ja kljuceve stavim na hastalZana wrote: 30 Oct 2021, 21:43 Stvarno nije bezazlena tema. Meni je malo i iritantna.
Htjedoh ih pitati hodaju li oni sa ključevima među prstima naveče.
Da li se muškarci plaše obrazovanih žena?
Moderator: spacebound
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2190 times
- Status: Offline
Re: Evo zašto su muškarci elementarno ugroženi
🐽
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
Sada vrdas i zamucujes vodu jer nisi u stanju stati iza svojih stavova koje si iznio u prvom postu na temi. Kako je to zenina uloga u zivotu "da samo bude" i da bude muza muskarcu. Je li to uloga zena koje si upoznao kroz zivot? Da budu dio generalnog dekora?saint_mirad wrote: 31 Oct 2021, 01:50ne ljutim se, moja muškost ne ovisi od stepena tvoje ženstvenosti. seksualnost nije infantilna, za razliku od tvojih pokušaja uvreda.
Ima i takvih zena koje imaju svoje ime. Ne smatras da je gurnuti sve zene u tu skupinu uvreda? Ne smatras da je to uvreda zenama koje ti poznajes, volis i cijenis? Postoje li takve?
Kako to u svijetu u kom obitavas moralna cistoca ima spolni predznak? Zar zena u tvom uskom svijetu mora ispuniti svoju reproduktivnu ulogu da bi bila vrijedna postojanja?
Imas li ti dijece i ako ne, da li si siguran da ces ih imati? Ako ih ne budes imao, da li ce tvoja neostvarena reproduktivna uloga znaciti i krah sistema?
Postoji li nesto sto te cini vrijednim osim spola? Ova pitanja mozes dozivjeti i kao retoricka, dovoljno je da ih barem pokusas kontemplirati.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
niste mene jos upoznaleShadow wrote: 30 Oct 2021, 22:44Lavlje_srce wrote: 30 Oct 2021, 22:39
Mi njih svakako poznajemo bolje nego oni nas, ali kad nas pukne istina bez ruzicastih naocara, to je fkt otkrovenje.![]()
I poslije otkrovenja ostaje jedno veliko, nista. Otprilike kao sto i citat kaze![]()
🐽
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
ja samo maji vjerujem ocm
🐽
- saint_mirad
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 213 times
ja stojim iza svega što sam pisao, ženina mogućnost da samo bude je golema sama po sebi. de ti kontempliraj o tome, interpretirala si to na loš način. možda to govori i o interpretatorici.Lavlje_srce wrote: 31 Oct 2021, 02:05Sada vrdas i zamucujes vodu jer nisi u stanju stati iza svojih stavova koje si iznio u prvom postu na temi. Kako je to zenina uloga u zivotu "da samo bude" i da bude muza muskarcu. Je li to uloga zena koje si upoznao kroz zivot? Da budu dio generalnog dekora?saint_mirad wrote: 31 Oct 2021, 01:50ne ljutim se, moja muškost ne ovisi od stepena tvoje ženstvenosti. seksualnost nije infantilna, za razliku od tvojih pokušaja uvreda.
Ima i takvih zena koje imaju svoje ime. Ne smatras da je gurnuti sve zene u tu skupinu uvreda? Ne smatras da je to uvreda zenama koje ti poznajes, volis i cijenis? Postoje li takve?
Kako to u svijetu u kom obitavas moralna cistoca ima spolni predznak? Zar zena u tvom uskom svijetu mora ispuniti svoju reproduktivnu ulogu da bi bila vrijedna postojanja?
Imas li ti dijece i ako ne, da li si siguran da ces ih imati? Ako ih ne budes imao, da li ce tvoja neostvarena reproduktivna uloga znaciti i krah sistema?
Postoji li nesto sto te cini vrijednim osim spola? Ova pitanja mozes dozivjeti i kao retoricka, dovoljno je da ih barem pokusas kontemplirati.
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
Teorije bez pokrica i nastavak vrdanja.
Pametnom dosta.
Pametnom dosta.

Memento Mori
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
Lavlje_srce wrote: 31 Oct 2021, 00:14Zaboravio si dodati - Ljeta Gospodnjeg 1733.saint_mirad wrote: 30 Oct 2021, 23:27 uloga muskarca je kudikako odgovornija, slozenija i teza nego zenska. kazne za neuspeh su ozbiljnije, ulozi su veci, ali su i konacne nagrade vece. journey of a hero o kojem je campbell pisao je muski inicijacijski put za koji zene nemaju pandan. zena ne moze biti heroj, vec herojeva muza. muskarac mora postati muskarac, zensko defaultno stanje je samo bivanje. muskarac da bi dostigao puninu muskog arhetipa mora da se ostvari na raznim poljima, zeni je dosta da se ostvari ko majka i da sacuva moralnu cistotu.
jako je tesko biti pravo musko. mnogi su odustali.
Posmatram ljude otkad znam za sebe i od muskaraca sam vidjela masu ego-tripova iza kojih se rijetko krije supstanca, tj. obrnuto je proporcionalna obimu egotripa. Zensko herojstvo ne bih uspjela opisati ni u tri dana i 105 eseja. Muskog heroja nisam upoznala. Kazu da postoje. Uostalom definisi herojstvo da znamo o cemu tu razgovaramo.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
🐽
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1612 times
- Been thanked: 3020 times
Ja npr nesto pisem a vjwrovatno bi bio papucar da sam sa Lavlje 
Dobila bi me I na iskustvo jos ribe I.lav kazu moze lav mlatiti ribe kako hoce.
Mislim pustila bi ona mene da glumim frajera pred narodom .

