Hollywood

Moderator: Krokodil Behko

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22564 times
Been thanked: 20707 times
Status: Offline

Re: Glumac Alec Baldwin na snimanju filma ubio direktoricu fotografije i ranio režisera

Post by Masamune »

:svira
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14634 times
Been thanked: 10132 times

Re: Glumac Alec Baldwin na snimanju filma ubio direktoricu fotografije i ranio režisera

Post by Julia-Klara »

Cirkus!
:grana
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Opaaaaa, ovdje te kadija i tuzi, kadija ti i sudi. :dole
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9999 times
Been thanked: 16888 times

Post by spacebound »

:grana
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

kakva strast u komentarisanju, a ni u putu ih sreli
Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4298 times
Been thanked: 2112 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu »

ne dao Bog nikome ovakvo nesto
ne mogu zamisliti kako im je, porodici ili Baldwinu
najgore je njoj koje vise nema
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja »

koteljubi_kadnisamtu wrote: 26 Oct 2021, 21:26 ne dao Bog nikome ovakvo nesto
ne mogu zamisliti kako im je, porodici ili Baldwinu
najgore je njoj koje vise nema
njoj nije najgore,jer nje nema ..a ako je ima vjerovatno je nagrada veca,i ono..na onom svijetu si nekako uzviseniji i vise razumijes
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4123 times
Been thanked: 3091 times

Post by Lavlje_srce »

koteljubi_kadnisamtu wrote: 26 Oct 2021, 21:26najgore je njoj koje vise nema
Ona ima 9-godisnjeg sina. Dijete od soka nije progovorilo nekoliko dana.

Ovo su joj muz i sin:

Image

Image

Image
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja »

Lavlje_srce wrote: 26 Oct 2021, 21:54
koteljubi_kadnisamtu wrote: 26 Oct 2021, 21:26najgore je njoj koje vise nema
Ona ima 9-godisnjeg sina. Dijete od soka nije progovorilo nekoliko dana.

Ovo su joj muz i sin:

Image

Image

Image
e njima je najgore,ehh da ti srce pukne

znam da je i baldwinu tesko ali on ce preboljeti krenut dalje..a kako ce ovo dijete
Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma

ma sve ste u pravu, ne moze se nista mjeriti da ovom tragedijom
dijete ce preziviti i nekako ce preboliti
ali nje nema da ga gleda kako raste

pustite me, znam ja kako je majkama kojih nema vise, one mi dolaze u san
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja »

koteljubi_kadnisamtu wrote: 26 Oct 2021, 22:03 ma sve ste u pravu, ne moze se nista mjeriti da ovom tragedijom
dijete ce preziviti i nekako ce preboliti
ali nje nema da ga gleda kako raste

pustite me, znam ja kako je majkama kojih nema vise, one mi dolaze u san

sad si me uplasila,nadam se da ne mislis bukvalno da ti dolaze,sve u svemu ne dao Bog nikome amin
Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma

ne plasi se nista, sve je to za ljude
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Rastuzi ti sad mene @koteljubi_kadnisamtu :grle

Memento Mori

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

Lavlje_srce wrote: 26 Oct 2021, 14:03
MarlboroGold wrote: 26 Oct 2021, 13:56Pazi ja ne osporavam to šta je on bio u nekim prijašnjim situacijama i šta je radio, ali nije fer da mu se to pripisuje u ovom slučaju dok Sud ne riješi sve dileme. Trebali bismo poštovati princip innocent until proven guilty.
Naravno, samo ovo nije sud nego forum. Samo nisam bila iznenadjena da se to desilo bas njemu, a ne Hugh Jackmanu npr., vec sam pisala. Sigurna sam i da nisam jedina koja nije iznenadjena. Neke stvari tipa tuca, problema sa zakonom, nasilja u porodici i slicnih radosti se desavaju odredjenom psiholoskom profilu ljudi, a drugima se ne dese nikad. Pa ne otkrivamo toplu vodu.

Tema mi je izuzetno mucna, pa bi to bilo to od mene.
Pa je li samo meni ovakva reakcija na postove i logiku poput ove na ovoj temi?

Image

Da ponovimo, dokazano da Baldwin nije nikako kriv, upucao je ženu municijom za koju su drugi bili zaslužni vezano za sigurnost i rekvizite da glumci, producenti i režiseri ne bi trošili vrijeme na provjeru je li prava municija, nož, otrov, alkohol itd. i onda neko navodi argument da nije nikakvo čudo što je se to desilo Baldwinu jer je poznat od prije po nasilju.

Šta bi to bilo drugačije da veličanstveni Hugh Jackman ima takve idiote od asistenata? Da li bi to on sa svojom veličanstvenošću prave metke koje su mu dali pretvorio u čarobne prskalice ili bi veličanstveno zaustavio metak u zraku?

Kao što sam jednom već napisao. Logika na nivou da medicinar dobije pogrešno punjene COVID vakcine ili trgovac proizvode sa lažnim rokom trajanja i onda kada se desi belaj se za njih kaže da nije čudo što je se to desilo u njihovoj smjeni jer su poznati da se vole tući po kafanama.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14634 times
Been thanked: 10132 times

Post by Julia-Klara »

U pitanju je bio rekvizit - REKVIZIT, za koji je bio odgovoran neko drugi.
Baldwin ovdje nema nikakvu krivnju osim one moralne i osobne, koja ce ga proganjati dok je ziv.

