Afganistan

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2789 times
Been thanked: 23039 times
Status: Offline

Re: Fotografije zavisnika od droge koje u Kabula progone talibani, lede krv u žilama

Post by HAVANA » 24 Oct 2021, 10:51

Nije ovo lose, nek opale fizicku krizu bar. Za skidanje vec treba program, nada, sigurnost, sansa, funkcionalan sistem... Al ovaj postotak, ne mogu da vjerujem da je toliko jbt...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40732 times
Been thanked: 27144 times

Re: Fotografije zavisnika od droge koje u Kabula progone talibani, lede krv u žilama

Post by Rum » 24 Oct 2021, 11:03

Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 24 Oct 2021, 11:05

Sve uslagirano
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3964 times
Been thanked: 3650 times

Post by Naseef Mushroom » 24 Oct 2021, 11:09

Pitam se kada je se većina odala drogi, kad je vladao strašni talibanski ražim ili kada su imali zapadnu demokratiju?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 24 Oct 2021, 11:12

Naseef Mushroom wrote: 24 Oct 2021, 11:09 Pitam se kada je se većina odala drogi, kad je vladao strašni talibanski ražim ili kada su imali zapadnu demokratiju?
https://www.bljesak.info/vijesti/svijet ... ada/357486

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14421 times
Been thanked: 9984 times

Post by Julia-Klara » 24 Oct 2021, 11:21

Rum wrote: 24 Oct 2021, 11:03
:sok
Hajd sto je strasno vidjeti ih ovako, ali gledaj sto su ulice prljave :sok sta je ono 'nako? :sok
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi » 24 Oct 2021, 16:05

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 24 Oct 2021, 16:26

Naseef Mushroom wrote: 24 Oct 2021, 11:09 Pitam se kada je se većina odala drogi, kad je vladao strašni talibanski ražim ili kada su imali zapadnu demokratiju?
Sta se imas pitat. Sa medom radit a med ne probat rijetko ko moze. A prvaci su svijeta decenijama... I bice i dalje.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4111 times
Been thanked: 3081 times

Post by Lavlje_srce » 24 Oct 2021, 16:54

Majko mila... :( Ovaj video bi trebao uvesti u obaveznu edukaciju kod nas u osnovnim skolama.

Kae American dream...jadna majko svoja.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13938 times
Been thanked: 22987 times

Post by Fuddo » 24 Oct 2021, 16:59

Nista ne radimo, sam nako nadrogirani zjakamo ulicama filadelfije.
Obavezno uvesti u udzbenike.
Dozvolite da se obratimo

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 24 Oct 2021, 17:03

Lavlje_srce wrote: 24 Oct 2021, 16:54
Majko mila... :( Ovaj video bi trebao uvesti u obaveznu edukaciju kod nas u osnovnim skolama.

Ma ima toga svuda. Kako snimis i prikazes. I gledas. Neko ne vidi i nece da vidi. Ja sam jos 89 godine bio u parku u centru ciriha, gdje je bukvalno bila legalizovana upotreba heroina. Stoje stolovi i za njima radnici dijele sprice, u onoj kupoli leze na vrecama ti ko glavni naki. Okolo po parku zombiji kljucaju, povracaju, leze... Samo 100 metara dalje sjaj i raskos...Mi smo u mnogim stvarima pravo dobri, bosna... Nemas 4 beskucnika u citavom sarajevu na ulici. U atini hm se zatvori eto ih uredno sa jogijem i dekama i na vrata. Pola centra samo zombija cekas da iskoci, uruseno sve. Amsterdam je sad divan kakav je bio. Mnoge cetvrti vekikih eu gradova su cisti horor... Lijepa bosna.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 24 Oct 2021, 17:06

. Legalizacijom protiv smrti Otkako je Švicarska legalizirala heroin, u toj zemlji nisu zabilježili ni jednu jedinu smrt predoziranjem. Tamošnji ovisnici imaju pravo otići u kliniku i tamo legalno dobiti dozu pod nadzorom liječnika i medicinskih sestara. Ulaze u program traženja posla i stana, odlaze s ulice, s njih silazi stigma i sasvim su oteti kriminalu. Ulični kriminal drastično je opao, heroinska epidemija davna je povijest, a ovisnici se puno lakše odlučuju na liječenje.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 24 Oct 2021, 17:09

