ima retoriku ... u p. mater....
Nazivi ulica, trgova, institucija, spomenici..
Moderator: Krokodil Behko
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3908 times
- Been thanked: 2942 times
- Status: Offline
Re: Naša stranka traži da spomenik na Kazanima sadrži da su žrtve ubili pripadnici Armije RBiH
vidim,citam ...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22114 times
- Been thanked: 20177 times
Re: Naša stranka traži da spomenik na Kazanima sadrži da su žrtve ubili pripadnici Armije RBiH
Sve dok nije zasnovano na mitomaniji neka. Bolje i sad nego nikad. Da se i dalje pita SDA ovo ne bi ni bilo predloženo kao što nije godinama prije dok su oni vladali.Fuddo wrote: 27 Oct 2021, 16:35Malkice je cudan timing da se ova tema nametne.MarlboroGold wrote: 27 Oct 2021, 14:50 O jebo te led. Ne zanima me stranka, već činjenice. Sve je rečeno na tu temu što se mene tiče.
Drzava puca po savovima, mi cemo se glodjat oko natpisa na spomeniku.
Al dobro, nista novo.
SDA se toga nikad ne bi sjetila, jer za njih sarajevske žrtve nisu iste.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4045 times
- Been thanked: 3708 times
Pa u Bosni i Hercegovini gdje ne postoji zakon protiv komentara na internetu i malo je takvih komentara.MarlboroGold wrote: 27 Oct 2021, 15:52 Naravno da ih ima koji tog monstruma i danas dižu u zvijezde, tako da me to ne čudi. Ipak vjerujem da je to teška manjina.
Ovdje se radi o Klix portalu koji je započeo jednu temu gdje su saznali ili su obavješteni za oglas od strane Zelenih Beretki gdje je navedeno tačno vrijeme kada će odati počast a nisu objavili drugi članak vezan za tu temu a to je sa obilježavanja godišnjice
Šta više u jednom drugom članku su pisali o dva događaja koja su se desila taj dan, odavanja počasti od strane porodica svojim ubijenim koji su ubijeni prilikom hapšenja Cace i drugi događaj Zelene Beretke koje su odale počast Caci i dok kod prvog okupljanja imamo profesionalno novinarstvo praćeno fotografijama gdje se vidi i koliko je se okupilo kod drugog okupljanja nema nijedne fotografije niti informacije.
Portal koji svaku glupost prenosi uz fotografije i videa kao npr. ova šačica gdje se više ljudi okupi u sokaku kada nekoga udari auto
nije nam priložio nijednu fotografiju sa tog obilježavanja iako su načeli temu sa člankom o najavi okupljanja, čao ni koliko je Beretki ili ostalih građana bilo
To se zove lažno novinarstvo i proaganda naručena od nekoga i ne trebaš biti vidovit da znaš od koga i gdje su čak i neki sa ovog foruma na ovo nasjeli.
Tako su mogli napisati i da se Zelene beretke spremaju na rođendan Fikreta Abdića, u Amsterdam u neki gay klub ili da četnici planiraju doći u Sarajevo u određeno vrijeme pa mi možemo poslije samo nagađati jer nismo dobili dalje informacije.
I to je sve sa ciljem da narod ipak podrži sramotnu ideju Njihove Stranke jer ako su se i Zelene Beretke okupile taj dan da odaju počast Caci (nevažno je li taj dan bilo 0, 7 ili 500 Zelenih Beretki, nije Klix obavjestio jer to nije važno, važno je samo napisati da će se okupiti da pokrenu lavinu) onda može i na spomeniku stojati ime brigade ili čak i komplet Armije.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Bježi ba Nazife... možda odgovorim kasnije uz kafu
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 13985 times
- Been thanked: 23156 times
Docim su ovi predlagaci zadnjih decenija bili samo fikusi u gradu?MarlboroGold wrote: 27 Oct 2021, 16:54Sve dok nije zasnovano na mitomaniji neka. Bolje i sad nego nikad. Da se i dalje pita SDA ovo ne bi ni bilo predloženo kao što nije godinama prije dok su oni vladali.Fuddo wrote: 27 Oct 2021, 16:35
Malkice je cudan timing da se ova tema nametne.
Al dobro, nista novo.
Haj dobro.
Dozvolite da se obratimo
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3908 times
- Been thanked: 2942 times
ne,oni samo nama pokusavaju docarat,objasnit,kako se zivi suzivot
...i to sve posle 30. god.

...i to sve posle 30. god.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ma nije samo do tajminga.Fuddo wrote: 27 Oct 2021, 16:35Malkice je cudan timing da se ova tema nametne.MarlboroGold wrote: 27 Oct 2021, 14:50 O jebo te led. Ne zanima me stranka, već činjenice. Sve je rečeno na tu temu što se mene tiče.
Al dobro, nista novo.
