Maja wrote: 30 Oct 2021, 14:07PCR. Koliko je bio tacan, ne znam, jer su komsije od kojih smo fasovali pozitivni. Ja cu se u pon testirati abd.
I izvaditi sve nalaze.
Sinoc je bila najgora noc dosad i meni i bratu. Meni nije temp prelazila 37,8 ali satima sam imala mucninu i neki nemir, samo se vrtila u krevetu pa su se valovi hladnoce i vrucine izmjenjivali svako 5 minuta.
Zaspala jutros u 6.
Kod brata bilo 39,5. Jedino mu cepic spustio temp. Citavu noc se presvlacio.
Trenutno smo dobro.
Bogu hvala da su mu cepici pomogli. Nastavite i nocas.
Ovi simptomi koje si opisala su poslije 2 dana Sumameda? Moje misljenje je da je to dovoljan znak da ne djeluje. Obicno kao drugi antibiotik koriste Doksiciklin.
Ovaj covjek kog sam spomenula je dosta stariji. Dobio je obostranu upalu pluca i otisao kod izvrsnog pulmologa. Dobio je cefalosporinski antibiotik koji prima intravenozno - Triax (ceftriakson). Mnogo je bolje nakon nekoliko dana, CRP mu je spao na 1/4 od pocetne vrijednosti, dobro jede i saturacija kisikom mu je dobra. Triax -
http://www.bosnalijek.ba/triax-prasak-z ... bocica-1-g
Dakle prvo morate utvrditi imate li upalu pluca, brat posebno, izmjeriti CRP i odrediti ispravnu terapiju. Ne zaboravi vitamin D - to nije vitamin nego hormon i neophodan je kod respiratornih infekcija. Moja preporuka vam je da uzimate 4000-5000 IJ (internacionalnih jedinica ili IU) dnevno.
Sretno.