Da li se muškarci plaše obrazovanih žena?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22283 times
Been thanked: 20356 times
Status: Offline

Re: Evo zašto su muškarci elementarno ugroženi

Post by Masamune »

saint_mirad wrote: 30 Oct 2021, 23:27 uloga muskarca je kudikako odgovornija, slozenija i teza nego zenska. kazne za neuspeh su ozbiljnije, ulozi su veci, ali su i konacne nagrade vece. journey of a hero o kojem je campbell pisao je muski inicijacijski put za koji zene nemaju pandan. zena ne moze biti heroj, vec herojeva muza. muskarac mora postati muskarac, zensko defaultno stanje je samo bivanje. muskarac da bi dostigao puninu muskog arhetipa mora da se ostvari na raznim poljima, zeni je dosta da se ostvari ko majka i da sacuva moralnu cistotu.

jako je tesko biti pravo musko. mnogi su odustali.
Da. Samo što se mi sami više ne pitamo. Druga su vremena i to bi svaki muškarac trebao shvatiti. Kako to da žena ne može biti heroj?
Pa svaka žena je, recimo, heroj u očima vlastite djece. Naravno i očevi. Kad je u pitanju ostalo Campbellov model jednostavno ne ostavlja prostor za ženu heroinu, a to je do njega samog i čisto do njegove percepcije svijeta oko njega. Treba uzeti u obzir i vrijeme u kojem su živjeli. Između ostalog Jung je ostavio veliki uticaj na njega i njegov rad, a Jung je ipak imao poprilično konzervativne stavove u vezi žena bez obzira što njega u neku ruku smatraju katalizatorom za neke buduće feminističke pokrete.

Upravo je veliki Tolkien kritikovao Campbella u vezi naprijed navedenog i to sasvim opravdano.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8953 times
Been thanked: 5693 times

Post by Mister No »

Screenshot_20211031_000256_com.facebook.katana_edit_1113905300194614.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
The Dark Side Of The Forum...
saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 80 times
Been thanked: 213 times

Post by saint_mirad »

Lavlje_srce wrote: 31 Oct 2021, 00:14
saint_mirad wrote: 30 Oct 2021, 23:27 uloga muskarca je kudikako odgovornija, slozenija i teza nego zenska. kazne za neuspeh su ozbiljnije, ulozi su veci, ali su i konacne nagrade vece. journey of a hero o kojem je campbell pisao je muski inicijacijski put za koji zene nemaju pandan. zena ne moze biti heroj, vec herojeva muza. muskarac mora postati muskarac, zensko defaultno stanje je samo bivanje. muskarac da bi dostigao puninu muskog arhetipa mora da se ostvari na raznim poljima, zeni je dosta da se ostvari ko majka i da sacuva moralnu cistotu.

Zaboravio si dodati - Ljeta Gospodnjeg 1733.

Posmatram ljude otkad znam za sebe i od muskaraca sam vidjela masu ego-tripova iza kojih se rijetko krije supstanca, tj. obrnuto je proporcionalna obimu egotripa. Zensko herojstvo ne bih uspjela opisati ni u tri dana i 105 eseja. Muskog heroja nisam upoznala. Kazu da postoje. Uostalom definisi herojstvo da znamo o cemu tu razgovaramo.
zensko herojstvo nije isto kao musko, ne ostvaruje se na isti nacin. jedino se s tobom slazem da nema mnogo muskih heroja sada, zato i civilizacija propada. sile tame prvo sta su uradile je erozija kvalitetnih muskih osobina ili pervertiranje istina da predju u klasicnu tiraniju.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce »

Kad pogledam kako opasni mizogini stavovi se tu racionaliziraju, nije nikakvo cudo da su se oko WWI neudate trudne zene zatvarale u azile za mentalno oboljele.

Pa posljednje "Magdalenine praonice" gdje su zatvarane neudate trudnice, cak i one zene koje su samo bile lijepe (jer i to je grijeh) i tretirane kao robinje su zatvorene 1996. Masovna grobnica sa 155 zenskih leseva je otkrivena u Dablinu 1993. Otkad to Moralna cistoca ima spolni predznak, a? Jer ako ima, a vidimo da kod vas ima, onda je u pitanju iskljucivo zlostavljanje spola koji je tu slabiji. :bua

The Magdalene Laundries, named after Mary Magdalene who was in earlier centuries characterized as a converted prostitute, existed from the early 1760s through the late 1990s in Ireland, the UK, Australia, and the US. An estimated 30,000 women were confined.