Dobila bi me I na iskustvo jos ribe I.lav kazu moze lav mlatiti ribe kako hoce.
Mislim pustila bi ona mene da glumim frajera pred narodom .
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Mutevelija
- Selonačelnik
Ma ne bi ja smio ni pric joj sigurno bi imala one cvike suncanice I neki zajebqn gard dok pije coca colu.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Eto, kad si mlad i neiskusan - zato ima rakija. Konektin pipl.
Ne mereeee 

- Mutevelija
- Selonačelnik
Bil mw puno lavlje tukla. 

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Mutevelija
- Selonačelnik
Bilo bi sta si ti ono piso odi vam

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik
Meni da se ne gadi ja bi bio peder brate dragi nadjes sebi momka ne moras se sikirat sta misli ne moras ugadjat , ne moras igrat igrica sto kaze to I jest.
Ne moras prilazit ali jbga valja turat onu stvar u supak prljat se il da tebi turaju.
I opet covjek kako god okrene ne valja uvijek nesto fali.
Ne moras prilazit ali jbga valja turat onu stvar u supak prljat se il da tebi turaju.
I opet covjek kako god okrene ne valja uvijek nesto fali.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21563 times
- Been thanked: 19592 times
Jasno je meni koliko su ti tradicionalne vrijednosti bitne, ali kao što rekoh ne pitamo se mi više u vezi toga i sve se manje pitamo. Kršćanstvo je recimo uveliko zagovaralo ropstvo naročito žena pa nije ostalo na tome i mnogo čega drugog. Nije ni Isus zabranio ropstvo. Islam se još drži po mnogim pitanjima, ali će i tu vremenom doći do velikih promjena i to je neminovno. Ko zna možda i sufizam opet postane mainstream kao nekad. Zato i jeste toliko na udaru.saint_mirad wrote: 31 Oct 2021, 01:25zena moze biti heroj, ali je scope njenog heroizma manji u obimu. vise je vezan za dom, za unutarnji zenski svet. to je tako u svim duhovnim ucenjima, zaista je nevazno sta sada i danas misli o tome bilo ko. nije to cambellov model, vec the model. konzervativne ili problmaticne stavove o zenama iz ugla danasnjice su imali isus, muhamed, buda...ima ih koliko hoces. nema tu nista problematicno, stvari su onakve kakvim ih je bog propisao, like it or not.MarlboroGold wrote: 31 Oct 2021, 01:07
Da. Samo što se mi sami više ne pitamo. Druga su vremena i to bi svaki muškarac trebao shvatiti. Kako to da žena ne može biti heroj?
Pa svaka žena je, recimo, heroj u očima vlastite djece. Naravno i očevi. Kad je u pitanju ostalo Campbellov model jednostavno ne ostavlja prostor za ženu heroinu, a to je do njega samog i čisto do njegove percepcije svijeta oko njega. Treba uzeti u obzir i vrijeme u kojem su živjeli. Između ostalog Jung je ostavio veliki uticaj na njega i njegov rad, a Jung je ipak imao poprilično konzervativne stavove u vezi žena bez obzira što njega u neku ruku smatraju katalizatorom za neke buduće feminističke pokrete.
Upravo je veliki Tolkien kritikovao Campbella u vezi naprijed navedenog i to sasvim opravdano.
Ja svakako religije odbijam tako da mi Isusovi, Muhammedovi i Budini stavovi uopšte nisu ni bitni pogotovo danas, ali znam da mnogima jesu tako da neću puno o tome i ne bi bilo korektno s moje strane, ali nije da nema materijala i za to. Nisam ja ni neko ko vjeruje u ono "hard times create strong men", jer ništa nije uklesano u kamen pa ni to. To nije nikakvo pravilo.
I naravno nisi šovinista što postavljaš žene na onoj temi. Jeste to i umjetnost, a i idealiziranje ženskog tijela. Muškarci su to radili od prvih civilizacija do danas i sad odjednom nekome smeta što je bezveze.
Last edited by Masamune on 31 Oct 2021, 08:24, edited 2 times in total.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 48633 times
- Been thanked: 8676 times
Sta cu komentarisat, osoLavlje_srce wrote: 30 Oct 2021, 22:44Meni je fascinantno sto nijedan od njih ovo nije prokomentarisao. Poznato im je ili ih je sramota?Zana wrote: 30 Oct 2021, 21:47 Kaže "Pitali muškarce čega se najviše boje, kada su žene u pitanju. Oni odgovorili "Da će me ismijati"
Pitali žene čega se najviše boje, kada su muškarci u pitanju. One odgovorile "Da će me ubiti"

A to je previse ekstremno
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio