Imena djece u mješovitim brakovima

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15049 times
Been thanked: 14783 times
Status: Offline

Re: Damir Džumhur postao otac, njegova djevojka Barbara rodila sina Luku

Post by Dori » 21 Oct 2021, 10:56

HAVANA wrote: 21 Oct 2021, 10:46
Taare wrote: 21 Oct 2021, 10:35
Fino zvuči. Onako oštro.
A ovaj havana nije dobar. Čuj dijetu dat ime ena :grana isto zlatna ribica.
Mogo je još kraće, recimo en, il samo e :ooo
Al lana je fino. :cool Valjda zbog one naše pudaricke.
Meni se tad svidjalo tea a zeni ena ili una.I pobijedi me.Al dobro je,sta.Volim kratka. :ooo
Una je meni :srce

Joj zeznuto je kad ti je ime lijepo, ali povežeš ga sa nekim ko ti se ne svidja :D.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7306 times
Been thanked: 16970 times

Post by Maja » 21 Oct 2021, 10:58

Nego, kad si već kreno po travama, ako ti se omakne još jedno, nadjeni ime havdika
Bokvica.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2590 times
Been thanked: 21576 times

Post by HAVANA » 21 Oct 2021, 11:00

greeneyes wrote: 21 Oct 2021, 10:53
HAVANA wrote: 21 Oct 2021, 10:20

Sanjine idi istovari kamion,sanjine idi na carinu,sanjine iznesi regal,sanjine prodaj stan,sanjine idi kupi borere,sanjine idi zamijeni crijevo od interkulera...Joj kako dobro zvuciiiii :srce :srce :srce
A kad se naljutis onda spelujes SA NJI NE!!!!
Jebacu ti majku sa nji neeeee :zao
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State » 21 Oct 2021, 11:07

Taare wrote: 21 Oct 2021, 10:37
The 51st State wrote: 21 Oct 2021, 10:30 eo sacu,
Ma biži ba, jbo damira. Čojk ima fetiš na srbijanske starlete. I sam je starleta. Nađe krpa zakrpu.
asimiliro se s njima.
ova je hrvatska, a ono jest, beograd skupljla sav balkanski sljam dosljedno, no ne mogu ove fgr suplje i "pametovanja".

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 21 Oct 2021, 11:16

Maja wrote: 21 Oct 2021, 10:58
Nego, kad si već kreno po travama, ako ti se omakne još jedno, nadjeni ime havdika
Bokvica.
Ma bio jučer u koraju i pričao sa jednim povratnikom. Kaže kod njih nema vakcina pa otišao u neka srpska sela. Rekle mu srpkinje da nemaju ni oni, nego da uzme havdike. Oni to koriste :D.
Inače, havdika je trava koja odbija baje tj parazite, komarce i muhe.
Zato mi je naumpala havdika :oo
Svi mi se morete obratit

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13818 times
Been thanked: 9562 times

Post by Julia-Klara » 21 Oct 2021, 11:22

Bebce da je zivo i zdravo
Njih dvoje da su sretni
:jupi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20634 times
Been thanked: 18630 times
Status: Online

Post by Masamune » 21 Oct 2021, 11:37

Čime ste zaslužili da on djetetu da bošnjačko ime kad ga preko 90% vas pljuje gdje god osvane? Da sam na njegovom mjestu razmislio bih o tome da se prekrstim. Bilo bi apsolutno opravdano.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 21 Oct 2021, 11:42

Meni je diskusija o imenima smijesna, pogotovo od kako sam doselila u Cesku.
Sve ono sto mi nazivamo srpskim i hrvatskim imenima ne pije vode.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3696 times
Been thanked: 3427 times

Post by Naseef Mushroom » 21 Oct 2021, 11:59

HAVANA wrote: 21 Oct 2021, 09:06
The 51st State wrote: 21 Oct 2021, 09:00

fgr suplja, decko je pokatoliceni taliban po odabiru imena, imo je izbor izmedju pavle/josip/marko /luka. sigurno u opticaju nije bilo ime recimo, sejfudin.

