Biciklo je zdravije.

Moderator: Krokodil Behko
https://www.morgenpost.de/flughafen-BER ... en-an.htmlanimals wrote: 26 Oct 2021, 22:05Pa sta..TAFKAP wrote: 26 Oct 2021, 22:03
Jesil čuo da je u Nemačkoj Opel zatvorio fabriku i poslao radnike na prinudni odmor, isto tako i Mercedes, BMW i VW uveli Kurzarbeit?
tolika je ponuda auta na trzistu da ih ne moraju proizvoditi deset godina i nece ih faliti..
pa hoces reci, da ti ne mozes kupiti auto..a imas pare..
Ma razumijem ja sta ti pricas..HAVANA wrote: 26 Oct 2021, 22:07Haj nadji koliko ima komada peugeot boxer l3h2 sa nula kilometara u citavoj austriji. Ako mozes naci na jednom mjestu ja cu ti reci kome ces prodati. Dobices 500 eura po autu. Al da je nov i da nije iz rumunije itd sa sasijom od prosle godine... Mozes i toyote yaris cross za dobru cijenu 50 komada cu ti reci gdje i kome u belgiji...animals wrote: 26 Oct 2021, 21:58 Znaci, vi ne mozete kupiti auto..
a imate pare..
evo ja cu sutra kupiti sta hocu, samo treba pare..
Nije to samo, imati auto, nemati autoanimals wrote: 26 Oct 2021, 22:11Ma razumijem ja sta ti pricas..HAVANA wrote: 26 Oct 2021, 22:07
Haj nadji koliko ima komada peugeot boxer l3h2 sa nula kilometara u citavoj austriji. Ako mozes naci na jednom mjestu ja cu ti reci kome ces prodati. Dobices 500 eura po autu. Al da je nov i da nije iz rumunije itd sa sasijom od prosle godine... Mozes i toyote yaris cross za dobru cijenu 50 komada cu ti reci gdje i kome u belgiji...
ali ko da je smak svijeta, nigdje auta nema..
ljudi bauljaju ulicama trazeci auto na prodaju..
ma dajte..sad svi kupuju nova auta, od 50 tisuca eura..
a njih nema..
doslo vrijeme da se mora imati auta ko i clanova porodice..
Pa to je tako vec duze vrijeme.animals wrote: 26 Oct 2021, 22:11Ma razumijem ja sta ti pricas..HAVANA wrote: 26 Oct 2021, 22:07
Haj nadji koliko ima komada peugeot boxer l3h2 sa nula kilometara u citavoj austriji. Ako mozes naci na jednom mjestu ja cu ti reci kome ces prodati. Dobices 500 eura po autu. Al da je nov i da nije iz rumunije itd sa sasijom od prosle godine... Mozes i toyote yaris cross za dobru cijenu 50 komada cu ti reci gdje i kome u belgiji...
a njih nema..
Ma u tom i jeste problem..Fuddo wrote: 26 Oct 2021, 22:13Nije to samo, imati auto, nemati autoanimals wrote: 26 Oct 2021, 22:11
Ma razumijem ja sta ti pricas..
a njih nema..
To je ogromna industrija koja za sebe veze bruku drugih industrija.
Ako stane, nastupa domino efekat, ode sve u tri pm.
Vec si to gledao 2008.
To se zove, progres.MunDzi wrote: 26 Oct 2021, 22:13Pa to je tako vec duze vrijeme.animals wrote: 26 Oct 2021, 22:11
a njih nema..
4 roclana porodicca, svako svoje auto ima.
Ma i treba da bude smak svijeta.
Pa meni i nije jednostavno, jest tebi jer nisi u tome. Meni je dobro jutro 8000km u firmi. Da bi ga zapoceo moram prodati robu. Odakle mi? Mom drugu belgijancu je osnovni trosak sa ratom mjesecnom 11000 eura. Od cega? Ima 3 auta u hali od 2500m2...Itditd Sve je to ok da hoce krenuti ali ja licno mislim da nece. Sto zbog ovoga sto zbog elektricnih itd... Idu masovna zatvaranja. Kod mojih je vec 30% zatvorilo a koncesionari manji u belgiji, svi sto ih znam prodaju objekte i sve...animals wrote: 26 Oct 2021, 22:11Ma razumijem ja sta ti pricas..HAVANA wrote: 26 Oct 2021, 22:07
a njih nema..
To i jeste problem za tebe..HAVANA wrote: 26 Oct 2021, 22:21Pa meni i nije jednostavno, jest tebi jer nisi u tome. Meni je dobro jutro 8000km u firmi. Da bi ga zapoceo moram prodati robu. Odakle mi? Mom drugu belgijancu je osnovni trosak sa ratom mjesecnom 11000 eura. Od cega? Ima 3 auta u hali od 2500m2...Itditd Sve je to ok da hoce krenuti ali ja licno mislim da nece. Sto zbog ovoga sto zbog elektricnih itd... Idu masovna zatvaranja. Kod mojih je vec 30% zatvorilo a koncesionari manji u belgiji, svi sto ih znam prodaju objekte i sve...animals wrote: 26 Oct 2021, 22:11
a njih nema..
doslo vrijeme da se mora imati auta ko i clanova porodice..Idemo dalje, ovo zatvaraj drugo smisljaj i eto... Al sve je ovo qrac. Najeftinije ne raditi sto se vecine privatnog posla tice. Enormni su gubitci iz mjeseca u mjesec a potrajace ovo. Bolje pobjeci. Lakse je kad nema posla a ima robe. j... ga, krenuce. Kao recesija 2008/2009...Poseban belaj je kad nema robe. E tu se topis, nestajes, jede te rashod a prihoda nema...Ja ne vidim da ce je biti kuda sve ovo vodi, pa tako i pripremam teren za bijeg iz svega toga...