Dok je SDP, iako ga kritikujem, kada se uozbilje više patriotski nego ijedna druga stranka u BiH i dok su njihovi potezi zbog kojih su mi antipatični više vezani za naivnost, komplekse iz onog sistema i očajnickog pokušaja nekog novog bratstva i jedinstva ja nikada nisam dovodio u pitanje njihov patriotizam ali ova stranka Čika Pedje je apsolutno zlo i neprijateljski nastrojena i nema nikakve veze sa tajmingom pošto ovo pokušavaju godinama.
Iako niko ne negira niti slavi zločine na Kazanima, iako niko nema ništa protiv spomenika i da stoji ime ubice i iako je ovo učinio odmetnik oni pokušavaju to staviit u rang ratka mladića i genocida u Srebrenici gdje se kao i mi kod Cace nešto protivimo kao i Srbi kod Mladića da se suoče sa istinom.
Mi nemamo nekog svog mladića i karadžiča? Nikakav problem, izvadit će oni Mustafu Busuladžića iz naftalina za kojeg do prije 5 godina nije niko znao ili su ga zaboravili, kako u BiH tako i van BiH da mogu reći "Puna Bosna i Hercegovina ulica i trgova po ratnim zločincima od Banjaluke do Sarajeva".
Jedini tajming sa kojim oni imaju veze je što po stoti put ponavljam da će BiH do izbora 2022 konačno postati onakva kako joj je suđeno bez daljnih iluzija da će jednom biti drugačije pa tako i ta stranka pokušava zadnje mjesece da ubrza ostvariti šta sui imali u planu od početka.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1220 times
- Been thanked: 3872 times
Fuddo wrote: 27 Oct 2021, 17:06Docim su ovi predlagaci zadnjih decenija bili samo fikusi u gradu?MarlboroGold wrote: 27 Oct 2021, 16:54
Sve dok nije zasnovano na mitomaniji neka. Bolje i sad nego nikad. Da se i dalje pita SDA ovo ne bi ni bilo predloženo kao što nije godinama prije dok su oni vladali.
Haj dobro.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
And this is not even my final form
KOJOVIĆ O KONAČNOM TEKSTU NA SPOMENIKU NA KAZANIMA
Žao mi je kako gradonačelnica Karić vodi ovaj grad, glorifikujemo imena kriminalaca, a imena žrtava ni ne znamo!
Sa Predragom Kojovićem, zastupnikom Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, u Danu uživo na N1 razgovor je vođen o posljednjoj održanoj sjednici ovog doma na kojem je iznio zanimljiv prijedlog Tegeltiji, ali i o tome zašto misli da je ministar odbrane uradio mudar potez.
Istakao je i svoja očekivanja od narednih općih izbora, ali i ocjenu Palmerovih planova, za koje kaže "da mu je dosta da BiH služi kao eksperiment".
Ujedno, naglasio je i kako će spomenik na Kazanima biti "veliki korak za BiH".
Danas je održana sjednica Gradskog vijeća Sarajeva. Prihvaćen je Prijedlog Odluke o podizanju spomen-obilježja Kazani a koji je uputila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, ali ne i amandman Naše stranke o tesktu na spomeniku. Na pitanje kako to komentariše, kaže da je razočaran što nije postignut dogovor prije nego se krenulo u cijeli ovaj proces.
- Mislim da je to bio jedan od principa na kojima smo djelovali do sada. Čini mi se da gradonačelnica Karić ima neku svoju viziju kojom vodi ovaj grad. Žao mi je što ovako razmišlja. Bojim se da je to nekonzinstentno i sa nekim njenim ranijim izjavama.
Dodaje i to kako misli da ne treba imena počinilaca bilo kojeg zlodjela stavljati na spomen obilježja poput ovoga, jer smo “naviknuti da glorifikujemo imena kriminalaca, a imena žrtava ni ne znamo”.
Na pitanje da li konačan tekst koji podrazumijeva samo imena žrtava zapravo, na neki način, umanjuje zločin, Kojović ističe kako je veliki uspjeh uopšte podizanje spomenika.
- Imati spomenik na Kazanima je veliki korak u Bosni i Hercegovini. Volio bih da je usvojen amandman Naše stranke, ali ni ovako ne treba zatvarati oči, i ovako je ovo veliki korak naprijed - naglasio je.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
za kojovica znamo da je cetnik, al i benjamina je pocela da pretjeruje sa kazanima, eno hoce i dan zalosti zbog kazana. daj ostavi se vise kazana i cace, digla si spomenik i lati se nekog drugog posla sad
🐽
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ispade da kada se govori o ratu 90ih da će se Kazani pominjati u istoj rečenici kao i Srebrenica.Hannibal wrote: 28 Oct 2021, 00:11 za kojovica znamo da je cetnik, al i benjamina je pocela da pretjeruje sa kazanima, eno hoce i dan zalosti zbog kazana. daj ostavi se vise kazana i cace, digla si spomenik i lati se nekog drugog posla sad
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2205 times
- Been thanked: 1052 times
Mozda si u pravu.Naseef Mushroom wrote: 27 Oct 2021, 10:12A ima li kakav dokaz da je ovo istina i da nisu neki iz Njihove Stranke ovo montirali da bi malo uticali na mišljenja po pitanju teksta na spomeniku? Evo već su se neki upecali na društvenim mrežama "Nemamo onda šta reći četnicima što slave svoje zločince" ili "Po čemu smo mi drugačiji od dušmana?"amidza idriz wrote: 26 Oct 2021, 15:20 https://www.klix.ba/vijesti/bih/zelene- ... ook+status
Cega se pametni stide budale se time ponose.
