Ko su najveći nacionalisti na forumu?

Predstavite se

Moderator: Krokodil Behko

Ko su najveći nacionalisti na forumu?

Behko
4
4%
Nazif
11
12%
51st
4
4%
Tare
3
3%
Duminjo
7
8%
Fudo
4
4%
Tuzlak
0
No votes
Laser
4
4%
Insomnija
8
9%
Mister
6
7%
Melek
8
9%
Bosnjakinja
2
2%
Matan
4
4%
Sabovic
2
2%
Ironman
2
2%
Pasaga
1
1%
Tkokmak
10
11%
Bos migrant
0
No votes
Cikpogodi
1
1%
Vila
11
12%

Total votes: 92

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 57923 times
Been thanked: 10408 times
Status: Online

Re: Ko su najveći nacionalisti na forumu?

Post by ElTriconi » 23 Oct 2021, 22:30

Mislim da se gaji bosanski nacionalizam, ne bosnjacki. Jer da je to u pitanju ne bi bilo nijednog bos. srba il hrvata u mjestima gdje su bosnjaci vecina.

Nasi roditelji su taj nacionalizam prenjeli na nas 🤔
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14746 times
Been thanked: 25163 times
Status: Offline

Post by Fuddo » 23 Oct 2021, 22:30

][/img]

Kakoste
SrceTa srceTa
Dozvolite da se obratimo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4576 times
Been thanked: 3592 times

Post by Melek » 23 Oct 2021, 22:31

Lavlje_srce wrote: 23 Oct 2021, 22:25
Melek wrote: 23 Oct 2021, 22:01De ne tarlahaj. Da su ti kojim slučajem četnici ili ustaše ili ko već npr pred očima silovali mater i pobili ostale ukućane, pa silovali i tebe samu i tako to, da li bi opet furala furke marije terezije? Lako je tudjim kurcem gloginje titimla.
Mene niko nikad ne moze povuci u kaljugu u kojoj se valja. Ako zlocinci siluju to ne znaci da ce moji postati silovatelji. Da se ja nesto pitam, BiH bi od silnih donacija koje su netragom nestale, odavno imala savremeno naoruzanje i niko joj ne bi mogao ni pomisliti prici. Drzava koju bih organizovala ne bi imala nijedan od problema koje sada ima jer bih bol pretvorila u pobjedu - civilizacije nad bestijalnoscu, kulture nad primitivizmom, edukacije nad anafalbetstvom i dobrobiti za svakog gradjanina. Ti nemas pojma sta su moji prosli jer time ne licitiram na forumu, niti to bilo ko od mojih radi uzivo. Nikada neces ni saznati, ni ti niti slicni.

Za tebe i slicne su dobri nepotiste, korumpirani do srzi koji su od zemlje koja se cudom izdigla iz ralja Pakla na zemlji ucinili jadnu i bijednu fildzan-begovat tvorevinu. Onaj sto je obecavao 100 000 novih radnih mjesta prije izbora ih je i ostvario - u Njemackoj, Irskoj i slicnim gdje nu se narod masovno iselio.

Ti si juce napisao kako bi me neko slican Alecu Baldwinu ubio kad ga iznerviram. Eto na kom si ti nivou. Nemamo ti i ja o cemu, nikad nismo imali niti cemo kada imati.
Pa dobro, ti svu diskusiju i argumentiranje okreneš u nadjebavanje, pa to je opštepoznata stvar, zato ne treba dalje, sve ok. Takav ti je mentalni sklop i to ja u principu poštujem, samo jednistavno nekad moram reagovati na nakaradna rezonovanja. Ali u principu nastojim to izbjeći, dok ono baš ne moram. Niko nije imun na idiotizam.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar » 23 Oct 2021, 22:32

ElTriconi wrote: 23 Oct 2021, 22:30 Mislim da se gaji bosanski nacionalizam, ne bosnjacki. Jer da je to u pitanju ne bi bilo nijednog bos. srba il hrvata u mjestima gdje su bosnjaci vecina.

Kod Bosnjaka pojam nacionalizma se svodi na povezanost sa vjerom.Srbi recimo podredjuju vjeru naciji (SRPSKA pravoslavna crkva), Hrvati kao i komplet zapad su nakon renesanse stavili naciju ispred crkve.

