Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Krokodil Behko wrote: 23 Oct 2021, 17:06
Hummels je valjda, postigao pogodak karijere.
Visoki volej s vrha šesnaesterca, pravo pored stative
bice tesko bez haalanda.
Neće. Teže je s ovakvom odbranom. Kao pojedinci, nisu loši, ali kao ekipa su katastrofa.
Nema tog nekog sklopa. Witsel je u silaznoj putanji, Can kako kad, a Akanji i Hummels skloni kiksevima i rade ih svake utakmice, skupa s Meunierom.
Tu je i statistika. Drugi najubojitiji napad, iza Bayerna, ali odbrana je tek na diobi 12 i 13. mjesta, s mnogo primljenih golova.
Jedna moja dobra prijateljica je navijala za Freiburg, jos kad su onomad prvi put usli u Bundesiligu, sredinom devedesetih, zbog Suttera, ja mislim, i isli smo cesto na utakmice u Minhen kad su gostovali. Tad je i 1860 bio prvoligas. Uvijek su mi bili simpaticni, imali su i onog dugogodisnjeg predsjednika koji zbog srcanih problema nije nijednu utakmicu uzivo gledao
Njemački agent otkrio astronomsku cijenu Haalanda: Bayern ga sigurno neće kupiti
Volker Struth, njemački nogometni agent koji zastupa Tonija Kroosa i Timu Wernera, tvrdi da će ukupni transfer Erlinga Haalanda s petogodišnjom platom koštati njegov naredni klub između 250 i 300 miliona eura.
Haaland ima važeći ugovor s Borussijom do ljeta 2024. godine, no agent Kroosa i Wernera tvrdi da će već naredne sezone promijeniti sredinu i zaigrati u novom klubu. Kaže da će transfer, uključujući platu igrača za pet godina i proviziju menadžera, koštati između 250 i 300 miloiona eura.
"Transfer Haalanda će se dogoditi 2022. godine. On ima otkupnu klauzulu, a kompletan trošak s platom za pet godina, obeštećenjem i provizijom za agenta će koštati između 250 i 300 miliona eura", rekao je Struth i nastavio:
"Ne mislim da će doći u Bayern. Čak i da klub ima taj novac, neće pokušati dovesti Haalanda jer bi taj transfer u Njemačkoj izazvao problem, odnosno izbilo bi ogročenje kada bi jedan nogometaš imao platu od 50 miliona eura."
Za kraj je Struth otkrio da Haaland pri izboru novog kluba neće praviti tolike probleme zbog visine plate i da će, ukoliko mu se ukaže prilika, izabrati primanja manja do 10 posto jer će mu prvi kriterij pri izboru novog kluba biti osvajanje najvećih priznanja.
U ovoj sezoni Haaland je odigrao ukupno 10 utakmica, a postigao je 13 pogodaka. Devet pogodaka je postigao u Bundesligi na šest nastupa, dva pogotka u Ligi prvaka i po jedan u Kupu i Superkupu Njemačke. Uz to je upisao i četiri asistencije.
Što se tiče njegove ukupne statistike, Haaland je u dresu Borussije Dortmund odigrao ukupno 69 utakmica, a postigao je 70 pogodaka i pri tome dodao 19 asistencija.
Realno je uglavnom. Oko 250 miliona. To može samo nekoliko klubova, a Bayern i Barca ne spadaju među njih. To u ovom trenutku, mogu samo City, PSG, Real i Chelsea. Nisam siguran ni za Real. Jedino ako će im on biti jedino pojačanje na ljeto, a kako vidim nisu našli adekvatne zamjene za Modriča i Kroosa.