Društvene mreže

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

lilith1
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 509 times
Been thanked: 1869 times
Status: Offline

Društvene mreže

Post by lilith1 » 19 Oct 2021, 19:48

Eh htjedoh ovu temu otvoriti davno , ali evo sad. Vidim bila je neka ali je zaključana pa otvaram novu.

Ja lično nikada nisam voljela iste zbog više razloga.
Prvi je dostupnost svima. Ko god može ti se javiti,poslat ti poruku ja to ne volim. Onda kad imaš neku mrežu podrazumjeva se i da stavljaš slike,objave..
Mislim da nije normalno da cijelom svijetu bude dostupno to gdje smo mi bili u subotu navečer ili šta smo to jutros doručkovali i s kim, gdje mi to sada pijemo kafu i gdje putujemo. Podržavam društvene mreže i takve profile ako je u pitanju neki manji biznis, poezija, fotografije i takvo nešto. Ali zaista mislim da je ovo s drustvenim mrezama otislo nekako predaleko i da su ljudi izgubili neke i manire, i sposobnosti neke "real" komunikacije pristupa. I ono najbitnije..zaboravili su kako uzivati u trenutku.

Imate li vi društvene mreže, da li pazite šta objavljujete bilo to lokacije, ili slike djece ili neke druge stvari..
I šta generalno mislite o istim ?

( Ovu temu dugo htjela sam da otvorim a pocevsi gledati seriju ovu YOU nekako jos vise sam bila za to) :hm
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 8877 times
Been thanked: 9465 times
Status: Online

Re: Društvene mreže

Post by Koraci_u_noci » 19 Oct 2021, 20:03

Fb mi je nekad bio praktican zbog mogucnosti pronalaska prijatelja iz proslosti, sad mi je i on svejedno. Ionako nisam nikad nista tamo objavio. A na drugim nisam nikad ni bio aktivan ni na koji nacin
Pobjeci sad od svega zelim

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar » 19 Oct 2021, 21:18

lilith1 wrote: 19 Oct 2021, 19:48 Eh htjedoh ovu temu otvoriti davno , ali evo sad. Vidim bila je neka ali je zaključana pa otvaram novu.

Prvi je dostupnost svima. Ko god može ti se javiti,poslat ti poruku ja to ne volim. Onda kad imaš neku mrežu podrazumjeva se i da stavljaš slike,objave..
Mislim da nije normalno da cijelom svijetu bude dostupno to gdje smo mi bili u subotu navečer ili šta smo to jutros doručkovali i s kim, gdje mi to sada pijemo kafu i gdje putujemo. Podržavam društvene mreže i takve profile ako je u pitanju neki manji biznis, poezija, fotografije i takvo nešto. Ali zaista mislim da je ovo s drustvenim mrezama otislo nekako predaleko i da su ljudi izgubili neke i manire, i sposobnosti neke "real" komunikacije pristupa. I ono najbitnije..zaboravili su kako uzivati u trenutku.

Imate li vi društvene mreže, da li pazite šta objavljujete bilo to lokacije, ili slike djece ili neke druge stvari..

( Ovu temu dugo htjela sam da otvorim a pocevsi gledati seriju ovu YOU nekako jos vise sam bila za to) :hm
Ja imam sve: instagram,facebook,tik tok,linked in...

Image :oo

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4045 times
Been thanked: 1991 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu » 19 Oct 2021, 22:52

Imam samo Fb i tamo rijetko objavljujem, svakih par mjeseci nesto. Koristim ga da odrzavam kontakt sa prijeteljima koji su daleko. Ponekad nesto i procitam, al brzo izgubim strpljenje.
Imam i LinkedIn iskljucivo da budem u kontaktu s ljudima koje sam upoznala preko posla. Pokusavam da na njemu nemam licne prijatelje, samo poslovne.
Drustvene mreze su dobre ali treba znati granicu koliko ih dnevno koristii i sta tamo objavljivati.
Ja se uvijek puno smijem s tobom, to je čudo nevidjeno.

pizarro
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 5931 times
Been thanked: 7313 times

Post by pizarro » 19 Oct 2021, 23:04

a i forum je nesto kao drustvena mreza.

