Kakav BnB naš, možda je Turčin ili Arap, a još Arape ne begenišeš kako.

Moderator: spacebound
Kakav BnB naš, možda je Turčin ili Arap, a još Arape ne begenišeš kako.
Jesi li primjetio da skoro svaki Bošnjak u tom braku u priči govori ako nekada naiđe tema "Bosanci, Srbi, Hrvati" a Bošnjak izbjegava dok ako nekada dođe ta tema kaže "Moja žena Srpkinja ili Hrvatica"?MarlboroGold wrote: 21 Oct 2021, 12:54Nemaš ba pojma o čemu pričaš. Konstrukcije ti padaju u vodu samo tako.Naseef Mushroom wrote: 21 Oct 2021, 12:50
Misliš brakovi kao npr. Bošnjak i Srpkinja gdje kada u njihovom društvu kažeš da su Bošnjaci idioti on će odgovoriti " Boli me briga, ja sam svejedno samo Bosanac i ne razmišljamo torovski" a kada kažeš da su Srbi idioti prvi će taj Bošnjak ustati i reći "Ne vrijeđaj mi ženu".
Ko ima volje skontat će šta sam sa tim mislio jer to objašnjava perfektno mentalitet tih mješovitih brakova koji igra ulogu i kod izbora imena djece u 99% slučajeva.
Ne bih rekao da izmišljaš, ali jarane to niti je pravilo niti je mainstream. Neki pojedinačni slučajevi pa ok, ali uglavnom nije tako.Naseef Mushroom wrote: 21 Oct 2021, 13:16Jesi li primjetio da skoro svaki Bošnjak u tom braku u priči govori ako nekada naiđe tema "Bosanci, Srbi, Hrvati" a Bošnjak izbjegava dok ako nekada dođe ta tema kaže "Moja žena Srpkinja ili Hrvatica"?MarlboroGold wrote: 21 Oct 2021, 12:54
Nemaš ba pojma o čemu pričaš. Konstrukcije ti padaju u vodu samo tako.
Ili drugi primjer iz moje familije
U mene rođak oženio Srpkinju i otisli živjeti u Skandinaviju i ona nekoliko godina kasnije rodila tamo kćerku i oni joj dali ime Anastasija.
Da je to ime tamo često pa da se može reći da ne žele da je drugačije gledaju i da znaju po imenu da je strankinja pa joj zato dali ime Anastasija onda bi bilo donekle OK ali te tamo gledaju isto a zvao se Anasasija ili Selma.
Zašto nisu dali ime kao Selma to već znamo zašto.
Ahmed je lijepo ime.
Ela Ena lana sanjin itd su neutralna imena,luka je iz biblije tacno...u rangu s muhamedomHAVANA wrote: 21 Oct 2021, 09:06Hoces li ikada utuviti u glavu da postoje ljudi koje boli qrac cije je ko biva ime ? Evo moje su ena i lana,cije je to? Da sam dobio sina zvao bi se sanjin.Pobogu brate koji vam je qrac vise sa prozivkama,fuj,bljak ime,jelo,samo je tvoje divno i krasno...The 51st State wrote: 21 Oct 2021, 09:00
fgr suplja, decko je pokatoliceni taliban po odabiru imena, imo je izbor izmedju pavle/josip/marko /luka. sigurno u opticaju nije bilo ime recimo, sejfudin.
nemoj druge budalama praviti ako si ti vec odabro hihihipihihihi-I kad vam se odgovori onda opet komentari.Jok eto pljeskace vam neko na svako jebeno fuj i bljak.Od jela do zivota.Opustite se ba,zar vam ta vjera ne daje smiraj?
Za mene je luka moj prevoznik sto mi dovlaci robu 20 godina. Ganja li bibliju veze nemam.bosnjakinja wrote: 21 Oct 2021, 13:30Ela Ena lana sanjin itd su neutralna imena,luka je iz biblije tacno...u rangu s muhamedomHAVANA wrote: 21 Oct 2021, 09:06
Hoces li ikada utuviti u glavu da postoje ljudi koje boli qrac cije je ko biva ime ? Evo moje su ena i lana,cije je to? Da sam dobio sina zvao bi se sanjin.Pobogu brate koji vam je qrac vise sa prozivkama,fuj,bljak ime,jelo,samo je tvoje divno i krasno...I kad vam se odgovori onda opet komentari.Jok eto pljeskace vam neko na svako jebeno fuj i bljak.Od jela do zivota.Opustite se ba,zar vam ta vjera ne daje smiraj?
Nazovi pa ga pitaj. Ovako samo bezveze trkeljateThe 51st State wrote: 21 Oct 2021, 13:31 dakle, koji je zakljucak sto je ovaj smrad dao malom ime Luka,
sto je kul, moderno, antitorovski, jeli to?
ili je u pitanju ipak nedostatak samopostovanja.
U pitanju je papucar,koji je naletio na neku jebenu punicu koja bi da dokazuje komsiluku da "se njena kcerka udala dobro i da se postuju samo njihovi obicaji"The 51st State wrote: 21 Oct 2021, 13:31 dakle, koji je zakljucak sto je ovaj smrad dao malom ime Luka,
nazovi ga ti, to je tvoja fgr raja, sto bi ga ja zvao samo da mu psujem bezze.MarlboroGold wrote: 21 Oct 2021, 13:33Nazovi pa ga pitaj. Ovako samo bezveze trkeljateThe 51st State wrote: 21 Oct 2021, 13:31 dakle, koji je zakljucak sto je ovaj smrad dao malom ime Luka,
Mi imali Pravoslava u razreduJulia-Klara wrote: 21 Oct 2021, 13:13 Pricala sam vam , mislim... U ulicu gdje smo kupili kucu smo doselili kada sam ja imala 3-4 godine, i bilo nas je par komsija koji smo bili jako bliski. Moja najbolja drugarica se zvala )zove) Ivana, i imamo komsiju koji je stariji od nas 4 godine, i zove se Rasim.
Prica mama, jednom sam dosla kuci placuci, i kad su me pitali sto placem, kazem joj:"Mama, reko Rasim da je Ivana Srb, a ja Turac" ... I dan danas se nasmijemo kad se sretnemo![]()
Kad si u Rimu budi rimljanin,boli mene briga za obicaje u Ceskoj...zna kako je kod nasJulia-Klara wrote: 21 Oct 2021, 11:42 Meni je diskusija o imenima smijesna, pogotovo od kako sam doselila u Cesku.
Sve ono sto mi nazivamo srpskim i hrvatskim imenima ne pije vode.
Mi imamo u Brckom brata i sestru - Kevin i Melisa
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest