Nazivi ulica, trgova, institucija, spomenici..

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10001 times
Been thanked: 16890 times
Status: Offline

Re: Naša stranka traži da spomenik na Kazanima sadrži da su žrtve ubili pripadnici Armije RBiH

Post by spacebound »

State i adis, da malo s tim cascavanjem popustite?
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Re: Naša stranka traži da spomenik na Kazanima sadrži da su žrtve ubili pripadnici Armije RBiH

Post by Taare »

Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2021, 09:17
General War wrote: 30 Oct 2021, 01:24
Sta ovo, Tvrtko turcin? Tvrko u Sarajevuuu..sta?
Tako je, ali procitaj ponovo kontext recenice za par tramvajskih stanica...
Pa cijelo vrijeme i govorim da nije drzava Bas Carsija...ti i raja to pokusavate da upakujete tako.
Nemoj zivota ti nista mjenjat vise,izgibosmo od ovih promjena sto dodjose iz sehera (mislim, nema ni jedne) a ne znam cije je ostrvo usamljeno...slavis drzavnost drzave 1000KM od granice i jos Tuzli saljes?...mislim, interesantno psiholosko stanje kod tebe.
Država nije čaršija a ignorišeš sve sto se dešava u tvojoj državi oko tebe jer ti je udobno u tvojoj crvenoj čaršiji i još par autobuskih stanica, u tvojoj državi. Dvolično.

Kada se Vijećnica osvjetli zastavom Amerike, Britanije, Njemačke ili Austrije onda kažete da je Sarajevo metropola, dio civilizacije i lijep gest da nismo zaboravili prijatelje a kada je Turska zastava onda je priča o psihološkom stanju i pominje se koliko je kilometara daleko ta zemlja pa ti vidi koga muče kompleksi.

Isto kao kada se pominju kriza identiteta i kompleksi zbog Turaka iako se mi nismo nikada odrekli svoje nacionalnosti Bošnjak a konvertiranje i širenje religije je sasvim normalna pojava kroz koji je svaki narod prošao, tu nam se nabada na nos da aplaudiramo okupatoru dok u isto vrijeme grad iz kojeg si ti aplaudira agresoru i njegovoj himni. Pa ti vidi u koga je kriza identiteta kada i nakon skoro 30 godina od nezavisnosti gledate u Beograd kao velikog brata.
Uh, što ga nasif deklasira, braćo draga :sok
Ok, išutali su i malog malbora, al ovo je baš argumentovano razbijanje sagovornika.
Svi mi se morete obratit
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

spacebound wrote: 30 Oct 2021, 11:30 State i adis, da malo s tim cascavanjem popustite?
Ja ga uopste nisam na licnom nivou "cascavao" samo primjetio da njegova mrznja/kompleksi prema islamu i tucima korepsondira sa srbskom politicko historijskom misli, sto mogu lako dokazati primjerima iz historije, dok je on mene nazvao patoloskim lazovom, dakle nije ni priblizno isto, tako da bih zamolio da me ne trpas u isti kos sa njim. To je vec uvreda van moderatorske funkcije.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis »

Kome dokazati? Hajd meni dokaži!
Ne mereeee 👉👌
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Šabović Adis wrote: 30 Oct 2021, 11:53 Kome dokazati? Hajd meni dokaži!
Vic mjeseca :haha
Čuj da se njemu nješta dokaže :rol
mission impossible.
Svi mi se morete obratit
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Taare wrote: 30 Oct 2021, 12:07
Šabović Adis wrote: 30 Oct 2021, 11:53 Kome dokazati? Hajd meni dokaži!
Vic mjeseca :haha
Čuj da se njemu nješta dokaže :rol
mission impossible.
I rest my case. :pusi
Ne mereeee 👉👌
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Nije to ba zato što si jak na argumentu, neg zato što si tvrdoglav ko mazga, plus živiš u nekom imaginarnom svijetu iz kojeg te nemoguće vratit u realnost.
Svi mi se morete obratit
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Taare wrote: 30 Oct 2021, 12:12 Nije to ba zato što si jak na argumentu, neg zato što si tvrdoglav ko mazga, plus živiš u nekom imaginarnom svijetu iz kojeg te nemoguće vratit u realnost.
Joj, Tare, nemoj majke ti. Zvučiš ko doktor Edžmar kad ono inforamtivno obrađuje Kvejda.
Trijes godina to slušam. :valja
Ne mereeee 👉👌
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

MarlboroGold wrote: 30 Oct 2021, 11:02
Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2021, 08:49
Kako sad? Nema Skake i SDA na poziciji gradonačelnika već Benjamina iz SDPa a vi opet o podaničkom mentalitetu i svadbi Izetbegovića.

