Afganistan
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2789 times
- Been thanked: 23039 times
- Status: Offline
Re: Fotografije zavisnika od droge koje u Kabula progone talibani, lede krv u žilama
Nije ovo lose, nek opale fizicku krizu bar. Za skidanje vec treba program, nada, sigurnost, sansa, funkcionalan sistem... Al ovaj postotak, ne mogu da vjerujem da je toliko jbt...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40732 times
- Been thanked: 27144 times
Re: Fotografije zavisnika od droge koje u Kabula progone talibani, lede krv u žilama
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Sve uslagirano
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3964 times
- Been thanked: 3650 times
Pitam se kada je se većina odala drogi, kad je vladao strašni talibanski ražim ili kada su imali zapadnu demokratiju?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
https://www.bljesak.info/vijesti/svijet ... ada/357486Naseef Mushroom wrote: 24 Oct 2021, 11:09 Pitam se kada je se većina odala drogi, kad je vladao strašni talibanski ražim ili kada su imali zapadnu demokratiju?
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14421 times
- Been thanked: 9984 times

Hajd sto je strasno vidjeti ih ovako, ali gledaj sto su ulice prljave

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
- HAVANA
- Forumaš godine
Sta se imas pitat. Sa medom radit a med ne probat rijetko ko moze. A prvaci su svijeta decenijama... I bice i dalje.Naseef Mushroom wrote: 24 Oct 2021, 11:09 Pitam se kada je se većina odala drogi, kad je vladao strašni talibanski ražim ili kada su imali zapadnu demokratiju?
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4111 times
- Been thanked: 3081 times
Majko mila...