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 8998 times
Been thanked: 8786 times

Post by Zana » 19 Oct 2021, 23:09

mosa tiktok 🙃
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis » 20 Oct 2021, 05:02

Privatnost u javnosti?
To mu ga dođe ko život pod staklenim zvonom.
Ne mereeee 👉👌

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4147 times
Been thanked: 3052 times

Post by Melek » 20 Oct 2021, 06:12

Te društvene mreže su u principu pokvarili nadriguzi koji se preko istih imaju potrebu konstantno potvrdjivati i uzdizati vlastiti ego. Kad znaš da neko ima debelih problema u kući a on opet prospe fol med i mlijeko konto toga na društvenim mrežama i to konstantno radi, onda to meni bude sve skupa muka i pogledati a kamo li maltretirati mozak još i čitanjem i lajkanjem svega toga. To sve imamo i na forumima. Kad neka jadna individua u debeloj krizi i problemima na svim frontovima na kućnom planu stane blogerisati svoju “idilu” tu. Ubi u mozak, brate :grana
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 20 Oct 2021, 06:29

Isto tako mi idu na racqinu i moralne vertikale koje iz nekog razloga imaju uzvišenu potrebu da popuju i pametuju, bez trunke smisla ni tolerancije za bilo kakav humor. Odnosno, kad ko biva počnu da se i bave tim nekakvim svojekakvim humorom to onda bude ni na što nalik. Tuka jede graha, takoreći. Obično se tim nastoji proizvesti neki vid nadri elite koja ne valja ni bogu ni narodu, al hajd et, tu su. I toga ima i na forumu :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9465 times
Been thanked: 15857 times

Post by spacebound » 20 Oct 2021, 06:37

lilith1 wrote: 19 Oct 2021, 19:48 Eh htjedoh ovu temu otvoriti davno , ali evo sad. Vidim bila je neka ali je zaključana pa otvaram novu.

Nema nista lose u drustvenim mrezama, vec u tome kako ih ko koristi.
Ja fb imam preko 10 godina. To je ujedno i jedina drustvena mreza koju koristim. I tako je napravljen da imas sve opcije da se zastitis od ljudi s kojima ne zelis komunikaciju. Znaci sve je do tebe. I ne, ako ne zelis objavljivati slike, gdje si i sta radis, to i ne moras. Mozes birati prijatelje, mozes birati osobe koje ce vidjeti tvoje objave i medju prijateljima, mozes nastimati da ti vise niko ne moze poslati zahtjev za prijateljstvo, mozes blokirati. Znaci sve je do tebe.
Meni je odlican zbog kontakta s mnogim dragim ljudima i uvidom u njihov zivot, takodjer i zbog grupa koje su u sferi mog interesovanja i gdje mogu naci korisne informacije.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 20 Oct 2021, 06:41

Ma da.. Ja sam bio u situaciji da se naljute na mene kad im ne lajkam kojekakav preuzvišeni komentar. Tutnem ih na ignore a oni me pitaju irl jesam li im pročitao briljantnu nebulozu.. Kad kažem da nisam vidio okrenu glavu jbt. Eto ti mehanizma :lud
Weak people revenge.
Strong people forgive.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9465 times
Been thanked: 15857 times

Post by spacebound » 20 Oct 2021, 06:46

Melek wrote: 20 Oct 2021, 06:41 Ma da.. Ja sam bio u situaciji da se naljute na mene kad im ne lajkam kojekakav preuzvišeni komentar. Tutnem ih na ignore a oni me pitaju irl jesam li im pročitao briljantnu nebulozu.. Kad kažem da nisam vidio okrenu glavu jbt. Eto ti mehanizma :lud
Nije fb kriv sto imas posla s budalama :D.
Ja brisem svakog za koga posumnjam da je budala, narcis i mahalas.
Za ovih 10 godina imam ispod 200 prijatelja, svako malo se lista azurira :nokti
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1050 times

Post by Hurija » 20 Oct 2021, 06:57

Ljudi postavljaju baš gluposti ,mislim da bi neki umrli bez Facebooka i Instagrama.
Ostalo je cutanje.

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15060 times
Been thanked: 14791 times

Post by Dori » 20 Oct 2021, 07:35

Znala sam da je “YOU” kriv za temu :D.
Imam fb i Instagram. Na Instagramu sam bas neaktivna. Tu i tamo neka slika koja nema veze samnom licno, već nešto sto mi se svidi. Priroda, stvari, mjesta….
Fb vise koristim, pogotovo kako sam otišla iz Bosne. Malo je teško održati kontakt sa većim brojem ljudi na neki drugi način. Plus mogu uvijek na jednom mjestu pogledati ima li kakvih dešavanja blizu mene, sto bi mi moglo biti zanimljivo. Profil mi je naravno zatvorenog tipa i slike koje su bas privatne ograničim ko može da ih vidi.
Slike svog djeteta podijelim, ali nikada druge djece.
Ismijem se nekad ovim “starijim” sto koriste fb. Moja mama je još i dobra, ali ima kolegu s posla haos totalni. Spomenu nečiju godišnjicu smrti, on stavi onaj gif sto se smije :D. :lupa
I da, za prijatelje prihvatam samo ljude koje poznajem. Često me ljudi dodaju jer smo dalja familija, prijatelj prijatelja, poznanik, neko iz istog grada, ali ne hvala. Od takvih imam samo HAVANU i još neku raju s foruma. Ali i s njima sam “svaki dan” :)
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Mon
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3917 times
Been thanked: 4955 times

Post by Mon » 20 Oct 2021, 13:55

Nisam ovisna, ali osim FB koji je old news, koristim sve ostale socijalne mreze, Twitter najvise..

