LEGENDARNI SARAJEVSKI GLUMAC OTKRIO: "Branka Đurića sam pustio na prijemnom zbog silnog pritiska familije!" (VIDEO)
Miralem Zupčević (76) legendarni je glumac, rođen u Sarajevu. Studij glume završio je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, a nastupa je na scenama mnogih pozorišta bivše Jugoslavije. Ostao je zapamćen po legendarnoj tv Seriji “Tale”, seriji i filmu “Moj brat Aleksa” te po filmovima “Bulevar Revolucije”, “Praznik u Sarajevu”, “Dobro uštimani mrtvaci”, “Nafaka”, “Remake”, “Igmanski marš”, “Olovna brigada”..Tu su i tv serije “Kože”, “Priče iz Fabrike”. Iz Sarajeva se 2017. godine preselio u Hrvatsku, tačnije na Pelješac.
Bio je i dugogodišnji profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a upravo iz tog vremena datira priča koju je nedavno otkrio. Naime, Zupčević je bio u komisiji kad je na prijemni ispit došao Branko Đurić Đuro (63), još jedna glumačka, ali i muzička legenda.
"Branko Đurić je kod nas na Akademiji polagao tri puta. Kad je došao treći put, opet bi najverojatnije pao, no u tom trenutku komisija je pogledala mene i pitala me jesam li mu dao, znate već što.. Ja ih pogledam i kažem: ‘Kad ste svi, pa neka bude’.
Meni je bila već puna glava napada familije da primim nekoga, ja to nikad nisam radio", otkrio je Zupčević, te nastavio.
"
I kad je položio, ja kažem: ‘Hajde da je netko i iz moje familije upao’. Svi me pogledaju i kažu: ‘Branko Đurić?’. A ja odgovorim: ‘Da,upravo Branko Đurić. Njegovu mamu Fadilu je rodila sestra od mog oca. On je to krio tamo u Sloveniji, morao je ljudi često diskriminiraju. I sada u zadnje godine je spominje. Nažalost, mi moramo nekada biti mimikrični, pošto su ljudi diskriminatorni. To je strašno ali je tako."
Branko Đurić pao je na prijemnom ispitu 1982. i 1983. godine, da bi se upisao 1984. godine, kako tvrdi Zupčević, nakon pritisaka familije.