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2122 times

Post by Šabović Adis » 23 Oct 2021, 22:32

Mutevelija wrote: 23 Oct 2021, 22:23
Šabović Adis wrote: 23 Oct 2021, 22:18

Vidi, ako naciju digneš na pijedestal, postaviš je kao mjeru svih stvari i tako joj podrediš sve ostalo (a prvo sebe iako toga nisi ni svjestan!), onda ne samo da je nacionalizam, kao takav, opravdan nego je to i nacizam kao njegova kulminacija ondnosno njegova terminalna faza. I to potpuno opravdan.
Ali blize od nacije ti je pleme rod i porodica, mislim da je to nekakvo globalisticko kozmpoloticki pristup vise Zapadna neka kasnija varijanta tipa svako je jedinka i odgovoran je za sebe, ima pravo na slobodan zivot, i slobode da bude poseban, izjasnjavaj se ko žirafa samo da druge ne ugrožaš to je više Zapadni način razmišljanja (novi) nije tako bilo prije.

Dok na Istoku možda ima veze ta zajednica i sa religijama u Islamu je to "ummet" svi su muslimani braća jedna zajednica, i sad ti tu nemaš puno lufta kao jedinka, sto god uradis a lose je po sudu zajednice je udar u zajednicu.
Isto tako i u Rusiji je ako cemo uzeti Istočnu Crkvu pa i Kini koja je komunistička a Istok je.

A sad Balkan je sad primjesa tih razmisljanja kod kojih se zadrzalo na plemenskom "ummetskom" nivou i prebacilo na naciju.
Sta ce komsija rec, sta ce narod rec, sramota ovo sramota ono.

Sad nove stuje sa Zapada pokušavaju da razbiju taj način razmišljanja.
Bliže od bilo čega mi je čovjek.
Pleme, porodica, nacija pa i bog ima da izvinu, jer ne da nisu dostojni ljudske žrtve truda i zalaganja nego nisu dostojni. Tačka!
Melek wrote: 23 Oct 2021, 22:28
Šabović Adis wrote: 23 Oct 2021, 22:22

Ne gasi se vatra benzinom.
Daleko je to od benzina i vatre. Ja bih radije to opisao kao biotop u kojem obitavaju predatori i žrtve, gdje je predator baš uvijek predator a žrtva baš uvijek žrtva. Evolucija nastaje kad žrtva dohaka predatoru i utjera mu strahopoštovanje u kosti. Kad će se vuk smilovati nad srnom? Heh.
Misliš da će evoluirati samo srne? I vukovi će.
Znaš kad će žrtva dohakat predatoru? Kad na vrbi grožđe rodi...
Ne mereeee 👉👌

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1738 times
Been thanked: 3312 times

Post by Mutevelija » 23 Oct 2021, 22:33

Vrhunac nacionalizma
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 57923 times
Been thanked: 10408 times
Status: Online

Post by ElTriconi » 23 Oct 2021, 22:33

MorningStar wrote: 23 Oct 2021, 22:32
ElTriconi wrote: 23 Oct 2021, 22:30 Mislim da se gaji bosanski nacionalizam, ne bosnjacki. Jer da je to u pitanju ne bi bilo nijednog bos. srba il hrvata u mjestima gdje su bosnjaci vecina.

Kod Bosnjaka pojam nacionalizma se svodi na povezanost sa vjerom.Srbi recimo podredjuju vjeru naciji (SRPSKA pravoslavna crkva), Hrvati kao i komplet zapad su nakon renesanse stavili naciju ispred crkve.
Jedini bosnjaci gledaju na drzavu kao multietnicku 🤔
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 26421 times
Been thanked: 6931 times

Post by Veca » 23 Oct 2021, 22:33

:ha
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 23 Oct 2021, 22:34

Fuddo wrote: 23 Oct 2021, 22:30 ][/img]

Kakoste
SrceTa srceTa
Image
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4346 times
Been thanked: 3222 times

Post by Lavlje_srce » 23 Oct 2021, 22:36

Melek wrote: 23 Oct 2021, 22:31Pa dobro, ti svu diskusiju i argumentiranje okreneš u nadjebavanje, pa to je opštepoznata stvar, zato ne treba dalje, sve ok. Takav ti je mentalni sklop i to ja u principu poštujem, samo jednistavno nekad moram reagovati na nakaradna rezonovanja. Ali u principu nastojim to izbjeći, dok ono baš ne moram. Niko nije imun na idiotizam.
Dok ti licitiras mrtvim majkama i silovanim Bosankama. Moze li nize? Vidjeli smo juce.

