Ovisi o nacinu zivota, zivotnom prostoru. Ja da stan cistim jednom u 7 ili 10 dana izgledao bi kao svinjac. Svaki dan cistim, ako nista barem prebrisem prasinu. A uopce nisam neka cistunka, jednostavno moram ako zelim odrzavati da je cisto. O usisavanju sam vec pisala, stan se mora usisati svaki dan jer je do navecer vec sve puno mucica od prasine. Uopce ne mogu zamisliti kako bi mi izgledao stan da sam lijena, kao brlog, dok recimo kuca gdje sam prije zivjela uopce nije bila tako zahtjevna za odrzavanje, doslovno sam mogla tjedan dana ne pipnuti usisivac i krpu za prasinu i ne bi se skoro ni vidjelo. Jako puno ovisi o prostoru u kojem zivis.
Perilicu suda nemam, ali razmisljam i o njoj, puno kuhamo, dorucke, ruckove, vecere, svaki dan bude hrpa suda za oprati. Nekome tko kuha puno manje naravno da je perilica suda nepotrebna.
Ja kad kuham sam dosta neuredna, pa skoro svaki dan ribam sporet i radnu povrsinu, jer moram.
Masinu za ves palim bar 2 puta tjedno, i nije da vrtim 2 majice, nego pun bubanj, skupi mi se. Roba za po kuci, na posao, teretanu, posteljina, rucnici, krpe, za cas se napuni puna korpa vesa. Peglam samo po potrebi, visesatna peglanja svega i svacega sam odavno ukinula. Susilicu sam htjela jer:
A) Nemam gdje susiti ves
B) Da potpuno eliminiram potrebu za peglanjem
Smatram kucanske poslove nuznim zlom i gubljenjem vremena, hvala bogu na svim mogucim kucanskim aparatima koji ih olaksavaju i automatiziraju, sanjam da jednom imam potpuno automatiziran zivotni prostor i kontroliram sve uredaje preko mobitela