Nazivi ulica, trgova, institucija, spomenici..

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21847 times
Been thanked: 19893 times
Status: Online

Re: Naša stranka traži da spomenik na Kazanima sadrži da su žrtve ubili pripadnici Armije RBiH

Post by Masamune »

Jest... samo sto je gore kad na tebe digne ruku onaj koji te ipak trebao braniti. Tako nesto ni u snu ne ocekujes, a od agresora ipak ocekujes.

Ipak tu postoji razlika.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21847 times
Been thanked: 19893 times
Status: Online

Re: Naša stranka traži da spomenik na Kazanima sadrži da su žrtve ubili pripadnici Armije RBiH

Post by Masamune »

General War wrote: 29 Oct 2021, 00:26
Naseef Mushroom wrote: 29 Oct 2021, 00:10
Igra itekako ulogu ko je u prilogu. Sutra može Emir Kusturica na Al Jazeeri govoriti o svom pogledu na određena dešavanja.
Ne treba ti Šehovac objašnjavati a ti ga prvi postavio da napomeneš da su mišljenja podjeljena i kada sam za samo par sekundi dokazao koji je to šupak onda to kao on ne treba objašnjavati a ti ga prvi postavio da naivnim ili koji nisu upoznati sa likom pametuje.

Uglavnom hvala gospođi gradonačelnici Benjamini što je ostala čvrsta i nije podlegla manipulacijama od osoba poput Arnauta sa onim patetičnim pismom i naručenim člancima na Klixu od strane Njihove Stranke gdje crtaju čitulje na Microsoft Paintu pa fotografišu i predstavljaju kao prave da ocrne Zelene beretke.
Ti bas navalio da istjeras svoje bez obzira sta se pise :rol
https://www.youtube.com/watch?v=6tHTBkHFdI4
https://istraga.ba/na-kovacima-i-u-citu ... vicu-caci/
Image
Ma nisu ba... nema takvih među Bošnjacima :oo

Nazif naivan i misli da ih nema. Meni bi i bez toga bilo jasno da se takvi kreću u društvu iako su manjina.

E moj Nazife.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3897 times
Been thanked: 3598 times
Status: Offline

Post by Naseef Mushroom »

Pa ljudi su fascinirani zločincima sa drugog kontinenta koji su činili zločine prije 100 godina a da neće postojati među Bošnjacima ljudi koji su ga lično znali, znali ga po dobrom ili imali zajedničke uspomene mimo ubijanja na Kazanima.

Uglavnom pošto je već zvanično šta će pisati na spomeniku mislim da je i ova tema pri kraju. Ostaje samo još par stranica kmečanja i odnošenja malih pobjeda u diskusijama na forumima kao lična satisfakcija.
Hvala jos jednom Benjamini što nije podlegla manipulacijama.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War »

Nista, slusaj onda relativizaciju drugih na njihove zlocine, odlicna pobjeda Benjamine na domacem terenu.
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2134 times
Been thanked: 1029 times

Post by amidza idriz »

Opet su B/B pokazali svoju velicinu.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

General War wrote: 29 Oct 2021, 15:45 Nista, slusaj onda relativizaciju drugih na njihove zlocine, odlicna pobjeda Benjamine na domacem terenu.
Eto ja sinoć nisam mogao zaspati od sekiracije što će sad oni reći "E mislili smo ubrzo priznati genocid ali kada smo vidjeli kakav će tekst na spomeniku biti usvojen teška srca smo odlučili da nećemo". Svjedoci smo kakve su reakcije bile zbog Inzkovog zakona i prije nego što su Kazani bili opet u centru pažnje.
Ja sam siguran da mnogi Bošnjaci (gdje i ja isto razmišljam) ne očekuju da će Srbi prestati negirati i relativizirati jer ćemo im mi nešto dokazati i promjeniti mišljenje već da će na to utjecati zakoni i zabrane.

A ta tvoja rečenica najbolje otkriva kako iako niko ne negira zločine ili slavi zločince da se ovo pokušava staviti u rang Srebrenice kod drugog naroda i Ahmića kod trećeg naroda.