Oboje odavno znamo da nemamo o cemu. Drzi se toga. S druge strane, slazem se da na idiotizam niko nije imun, mada ja tvoj uredno trpim. :ok
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 23 Oct 2021, 22:37

Jos dvije stranice tri maksimalno :hm
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 26421 times
Been thanked: 6931 times

Post by Veca » 23 Oct 2021, 22:37

:ćitire :ha
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar » 23 Oct 2021, 22:38

ElTriconi wrote: 23 Oct 2021, 22:33
MorningStar wrote: 23 Oct 2021, 22:32

Jedini bosnjaci gledaju na drzavu kao multietnicku 🤔
Kako koji , imas dosta onih "mozemo se dogovoriti ali po nasem" :oo , I Bosnjaci jel nemaju rezervnu domovinu (mada danas mozemo primjetiti kako se neki jos i dobrovoljno podredjuju Turskoj)

Medjutim ono sto sam napisao se nije odnosilo na to, nego na nacionalizam kao pojam.Sam pojam nacionalizma (ili njegove snage) se moze odrediti nacijom kao pojamom kolektiva koji je duboko povezan zajednickim stavovima,kulturom,jezikom,geografijom,obicajima pa i vjerom te i nacionalnim mitovima usput.Sve nabrojano cini distinkiciju od drugih - ono sto moze da poveze sa nekim drugim se uvijek podredjuje i stavlja u drugi plan kada je u pitanju samostalnost i cuvanje kulture,jezika te nacionalnih specifikuma.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 23 Oct 2021, 22:38

Mutevelija wrote: 23 Oct 2021, 22:03To je dobro gdje nema vukova, kad procitas Zrtvovanje vuku od Mirsada Sinanovica , povecat ce ti se nacionalizam.

Uzmi sprske patriotske pjesme, i uzmi one bosanske, pa vidi.

Od guasala do narodne muzike, Srbi su opsjednuti poturicama.

"Pitanje koje Sinanovic postavlja u svom romanu “Zrtvovanje vuku”, a koje nije analizirano do sada pa cak niti na pomenutom svjetskom skupu u Becu jeste pitanje postavljeno kroz usta koljaca Radomana: ”Baliju je lakse zaklati od svinje. Svinja se opire, moras se namuciti dok je oboris, dvojica je moraju drzati, pa i kad joj zabijes noz, ona se jos batrga, tako da ju je tesko skoliti, a balija sam dodje pod noz. Ovako, oni u redu stoje dok ih ja koljem, kao da cekaju rucak u “Maglicevom restoranu.”
To je isto kao kad onog u Bijeljini kolju cetnici sijeku mu uho a on ni mukajet nije pustio glasa, stranac se zaprepastio kad je to vidio i zapisao.
Bolje da ti na ovo ne odgovaram. Procitaj moj odgovor nacionalisti "Meleku".
Memento Mori

I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State » 23 Oct 2021, 22:40

Havana

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2122 times

Post by Šabović Adis » 23 Oct 2021, 22:41

MorningStar wrote: 23 Oct 2021, 22:28
Šabović Adis wrote: 23 Oct 2021, 22:23

Socijalizam. Na internacionalnom nivou.
Za razliku od onog luđačkog na tzv. nacionalnom...
Kako socijalizam na internacionalnom nivou kada je SFRJ (kao i sve ostale normalne zemlje) stavljala teritorijalni integritet,suverenost,nacionalnost,samostalnost u primate drustva, ne da je bilo kojem komunisti trebao pasos nego i sa svim komunistickim zemljama je postojao carinski sistem te i sve ostalo. Sve to u zestokim kolizijama sa pojmom komunizma (pa i diktature proleterijata) :oo Mislim ako pricamo o izbacivanju nekog nacionalizma...

Kako je izbacen nacionalizam ako je Jugoslavija imala BRIGE oko sebe a da ne spominjemo dalje - cak stavise i uporiste komunista (haman komunista da se ne lazemo) SSSR je umalo usao u rat sa SFRJ.
Boljsevici su furali komunizam do 1943 kada je odluceno da patriotizam je cement koji veze individue u kolektiv - tada je buknuo novi Sovjetski (tj. Ruski) nacionalizam - sa ekonomskim sistemom drzavnog kapitalizma u kojem drzava posjeduje sve.

U Jugoslaviji drzava nije de fakto posjedovala sve nego je uspostavila visoko-intervencionisticki ekonomski sistem (nakon reformi)
Vidi, jedno je kad naprimjer sjedinjuješ germanska plemena u njemački narod, a nešto drugo je kad sjedinjuješ jugoslovenske narode u nešto veće (koje ima i ime, i istoriju i jezik, teritoriju, granice, vojsku, monetu i sve...).
Čuo si za Ujedinjene Narode? E pa ti narodi uopšte nisu ujedinjeni. Oni su "mi", al u pokušaju... Provala milenijuma. I ponajveća ubleha današnjice.
SFRJ, dakle država, je nužno zlo. Postoji samo zato što postoje ine države spomoću kojih ini državljani ostvaruju svoje interese. Nama naša ne služi ničemu osim kao sredstvo da blokiramo ini uticaj inih državljana na nas. Isto s vojskom. I s monetom. Čisto odbrambena politika. Država je, bajdvej, predviđena za odumiranje, a ova naša neće odumrijeti prije nego prvo odumru sve ostale, tako da... :oo
Last edited by Šabović Adis on 23 Oct 2021, 22:41, edited 1 time in total.
Ne mereeee 👉👌

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 23 Oct 2021, 22:41

Melek wrote: 23 Oct 2021, 22:16Pa to, da. A evo da opet uzmemo lavlje rezonovanje za primjer, pa da navedem: “25 godina je prošlo od (zadnjeg) nam klanja - pa jeste normalni, zaboravite to više”.