Dovoljno je da Benjamina kao dijete ratnog Sarajeva ne zaboravlja ko je zapalio Vijećnicu i da ne ne dopušta izjednačavanje svih strana sramnim predloženim tekstom na Kazanima,
dovoljno je da ako srpska vlast i opozicija se udruže zbog Inzkovog zakona i ako se hrvatska vlast i opozicija udruže zbog (po njima) nepravednog izbora člana predsjedništva da Nermin Nikšić zbog atmosfere koja podsjeće na 1991. sjedne za isti sto sa Bakirom jer su mir i država na prvom mjestu
i odmah vam crveni postaju zeleni.
To se odnosi konkretno na vaše svršavanje čim negdje iskoče mjesec i zvijezda na crvenoj podlozi, a to što ona radi je nebitno jer želi da bude gradonačelnica svih i ne samo onih koji su glasali za njenu stranku. Pošteno s njene strane. To dokazuje i Tvrtkom u Sarajevu. To ne mijenja činjenicu kakvi ste podanici po mentalitetu.

Ostalo je nebuloza koja nema veze sa mojim postom i ne želim komentarisati.
Pošto je imala čvrst stav kod teksta na Vijećnici a isto tako pošto nije dozvolila da se generalizira i satanizira jedna brigada i armija ne bih rekao da ona šeta samo okolo i želi biti dobra sa svakim već da ima odeđen pogled i način vođenja grada i politike.

Ne razumijem kakve veze ima sad Tvrtko sa ovim? Je li njena ideja o podizanju spomenika njemu treba biti kao primjer sa tvoje strane da Benjamina misli i na drugu grupu Sarajlija jer prva grupa koja smatra Tursku prijateljima negira historiju kraljeva?
Ili je to samo dokaz sa tvoje strane da odbijanjem tekstova na Vijećnici i Kazanima kao i prijateljski odnosi sa Turskom Benjamina nije neka zeleno-islamistička gradonačelnica jer je sa Tvrtkom dokazala da misli i drugačije i da je uspostavila ravnotežu?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Šabović Adis wrote: 30 Oct 2021, 12:16 Trijes godina to slušam.
Joj što volim što znam. Evo, onako između nas, draže mi je to što znam neg da ne znam :zubi
Taare wrote: 30 Oct 2021, 12:12 Nije to ba zato što si jak na argumentu, neg zato što si tvrdoglav ko mazga, plus živiš u nekom imaginarnom svijetu iz kojeg te nemoguće vratit u realnost.
Svi mi se morete obratit
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Taare wrote: 30 Oct 2021, 12:30
Šabović Adis wrote: 30 Oct 2021, 12:16 Trijes godina to slušam.
Joj što volim što znam. Evo, onako između nas, draže mi je to što znam neg da ne znam :zubi

Nemoj Titati :valja

--------------------------------

Nazife, ako će se iko osvrnut ti ćeš...
Šabović Adis wrote: 29 Oct 2021, 00:55 A što ne metnu onu standardnu ploču, ono NA OVOM SU MJESTU SRPSKI ZLOČINCI TAD I TAD UBILI TOLIKO I TOLIKO GRAĐANA SARAJEVA, i zdravo đaci?
:oo
Last edited by Šabović Adis on 30 Oct 2021, 12:38, edited 1 time in total.
Ne mereeee 👉👌
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War »

The 51st State wrote: 30 Oct 2021, 07:13
General War wrote: 29 Oct 2021, 21:03
Pa dobro zelembac, jel bila agresija ili medjuetnicki sukobi u BiH? Ja koliko vidim ti zagovaras ovo drugo...barem na ovoj temi...na drugoj je drugacija prica.
Nista ja ne tvrdim, vec zakljucujem dvolicnost kod takvih ko ti.
Koga boli briga vise djenerale, srbi ionako nisu uracunljiv narod da se to ista pika, u pravdanju i mumuljenju tog fakta se krije sav tvoj jad i hinjavost, a ti inace zakljucavaj vrata od kuce i ne smaraj posten svijet.
Naravno da nisu, zato su zavrsili na kazanima, celebicima, heliodromu...od pravednika ko ti.
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Šabović Adis wrote: 30 Oct 2021, 12:34 Nazife, ako će se iko osvrnut ti ćeš...
Šabović Adis wrote: 29 Oct 2021, 00:55 A što ne metnu onu standardnu ploču, ono NA OVOM SU MJESTU SRPSKI ZLOČINCI TAD I TAD UBILI TOLIKO I TOLIKO GRAĐANA SARAJEVA, i zdravo đaci?
Ne treba se tu previše nešto osvrtati jer je to još jedna izjava u nizu koja više i ne šokira jer dokalazi od standardnih antifašista.
Ispada da je samo prvu žrtvu ubio srpski zločinac pa da je Sarajevo samo postavljalo copy&paste ploče po gradovima i krivilo srpske zločince bez provjere pa zašto ne bi tu istu lažnu tablu i na spomenik za Kazane stavili.
I nisu to standardne ploče već svaka ploča priča svoju priču, ipak priznajem da je toliko zla načinjeno od srpske strane da su te ploče postale standard.