Svicarci su jučer na refernudmu velikom većinom glasovali za produljenje vladina programa izdavanja na recept heroina teškim ovisnicima, no odlučili su odbaciti prijedlog legalizacije marihuane za osobnu uporabu. Nacionalni referendum podržao je vladinu politiku za droge utemeljenu na četiri stupa, koja promiče prevenciju, smanjivanje štete, liječenje i borbu protiv droga. Droga pod nadzorom Prema toj shemi za heroin, pokrenutoj prošlog desetljeća u Zürichu, a koja se raširila cijelom zemljom, ovisnici mogu dobiti drogu u klinikama, pod liječničkim nadzorom i uz terapiju. Droga se odobrava samo ovisnicima koji su na teškim drogama više od desetljeća i koji se nisu uspjeli izliječiti. Ovisnici mogu posjetiti specijalizirane klinike i ubrizgati si dva puta na dan heroin pod nadzorom liječnika. Program obuhvaća 1300 ovisnika, od kojih neki na kraju prijeđu na metadon. Švicarska je postala prva zemlja na svijetu koja bi ga uključila u zdravstveni sustav. Prema nekim analizama projekt izdavanja heroina na recept u toj se zemlji pokazao vrlo uspješnim. Stop marihuani Razine kriminala povezanog s drogama pale su, a švicarski parkovi i ulice očišćeni su od narkomana i njihovih šprica. Protivnici smatraju da se izdavanjem heroina na recept mladima šalje negativna poruka, a čini se i šteta ovisnicima. Ideja o dekriminalizaciji marihuane, najčešće korištene droge u Švicarskoj, pala je na referenudmu. Iako švicarska policija tolerira umjereno konzumiranje te droge, novija istraživanja pokazala su kako njezina dugotrajna uporaba može imati ozbiljnije posljedice. (RI)

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 24 Oct 2021, 17:09

HAVANA wrote: 24 Oct 2021, 17:03
Lavlje_srce wrote: 24 Oct 2021, 16:54

Ma ima toga svuda. Kako snimis i prikazes. I gledas. Neko ne vidi i nece da vidi. Ja sam jos 89 godine bio u parku u centru ciriha, gdje je bukvalno bila legalizovana upotreba heroina. Stoje stolovi i za njima radnici dijele sprice, u onoj kupoli leze na vrecama ti ko glavni naki. Okolo po parku zombiji kljucaju, povracaju, leze... Samo 100 metara dalje sjaj i raskos...Mi smo u mnogim stvarima pravo dobri, bosna... Nemas 4 beskucnika u citavom sarajevu na ulici. U atini hm se zatvori eto ih uredno sa jogijem i dekama i na vrata. Pola centra samo zombija cekas da iskoci, uruseno sve. Amsterdam je sad divan kakav je bio. Mnoge cetvrti vekikih eu gradova su cisti horor... Lijepa bosna.
Jednostavno, ne ides u te dijelove grada, i dobar si.
I ne znam sto bi cojek iso tamo, kad nema apsolutno nista sto ti treba.
Dozvolite da se obratimo

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 24 Oct 2021, 17:11

Rum wrote: 24 Oct 2021, 17:06 . Legalizacijom protiv smrti Otkako je Švicarska legalizirala heroin, u toj zemlji nisu zabilježili ni jednu jedinu smrt predoziranjem. Tamošnji ovisnici imaju pravo otići u kliniku i tamo legalno dobiti dozu pod nadzorom liječnika i medicinskih sestara. Ulaze u program traženja posla i stana, odlaze s ulice, s njih silazi stigma i sasvim su oteti kriminalu. Ulični kriminal drastično je opao, heroinska epidemija davna je povijest, a ovisnici se puno lakše odlučuju na liječenje.
Haj ti budalama objasni da je u legalizaciji spas. I droge i prostitucije. Stavljas nesto u okvire zakona a unistavas one koji profitiraju od nelegalnih stvari. Zagarantovano smanjenje kriminala i zloupotreba...

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 24 Oct 2021, 17:17

Fuddo wrote: 24 Oct 2021, 17:09
HAVANA wrote: 24 Oct 2021, 17:03

Ma znam nego kad mi pocnu idealizirat to sve vani ide mi na qrac. Ko da nisam dalje od breze otiso pa mi pocne s visoka fol nesta. Ova jedna iz minhena, kaze ne krece se iza 21h po sarajevu. Nesigurno. :haha Kako vi kaze sa djecom, ko ih doprati, jel vas strah...? Haj ba bjez se u picku materinu, jebo te minhen a ti njega.4 ubistva za sve ove godine sto znam iz glave na prvu i i dan danas se pise o njima, protesti, sto jada... To za noc bude u jednom manjem kvartu nekih gradova. Zapisi i pici dalje...

