Ekstremni i radikalni Bosanac. Nek sam i ja nedje pobijedio.

Moderator: Krokodil Behko
Ekstremni i radikalni Bosanac. Nek sam i ja nedje pobijedio.
Ma ti si dusa. Da mi te je makar klonirati u jedno pola milona primjeraka i razbacati po BiH da se i mi malo omasovimo.
Napravio sam dvoje, ne mogu vise...Lavlje_srce wrote: 23 Oct 2021, 22:49Ma ti si dusa. Da mi te je makar klonirati u jedno pola milona primjeraka i razbacati po BiH da se i mi malo omasovimo.![]()
Ako su oni perjanice, šta smo onda mi? Sateliti?MorningStar wrote: 23 Oct 2021, 22:46Zasto da blokiras uticaj perjanice komunizma SSSR, zato sto moze SSSR da odskakuce negdje u skokovima
.
Pogrešno.Jugoslavija je bila itekako nacionalisticka zemlja juznih slovena (a zabari,hansovi,svabe,rumuni ci**ani (samo pisem kako se ko smatrao) itd ) sve sa nacionalnim kultovima,mitovima,specificnim kulturnim obicajima itd itd itd.
Uzmi u obzir to da kad čitaš, naprimjer, Kapital da zapravo čitaš stavove kapitaliste koji ne konta socijalizam. Da, Marks ne kuži socijalizam. Marks nije (bio) komunista. Marks kuži problem, kuži rješenje al postupak ni za živu glavu. Zna on "2+2", zna i "4", al sabiranje ne zna da ga jebeš.Razumijem ja dobro tvoj stav kao komuniste jer pazi procitao sam "Principi komunizma" i "Kapital" medjutim taj ruzicasti pojam je nemoguce primijeniti na svijet u kojem niko nece nista ukrasti jer moze jednostavno uzeti koliko mu treba (a pazi sad svi ce kao da budu umjereni) te ce raditi koliko moze (nema zabusavanja a niko ne tjera)te odsustvo drzave i regulacija da kazemo "krivicnih" problema plenumom (dok baja ne ukaze se i ne odredi svima ko ce kako da nebi bilo fljas)
Jel svraćo Totem?Fuddo wrote: 23 Oct 2021, 23:00 Ma dobro, more bit i da ima poneki,
Al nemre doc do izrazaja, sramota ih.![]()
Post dva, gore dole, cizmic sam se nametne.
Fudoooooooooooooooooo, reko ti State da si ili dumb ili dumber.
Sta su oni - a sta mi ?Šabović Adis wrote: 23 Oct 2021, 23:01Ako su oni perjanice, šta smo onda mi? Sateliti?MorningStar wrote: 23 Oct 2021, 22:46Zasto da blokiras uticaj perjanice komunizma SSSR, zato sto moze SSSR da odskakuce negdje u skokovima
.
E to smo im izbili iz glava.Pogrešno.Jugoslavija je bila itekako nacionalisticka zemlja juznih slovena (a zabari,hansovi,svabe,rumuni ci**ani (samo pisem kako se ko smatrao) itd ) sve sa nacionalnim kultovima,mitovima,specificnim kulturnim obicajima itd itd itd.
Jugoslavija je, u tom smislu, zemlja Jugoslovena. Nema nikakvih "Južnih Slovena", Sloveni su Sloveni gdje se god zateknu. Ni ja ne postajem Istočni Musliman kad iz Sarajeva skoknem do Beograda niti se kad otfuram do Zagreba odjednom prometnem u Zapadnog Muslimana.
Jugosloveni!
Izostanak jugoslovenstva, e to je problem! Nije problem ni srpstvo ni hrvatstvo, ali je itekako problem bez kohezivnog i inkluzivnog jugoslovenstva - to je onda nacionalizam.Uzmi u obzir to da kad čitaš, naprimjer, Kapital da zapravo čitaš stavove kapitaliste koji ne konta socijalizam. Da, Marks ne kuži socijalizam. Marks nije (bio) komunista. Marks kuži problem, kuži rješenje al postupak ni za živu glavu. Zna on "2+2", zna i "4", al sabiranje ne zna da ga jebeš.Razumijem ja dobro tvoj stav kao komuniste jer pazi procitao sam "Principi komunizma" i "Kapital" medjutim taj ruzicasti pojam je nemoguce primijeniti na svijet u kojem niko nece nista ukrasti jer moze jednostavno uzeti koliko mu treba (a pazi sad svi ce kao da budu umjereni) te ce raditi koliko moze (nema zabusavanja a niko ne tjera)te odsustvo drzave i regulacija da kazemo "krivicnih" problema plenumom (dok baja ne ukaze se i ne odredi svima ko ce kako da nebi bilo fljas)
Ovo za svijet u kojem nema krađe...jesi kad čuo za otuđenje? E pa majstore, ne može da kradeš nešto ako nisi outuđen od toga istog. Ne možeš svoje da kradeš. U stvari si, u tom smislu, otuđen prvo od sama sebe (otuđenje najviđeg stepena) a onda i od drugih stvari. A onda mažnjavaš. I misliš da si kul. Čisto kapitalistička politika.![]()
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 6 guests