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20889 times
Been thanked: 18826 times

Post by Masamune » 20 Oct 2021, 14:14

I ja sam samo na FB i imam 150 prijatelja, a koje bih realno mogao skresati na jedno 30-50 ljudi. Sliku nisam postavio sigurno 3-4 godine. Lijepi albumi kao nekad, pa izradiš slike i držiš ih tako. Neprocjenjivo. Ako šta i napišem na svom wallu ili ako se nekome javim to je 2-3 puta godišnje. Ne dodajem više nikog niti želim. Šta ko radi i kako ko živi me uopšte ne interesuje, jer u vezi onih koji me interesuju već znam mimo FB. Samo messenger koristim zbog raje i familije, a da toga nema odjavio bih se iste sekunde.

Na Instagramu sam samo napravio profil, vidio da to nije za mene i odustao nakon pola sata. Nikad više nisam ušao. I ne pomišljam da se prijavim na tiktok i slična sranja. Razmišljao sam o twitteru da se tamo prijavim zbog aktuelnosti i vijesti, ali sam odustao. To isto ovdje saznam kad postavljate novosti :oo

Doduše jesam jedno vrijeme imao onaj tinder dok sam bio free pa sam ulazio povremeno zbog vrbopuca :D.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 23283 times
Been thanked: 23825 times

Post by ironman » 20 Oct 2021, 14:40

Jimmy Hoffa je sigurniji zgoditak od mene :D.
dream of spring...

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4045 times
Been thanked: 1991 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu » 20 Oct 2021, 14:44

:D.
:tjesi
Ja se uvijek puno smijem s tobom, to je čudo nevidjeno.

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 80 times
Been thanked: 213 times

Post by saint_mirad » 20 Oct 2021, 16:16

MarlboroGold wrote: 20 Oct 2021, 14:14 I ja sam samo na FB i imam 150 prijatelja, a koje bih realno mogao skresati na jedno 30-50 ljudi. Sliku nisam postavio sigurno 3-4 godine. Lijepi albumi kao nekad, pa izradiš slike i držiš ih tako. Neprocjenjivo. Ako šta i napišem na svom wallu ili ako se nekome javim to je 2-3 puta godišnje. Ne dodajem više nikog niti želim. Šta ko radi i kako ko živi me uopšte ne interesuje, jer u vezi onih koji me interesuju već znam mimo FB. Samo messenger koristim zbog raje i familije, a da toga nema odjavio bih se iste sekunde.

Na Instagramu sam samo napravio profil, vidio da to nije za mene i odustao nakon pola sata. Nikad više nisam ušao. I ne pomišljam da se prijavim na tiktok i slična sranja. Razmišljao sam o twitteru da se tamo prijavim zbog aktuelnosti i vijesti, ali sam odustao. To isto ovdje saznam kad postavljate novosti :oo

Doduše jesam jedno vrijeme imao onaj tinder dok sam bio free pa sam ulazio povremeno zbog vrbopuca :D.
i ja vrlo slicno kao ti, cak je i broj fb prijatelja tu negde (144 trenutno kod mene). :D

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20889 times
Been thanked: 18826 times

Post by Masamune » 20 Oct 2021, 17:11

saint_mirad wrote: 20 Oct 2021, 16:16
MarlboroGold wrote: 20 Oct 2021, 14:14 I ja sam samo na FB i imam 150 prijatelja, a koje bih realno mogao skresati na jedno 30-50 ljudi. Sliku nisam postavio sigurno 3-4 godine. Lijepi albumi kao nekad, pa izradiš slike i držiš ih tako. Neprocjenjivo. Ako šta i napišem na svom wallu ili ako se nekome javim to je 2-3 puta godišnje. Ne dodajem više nikog niti želim. Šta ko radi i kako ko živi me uopšte ne interesuje, jer u vezi onih koji me interesuju već znam mimo FB. Samo messenger koristim zbog raje i familije, a da toga nema odjavio bih se iste sekunde.

i ja vrlo slicno kao ti, cak je i broj fb prijatelja tu negde (144 trenutno kod mene). :D
Nekad sam visio... te grupe, te barenje, te zajebancije, te ovo, te ono... vremenom me počeo smarati tako da sam smanjivao aktivnost do tog trenutnog stadija. Ali su stariji ljudi fascinantni... čini mi se da ih Dori spomenu.

Kad su moji napravili profile od tad im je to postalo glavna zanimacija :oo

Ali svako zna sebe... ok je i da si aktivan stalno na jednoj ili više društvenih mreža i ne osuđujem jer je mnogima to i izvor prihoda, ali meni lično to ne treba.

Post Reply

Return to “Mediji”