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 24 Oct 2021, 17:18

HAVANA wrote: 24 Oct 2021, 17:11
Rum wrote: 24 Oct 2021, 17:06 . Legalizacijom protiv smrti Otkako je Švicarska legalizirala heroin, u toj zemlji nisu zabilježili ni jednu jedinu smrt predoziranjem. Tamošnji ovisnici imaju pravo otići u kliniku i tamo legalno dobiti dozu pod nadzorom liječnika i medicinskih sestara. Ulaze u program traženja posla i stana, odlaze s ulice, s njih silazi stigma i sasvim su oteti kriminalu. Ulični kriminal drastično je opao, heroinska epidemija davna je povijest, a ovisnici se puno lakše odlučuju na liječenje.
Haj ti budalama objasni da je u legalizaciji spas. I droge i prostitucije. Stavljas nesto u okvire zakona a unistavas one koji profitiraju od nelegalnih stvari. Zagarantovano smanjenje kriminala i zloupotreba...
Mac sa dvije ostrice.
Mozda legalizacijom smanjis kriminal, al onda postaje biznis i sansa, a to vodi tome da se jos vise ljudi navuce.
Jebeno, kako god.
Dozvolite da se obratimo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21995 times
Been thanked: 20052 times

Post by Masamune » 24 Oct 2021, 17:22

Svi gledaju u Ameriku pa i jeste takva slika, ali nije ni u drugim evropskim metropolama drugačija slika. Lično sam se nagledao svega u Amsterdamu, Berlinu i mnogim drugim gradovima.

Kod nas opet narod je naučio kako je nemati, pa se i naši beskućnici uglavnom nekako snalaze kao što se narod snalazio devedesetih.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 24 Oct 2021, 17:24

HAVANA wrote: 24 Oct 2021, 17:17
Fuddo wrote: 24 Oct 2021, 17:09

Ma znam nego kad mi pocnu idealizirat to sve vani ide mi na qrac. Ko da nisam dalje od breze otiso pa mi pocne s visoka fol nesta. Ova jedna iz minhena, kaze ne krece se iza 21h po sarajevu. Nesigurno. :haha Kako vi kaze sa djecom, ko ih doprati, jel vas strah...? Haj ba bjez se u picku materinu, jebo te minhen a ti njega.4 ubistva za sve ove godine sto znam iz glave na prvu i i dan danas se pise o njima, protesti, sto jada... To za noc bude u jednom manjem kvartu nekih gradova. Zapisi i pici dalje...
Bosna, i ovako danas kakva je, jos uvijek je mozda i najsigurnije mjesto za zivot, kad je u pitanju stopa kriminala, ubistava i sl stvari.
To je mala sredina, svako svakog zna, dok je ovdje manje vise svako svakom stranac. Ne znas na sta ces potrefit, masa je to svijeta i bruka budala.
Dozvolite da se obratimo

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4111 times
Been thanked: 3081 times

Post by Lavlje_srce » 24 Oct 2021, 17:24

HAVANA wrote: 24 Oct 2021, 17:03Ma ima toga svuda. Kako snimis i prikazes. I gledas. Neko ne vidi i nece da vidi. Ja sam jos 89 godine bio u parku u centru ciriha, gdje je bukvalno bila legalizovana upotreba heroina. Stoje stolovi i za njima radnici dijele sprice, u onoj kupoli leze na vrecama ti ko glavni naki. Okolo po parku zombiji kljucaju, povracaju, leze... Samo 100 metara dalje sjaj i raskos...Mi smo u mnogim stvarima pravo dobri, bosna... Nemas 4 beskucnika u citavom sarajevu na ulici. U atini hm se zatvori eto ih uredno sa jogijem i dekama i na vrata. Pola centra samo zombija cekas da iskoci, uruseno sve. Amsterdam je sad divan kakav je bio. Mnoge cetvrti vekikih eu gradova su cisti horor... Lijepa bosna.
Vala sam bila i u Cirihu i po dosta metropola, ali mi promakose ti parkovi i Zombiji. Sto se tice Bosne, dasta je nego lijepa, prelijepa je. :srce :srce :srce Zato vazda odnekud keze ocnjake na nas...daBogda se o sebi zabavili svi redom. :o
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Post Reply

Return to “Svijet”