Itekako je odlična pobjeda Benjamine na domaćem terenu i to nad ubačenim elementom Njihova Stranka iako oni glume da su isto domaćini na utakmici.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

General War wrote: 29 Oct 2021, 15:45 Nista, slusaj onda relativizaciju drugih na njihove zlocine, odlicna pobjeda Benjamine na domacem terenu.
Nema potrebe, slusamo tebe godinama u njihovo ime djenerale, otkako si poniko na interenet. Ti hinjavi folovi kako ce se srbi dozvati ako mi budemo apsolutni moralni cistunci ne prolaze vise nidje.
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War »

The 51st State wrote: 29 Oct 2021, 18:19
Nema potrebe, slusamo tebe godinama u njihovo ime djenerale, otkako si poniko na interenet. Ti hinjavi folovi kako ce se srbi dozvati ako mi budemo apsolutni moralni cistunci ne prolaze vise nidje.
...Posebno u Americi, je najlakse se ponasati ko postovalac djela Cace i druge kompanije...a nisam ja ni tvrdio da si moralni cistunac, to je tvoja mantra...samo se usaglasi sa sobom.
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War »

Naseef Mushroom wrote: 29 Oct 2021, 18:08
Eto ja sinoć nisam mogao zaspati od sekiracije što će sad oni reći "E mislili smo ubrzo priznati genocid ali kada smo vidjeli kakav će tekst na spomeniku biti usvojen teška srca smo odlučili da nećemo". Svjedoci smo kakve su reakcije bile zbog Inzkovog zakona i prije nego što su Kazani bili opet u centru pažnje.
Ja sam siguran da mnogi Bošnjaci (gdje i ja isto razmišljam) ne očekuju da će Srbi prestati negirati i relativizirati jer ćemo im mi nešto dokazati i promjeniti mišljenje već da će na to utjecati zakoni i zabrane.

A ta tvoja rečenica najbolje otkriva kako iako niko ne negira zločine ili slavi zločince da se ovo pokušava staviti u rang Srebrenice kod drugog naroda i Ahmića kod trećeg naroda.

Itekako je odlična pobjeda Benjamine na domaćem terenu i to nad ubačenim elementom Njihova Stranka iako oni glume da su isto domaćini na utakmici.
...eto vidis,potvrdjujes da na kraju Ipak "svi smo isti"...stvar je dometa a ne principa.
Last edited by General War on 29 Oct 2021, 18:42, edited 1 time in total.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9574 times
Been thanked: 11328 times

Post by Krokodil Behko »

Evo, rekao sam da može pisati 10. brigada, što se mene tiče, ali ne preko toga.
Međutim, kad je Šabanović to isto rekao, došlo mi da ga brišem.
Nije svejedno ni o čemu je riječ, nego ko i kakav to govori.
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3727 times
Been thanked: 6841 times

Post by Matan »

Jos uvijek nema dogovora :123
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

General War wrote: 29 Oct 2021, 18:33
The 51st State wrote: 29 Oct 2021, 18:19

...Posebno u Americi, je najlakse se ponasati ko postovalac djela Cace i druge kompanije...a nisam ja ni tvrdio da si moralni cistunac, to je tvoja mantra...samo se usaglasi sa sobom.

A slusaj, djeneral caster je za cacu staljin pa ga slave, ma ti i ne tvrdis nista osim sto prodajes suplju bosnjacima kako trebaju ko biva biti bolji, ne bi li srbi iole normalni bili, isfurane fore.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis »

Krokodil Behko wrote: 29 Oct 2021, 18:38 Evo, rekao sam da može pisati 10. brigada, što se mene tiče, ali ne preko toga.
Međutim, kad je Šabanović to isto rekao, došlo mi da ga brišem.
Nije svejedno ni o čemu je riječ, nego ko i kakav to govori.
Haj ne zezeaj, đe sam to reko? :valja
Ne mereeee 👉👌
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2134 times
Been thanked: 1029 times

Post by amidza idriz »

Djeneralu je malo da napises bilo sta na tom spomeniku.
Pripadnik armije koji se pokajao jer je branio BiH.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Pokušavam zamisliti neki paralelni univerzum gdje je Armija Republike Bosne i Hercegovine bila zločinačka a vojska rs-a bila časna i poštena, definicija antifašizma gdje Bošnjaci sa svojom Armijom uz pomoć agresora nezavisnog Sandžaka ili Turske rade na istrjebljenju Srba i stvaranju Bošnjakistana. Da nije bilo grada gdje nisu počinili najstravičnije zločine gdje se mnogi moraju okarakterisati kao genocid gdje bi se stvorilo najmanje 10 bošnjačkih "heroja".

Banja Luka 1425 dana pod opsadom, Srbi bez hrane, vode, struje ali sa strahom gdje ih ubijaju i gdje slušaju kako Srbe ubijaju u drugim gradovima i ipak pokazuju i dokazuju civilizovanost gdje tretiraju svoje Banjalučane Bošnjake kao raju i ravnopravnu i nije nijedna džamija srušena.
Raspadom Jugoslavije svi su se narodi i republike okrenuli sebi sa antipatijom i predrasudama prema drugim narodima koji su se čak i krvavo završili samo Srbi su se dokazali kao antifašiste i multikulturalni.