Kae American dream...jadna majko svoja.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13938 times
- Been thanked: 22987 times
Nista ne radimo, sam nako nadrogirani zjakamo ulicama filadelfije.
Obavezno uvesti u udzbenike.
Obavezno uvesti u udzbenike.
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Forumaš godine
Ma ima toga svuda. Kako snimis i prikazes. I gledas. Neko ne vidi i nece da vidi. Ja sam jos 89 godine bio u parku u centru ciriha, gdje je bukvalno bila legalizovana upotreba heroina. Stoje stolovi i za njima radnici dijele sprice, u onoj kupoli leze na vrecama ti ko glavni naki. Okolo po parku zombiji kljucaju, povracaju, leze... Samo 100 metara dalje sjaj i raskos...Mi smo u mnogim stvarima pravo dobri, bosna... Nemas 4 beskucnika u citavom sarajevu na ulici. U atini hm se zatvori eto ih uredno sa jogijem i dekama i na vrata. Pola centra samo zombija cekas da iskoci, uruseno sve. Amsterdam je sad divan kakav je bio. Mnoge cetvrti vekikih eu gradova su cisti horor... Lijepa bosna.Lavlje_srce wrote: 24 Oct 2021, 16:54Majko mila...Ovaj video bi trebao uvesti u obaveznu edukaciju kod nas u osnovnim skolama.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
. Legalizacijom protiv smrti Otkako je Švicarska legalizirala heroin, u toj zemlji nisu zabilježili ni jednu jedinu smrt predoziranjem. Tamošnji ovisnici imaju pravo otići u kliniku i tamo legalno dobiti dozu pod nadzorom liječnika i medicinskih sestara. Ulaze u program traženja posla i stana, odlaze s ulice, s njih silazi stigma i sasvim su oteti kriminalu. Ulični kriminal drastično je opao, heroinska epidemija davna je povijest, a ovisnici se puno lakše odlučuju na liječenje.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Svicarci su jučer na refernudmu velikom većinom glasovali za produljenje vladina programa izdavanja na recept heroina teškim ovisnicima, no odlučili su odbaciti prijedlog legalizacije marihuane za osobnu uporabu. Nacionalni referendum podržao je vladinu politiku za droge utemeljenu na četiri stupa, koja promiče prevenciju, smanjivanje štete, liječenje i borbu protiv droga. Droga pod nadzorom Prema toj shemi za heroin, pokrenutoj prošlog desetljeća u Zürichu, a koja se raširila cijelom zemljom, ovisnici mogu dobiti drogu u klinikama, pod liječničkim nadzorom i uz terapiju. Droga se odobrava samo ovisnicima koji su na teškim drogama više od desetljeća i koji se nisu uspjeli izliječiti. Ovisnici mogu posjetiti specijalizirane klinike i ubrizgati si dva puta na dan heroin pod nadzorom liječnika. Program obuhvaća 1300 ovisnika, od kojih neki na kraju prijeđu na metadon. Švicarska je postala prva zemlja na svijetu koja bi ga uključila u zdravstveni sustav. Prema nekim analizama projekt izdavanja heroina na recept u toj se zemlji pokazao vrlo uspješnim. Stop marihuani Razine kriminala povezanog s drogama pale su, a švicarski parkovi i ulice očišćeni su od narkomana i njihovih šprica. Protivnici smatraju da se izdavanjem heroina na recept mladima šalje negativna poruka, a čini se i šteta ovisnicima. Ideja o dekriminalizaciji marihuane, najčešće korištene droge u Švicarskoj, pala je na referenudmu. Iako švicarska policija tolerira umjereno konzumiranje te droge, novija istraživanja pokazala su kako njezina dugotrajna uporaba može imati ozbiljnije posljedice. (RI)
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Jednostavno, ne ides u te dijelove grada, i dobar si.HAVANA wrote: 24 Oct 2021, 17:03Ma ima toga svuda. Kako snimis i prikazes. I gledas. Neko ne vidi i nece da vidi. Ja sam jos 89 godine bio u parku u centru ciriha, gdje je bukvalno bila legalizovana upotreba heroina. Stoje stolovi i za njima radnici dijele sprice, u onoj kupoli leze na vrecama ti ko glavni naki. Okolo po parku zombiji kljucaju, povracaju, leze... Samo 100 metara dalje sjaj i raskos...Mi smo u mnogim stvarima pravo dobri, bosna... Nemas 4 beskucnika u citavom sarajevu na ulici. U atini hm se zatvori eto ih uredno sa jogijem i dekama i na vrata. Pola centra samo zombija cekas da iskoci, uruseno sve. Amsterdam je sad divan kakav je bio. Mnoge cetvrti vekikih eu gradova su cisti horor... Lijepa bosna.Lavlje_srce wrote: 24 Oct 2021, 16:54
Majko mila...Ovaj video bi trebao uvesti u obaveznu edukaciju kod nas u osnovnim skolama.
I ne znam sto bi cojek iso tamo, kad nema apsolutno nista sto ti treba.
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Forumaš godine
Haj ti budalama objasni da je u legalizaciji spas. I droge i prostitucije. Stavljas nesto u okvire zakona a unistavas one koji profitiraju od nelegalnih stvari. Zagarantovano smanjenje kriminala i zloupotreba...Rum wrote: 24 Oct 2021, 17:06 . Legalizacijom protiv smrti Otkako je Švicarska legalizirala heroin, u toj zemlji nisu zabilježili ni jednu jedinu smrt predoziranjem. Tamošnji ovisnici imaju pravo otići u kliniku i tamo legalno dobiti dozu pod nadzorom liječnika i medicinskih sestara. Ulaze u program traženja posla i stana, odlaze s ulice, s njih silazi stigma i sasvim su oteti kriminalu. Ulični kriminal drastično je opao, heroinska epidemija davna je povijest, a ovisnici se puno lakše odlučuju na liječenje.
- HAVANA
- Forumaš godine
Ma znam nego kad mi pocnu idealizirat to sve vani ide mi na qrac. Ko da nisam dalje od breze otiso pa mi pocne s visoka fol nesta. Ova jedna iz minhena, kaze ne krece se iza 21h po sarajevu. Nesigurno.Fuddo wrote: 24 Oct 2021, 17:09Jednostavno, ne ides u te dijelove grada, i dobar si.HAVANA wrote: 24 Oct 2021, 17:03
Ma ima toga svuda. Kako snimis i prikazes. I gledas. Neko ne vidi i nece da vidi. Ja sam jos 89 godine bio u parku u centru ciriha, gdje je bukvalno bila legalizovana upotreba heroina. Stoje stolovi i za njima radnici dijele sprice, u onoj kupoli leze na vrecama ti ko glavni naki. Okolo po parku zombiji kljucaju, povracaju, leze... Samo 100 metara dalje sjaj i raskos...Mi smo u mnogim stvarima pravo dobri, bosna... Nemas 4 beskucnika u citavom sarajevu na ulici. U atini hm se zatvori eto ih uredno sa jogijem i dekama i na vrata. Pola centra samo zombija cekas da iskoci, uruseno sve. Amsterdam je sad divan kakav je bio. Mnoge cetvrti vekikih eu gradova su cisti horor... Lijepa bosna.
I ne znam sto bi cojek iso tamo, kad nema apsolutno nista sto ti treba.

