Nije baš tako. Pljuvanje uglavnom dođe tek kad postanu uspješni. Neki pljuju po defaultu zbog zavisti, ali neki u skladu sa ponašanjem osobe o kojoj je riječ i ne moraju nužno omaložavati sve što je ta osoba postigla. Osobe ne dolaze do medalje zbog sistema koji je nakaradan i to je glavni razlog, a ne zato što ih sputavaju kritike. Netalentovani i nestručni ljudi svugdje prolaze ako malo podmažu spram onih koji su i talentovani i stručni.Fuddo wrote: 01 Nov 2021, 15:40 Ovdje i onom najvecem netalentu za nista non stop govore, keep up, you’re fine, good job, we believe in you…hrabre ga.
Kod nas mu reknu, ojebo ti svoju mamu smotanu.
I onda svaki drugi dan vicu, stanamje, sto nemamo ni jednu medalju na olimpijadi? Svima zacudno![]()
Koju ste poznatu osobu vidjeli uživo?
Moderator: VIP
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22385 times
- Been thanked: 20457 times
- Status: Offline
Re: Koju ste poznatu osobu vidjeli uživo?
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2863 times
- Been thanked: 23626 times
Spucaj trip brate, vidices i gospu i dedu joj i nanu.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14167 times
- Been thanked: 23524 times
Pa ko pravi nakaradan sistem?MarlboroGold wrote: 01 Nov 2021, 17:09Nije baš tako. Pljuvanje uglavnom dođe tek kad postanu uspješni. Neki pljuju po defaultu zbog zavisti, ali neki u skladu sa ponašanjem osobe o kojoj je riječ i ne moraju nužno omaložavati sve što je ta osoba postigla. Osobe ne dolaze do medalje zbog sistema koji je nakaradan i to je glavni razlog, a ne zato što ih sputavaju kritike. Netalentovani i nestručni ljudi svugdje prolaze ako malo podmažu spram onih koji su i talentovani i stručni.Fuddo wrote: 01 Nov 2021, 15:40 Ovdje i onom najvecem netalentu za nista non stop govore, keep up, you’re fine, good job, we believe in you…hrabre ga.
Kod nas mu reknu, ojebo ti svoju mamu smotanu.
I onda svaki drugi dan vicu, stanamje, sto nemamo ni jednu medalju na olimpijadi? Svima zacudno![]()
Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Ne pravi ga obični narod, već kriminalci.Fuddo wrote: 01 Nov 2021, 17:11Pa ko pravi nakaradan sistem?MarlboroGold wrote: 01 Nov 2021, 17:09
Nije baš tako. Pljuvanje uglavnom dođe tek kad postanu uspješni. Neki pljuju po defaultu zbog zavisti, ali neki u skladu sa ponašanjem osobe o kojoj je riječ i ne moraju nužno omaložavati sve što je ta osoba postigla. Osobe ne dolaze do medalje zbog sistema koji je nakaradan i to je glavni razlog, a ne zato što ih sputavaju kritike. Netalentovani i nestručni ljudi svugdje prolaze ako malo podmažu spram onih koji su i talentovani i stručni.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Naravno, nama sve s marsa spadne, nikad nije do nas.
Dozvolite da se obratimo
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4119 times
- Been thanked: 3086 times
Dragi Adise, osim doslovnog postoji i preneseno znacenje, a tvoje shvatanje rijeci "prizeman" je u potpunosti pogresno. Upravo je suprotno.Šabović Adis wrote: 01 Nov 2021, 16:54Prizemljen je, naprimjer, avion. Prizemljio ga neko - ateriravši.Lavlje_srce wrote: 01 Nov 2021, 16:13
Nije prizeman nego prizemljen iliti s obje noge na zemlji.
Prizeman je jeftin ili prost.