nemoj druge budalama praviti ako si ti vec odabro hihihipihihihi-
Hoces li ikada utuviti u glavu da postoje ljudi koje boli qrac cije je ko biva ime ? Evo moje su ena i lana,cije je to? Da sam dobio sina zvao bi se sanjin.Pobogu brate koji vam je qrac vise sa prozivkama,fuj,bljak ime,jelo,samo je tvoje divno i krasno... :lupa I kad vam se odgovori onda opet komentari.Jok eto pljeskace vam neko na svako jebeno fuj i bljak.Od jela do zivota.Opustite se ba,zar vam ta vjera ne daje smiraj?
Sanjin je slavensko, moderno i uobičajeno ime, hajd iskreno kao ateista, kolike su šanse da bi svom sinu dao npr. ime Muhamed?
Sa druge strane Luka
Evanđelist Luka
Evanđelist Luka (hebrejski Lyka oder Liká ,לוקא;, grčki Λουκάς, Loukás; latinski Lucanus) bio je ljekar i prijatelj apostola Pavla. On je zaštitnik liječnika, umjetnika, slikara, kipara, pisara, zlatara, mesara, neoženjenih muškaraca, staklara.

znacenje i poreklo imena luka evanđelist luka

Smatra se da je rodom iz Antiohije (današnja Turska). Bio je neovisni hrišćanin i po predanjima je bio ljekar po zanimanju. Predanje tvrdi takođe da se bavio živopisom i da je prvi naslikao ikonu Isusa Hristosa, Bogorodice i apostole Petra i Pavla. Te ikone su bile uzor svim kasnijim ikonama, zbog čega se sveti Luka smatra osnivačem hrišćanskog ikonopisa.

Pratio je apostola Pavla na drugom i trećem misionarskom putovanju, od Filipa do Rima. Poslijee smrti apostola Pavla, nastavio je da propoveda Jevanđelje po Italiji, Dalmaciji, Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji i drugim zemljama. Prema predanju, apostol Luka je imao 84. godine kad su ga uhvatili idolopoklonici i ubili obesivši ga o granu masline u gradu Tebi Beotijskoj.

Sveti Luka je napisao treće jevanđelje (u Novom zavjetu), Jevanđelje po Luki, i Djela apostolska. Smatra se da je Jevanđelje po Luki napisao oko 60. Godine

Kod Srba
Srpska pravoslavna crkva slavi Svetog apostola i jevanđelistu Luku, 18. oktobra (po Julijanskom kalendaru), odnosno 31. oktobra, po Gregorijanskom kalendaru

Kod Hrvata
Blagdan svetog Luke u Rimokatoličkoj Crkvi je na isti dan ( 18. listopada), Lukin grob časti se u Padovi u Italiji, u bazilici svete Justine, a njegove moći čuvaju se i u Dubrovniku ("noge sv. Luke") te u Jajcu("prst sv. Luke")
To je to FGR spinovanje i vrijeđanje inteligencije. Ako žele biti cool i roditelji koje boli briga za tim pravilima što djetetu nisu dali ime Donald, Ronaldo pa makar i neko ime koje je izvorno iz biblije ali da je se u međuvremeno moderniziralo ali dati ime koje bi dala konzervativna religiozna balkanska familija je baš ono tipično FGRovski.
U istom rangu kao "Kakav bajram? Ne više, ja sam u mješovitom braku ali moram sutra u kupovinu jer mi je ženi sutra imendan a prekosutra slava"
ili
"Yebe mi se za Bošnjake, ja sam u mješovitom braku i i ja sam samo Bosanac i samo gledam kakav je ko čovjek ali me vrijeđa kada neko napiše nešto loše o Srbima/Hrvatima jer mi vrijeđaju time ženu Srpkinju/Hrvaticu".
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 21 Oct 2021, 12:01