- Fuddo
- Maliciozni seronja
Mac sa dvije ostrice.HAVANA wrote: 24 Oct 2021, 17:11Haj ti budalama objasni da je u legalizaciji spas. I droge i prostitucije. Stavljas nesto u okvire zakona a unistavas one koji profitiraju od nelegalnih stvari. Zagarantovano smanjenje kriminala i zloupotreba...Rum wrote: 24 Oct 2021, 17:06 . Legalizacijom protiv smrti Otkako je Švicarska legalizirala heroin, u toj zemlji nisu zabilježili ni jednu jedinu smrt predoziranjem. Tamošnji ovisnici imaju pravo otići u kliniku i tamo legalno dobiti dozu pod nadzorom liječnika i medicinskih sestara. Ulaze u program traženja posla i stana, odlaze s ulice, s njih silazi stigma i sasvim su oteti kriminalu. Ulični kriminal drastično je opao, heroinska epidemija davna je povijest, a ovisnici se puno lakše odlučuju na liječenje.
Mozda legalizacijom smanjis kriminal, al onda postaje biznis i sansa, a to vodi tome da se jos vise ljudi navuce.
Jebeno, kako god.
Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21995 times
- Been thanked: 20052 times
Svi gledaju u Ameriku pa i jeste takva slika, ali nije ni u drugim evropskim metropolama drugačija slika. Lično sam se nagledao svega u Amsterdamu, Berlinu i mnogim drugim gradovima.
Kod nas opet narod je naučio kako je nemati, pa se i naši beskućnici uglavnom nekako snalaze kao što se narod snalazio devedesetih.
Kod nas opet narod je naučio kako je nemati, pa se i naši beskućnici uglavnom nekako snalaze kao što se narod snalazio devedesetih.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Bosna, i ovako danas kakva je, jos uvijek je mozda i najsigurnije mjesto za zivot, kad je u pitanju stopa kriminala, ubistava i sl stvari.HAVANA wrote: 24 Oct 2021, 17:17Ma znam nego kad mi pocnu idealizirat to sve vani ide mi na qrac. Ko da nisam dalje od breze otiso pa mi pocne s visoka fol nesta. Ova jedna iz minhena, kaze ne krece se iza 21h po sarajevu. Nesigurno.Fuddo wrote: 24 Oct 2021, 17:09
Jednostavno, ne ides u te dijelove grada, i dobar si.
I ne znam sto bi cojek iso tamo, kad nema apsolutno nista sto ti treba.Kako vi kaze sa djecom, ko ih doprati, jel vas strah...? Haj ba bjez se u picku materinu, jebo te minhen a ti njega.4 ubistva za sve ove godine sto znam iz glave na prvu i i dan danas se pise o njima, protesti, sto jada... To za noc bude u jednom manjem kvartu nekih gradova. Zapisi i pici dalje...
To je mala sredina, svako svakog zna, dok je ovdje manje vise svako svakom stranac. Ne znas na sta ces potrefit, masa je to svijeta i bruka budala.
Dozvolite da se obratimo
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4111 times
- Been thanked: 3081 times
Vala sam bila i u Cirihu i po dosta metropola, ali mi promakose ti parkovi i Zombiji. Sto se tice Bosne, dasta je nego lijepa, prelijepa je.HAVANA wrote: 24 Oct 2021, 17:03Ma ima toga svuda. Kako snimis i prikazes. I gledas. Neko ne vidi i nece da vidi. Ja sam jos 89 godine bio u parku u centru ciriha, gdje je bukvalno bila legalizovana upotreba heroina. Stoje stolovi i za njima radnici dijele sprice, u onoj kupoli leze na vrecama ti ko glavni naki. Okolo po parku zombiji kljucaju, povracaju, leze... Samo 100 metara dalje sjaj i raskos...Mi smo u mnogim stvarima pravo dobri, bosna... Nemas 4 beskucnika u citavom sarajevu na ulici. U atini hm se zatvori eto ih uredno sa jogijem i dekama i na vrata. Pola centra samo zombija cekas da iskoci, uruseno sve. Amsterdam je sad divan kakav je bio. Mnoge cetvrti vekikih eu gradova su cisti horor... Lijepa bosna.

Memento Mori