puno toga promijeniti u scenariju. Premijer je objasnio kako ''glumci i scenaristi čine krivično djelo jer vlastitu tursku povijest izvrgavaju ruglu''.

Meryem Uzerli, glumica koja tumači slutaniju Hurem, dobila je najviše prigovora radi prenapadnog oblačenja i izostanka burke. Premijer je čak zaprijetio da će joj zauvijek biti zabranjen rad u Turskoj ako ne uvaži njegove primjedbe, što je veoma razljutilo producente i lijepu glumicu. No bili su prisiljeni pokleknuti te smo ubrzo nakon toga mogli vidjeti Hurem prekrivenu burkom i u svakodnevnim molitvama. Budući da ekipa serije nema više nikakvih ograničenja, vidjet ćemo što će nam donijeti nova sezona...
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka »

etooo........neka se napuše lagano svi........kako će se snimati da je Sulejman imao jednu zenu,kad je tabanao sta je stigao......haremi su postojali,spletke su postojale........glave su letjele,krv se prolijevala...........sad treba neko da snima sve suprotno tome,da kaze kako su u osmanskom carstvu sve same evlije i anđeli bili :rol
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14327 times
Been thanked: 9931 times

Post by Julia-Klara »

samo da kazem da prestajem gledati... dosadno u pm... na internetu sam stigla negdje na pola, tacnije tamo kada Armin umire (ona bali Begova)...i ne merem vise...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka »

ja bila ponovno počela,nakon odlaska Firuze,na tv-u,i to zato sto mi je sjedila jetrva pa veli de na rtl sad će sulejman :rol
(kolutam jer ne volim kad mi to neko kaze)
rekoh necu gledati firuze,veli ona odlazi ili je otisla....i ja pogledam tu,i jos dvije,i pocne mi ici na zivce,ona scena sa kad Hurem trazi Mehmeta po litici,nikako da skonta da Ibro igra igru živaca s njom :rol
vazda ukrug :123
ili je do mene,nemam strpljenja,nerava,sta li :cudi
IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by IM_ex »

Image

btw, (91. epizoda) Sulejman je odlucio udati Hatidze; odluku joj je rekao, a na odluku Velicanstvenog nema hocu-necu Image
Post Reply

Return to “Serije”