Pa pogledajmo porodicno nasilje i silovanja zena u tekucoj godini. A feminizam je problem jel'da? Sram vas bilo.
Last edited by Lavlje_srce on 31 Oct 2021, 01:26, edited 1 time in total.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad »

MarlboroGold wrote: 31 Oct 2021, 01:07

Da. Samo što se mi sami više ne pitamo. Druga su vremena i to bi svaki muškarac trebao shvatiti. Kako to da žena ne može biti heroj?
Pa svaka žena je, recimo, heroj u očima vlastite djece. Naravno i očevi. Kad je u pitanju ostalo Campbellov model jednostavno ne ostavlja prostor za ženu heroinu, a to je do njega samog i čisto do njegove percepcije svijeta oko njega. Treba uzeti u obzir i vrijeme u kojem su živjeli. Između ostalog Jung je ostavio veliki uticaj na njega i njegov rad, a Jung je ipak imao poprilično konzervativne stavove u vezi žena bez obzira što njega u neku ruku smatraju katalizatorom za neke buduće feminističke pokrete.

Upravo je veliki Tolkien kritikovao Campbella u vezi naprijed navedenog i to sasvim opravdano.
zena moze biti heroj, ali je scope njenog heroizma manji u obimu. vise je vezan za dom, za unutarnji zenski svet. to je tako u svim duhovnim ucenjima, zaista je nevazno sta sada i danas misli o tome bilo ko. nije to cambellov model, vec the model. konzervativne ili problmaticne stavove o zenama iz ugla danasnjice su imali isus, muhamed, buda...ima ih koliko hoces. nema tu nista problematicno, stvari su onakve kakvim ih je bog propisao, like it or not.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1647 times
Been thanked: 3095 times

Post by Mutevelija »

Lavlje_srce wrote: 30 Oct 2021, 21:50
Mutevelija wrote: 30 Oct 2021, 21:44Žene naginju prirodi muškarci civilizaciji pa ti gledaj na to kako hoćeš
Ne moze se to generalizirati na taj nacin, ali posto si ti toliko ogorcen na zene (po vlastitom priznanju) da bi isao dotle da ih samaras ako te odbiju, ne smatram tvoje stavove relevantnim za ovu temu.

Kad bi bila maliciozna rekla bih ti da histerises umjesto da pogledas u ono (u tebi) sto te zaustavlja da ostvaris vezu s nekom djevojkom.
Nisam ja to rekao nego nauka.
Zene su vise priroda spiritualnost a muskarci civilizacija I sta sve civilizacija dobre aspekte I lose donosi.

Pa bol moze nekad veca biti nanesena psihicki nego fizicki.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Lavlje_srce wrote: 31 Oct 2021, 01:25 Kad pogledam kako opasni mizogini stavovi se tu racionaliziraju, nije nikakvo cudo da su se oko WWI neudate trudne zene zatvarale u azile za mentalno oboljele.

Pa posljednje "Magdalenine praonice" gdje su zatvarane neudate trudnice, cak i one zene koje su samo bile lijepe (jer i to je grijeh) i tretirane kao robinje su zatvorene 1996. Masovna grobnica sa 155 zenskih leseva je otkrivena u Dablinu 1993. Otkad to Moralna cistoca ima spolni predznak, a? Jer ako ima, a vidimo da kod vas ima, onda je u pitanju iskljucivo zlostavljanje spola koji je tu slabiji. :bua

The Magdalene Laundries, named after Mary Magdalene who was in earlier centuries characterized as a converted prostitute, existed from the early 1760s through the late 1990s in Ireland, the UK, Australia, and the US. An estimated 30,000 women were confined.

Pa pogledajmo porodicno nasilje i silovanja zena u tekucoj godini. A feminizam je problem jel'da? Sram vas bilo.
Zasto ti namecez zenske probleme u temi gdje su muski problemi.
Nije li to kranje nepristojno.
I da dolazi nam Novembar mjesc muskaraca I dok ti tako pises o ugrozenosti zena sinoc se muskarac od.19'godina bacio sa zgrade.
Zasto zene nemaju vise suicida od muskaraca.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad »

Mutevelija wrote: 31 Oct 2021, 01:28
Lavlje_srce wrote: 30 Oct 2021, 21:50

Ne moze se to generalizirati na taj nacin, ali posto si ti toliko ogorcen na zene (po vlastitom priznanju) da bi isao dotle da ih samaras ako te odbiju, ne smatram tvoje stavove relevantnim za ovu temu.