![]()
Zato sto smo zagadili zrak koji disemo.
Ma ne pricam ja o meni. Jebo mene, ja cu smisliti. Idem dalje, nemam radnika i tereta, fol je samo da pobjegnem sto prije i sto manje izgubim. Drugo je problem... To je citava grana i milioni zivota zavise od toga... I djelatnosti.animals wrote: 26 Oct 2021, 22:23To i jeste problem za tebe..HAVANA wrote: 26 Oct 2021, 22:21
Pa meni i nije jednostavno, jest tebi jer nisi u tome. Meni je dobro jutro 8000km u firmi. Da bi ga zapoceo moram prodati robu. Odakle mi? Mom drugu belgijancu je osnovni trosak sa ratom mjesecnom 11000 eura. Od cega? Ima 3 auta u hali od 2500m2...Itditd Sve je to ok da hoce krenuti ali ja licno mislim da nece. Sto zbog ovoga sto zbog elektricnih itd... Idu masovna zatvaranja. Kod mojih je vec 30% zatvorilo a koncesionari manji u belgiji, svi sto ih znam prodaju objekte i sve...Idemo dalje, ovo zatvaraj drugo smisljaj i eto... Al sve je ovo qrac. Najeftinije ne raditi sto se vecine privatnog posla tice. Enormni su gubitci iz mjeseca u mjesec a potrajace ovo. Bolje pobjeci. Lakse je kad nema posla a ima robe. j... ga, krenuce. Kao recesija 2008/2009...Poseban belaj je kad nema robe. E tu se topis, nestajes, jede te rashod a prihoda nema...Ja ne vidim da ce je biti kuda sve ovo vodi, pa tako i pripremam teren za bijeg iz svega toga...
![]()
razumijem te potpuno..
ali moze se i meni desiti, da izgubim posao, razbolim se..
i ne mogu priustiti ovaj zivot sto sad imam..
sve je to relativno..
naviknes se na dobrotu, i onda te opuca po usima..
To i frizerski salon.
4 plate, 4 autaMunDzi wrote: 26 Oct 2021, 22:13Pa to je tako vec duze vrijeme.animals wrote: 26 Oct 2021, 22:11
a njih nema..
Ovakve stvari se nikada nisu desile. 2008 sam izgubio ogroman novac ali sam znao da ce proci i da cu opet raditi. Sada sam manje izgubio ali samo gledam kako da sto bezbolnije zatvorim i promijenim djelatnost. Nema sanse da bude opet istog obima i oblika poslovanja. Sam nacin trgovine se mijenja. I roba. Nece vise biti ista a ta koja ce biti je za probrane...To rade i u belgiji mnogo jaci ljudi od mene. Sta ja sad tu imam pametovat. Vidim njegove planove i programe i sta je namjera u svemu ovome. Popricas sa vise njih, vidis tamo, vidis ovde, saberes 2 i 2.Bjezi.animals wrote: 26 Oct 2021, 22:30 Jel vi uopce znate kako funkcionisu danasnji veliki koncerni..
tako da, ako su ove godine imali prihode od 100 milijardi, i od toga se odmah
podjele premije za vodece strukture i nesto za radnike..
i sljedece godine se postavi cilj da budu prihodi 110 milijardi i tako svake godine, vise i vise..
i jednu godinu se ne ispune ti ciljevi i panika, propade firma..
pa ne moze u nedogled rasti.. ima tacka preko koje se ne moze..
i zato i nastaju ovakve krize..
Ma i ovdje dolazi takvo vrijeme..koteljubi_kadnisamtu wrote: 26 Oct 2021, 22:364 plate, 4 autaMunDzi wrote: 26 Oct 2021, 22:13
Pa to je tako vec duze vrijeme.
to je normala u US
ne mozes nista bez njega
" you have to spend money to make money "
Ma vi imate prostora da se sirite i infrastrukturu.koteljubi_kadnisamtu wrote: 26 Oct 2021, 22:364 plate, 4 autaMunDzi wrote: 26 Oct 2021, 22:13
Pa to je tako vec duze vrijeme.
to je normala u US
ne mozes nista bez njega
" you have to spend money to make money "
Ma ne mora znaciti,HAVANA wrote: 26 Oct 2021, 22:36Ovakve stvari se nikada nisu desile. 2008 sam izgubio ogroman novac ali sam znao da ce proci i da cu opet raditi. Sada sam manje izgubio ali samo gledam kako da sto bezbolnije zatvorim i promijenim djelatnost. Nema sanse da bude opet istog obima i oblika poslovanja. Sam nacin trgovine se mijenja. I roba. Nece vise biti ista a ta koja ce biti je za probrane...To rade i u belgiji mnogo jaci ljudi od mene. Sta ja sad tu imam pametovat. Vidim njegove planove i programe i sta je namjera u svemu ovome. Popricas sa vise njih, vidis tamo, vidis ovde, saberes 2 i 2.Bjezi.animals wrote: 26 Oct 2021, 22:30 Jel vi uopce znate kako funkcionisu danasnji veliki koncerni..
tako da, ako su ove godine imali prihode od 100 milijardi, i od toga se odmah
podjele premije za vodece strukture i nesto za radnike..
i sljedece godine se postavi cilj da budu prihodi 110 milijardi i tako svake godine, vise i vise..
i jednu godinu se ne ispune ti ciljevi i panika, propade firma..
pa ne moze u nedogled rasti.. ima tacka preko koje se ne moze..
i zato i nastaju ovakve krize..
Users browsing this forum: No registered users and 7 guests