Julia-Klara wrote: 21 Oct 2021, 11:42 Meni je diskusija o imenima smijesna, pogotovo od kako sam doselila u Cesku.
Naravno da je smiješno. Psihologija guranja ljudi u torove, svojatanje i brojanje krvnih zrnaca što se preslikava na sve sfere društva. Čim odskačeš kao da si vanzemaljac čak i ako ni na jedan jedini način ne činiš nikome štetu. Slično rezonuju i Srbi i Hrvati koji su nacionalisti, a kad na to ukažeš onda te bombarduju sa glupostima da relativiziraš i da izjednačavaš. Ne mogu ljudi svariti jednostavne fakte da se po rezonovanju ne razlikuju mnogo od susjeda. Ja lično poznajem masu mješovitih brakova gdje jedna strana pripada Bošnjacima, a djeca im imaju ili bošnjačka imena ili neutralna. One lafo priče da Srbi i Hrvati navode vodu na svoj mlin po defaultu su gluposti. Navodi eventualno onaj ko je dominantniji po karakteru, a to nema veze sa time ko je i šta je.

Bošnjaci jednaku halabuku dižu kad otac Bošnjak pristane na ime Luka kod njegove bebe i kad Dževad Galijašević priča o teroristima u FBiH. To nije normalno, a vi to shvatite kako hoćete.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 21 Oct 2021, 12:01

volim svoje ime :srcee

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 21 Oct 2021, 12:06

Naseef Mushroom wrote: 21 Oct 2021, 11:59
HAVANA wrote: 21 Oct 2021, 09:06

Hoces li ikada utuviti u glavu da postoje ljudi koje boli qrac cije je ko biva ime ? Evo moje su ena i lana,cije je to? Da sam dobio sina zvao bi se sanjin.Pobogu brate koji vam je qrac vise sa prozivkama,fuj,bljak ime,jelo,samo je tvoje divno i krasno... :lupa I kad vam se odgovori onda opet komentari.Jok eto pljeskace vam neko na svako jebeno fuj i bljak.Od jela do zivota.Opustite se ba,zar vam ta vjera ne daje smiraj?
Sanjin je slavensko, moderno i uobičajeno ime, hajd iskreno kao ateista, kolike su šanse da bi svom sinu dao npr. ime Muhamed?
Sa druge strane Luka
Evanđelist Luka
Evanđelist Luka (hebrejski Lyka oder Liká ,לוקא;, grčki Λουκάς, Loukás; latinski Lucanus) bio je ljekar i prijatelj apostola Pavla. On je zaštitnik liječnika, umjetnika, slikara, kipara, pisara, zlatara, mesara, neoženjenih muškaraca, staklara.

znacenje i poreklo imena luka evanđelist luka

Smatra se da je rodom iz Antiohije (današnja Turska). Bio je neovisni hrišćanin i po predanjima je bio ljekar po zanimanju. Predanje tvrdi takođe da se bavio živopisom i da je prvi naslikao ikonu Isusa Hristosa, Bogorodice i apostole Petra i Pavla. Te ikone su bile uzor svim kasnijim ikonama, zbog čega se sveti Luka smatra osnivačem hrišćanskog ikonopisa.

Pratio je apostola Pavla na drugom i trećem misionarskom putovanju, od Filipa do Rima. Poslijee smrti apostola Pavla, nastavio je da propoveda Jevanđelje po Italiji, Dalmaciji, Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji i drugim zemljama. Prema predanju, apostol Luka je imao 84. godine kad su ga uhvatili idolopoklonici i ubili obesivši ga o granu masline u gradu Tebi Beotijskoj.