To je po meni suludo.
Jos jedno maliciozno izvrtanje. Moj odgovor je bio "ako ste vec 25-26 godina ludi od proslog rata, zasto trazite jos jedan ponor u vidu rata? Da dokusurite i one koji nisu poludjeli?"

Kome trebaju tvoji "uvidi" u zivotu. :grana
Memento Mori

I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State » 23 Oct 2021, 22:41

Dumb dumber.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14746 times
Been thanked: 25163 times

Post by Fuddo » 23 Oct 2021, 22:42

:D.
Dozvolite da se obratimo

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar » 23 Oct 2021, 22:46

Šabović Adis wrote: 23 Oct 2021, 22:41
MorningStar wrote: 23 Oct 2021, 22:28

Kako socijalizam na internacionalnom nivou kada je SFRJ (kao i sve ostale normalne zemlje) stavljala teritorijalni integritet,suverenost,nacionalnost,samostalnost u primate drustva, ne da je bilo kojem komunisti trebao pasos nego i sa svim komunistickim zemljama je postojao carinski sistem te i sve ostalo. Sve to u zestokim kolizijama sa pojmom komunizma (pa i diktature proleterijata) :oo Mislim ako pricamo o izbacivanju nekog nacionalizma...

Kako je izbacen nacionalizam ako je Jugoslavija imala BRIGE oko sebe a da ne spominjemo dalje - cak stavise i uporiste komunista (haman komunista da se ne lazemo) SSSR je umalo usao u rat sa SFRJ.
Boljsevici su furali komunizam do 1943 kada je odluceno da patriotizam je cement koji veze individue u kolektiv - tada je buknuo novi Sovjetski (tj. Ruski) nacionalizam - sa ekonomskim sistemom drzavnog kapitalizma u kojem drzava posjeduje sve.

U Jugoslaviji drzava nije de fakto posjedovala sve nego je uspostavila visoko-intervencionisticki ekonomski sistem (nakon reformi)
Vidi, jedno je kad naprimjer sjedinjuješ germanska plemena u njemački narod, a nešto drugo je kad sjedinjuješ jugoslovenske narode u nešto veće (koje ima i ime, i istoriju i jezik, teritoriju, granice, vojsku, monetu i sve...).
Čuo si za Ujedinjene Narode? E pa ti narodi uopšte nisu ujedinjeni. Oni su "mi", al u pokušaju... Provala milenijuma. I ponajveća ubleha današnjice.
SFRJ, dakle država, je nužno zlo. Postoji samo zato što postoje ine države spomoću kojih ini državljani ostvaruju svoje interese. Nama naša ne služi ničemu osim kao sredstvo da blokiramo ini uticaj inih državljana na nas. Isto s vojskom. I s monetom. Čisto odbrambena politika. Država je, bajdvej, predviđena za odumiranje, a ova naša neće odumrijeti prije nego prvo odumru sve ostale, tako da... :oo
Zasto da blokiras uticaj perjanice komunizma SSSR :oo , zato sto moze SSSR da odskakuce negdje u skokovima :oo. Jugoslavija je bila itekako nacionalisticka zemlja juznih slovena (a zabari,hansovi,svabe,rumuni ci**ani (samo pisem kako se ko smatrao) itd ) sve sa nacionalnim kultovima,mitovima,specificnim kulturnim obicajima itd itd itd.

Razumijem ja dobro tvoj stav kao komuniste jer pazi procitao sam "Principi komunizma" i "Kapital" medjutim taj ruzicasti pojam je nemoguce primijeniti na svijet u kojem niko nece nista ukrasti jer moze jednostavno uzeti koliko mu treba (a pazi sad svi ce kao da budu umjereni) te ce raditi koliko moze (nema zabusavanja a niko ne tjera) :oo te odsustvo drzave i regulacija da kazemo "krivicnih" problema plenumom (dok baja ne ukaze se i ne odredi svima ko ce kako da nebi bilo fljas) :oo

Post Reply

Return to “Upoznaj forumase da bi ih volio”