Da ovo nije pokušaj da se prihvati da bi trebalo pisati Armija Republike Bosne i Hercegovine na spomeniku jer je ovo dokaz da se ni Zelene beretke ne distanciraju od njega?
Evo zašto mislim
Na čitulji piše da je obilježavanje trebalo biti jučer u 10 sati, znači prošlo je 24 sata, kako u doba pametnih telefona i tableta nema nijedan snimak ili fotografija jučerašnjeg okupljanja?
Klix je sve samo ne informativni portal.
Prenose neprovjerene informacije sve sa greskama, drugi dan objavljuju svoj obradjeni clanak(katastrofa), tako da me ne bi iznenadilo i da izmisljaju stvari.
Pisi redakciji.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Glupe bosnje jbg nisu bolje ni zasluzili …cilj je oduvijek i bio izjednacitNaseef Mushroom wrote: 28 Oct 2021, 00:13Ispade da kada se govori o ratu 90ih da će se Kazani pominjati u istoj rečenici kao i Srebrenica.Hannibal wrote: 28 Oct 2021, 00:11 za kojovica znamo da je cetnik, al i benjamina je pocela da pretjeruje sa kazanima, eno hoce i dan zalosti zbog kazana. daj ostavi se vise kazana i cace, digla si spomenik i lati se nekog drugog posla sad
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
To je cista kompenzacija za ono sto nije prihvatila onakav tekst. Klasicno politikanstvo.Hannibal wrote: 28 Oct 2021, 00:11 za kojovica znamo da je cetnik, al i benjamina je pocela da pretjeruje sa kazanima, eno hoce i dan zalosti zbog kazana. daj ostavi se vise kazana i cace, digla si spomenik i lati se nekog drugog posla sad
A kako znas da je Kojovic cetnik? Rekli ti iz centrale kao i Nazifu? Niste vi dobri...
Doduše ti trolaš 99% vremena, tako da sve što napišeš i ne treba smatrati ozbiljno. 1% kad ne trolaš odnosi se na Dallas
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2808 times
- Been thanked: 23224 times
Pedja je cetnik a ovo je izmisljeno za smrtovnicu... Nevjerovatno.
Dabogda svi cetnici ko pedja bili. Evo sad kad bi moglo potpisem, svo zlo sta me snadje u zivotu, nek me snadje od covjeka kao pedja. Urahatio bi se. Mozes se neslagati sa nekim, imati drugacije stavove, kritikovati ga, svasta nesta ali ovo ludilo prelazi sve granice. Cuj cetnik. O jebote
Da on ode vucicu na noge, ma samo da izjavi nesta slicno, razapeli bi ga. Jok, treba samo protiv rs vikat, ni slucajno ovde nesta kritikovat. Jos kad bi proucio sta i promijenio ime, ko lutka bi bio.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Zeleno četništvo.
Nisam ovo gore dugo upotrijebio
Nisam ovo gore dugo upotrijebio
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9685 times
- Been thanked: 11429 times
Ne bih imao ništa protiv i da su napisali 10.br. brigada.
Pa pošto će neko reći nisu svi, šta su radili ostali pripadnici brigade, dok se ovo dešavalo?
Već sam rekao, historija je već napisana i šta god da napišu, ta se historija neće promijeniti.
Pa pošto će neko reći nisu svi, šta su radili ostali pripadnici brigade, dok se ovo dešavalo?
Već sam rekao, historija je već napisana i šta god da napišu, ta se historija neće promijeniti.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1220 times
- Been thanked: 3872 times
Dajte ba ljudi, dosta više kukanja zašto piše vako, zašto ne piše nako.
Hajmo malo o spomen obilježjima u Keratermu, Omarskoj, Tomašici, Heliodromu...
Šta tamo piše?
Hajmo malo o spomen obilježjima u Keratermu, Omarskoj, Tomašici, Heliodromu...
Šta tamo piše?
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
To uopšte nije ni predmet diskusije niti bi trebao biti fokus. Po toj logici onda nigdje ništa ne bi trebalo pisati, a što je naravno katastrofalno prema samim žrtvama i ljudima koji su ostali bez voljenih. Uz dužno poštovanje prema žrtvama u npr. Prijedoru i okolini, ali kakve to veze ima sa Kazanima? Nisu ni oni, pa nećemo ni mi? Pa ja to je ta politika.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23875 times
- Been thanked: 6240 times
...dobili su spomenik sjecanja i to mi je drago, neka im je laka zemlja bosanska!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.