Naravno tebi je sve smiješno osim kada neko napiše entitet rs malim slovima, već si mi više puta ukazao na to da pišem nepravilno.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2021, 13:11
Šabović Adis wrote: 30 Oct 2021, 12:34 Nazife, ako će se iko osvrnut ti ćeš...

Ne treba se tu previše nešto osvrtati jer je to još jedna izjava u nizu koja više i ne šokira jer dokalazi od standardnih antifašista.
Ispada da je samo prvu žrtvu ubio srpski zločinac pa da je Sarajevo samo postavljalo copy&paste ploče po gradovima i krivilo srpske zločince bez provjere pa zašto ne bi tu istu lažnu tablu i na spomenik za Kazane stavili.
I nisu to standardne ploče već svaka ploča priča svoju priču, ipak priznajem da je toliko zla načinjeno od srpske strane da su te ploče postale standard.

Naravno tebi je sve smiješno osim kada neko napiše entitet rs malim slovima, već si mi više puta ukazao na to da pišem nepravilno.
Hm, ne znam na koju to izjavu misliš, ja sam postavio pitanje. :oo
Last edited by Šabović Adis on 30 Oct 2021, 13:17, edited 1 time in total.
Ne mereeee 👉👌
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

U jednoj stvari sam mu zahvalan, a to je da iznova podsjeti na srspko hrvatsku aspiraciju da pokore Bosnu kroz pisanje o komunizmu jugoslovensko/srpsko/hrvatske tipe.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

General War wrote: 30 Oct 2021, 12:36
The 51st State wrote: 30 Oct 2021, 07:13

Koga boli briga vise djenerale, srbi ionako nisu uracunljiv narod da se to ista pika, u pravdanju i mumuljenju tog fakta se krije sav tvoj jad i hinjavost, a ti inace zakljucavaj vrata od kuce i ne smaraj posten svijet.
Naravno da nisu, zato su zavrsili na kazanima, celebicima, heliodromu...od pravednika ko ti.
Neka djenerale odmori, znamo da nisi nikad prezalio ceradu sto je bila otkopcana. Mi ne bjezimo od svojih zlocina, dok se ti satra da operes svoju bratiju iz rs-a, tebi i takvima se apsolutno nemam sta pravdati i objasnjavati.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

The 51st State wrote: 30 Oct 2021, 13:17
U jednoj stvari sam mu zahvalan, a to je da iznova podsjeti na srspko hrvatsku aspiraciju da pokore Bosnu kroz pisanje o komunizmu jugoslovensko/srpsko/hrvatske tipe.
Ko? Ja?
Bosna i Hercegovina je suverena država. Niko joj ništa ne može.
Ne mereeee 👉👌
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Šabović Adis wrote: 30 Oct 2021, 13:16
Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2021, 13:11

Hm, ne znam na koju to izjavu misliš, ja sam postavio pitanje. :oo
Koje pitanje? Hoćemo li i tu metnuti onu standardnu ploču o srpskim zločincima i time dovoditi u pitanje sve prijašnje ploče koje ukazuju na žrtve srpskih zločinaca? hihihi hohoho
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War »

The 51st State wrote: 30 Oct 2021, 13:20
General War wrote: 30 Oct 2021, 12:36
Neka djenerale odmori, znamo da nisi nikad prezalio ceradu sto je bila otkopcana. Mi ne bjezimo od svojih zlocina, dok se ti satra da operes svoju bratiju iz rs-a, tebi i takvima se apsolutno nemam sta pravdati i objasnjavati.
Hahaha, samo tebi cerada dobro drzala do amerKa da ne uzivas u ovome sto ti je borba dala, sa jos glupljom projekcijom...tamam posla da zlocinopoklonici mi se ista trebaju pravdati preko sedam mora i sedam gora.
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

General War wrote: 30 Oct 2021, 13:40
The 51st State wrote: 30 Oct 2021, 13:20

Hahaha, samo tebi cerada dobro drzala do amerKa da ne uzivas u ovome sto ti je borba dala, sa jos glupljom projekcijom...tamam posla da zlocinopoklonici mi se ista trebaju pravdati preko sedam mora i sedam gora.
Haluciniras jaro, smanji poljev po lepini. Niko se "zlocinopoklanjava" samo odjebajemo tvoju prosrpsku pricu, i ti i ja znamo i da se ti na zalost pocinjeni zlocini nad srbima nisu desili, srbi ne bi manje klali i ubijaki u okviru svog projekta, samo sto si hinjav pa tu cinjenicu odbacujes i neke glupe insinuacije plasiras.
Post Reply

Return to “BiH”