Prizeman može biti i stan ali i osoba koja ne lebdi, koja se ne uzdiže, koja baš čvrsto s obje noge na zemlji stoji. To je vrlina, ne mana.
prizèmljiti svrš. <prez. prìzemljīm, pril. pr. -īvši, prid. trp. prìzemljen, gl. im. prizemljénje>
DEFINICIJA
(o avionu, svemirskom brodu i sl.) 1. (što, se) spustiti (se) na zemlju bez štete i povrede; aterirati
2. (koga, se) pren. postati realan, učiniti da tko postane realan, da se prestane zanositi iluzijama
https://jezikoslovac.com/word/65lp
prízēman prid. <odr. -mnī>
DEFINICIJA
1. koji se nalazi pri zemlji, u prizemlju [prizeman stan]
2. pren. nizak, usmjeren na niske potrebe i zahtjeve onih kojima se obraća ili određen niskim mogućnostima subjekta; jeftin (o ukusu, šalama, govorima, argumentima itd.)
https://jezikoslovac.com/word/rn8i
Nadam se da dalje pojasnjavanje nece biti neophodno.
Last edited by Lavlje_srce on 01 Nov 2021, 17:17, edited 1 time in total.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Pa šta je neka obična nena kriva koja je dala glas nekom liku jer smatra da je korektna ličnost, a on u međuvremenu uđe u kriminal sam ili se stopi sa okolinom?
A i to vaše guranje netalentovanih ljudi u Americi je također priča za sebe. Što se tiče kvalitete muzike koju Amerika producira nikad nije bila na nižem nivou. Isto kao da nemate standarda.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Da, neka neneMarlboroGold wrote: 01 Nov 2021, 17:16Pa šta je neka obična nena kriva koja je dala glas nekom liku jer smatra da je korektna ličnost, a on u međuvremenu uđe u kriminal sam ili se stopi sa okolinom?
A i vaše to guranje netalentovanih ljudi u Americi je također priča za sebe. Što se tiče kvalitete muzike koju Amerika producira nikad nije bila na nižen nivou. Isto kao da nemate standarda.
Pa ti samo trazis izgovore za javasluk.
Nene zadovoljava teoriju spalo nam s marsa.
Kad neka ruska drljavina bude No 1 na top 20 onda mozes pricati o nekvalitetu muzike u juesej.
Kakve veze matere ti ima muzika sa ovim o cemu pricamo?
Ja ti govorim o onom sto vidim iz svakodnevnice u kojoj shaniqua iz geta postane pilot borbenog helikoptera, a da je rodjena kod nas strugala bi govna sa cucavca na stanici u Kacunima, u najboljem slucaju.
Dozvolite da se obratimo
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
I ja sam ga vid'o. To mi je ponajveca licnost koju sam vidio, eto koliko se krecem u tim fensi smensi krugovima
Samo sabura
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Apsurd je uopšte što porediš Ameriku sa Bosnom. To prije svega.Fuddo wrote: 01 Nov 2021, 17:21Da, neka neneMarlboroGold wrote: 01 Nov 2021, 17:16
Pa šta je neka obična nena kriva koja je dala glas nekom liku jer smatra da je korektna ličnost, a on u međuvremenu uđe u kriminal sam ili se stopi sa okolinom?
A i vaše to guranje netalentovanih ljudi u Americi je također priča za sebe. Što se tiče kvalitete muzike koju Amerika producira nikad nije bila na nižen nivou. Isto kao da nemate standarda.
Kad neka ruska drljavina bude No 1 na top 20 onda mozes pricati o nekvalitetu muzike u juesej.
Ja ti govorim o onom sto vidim iz svakodnevnice u kojoj shaniqua iz geta postane pilot borbenog helikoptera, a da je rodjena kod nas strugala bi govna sa cucavca na stanici u Kacunima, u najboljem slucaju.
Pa kad si počeo hajd da se nadovežem. Ti to vidiš tako sa daljine. Ipak trebaš živjeti u Bosni da bi imao cjelokupnu sliku pred vlastitim očima.