Ja ne znam znate li vi (neki) kako se odnose u pozoristu prema rekvizitima? Postoji veca odgovornost na filmskim setovima, ali da se sad sva krivnja prebacuje na Baldwina, kojem je ODGOVORNA OSOBA MORALA predati ISPRAVAN rekvizit i spreman za upotrebu BEZ DA ON ISTA PROVJERAVA jer mu to NIJE POSAO, mi je bezze (necu upotrijebiti grublju rijec jer po automatizmu nosi nastavak trakavice o krivnji Baldwina).

Neki vec prije rekose pametne stvari na temu.

Dodat cu samo da ce istraga i sud donijeti konacnu odluku.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Naravno da ce sud i istraga donijeti konacnu odluku.

Oni su bili na pauzi za rucak, vratili su se i ovaj je poceo isprobavati rekvizit. Zasto taj rekvizit nije uperio u stranu, u pod nego u kameru - to je pitanje na koje ce sebi odgovarati do kraja zivota. Ne treba njemu bilo kakva kazna, dovoljno da se sjeti te scene i njenog djeteta da mu je sasvim dovoljno.

Naravno da je primarna krivica osobe koja je umjesto coraka u cijev stavila prave metke.

Btw, imam jaku odbojnost prema nasilnicima i ta odbojnost je jaka i u ovom slucaju. Oprostite mi molim vas zbog toga.

p.s. Kakav je to psiholoski sklop kome eksplicitno kazes da s njim ne zelis komunikaciju, a on i dalje provocira i naskakuje? Pada mi na pamet par epiteta koje cu zadrzati za sebe. :grana :grana :grana

U svakom slucaju zalosno je ovo izivljavanje jer jedne zene vise nema, a jedno dijete vise nema majku.
Memento Mori

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times

Post by Krokodil Behko »

Pa dobro, Baldwin je i žrtva svog tog komforizma i gotovluka. Nije stekao naviku, da provjerava rekvizite, jer zna da postoje drugi koji to rade i zbog toga primaju novac. Uvijek ima neko drugi, koji će za zvijezdu filma učiniti sve pripremne radnje, a tu su i kaskaderi koji će ako treba i poginuti.
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

Bez obzira na sve opet će nositi te ljude na duši. Trebao je biti oprezniji definitivno .
Ostalo je cutanje.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

Lavlje_srce wrote: 27 Oct 2021, 09:03 Naravno da ce sud i istraga donijeti konacnu odluku.

Oni su bili na pauzi za rucak, vratili su se i ovaj je poceo isprobavati rekvizit. Zasto taj rekvizit nije uperio u stranu, u pod nego u kameru - to je pitanje na koje ce sebi odgovarati do kraja zivota. Ne treba njemu bilo kakva kazna, dovoljno da se sjeti te scene i njenog djeteta da mu je sasvim dovoljno.

Naravno da je primarna krivica osobe koja je umjesto coraka u cijev stavila prave metke.

Btw, imam jaku odbojnost prema nasilnicima i ta odbojnost je jaka i u ovom slucaju. Oprostite mi molim vas zbog toga.

p.s. Kakav je to psiholoski sklop kome eksplicitno kazes da s njim ne zelis komunikaciju, a on i dalje provocira i naskakuje? Pada mi na pamet par epiteta koje cu zadrzati za sebe. :grana :grana :grana

U svakom slucaju zalosno je ovo izivljavanje jer jedne zene vise nema, a jedno dijete vise nema majku.
Ovo je forum i nije tvoj blog da se ne smije odgovoriti na tvoj post i ukazati na nešto sa čime se ne slažem niti je provokacija ako je vezano za temu.

Pada i meni na pamet par epiteta vezanim za psihološki sklop gdje se ima potreba uvijek najavljivati ako ćeš nešto zadržati za sebe, ako je zadnji post na nekoj temi ili ako se nekome zadnji put obraćaš.

Znači, ne govorimo o situaciji o nekom nasilnom glumcu gdje je bila scena gdje je trebao nekoga lahko ošamariti a njemu pukao film i udario kolegu štosem ili gdje je trebao glumiti da nekoga davi a on izgubio opet kontrolu pa počeo daviti pravo u sceni već ovo je se moglo desiti svakome, od Majke Tereze da je bila glumica pa sve do konobara što traži od kolege za šankom čašu vode da odnese gostu a kolega mu da čašu sirćeta.
I onda se svaki put ogradiš gdje naglasiš da nema više žene a dijete nema više majku jer će većina reći "Nevažno je što to nema logike, hajmo se samo fokusirati da je ugašen nečiji život".
Na temi gdje se diskutuje o ovom slučaju itekako ima veze ko je stvarno kriv a ko se ne može i me smije kriviti.

Sa tvojom odbojnošću prema nasilnicima gdje ne pišes objektivno već se vodiš emocijama i kriviš osobu koja nije kriva me podsjećaš na sina od Donalda Trumpa što zbog svoje antipatije prema Baldwinu jer mu je se rugao ocu sada svašta piše o njemu na društvenim mrežama vezano za ovaj slučaj.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4409 times
Been thanked: 3364 times

Post by Melek »

Zna li se hoće li se nastaviti snimanje tog filma i ako da - hoćete li ga pogledati?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Post Reply

Return to “Showbiz”