Julia-Klara wrote: 26 Oct 2021, 10:27 Uzasno me nervira svojatanje i jednih i drugih, te Hrvati te Srbi muslimanske vjeroispovjesti.
Ali da, ovo mi je bio prvi haber o ovoj pojavi, znajuci da su se znala zvjerstva Cetnika prema muslimanima, opet imas neke formacije koje ih pozdravaju.
Doduse, ni Ustase nisu bile nista bolje sa zlocinima...
Sinoc pricam sa sestrom, obje smo bile u soku. Vjerovatno sto me istorija nije prije ni zanimala nesto puno, pogotovo ne na ovim prostorima, ali postaje sve zapetljanije i zapetljanije sto vise citam i saznajem. Na kraju cu fakat postat Jedi![]()
Pa bilo je muslimana na svim stranama, u tom ratu, pa zato i kažem da to nije bio muslimanski rat, pošto nijedna od tih vojski, nije imala muslimane i BiH u planu. VŠ NOVJ, Muslimanima će posvetiti više pažnje, tek početkom 1942. godine, kad su se posvađali s četnicima.
Budimo realni pa priznajmo da je i u samom Jajcu bila drama oko BiH, odnosno kome će pripasti. Bilo je i u sred rata nacionalista u partizanima.
Ovo nije pokušaj diskreditacije partizana
Čak i ako sve fino premjerimo i sravnimo, ostat će dovoljno štofa, da bismo ih nazvali antifašističkom vojskom, sad samo razmatramo tok stvari i sve moguće greške. To ti je ono kao s Cacom i Kazanima, s tim da je ARBiH ipak čistije izratovala svoj rat.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)