I za vrijeme tog ludila gdje je su hiljade pucale na hiljade samo zato što se drugačije zovu pojavi se jedan, 1 ludi Srbin kojeg je isto uhvatilo ludilo, okupi šačicu svojih Srba i teroriše i ubija svakoga ko se drugačije zove i kojeg na kraju njegovi Srbi ubiju onako kako zaslužuje.

Ja kao pripadnik bošnjačkog naroda nakon toliko zla koje je ARBiH kojoj moj narod pripada počinila i gdje su Srbi i njihova vojska pokazali veličinu u najnehumanijim uslovima trebao bez obzira koliko se ja distancirao od tih zločina, da li bio pacifista, bio pripadnik časne vrs, da li sam bio vani jer nisam želio biti dio ludila ili trenutno predsjednik ubačene stranke u Banjaluci bi trebao imati đon obraz da govorim da i Srbi trebaju čistoto ispred svojih vrata, da se trebaju suočiti sa istinom, pokazati vekičinu, dokazati da nisu svi isti i kreveljiti se po forumu.
Đon obraz.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis »

Šta ima, antifašizam bez partije...
Ne mereeee 👉👌
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War »

The 51st State wrote: 29 Oct 2021, 19:35

A slusaj, djeneral caster je za cacu staljin pa ga slave, ma ti i ne tvrdis nista osim sto prodajes suplju bosnjacima kako trebaju ko biva biti bolji, ne bi li srbi iole normalni bili, isfurane fore.
Pa dobro zelembac, jel bila agresija ili medjuetnicki sukobi u BiH? Ja koliko vidim ti zagovaras ovo drugo...barem na ovoj temi...na drugoj je drugacija prica.
Nista ja ne tvrdim, vec zakljucujem dvolicnost kod takvih ko ti.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Zato je kmečanje i toliko jer Benjaminin potez naglašava kraj FGR orgijanja.
Bio sam slučajno veoma aktivan na onom tamo forumu kada je došao kraj mandata Abdulahu Skaki iz SDA i pojavila je se jedna sasvim nepoznata djevojka koja je predložena kao zamjena Bogiću Bogićeviću.
Sa tim što je dolazila iz SDPa, bila poznata samo kao Benjamina Londrc, sa informacijama da je 100% Jevrejka to je bilo ostvarenje vlažnog sna svih FGRovaca.

To je bilo vrijeme kada je Četvorka preuzela Sarajevo pa su konačno mislili da im se bolesne ideje mogu ostvariti.
Na njihovu žalost baš ta Trojka/Četvorka im je se odbila u glavu jer NiP i SDP se brinu da se njihove perverzne ne ostvare a samostalno ne mogu djelovati jer su relevantni i mogu ostvariti dobre rezultate samo kao Dinin privjesak.
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War »

amidza idriz wrote: 29 Oct 2021, 19:42 Djeneralu je malo da napises bilo sta na tom spomeniku.
Pripadnik armije koji se pokajao jer je branio BiH.
Zelembacu je tesko objasniti dvolicnost sehera, moze se postaviti ploca gdje je srpski agresor zapaliti vjecnicu, pobio djecu...ali ubijene srbe u tom istom gradu sugradjane je izgleda pregazio trajvan, a zlocinac zavrsio na kovacima...ti si taj jarane koji se pisa po ABiH a ne ja...niti sam igdje napisao ista da se odricem, nema sa mnom i II korpusom vase vragolije nista ni tvoj lazni moral.
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War »

Naseef Mushroom wrote: 29 Oct 2021, 21:04

Zato je kmečanje i toliko jer Benjaminin potez naglašava kraj FGR orgijanja.
Bio sam slučajno veoma aktivan na onom tamo forumu kada je došao kraj mandata Abdulahu Skaki iz SDA i pojavila je se jedna sasvim nepoznata djevojka koja je predložena kao zamjena Bogiću Bogićeviću.
Sa tim što je dolazila iz SDPa, bila poznata samo kao Benjamina Londrc, sa informacijama da je 100% Jevrejka to je bilo ostvarenje vlažnog sna svih FGRovaca.

To je bilo vrijeme kada je Četvorka preuzela Sarajevo pa su konačno mislili da im se bolesne ideje mogu ostvariti.
Na njihovu žalost baš ta Trojka/Četvorka im je se odbila u glavu jer NiP i SDP se brinu da se njihove perverzne ne ostvare a samostalno ne mogu djelovati jer su relevantni i mogu ostvariti dobre rezultate samo kao Dinin privjesak.
Cuj kmacanje....tito dragi
...I tu vam je domet par tramvajskih stranica, svako svoje neka stiti, ha ja.
Post Reply

Return to “BiH”