Lavlje_srce wrote: 28 Oct 2021, 16:24
Duminjo wrote: 28 Oct 2021, 15:16
Obrisan ti je post jer je citav samo jedna uvreda za kolegu forumasa i jer post nije imao ni jednu riječ a kamo li recenicu vezanu za temu

Aha, sad cemo glumiti francusku sobaricu. Dobro sam prosla, mogao si me pritom i banovati kako imas obicaj.
Sta kazes, uvreda za "kolegu forumasa"? A je li meni koja se gnusam nacionalista uvreda sto je moj upis usporedio s Milosevicem? Moras biti zaslijepljen mrznjom da moj upis sa susjedne teme interpretiras na taj nacin. I kazes trebala bih s njim diskutovati racionalno? Toliki mazohista nisam, izvini.
Jesu li ovo uvrede (ili mozda nisu jer se vrijedja mene):
Naseef Mushroom wrote: 28 Oct 2021, 14:16
Gdje ćeš većih cigana od onih Bošnjaka, Senad, Osman, Selma,koji su iz bošnjačke familije, čiji su se otac, mati, brat, sestra izjasnili kao Bošnjaci a koji su se na popisu izjasnili kao Bosanci i sada kmeče da su manjina, ufurali se da su nacija za sebe, kao "Ostali" uzimaju stvarnim manjinama mjesta delegata u parlamentu i Romi, Jevreji, Albanci, djeca mješovitih brakova i ostali ne mogu da žive kao ljudi i bore se za svoja prava jer ne mogu doći na red od onih "ostalih" samo zato što su ovi tinejdžeri buntovnici u tijelu odraslih ljudi pa su se izjasnili kao Bosanci da naljute tatu i mamu.
Ovo nisu uvrede je li Duminjo?
Je li bih sad trebala datoj individui objasnjavati stavove mene i mojih roditelja nakon ovog upisa? Pazi, ovo je reakcija na bezazleni vic koji ce 99 od 100 posto ljudi razumjeti i nasmijati se. Naravno da ga mogu samo i iskljucivo zaliti (kao i bilo koga sa slicnim mentalnim sklopom).
A gle tek ovo:
Naseef Mushroom wrote: 28 Oct 2021, 14:26
Itekako da bude precizan.
Ne mogu Ostali u Bosni i Hercegovini među njima i Romi da dođu na red i bore se za svoja prava radi vašeg attentionwhoring i onda imate obraza postavljati viceve kako zgog Srba, Hrvata i Bošnjaka ne mogu Romi da konačno žive kao ljudi u BiH.
Ovako interpretira bezazleni vic i stavlja me u neku samo njemu poznatu skupinu. Izrazavam samo vlastite stavove i nemam potrebu za torskom pripadnoscu bilo kog oblika, ali to nije moguce objasniti osobi koja KONSTANTNO radi manipulaciju, proizvoljne projekcije i stavlja upise pracene fotografijama koje su samo njemu jasne, a opetovano granice sa
demonizacijom drugacijeg misljenja.
Ja nisam počeo sa nazivom Cigani niti sam tebe citirao već je se odnosilo na Adisov vic, ako ti to smatraš pogrdnim nazivom i uvredom zašto si komplet jedan narod tako nazvala i zašto nisi dosljedna i isto reaguješ na to što Adis 97% stanovnika BiH tako zove?
To se zove selektivni antifašizam.
Isto tako što se ponosiš tom osobinom a ne smeta ti Rome oslovljavati sa Cigama.
To bi bilo isto kao kada bi se ja ponosio borbom za LGBTQ pracva a pričao svakakve viceve o pederima.
Uz to ti je smiješno da treba 97% stanovnika nogirati iz države samo zato što su se drugačije izjasnilii od tebe na Popisu i time misliš da par procenata imaju veća prava od ostalih na ovu zemlju iako su nam svima djedovi isto dugo na ovim prostorima.
Jeste vic ali kako to da je uvijek istim osobama smiješno?
I dok Srbi i Hrvati gaje simpatije prema Srbiji/Hrvatskoj kao npr. u sportu tebi je smiješno gdje generalno bošnjački narod, 51% BH stanovništva smatraju Turkofilima i stranim tijelom
I opet je ružno i za sve Srbe i Hrvate reći da trebaju letiti iz BiH.
To je i previiše za nekoga ko se smatra da je nad mržnjom drugačijeg i nacionalizmom.
A naravno da ne možeš shvatiti šta znači fotografija Miloševića na Gazimestanu.
Ko je tvoj upis poredio sa Miloševićem?
Slika Miloševića je bila samo da razbije tvoju šuplju kako smo svi razbili Jugoslaviju i onda sam ja opet kriv što ne shvataš najbanalnije stvari?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.