Amerika se nudi svijetu sa svime i svačim tako da narod izvan iste vrlo dobro zna šta se kod vas dešava. Kod BiH to nije slučaj.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
Samo još reci ko je Halida prizemljio, dakle spustio na zemlju, oslobodio ga iluzija, opametio, urazumio.Lavlje_srce wrote: 01 Nov 2021, 17:14Dragi Adise, osim doslovnog postoji i preneseno znacenje, a tvoje shvatanje rijeci "prizeman" je u potpunosti pogresno. Upravo je suprotno.Šabović Adis wrote: 01 Nov 2021, 16:54
Prizemljen je, naprimjer, avion. Prizemljio ga neko - ateriravši.
Prizeman može biti i stan ali i osoba koja ne lebdi, koja se ne uzdiže, koja baš čvrsto s obje noge na zemlji stoji. To je vrlina, ne mana.
prizèmljiti svrš. <prez. prìzemljīm, pril. pr. -īvši, prid. trp. prìzemljen, gl. im. prizemljénje>
DEFINICIJA
(o avionu, svemirskom brodu i sl.) 1. (što, se) spustiti (se) na zemlju bez štete i povrede; aterirati
2. (koga, se) pren. postati realan, učiniti da tko postane realan, da se prestane zanositi iluzijama
DEFINICIJA
2. pren. nizak, usmjeren na niske potrebe i zahtjeve onih kojima se obraća ili određen niskim mogućnostima subjekta; jeftin (o ukusu, šalama, govorima, argumentima itd.)
Nadam se da dalje pojasnjavanje nece biti neophodno.![]()
BTW, znaš šta sam našo na internetsima apropo definicija? Nu:
https://philosophy.lander.edu/logic/authority.html
Ne mereeee 

- Fuddo
- Maliciozni seronja

Jeboga ljep, ja nista ne poredim vec ti govorim mijenjaj se zbog sebe, ne zbog mene.MarlboroGold wrote: 01 Nov 2021, 17:24Apsurd je uopšte što porediš Ameriku sa Bosnom. To prije svega.Fuddo wrote: 01 Nov 2021, 17:21
Da, neka nene
Pa kad si počeo hajd da se nadovežem. Ti to vidiš tako sa daljine. Ipak trebaš živjeti u Bosni da bi imao cjelokupnu sliku pred vlastitim očima.
Ja vise nisam uopste bitan za taj prostor, koliko god mi emotivno znacilo, mene tu nema.
Ne znam sto ljudi i kad cojek zeli biti dobronamijeran u svemu pronalaze nekog neprijatelja.
Dozvolite da se obratimo
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9386 times
- Been thanked: 9410 times
Fuddo wrote: 01 Nov 2021, 17:27Jeboga ljep, ja nista ne poredim vec ti govorim mijenjaj se zbog sebe, ne zbog mene.MarlboroGold wrote: 01 Nov 2021, 17:24
Apsurd je uopšte što porediš Ameriku sa Bosnom. To prije svega.
Ja vise nisam uopste bitan za taj prostor, koliko god mi emotivno znacilo, mene tu nema.
Ne znam sto ljudi i kad cojek zeli biti dobronamijeran u svemu pronalaze nekog neprijatelja.
A što bismo se mi mjenjali? Nek se promjene i Amerika i cijeli svijet koji od pjevača prave heroje, idole. Ha ya
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa ako sve fercera kako treba, i ne treba se mijenjat.Zana wrote: 01 Nov 2021, 17:31Fuddo wrote: 01 Nov 2021, 17:27
Jeboga ljep, ja nista ne poredim vec ti govorim mijenjaj se zbog sebe, ne zbog mene.
A što bismo se mi mjenjali? Nek se promjene i Amerika i cijeli svijet koji od pjevača prave heroje, idole. Ha ya
Sve je super, odlicno, nema problema.
