HAVANA wrote: 21 Oct 2021, 09:06
The 51st State wrote: 21 Oct 2021, 09:00
fgr suplja, decko je pokatoliceni taliban po odabiru imena, imo je izbor izmedju pavle/josip/marko /luka. sigurno u opticaju nije bilo ime recimo, sejfudin.
nemoj druge budalama praviti ako si ti vec odabro hihihipihihihi-
Hoces li ikada utuviti u glavu da postoje ljudi koje boli qrac cije je ko biva ime ? Evo moje su ena i lana,cije je to? Da sam dobio sina zvao bi se sanjin.Pobogu brate koji vam je qrac vise sa prozivkama,fuj,bljak ime,jelo,samo je tvoje divno i krasno...

I kad vam se odgovori onda opet komentari.Jok eto pljeskace vam neko na svako jebeno fuj i bljak.Od jela do zivota.Opustite se ba,zar vam ta vjera ne daje smiraj?
Sanjin je slavensko, moderno i uobičajeno ime, hajd iskreno kao ateista, kolike su šanse da bi svom sinu dao npr. ime Muhamed?
Sa druge strane Luka
Evanđelist Luka
Evanđelist Luka (hebrejski Lyka oder Liká ,לוקא;, grčki Λουκάς, Loukás; latinski Lucanus) bio je ljekar i prijatelj apostola Pavla. On je zaštitnik liječnika, umjetnika, slikara, kipara, pisara, zlatara, mesara, neoženjenih muškaraca, staklara.
znacenje i poreklo imena luka evanđelist luka
Smatra se da je rodom iz Antiohije (današnja Turska). Bio je neovisni hrišćanin i po predanjima je bio ljekar po zanimanju. Predanje tvrdi takođe da se bavio živopisom i da je prvi naslikao ikonu Isusa Hristosa, Bogorodice i apostole Petra i Pavla. Te ikone su bile uzor svim kasnijim ikonama, zbog čega se sveti Luka smatra osnivačem hrišćanskog ikonopisa.
Pratio je apostola Pavla na drugom i trećem misionarskom putovanju, od Filipa do Rima. Poslijee smrti apostola Pavla, nastavio je da propoveda Jevanđelje po Italiji, Dalmaciji, Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji i drugim zemljama. Prema predanju, apostol Luka je imao 84. godine kad su ga uhvatili idolopoklonici i ubili obesivši ga o granu masline u gradu Tebi Beotijskoj.
Sveti Luka je napisao treće jevanđelje (u Novom zavjetu), Jevanđelje po Luki, i Djela apostolska. Smatra se da je Jevanđelje po Luki napisao oko 60. Godine
Kod Srba
Srpska pravoslavna crkva slavi Svetog apostola i jevanđelistu Luku, 18. oktobra (po Julijanskom kalendaru), odnosno 31. oktobra, po Gregorijanskom kalendaru
Kod Hrvata
Blagdan svetog Luke u Rimokatoličkoj Crkvi je na isti dan ( 18. listopada), Lukin grob časti se u Padovi u Italiji, u bazilici svete Justine, a njegove moći čuvaju se i u Dubrovniku ("noge sv. Luke") te u Jajcu("prst sv. Luke")
To je to FGR spinovanje i vrijeđanje inteligencije. Ako žele biti cool i roditelji koje boli briga za tim pravilima što djetetu nisu dali ime Donald, Ronaldo pa makar i neko ime koje je izvorno iz biblije ali da je se u međuvremeno moderniziralo ali dati ime koje bi dala konzervativna religiozna balkanska familija je baš ono tipično FGRovski.
U istom rangu kao "Kakav bajram? Ne više, ja sam u mješovitom braku ali moram sutra u kupovinu jer mi je ženi sutra imendan a prekosutra slava"
ili
"Yebe mi se za Bošnjake, ja sam u mješovitom braku i i ja sam samo Bosanac i samo gledam kakav je ko čovjek ali me vrijeđa kada neko napiše nešto loše o Srbima/Hrvatima jer mi vrijeđaju time ženu Srpkinju/Hrvaticu".
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.