Sveti Luka je napisao treće jevanđelje (u Novom zavjetu), Jevanđelje po Luki, i Djela apostolska. Smatra se da je Jevanđelje po Luki napisao oko 60. Godine

Kod Srba
Srpska pravoslavna crkva slavi Svetog apostola i jevanđelistu Luku, 18. oktobra (po Julijanskom kalendaru), odnosno 31. oktobra, po Gregorijanskom kalendaru

Kod Hrvata
Blagdan svetog Luke u Rimokatoličkoj Crkvi je na isti dan ( 18. listopada), Lukin grob časti se u Padovi u Italiji, u bazilici svete Justine, a njegove moći čuvaju se i u Dubrovniku ("noge sv. Luke") te u Jajcu("prst sv. Luke")
To je to FGR spinovanje i vrijeđanje inteligencije. Ako žele biti cool i roditelji koje boli briga za tim pravilima što djetetu nisu dali ime Donald, Ronaldo pa makar i neko ime koje je izvorno iz biblije ali da je se u međuvremeno moderniziralo ali dati ime koje bi dala konzervativna religiozna balkanska familija je baš ono tipično FGRovski.
U istom rangu kao "Kakav bajram? Ne više, ja sam u mješovitom braku ali moram sutra u kupovinu jer mi je ženi sutra imendan a prekosutra slava"
ili
"Yebe mi se za Bošnjake, ja sam u mješovitom braku i i ja sam samo Bosanac i samo gledam kakav je ko čovjek ali me vrijeđa kada neko napiše nešto loše o Srbima/Hrvatima jer mi vrijeđaju time ženu Srpkinju/Hrvaticu".
vise me nervira ta fgr suplja i NAMJERNA ignorancija, nego ovaj prodani balija sto se odavno ispiso iz bosne i bosanskog naroda.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 21 Oct 2021, 12:06

MarlboroGold wrote: 21 Oct 2021, 12:01
Julia-Klara wrote: 21 Oct 2021, 11:42 Meni je diskusija o imenima smijesna, pogotovo od kako sam doselila u Cesku.
Naravno da je smiješno. Psihologija guranja ljudi u torove, svojatanje i brojanje krvnih zrnaca što se preslikava na sve sfere društva. Čim odskačeš kao da si vanzemaljac čak i ako ni na jedan jedini način ne činiš nikome štetu. Slično rezonuju i Srbi i Hrvati koji su nacionalisti, a kad na to ukažeš onda te bombarduju sa glupostima da relativiziraš i da izjednačavaš. Ne mogu ljudi svariti jednostavne fakte da se po rezonovanju ne razlikuju mnogo od susjeda. Ja lično poznajem masu mješovitih brakova gdje jedna strana pripada Bošnjacima, a djeca im imaju ili bošnjačka imena ili neutralna. One lafo priče da Srbi i Hrvati navode vodu na svoj mlin po defaultu su gluposti. Navodi eventualno onaj ko je dominantniji po karakteru, a to nema veze sa time ko je i šta je.

Bošnjaci jednaku halabuku dižu kad otac Bošnjak pristane na ime Luka kod njegove bebe i kad Dževad Galijašević priča o teroristima u FBiH. To nije normalno, a vi to shvatite kako hoćete.
cekaj, a Luka nije torasko ime* kome ba vise suplju prodajete. i fgr je tor za informaciju, i to jedan od najglupljih.
Last edited by The 51st State on 21 Oct 2021, 12:41, edited 1 time in total.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 21 Oct 2021, 12:11

A ne smeta ni Damiru ni hanumi mu koji su tako cool i iskaču iz torovskog mentaliteta da je gospođa tašta izabrala baš ono pravo torovsko ime?
(Ako nije istina ko je birao ime i da je žena birala onda još gore).
Možeš li zamisliti naslov "Damir i Barbara dali sinu ime Mehmed koje je izabrao Damirov babo Nerfid?". Veće su sanse da ćeš pročitati da je u augustu pao snijeg.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 21 Oct 2021, 12:26

Zasto svojatate ime Damir, kad je to hrvatsko ime :)

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 21 Oct 2021, 12:28

animals wrote: 21 Oct 2021, 09:08
The 51st State wrote: 21 Oct 2021, 09:00

fgr suplja, decko je pokatoliceni taliban po odabiru imena, imo je izbor izmedju pavle/josip/marko /luka. sigurno u opticaju nije bilo ime recimo, sejfudin.