Dozvolite da se obratimo
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9386 times
- Been thanked: 9410 times
Eto kod vas je super
Last edited by Zana on 01 Nov 2021, 17:35, edited 1 time in total.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Ne smatram ja to zlonamjernim niti neprijateljskim, već navodim da ne vidiš pravi problem. A standarde svakako čovjek treba imati.Fuddo wrote: 01 Nov 2021, 17:27Jeboga ljep, ja nista ne poredim vec ti govorim mijenjaj se zbog sebe, ne zbog mene.MarlboroGold wrote: 01 Nov 2021, 17:24
Apsurd je uopšte što porediš Ameriku sa Bosnom. To prije svega.
Ako je neko netalentovan, a gdje je talent ključan, ne vidim smisao da isti bude guran dalje. Ako je kod nas dijete nekog guzonje netalentovano taj će sigurno dogurati daleko i ostaviti iza sebe talentovanu djecu. To dolazi odozgo prema dole, a ne obrnuto. Pa imaš i nacionalni ključ koji uvijek mora biti zadovoljen, a što je na štetu djece. Ako su 3 Bošnjaka supertalentovani u odnosu na djecu iz reda srpskog i hrvatskog naroda neće sva trojica biti gurana, već po jedan iz svakog naroda.
Jedino revolucija i nešto slično pomaže u razbijanju naprijed navedenog. Ne vidim drugo rješenje.
Last edited by Masamune on 01 Nov 2021, 17:35, edited 1 time in total.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4119 times
- Been thanked: 3086 times
Ponovo citas doslovno, uz to sto zelis na silu biti u pravu. Mogla sam napisati i da je Halid pri zemlji, ali i prizemljen je dozvoljeno (uz to sto je samorazumljivo). Prizeman sigurno nije.Šabović Adis wrote: 01 Nov 2021, 17:25Samo još reci ko je Halida prizemljio, dakle spustio na zemlju, oslobodio ga iluzija, opametio, urazumio.Lavlje_srce wrote: 01 Nov 2021, 17:14
Dragi Adise, osim doslovnog postoji i preneseno znacenje, a tvoje shvatanje rijeci "prizeman" je u potpunosti pogresno. Upravo je suprotno.
DEFINICIJA
DEFINICIJA
Nadam se da dalje pojasnjavanje nece biti neophodno.![]()
![]()
BTW, znaš šta sam našo na internetsima apropo definicija? Nu:
https://philosophy.lander.edu/logic/authority.html
Nisam navela nikakav autoritet, samo sam ti citirala jezicku stranicu koja nije autoritet per se. I ne bih da vrijedjam, samo malo mi ova diskusija ima osnovnoskolski feel. Ovo se uci u nizim razredima osnovne skole, do petog najdalje.
Minus upisan.
Memento Mori
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa o cemu ja pricam?MarlboroGold wrote: 01 Nov 2021, 17:34Ne smatram ja to zlonamjernim niti neprijateljskim, već navodim da ne vidiš pravi problem. A standarde svakako čovjek treba imati.Fuddo wrote: 01 Nov 2021, 17:27
Jeboga ljep, ja nista ne poredim vec ti govorim mijenjaj se zbog sebe, ne zbog mene.
Ako je neko netalentovan, a gdje je talent ključan, ne vidim smisao da isti bude guran dalje. Ako je kod nas dijete nekog guzonje netalentovano taj će sigurno dogurati daleko i ostaviti iza sebe talentovanu djecu. To dolazi odozgo prema dole, a ne obrnuto. Pa imaš i nacionalni ključ koji uvijek mora biti zadovoljen, a što je na štetu djece. Ako su 3 Bošnjaka supertalentovani u odnosu na djecu iz reda srpskog i hrvatskog naroda neće sva trojica biti gurana, već po jedan iz svakog naroda.
Jedino revolucija i nešto slično pomaže u razbijanju naprijed navedenog. Ne vidim drugo rješenje.
Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Nisi o tome govorio, ali hajd možda si mislio
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times