Kad bi bila maliciozna rekla bih ti da histerises umjesto da pogledas u ono (u tebi) sto te zaustavlja da ostvaris vezu s nekom djevojkom.
Nisam ja to rekao nego nauka.
Zene su vise priroda spiritualnost a muskarci civilizacija I sta sve civilizacija dobre aspekte I lose donosi.

Pa bol moze nekad veca biti nanesena psihicki nego fizicki.
tacno. red i haos, nebesa i zemlja, jin i jang. ovi sto kritikuju sta pises i bacaju los ad hominem kako si frustriran ili whatever, nek ponesto procitaju prvo.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Jesu muskarci odvratni kako se usudjuju govoriti o svojim problemima.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

saint_mirad wrote: 31 Oct 2021, 01:22
Lavlje_srce wrote: 31 Oct 2021, 00:14

Zaboravio si dodati - Ljeta Gospodnjeg 1733.

Posmatram ljude otkad znam za sebe i od muskaraca sam vidjela masu ego-tripova iza kojih se rijetko krije supstanca, tj. obrnuto je proporcionalna obimu egotripa. Zensko herojstvo ne bih uspjela opisati ni u tri dana i 105 eseja. Muskog heroja nisam upoznala. Kazu da postoje. Uostalom definisi herojstvo da znamo o cemu tu razgovaramo.
zensko herojstvo nije isto kao musko, ne ostvaruje se na isti nacin. jedino se s tobom slazem da nema mnogo muskih heroja sada, zato i civilizacija propada. sile tame prvo sta su uradile je erozija kvalitetnih muskih osobina ili pervertiranje istina da predju u klasicnu tiraniju.
Ma.zensko herojstvo je tipa samohrana majka odgaja djecu dok je musko vecinon posthumno nakon sto te roknu u ratu pa si heroj.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

saint_mirad wrote: 31 Oct 2021, 01:25zena moze biti heroj, ali je scope njenog heroizma manji u obimu. vise je vezan za dom, za unutarnji zenski svet. to je tako u svim duhovnim ucenjima, zaista je nevazno sta sada i danas misli o tome bilo ko. nije to cambellov model, vec the model. konzervativne ili problmaticne stavove o zenama iz ugla danasnjice su imali isus, muhamed, buda...ima ih koliko hoces. nema tu nista problematicno, stvari su onakve kakvim ih je bog propisao, like it or not.
Ma ti samo teoretiziras bez ikakvog uvida u stvarnost, pozivajuci se na Bozije poslanike, mada je nasiroko i nadaleko poznato da je Muhammed SAWS imao izuzetno postovanje prema zenama. Islam uopce stiti zenu, samo sto to teoretski nije moguce spoznati.

99 od 100 muskaraca bi se raspalo psihicki samo od jednog poroda, da ne idemo dalje. I tebe je neka zena podigla da nam sad mozes razvijati nemuste teorije o obimu i oblicima herojstva muskaraca i zena. Pojma ti nemas ni o sebi niti o svijetu koji te okruzuje, o zenama posebno. Bolje se zadrzi na infantilnim fotografijama na Muskoj temi gdje objektificiras zenu do apsurda posto nisi uspio spoznati sustinu zene. To ti ide daleko bolje od teorija o ulozi spolova.
Last edited by Lavlje_srce on 31 Oct 2021, 01:56, edited 1 time in total.
Memento Mori

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Lavlje_srce wrote: 31 Oct 2021, 01:37
saint_mirad wrote: 31 Oct 2021, 01:25zena moze biti heroj, ali je scope njenog heroizma manji u obimu. vise je vezan za dom, za unutarnji zenski svet. to je tako u svim duhovnim ucenjima, zaista je nevazno sta sada i danas misli o tome bilo ko. nije to cambellov model, vec the model. konzervativne ili problmaticne stavove o zenama iz ugla danasnjice su imali isus, muhamed, buda...ima ih koliko hoces. nema tu nista problematicno, stvari su onakve kakvim ih je bog propisao, like it or not.
Ma ti samo teoretiziras bez ikakvog uvida u stvarnost, pozivajuci se na Bozije poslanike, mada je nasiroko i nadaleko poznato da je Muhammed SAWS imao izuzetno psotovanje prema zenama. Islam uopce stiti zenu, samo sto to teoretski nije moguce spoznati.

