Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
animals wrote: 27 Oct 2021, 10:19
Havana prica o covjeku u Belgiji koji nema auta..
prvo, Belgija ne proizvodi auta..
drugo, u Austriji i Njemackoj auta na bacanje..
ali, vjerovatno skuplja, nisu za sverca..
a sto se tice ekonomije i krize, pa jel vi slusate sta se dogadja i zasto poskupljuje sve..
EU i Amerika su stampale veliku kolicinu novca, da bi podjelili drzavama pogodjene pandemijom..
i usljed svega dolazi do inflacije..cuj, ljudi cekaju u redu da uzmu auto..
ne znam gdje vi zivite..
U berlinu renault clio 17000 eura rok isporuke 4 mjeseca. Drug kupio. Drug mu sredio, ne bi ni za 4.Ubacio ga. E jes ti reko sredio.
a sto se tice ekonomije i krize, pa jel vi slusate sta se dogadja i zasto poskupljuje sve..
EU i Amerika su stampale veliku kolicinu novca, da bi podjelili drzavama pogodjene pandemijom..
ne znam gdje vi zivite..
U berlinu renault clio 17000 eura rok isporuke 4 mjeseca. Drug kupio. Drug mu sredio, ne bi ni za 4.Ubacio ga. E jes ti reko sredio.
Pa sto ne kupi mercedesa, audia, bmw, wv, jebes clio..
Razumijem ja da tebi to tako izgleda jer nisi u tome ali vjeruj da nije. Lako ti je to provjeriti. Odes u salon i pitas. Trenutno ces najbrze dobiti daciu ako i to nije stalo. Daj mi cijenu golfa gti i rok isporuke u austriji? Koliko je prije kostao i koliko se cekao a koliko sad?
To si mi neki dan govorio za peugeot 208 i austriju pa ti ja stavih da je jos skuplji elektricni peugeot 208 nego u belgiji. 32000 eura za ono prkno malo.
ne znam gdje vi zivite..
Vozala sam Clio tamo negdje od 2009 do 2013. Nov novcat, a svakih malo iso u garazu, stalno neko sranjce s njim. Ne bih nikad vise to auto. I kad bi mi gratis dali ja bih ga prodala iste sekunde.
HAVANA wrote: 27 Oct 2021, 15:06
Razumijem ja da tebi to tako izgleda jer nisi u tome ali vjeruj da nije. Lako ti je to provjeriti. Odes u salon i pitas. Trenutno ces najbrze dobiti daciu ako i to nije stalo. Daj mi cijenu golfa gti i rok isporuke u austriji? Koliko je prije kostao i koliko se cekao a koliko sad?
Znaci ti trazis nova auta i ne mozes dobiti..
pa uzmi polovna..
animals wrote: 27 Oct 2021, 10:19a sto se tice ekonomije i krize, pa jel vi slusate sta se dogadja i zasto poskupljuje sve..
ne znam gdje vi zivite..
Tako je, ne znam ni ja gdje zive. Bice da neki zive u svom filmu, nidje veze sa stvarnoscu.
Ma ne treba se ni truditi objasnjavati. Besmislen gubitak vremena i energije.
I ja budala o cemu pisem. Najveci trenutni problem auto industrije, zaustavljene proizvodnje, usporene isporuke, produkcija na minimumu i ja fol nesta objasnjavam. Zatvara i zatvorilo masu ljudi. Jok nije. Ok. Ima svega i nista nije poskupilo.
Sad sam gledao 4 garaze koje su prije 2 godine otprilike imale po 200 mladih rabljenih vozila. Dvojici ugasena stranica nema ih nikako a druga dvojica imaju zajedno 14 auta.Foliraju, oni to vole tako.
Pa dragi ljudi, nakon 2 godine pandemije koja je bukvalno unistila ekonomiju, logicno je da ce doci problematicno vrijeme tj inflacija i raznorazne nestasice.
Ma osjete se promjene ka gorem u svim porama zivota.
Samo se nadam da necemo bas totalno krahirati da dodje do ratova i svasta nesto ruzno sto uz to ide.