nemoj druge budalama praviti ako si ti vec odabro hihihipihihihi-
Sto bi uzeo arapska imena..
A što bi ateista izabrao ono baš pravo religiozno ime?
Tipično FGR spinovanje na koje samo naivni nasjedaju.
Mislim ako su cool roditelji koji ne razmišljaju torovski onda daj djetetu ime koje je perzijsko, kinesko, eskimsko ili kolumbijsko ali se nekako uvijek daju tradicionalna i religijska od strane ženine familije. Pa baš su arapska imena popularna zadnjih 20 godina u svijetu po poznatim ličnostima (Khalid, Aaliyah, Rakeem, Amar), kako ti cool parovi koji se ne pridržavaju torovskog mentaliteta ne prate taj trend?
Ono kad ti žele dokazati da nema logike na našim prostorima davati arapska imena ali ima logike da ateista daje ime po fratru :D.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 21 Oct 2021, 12:30

ko svojata? ako mislis na dzumhura on je za mene futa i prodana dusa cim je se rezidencijalno upisao u srbiji, ovo sa imenom je samo pecat da nisam bio u krivu.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 21 Oct 2021, 12:31

Naseef Mushroom wrote: 21 Oct 2021, 12:28
animals wrote: 21 Oct 2021, 09:08

Sto bi uzeo arapska imena..
A što bi ateista izabrao ono baš pravo religiozno ime?
Tipično FGR spinovanje na koje samo naivni nasjedaju.
Mislim ako su cool roditelji koji ne razmišljaju torovski onda daj djetetu ime koje je perzijsko, kinesko, eskimsko ili kolumbijsko ali se nekako uvijek daju tradicionalna i religijska od strane ženine familije. Pa baš su arapska imena popularna zadnjih 20 godina u svijetu po poznatim ličnostima (Khalid, Aaliyah, Rakeem, Amar), kako ti cool parovi koji se ne pridržavaju torovskog mentaliteta ne prate taj trend?
Ono kad ti žele dokazati da nema logike na našim prostorima davati arapska imena ali ima logike da ateista daje ime po fratru :D.
ne po fratru nego jednim od likova koji je utemeljio krscanstvo, zato mi se riga na fgrovsku licimurnost i na ovom topiku ispoljeno na zavidnom nivou.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 21 Oct 2021, 12:34

Naseef Mushroom wrote: 21 Oct 2021, 12:11

A ne smeta ni Damiru ni hanumi mu koji su tako cool i iskaču iz torovskog mentaliteta da je gospođa tašta izabrala baš ono pravo torovsko ime?
(Ako nije istina ko je birao ime i da je žena birala onda još gore).
Možeš li zamisliti naslov "Damir i Barbara dali sinu ime Mehmed koje je izabrao Damirov babo Nerfid?". Veće su sanse da ćeš pročitati da je u augustu pao snijeg.
To šta oni rade je njihova stvar. Ja ti tvrdim da je na terenu skroz druga priča i da ima svega i svačega u mješovitim vezama i brakovima, a nije na štetu ni jednih ni drugih. Da je na štetu ti ljudi uopšte ne bi ni bili zajedno i to prije svega ostalog.

Tebi ostaje samo da mantraš, kao i onima koji rezonuju na takav način, a pojma nemate kako ti ljudi zapravo žive.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 21 Oct 2021, 12:38

Julia-Klara wrote: 21 Oct 2021, 12:26 Zasto svojatate ime Damir, kad je to hrvatsko ime :)
Može biti ali je to ime decenijama postalo popularno kao i desetine drugih imena da nije ništa sporno, imaš dosta primjera, Alen, Maja, Denis, Zlatko, Sara itd.
Da je i ime Luka prošao neki proces i modernizovalo se ne bi bilo ništa sporno ali dati u ovom periodu to ime i još da nas neki ubjeđuju kako su oni moderni jer ih zaboli za torovskim razmišljanjem je baš pravi mindfuck i nisu dežurni forumaši mogli izabrati gore ime i temu da odbrane neodbranjivo :D.

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”