99 od 100 muskaraca bi se raspalo psihicki samo od jednog poroda, da ne idemo dalje. I tebe je neka zena podigla da nam sad mozes razvijati nemuste teorije o obimu i oblicima herojstva muskaraca i zena. Pojma ti nemas ni o sebi niti o svijetu koji te okruzuje, o zenama posebno. Bolje se zadrzi na infantilnim fotografijama na Muskoj temi gdje objektificiras zenu do apsurda posto nisi uspio spoznati sustinu zene. To ti ide daleko bolje od teorija o ulozi spolova.
A da zene imaju testise da li bi podnijele bol?
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad »

Lavlje_srce wrote: 31 Oct 2021, 01:37
Ma ti samo teoretiziras bez ikakvog uvida u stvarnost, pozivajuci se na Bozije poslanike, mada je nasiroko i nadaleko poznato da je Muhammed SAWS imao izuzetno psotovanje prema zenama. Islam uopce stiti zenu, samo sto to teoretski nije moguce spoznati.

pises gluposti, fotografije na muskoj temi koje postavljam su cista umetnost i slave autenticnu zenstvenost. ali kako bi ti to znala kad sama nisi poravnata sa sopstvenom zenskom energijom. onakve fotografije ne moze postavljati neko ko ne zna nista o zenama.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Cim biraju muskarce jesu priroda odlicuju o razmnozavanju
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

saint_mirad wrote: 31 Oct 2021, 01:41pises gluposti, fotografije na muskoj temi koje postavljam su cista umetnost i slave autenticnu zenstvenost. ali kako bi ti to znala kad sama nisi poravnata sa sopstvenom zenskom energijom. onakve fotografije ne moze postavljati neko ko ne zna nista o zenama.
A ti se tjesis. Te fotografije nemaju nikakve veze s umjetnoscu, samo su odraz infantilne seksualnosti, a ti nastavi racionalizirati temu koja je tu u svrhu muske masturbacije. Smijesan si.

Ja sam vise zensko nego sto ces ti ikad biti musko dragi moj saint_mirad. To je jednostavno tako i nemas se potrebe ljutiti na mene zbog toga. :tjesi
Memento Mori

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Gdje je stopa feminizma veca vise je razvoda I manje nataliteta.
Dok je bio patrijarhat na snazi bilo je 6 djece sad jedva dvoje

drzave nek odluce sta im je bolje.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad »

Lavlje_srce wrote: 31 Oct 2021, 01:47
saint_mirad wrote: 31 Oct 2021, 01:41pises gluposti, fotografije na muskoj temi koje postavljam su cista umetnost i slave autenticnu zenstvenost. ali kako bi ti to znala kad sama nisi poravnata sa sopstvenom zenskom energijom. onakve fotografije ne moze postavljati neko ko ne zna nista o zenama.
A ti se tjesis. Te fotografije nemaju nikakve veze s umjetnoscu, samo su odraz infantilne seksualnosti, a ti nastavi racionalizirati temu koja je tu u svrhu muske masturbacije. Smijesan si.

Ja sam vise zensko nego sto ces ti ikad biti musko dragi moj saint_mirad. To je jednostavno tako i nemas se potrebe ljutiti na mene zbog toga. :tjesi
ne ljutim se, moja muškost ne ovisi od stepena tvoje ženstvenosti. seksualnost nije infantilna, za razliku od tvojih pokušaja uvreda.
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

Mutevelija wrote: 30 Oct 2021, 21:15 Baš su pričale žene o tome na pauzi, kažu da ste vi ženskinje bilo bi tračeva o vama kako radite od strane žena , ali pošto ste snažni i muškarci i možete potegnuti , nema tračeva.
hoce to kad radis sa zenama brt
zato ja samo dje su sto posto muski
🐽
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

ElTriconi wrote: 30 Oct 2021, 21:17
greeneyes wrote: 30 Oct 2021, 21:15

Ma bizi goni, i u ovaj vakat kad lafo ganjaju naku ravnopravnost samo se slepaju uz nas. Treba to sve poparit' po turu
Ih jesam vidio custu curu ocam, jami onu vrecu od dvajspet kila i digne ko da je kila ocam 😍❤️
e to je zensko, a ne ko ove danas ne moze dva hljeba iz granapa donijet ocm
🐽
Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”