Ode I ti u pogresnom smjeru, polako, ne žuri, odnosno baci pogled na tekst u linku sto je Rum okacio, vidi o cemu zena pise brzo ces razumit da sam njene rjeci ovdje prepisala.bosnjakinja wrote: 03 Nov 2021, 14:40Koja to religija ne oprasta bogati? krscani su nanjeli najveca zla svijeta,od krizara,do holokausta,pa do dan danas ratovaCalla wrote: 02 Nov 2021, 14:08
Upravo,
svjesno se odlucila da izade iz ljudskog pakla
I predala svoje muke prelazeci na religiju u kojoj postoji oprost.
Nije odabrala nikakvu krvnicku osvetu, nego sa njenim licno dozivljenim osjecajima I aktivnim informativnim edukacijama njenog udruzenja priprema mlade generacije, na mnoga zla na koje su ljudi spremni uciniti jedni drugima.
AMERIKA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
- Status: Offline
Re: Kako je devojčica sa najpoznatije fotografije sedamdesetih oprostila ljudima koji su joj naneli zlo
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Calla
- Legenda foruma

Re: Kako je devojčica sa najpoznatije fotografije sedamdesetih oprostila ljudima koji su joj naneli zlo
Napisi I ti jedan, ajd barem pokusajMorningStar wrote: 03 Nov 2021, 14:45Dobro sad , ima i drugih uputa...Calla wrote: 03 Nov 2021, 14:29
Ostat cemo I dalje covjek, human I autentican, zivjeti u skladu sopstvenih vrijednosti I onaj bjes nepravednosti kada nas prelije, pokida smirivat cemo ga I jos cvrsce zagrliti svoj zivotni kormilar kroz sredu.
144:1![]()
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Sta da napisem ?
- Calla
- Legenda foruma

Pa nesto na temu kako bih ti rjesio nanesenu nepravdu bez da koristis religijske metode oprost.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Nepravda je dio svijeta i uvijek ce je biti - rijesena ne rijesena nije ni bitno kada se pocini. Mislim pisemo o jednoj osobi i njenoj nepravdi - a dok to pisemo nepravda,patnja i bol pogadja milione sirom svijeta.Calla wrote: 03 Nov 2021, 15:40 Pa nesto na temu kako bih ti rjesio nanesenu nepravdu bez da koristis religijske metode oprost.
- Calla
- Legenda foruma

Da,
prihvatit ili ne prihvatit zlo, sopstveni kaos posortirati u unutarnjosti I uvjek napraviti mjesta za normalan zivot.
prihvatit ili ne prihvatit zlo, sopstveni kaos posortirati u unutarnjosti I uvjek napraviti mjesta za normalan zivot.
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1273 times
- Been thanked: 4066 times
Ne halali, već ga zavali.
Neke stvari se nekoj sorti ljudi ne praštaju ni po koju cijenu. Ta neka sorta oprost tumači kao slabost, pa se hrani tom "slabošću".
Oderi ga, da mu oči ispadnu.
Neke stvari se nekoj sorti ljudi ne praštaju ni po koju cijenu. Ta neka sorta oprost tumači kao slabost, pa se hrani tom "slabošću".
Oderi ga, da mu oči ispadnu.
Klanjam džematile po parkovima.
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9703 times
- Been thanked: 9899 times
Hm, ne znam. Ja sam za opciju "oko za oko, zub za zub". Kada se to može, naravno. Valjda zato me fasciniraju osobe koje oproste veliku nepravdu koju su doživjeli.
Kako?
Kako?
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
-
Mon
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4034 times
- Been thanked: 5180 times
Zana wrote: 03 Nov 2021, 16:20 Hm, ne znam. Ja sam za opciju "oko za oko, zub za zub". Kada se to može, naravno. Valjda zato me fasciniraju osobe koje oproste veliku nepravdu koju su doživjeli.
Kako?![]()
Meni bi bilo lakse da postoji, "neko" da mu oprostim. Kako oprostiti sebi, kada nemam koga okriviti,... eto desilo se...bolest, nesreca..
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Covjek oprasta uglavnom radi sebe, ne radi druge "strane".
Dozvoliti "neprijatelju" da ti unisti i ostatak zivota tako sto ces biti ljut i napumpan gorcinom je zavrsna "neprijateljska" pobjeda.
Vlastiti uspjeh, sreca i zadovoljstvo su priceless.
Zato uvijek treba oprostiti - radi sebe.
Dozvoliti "neprijatelju" da ti unisti i ostatak zivota tako sto ces biti ljut i napumpan gorcinom je zavrsna "neprijateljska" pobjeda.
Vlastiti uspjeh, sreca i zadovoljstvo su priceless.
Zato uvijek treba oprostiti - radi sebe.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4449 times
- Been thanked: 3406 times
Grrrr
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Zana
- Gospođetina

A to je poseban problem. I ja sebi naročito teško opraštam. Tek sam u posljednje vrijeme postala maaalo bolja prema sebi :toxicMon wrote: 03 Nov 2021, 17:06Zana wrote: 03 Nov 2021, 16:20 Hm, ne znam. Ja sam za opciju "oko za oko, zub za zub". Kada se to može, naravno. Valjda zato me fasciniraju osobe koje oproste veliku nepravdu koju su doživjeli.
Kako?![]()
Meni bi bilo lakse da postoji, "neko" da mu oprostim. Kako oprostiti sebi, kada nemam koga okriviti,... eto desilo se...bolest, nesreca..![]()
- Zana
- Gospođetina

Ta to ti tita ti
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14408 times
- Been thanked: 24190 times
Re: AMERIKA
Izgubili guvernera Virginie,
Uzeo republikanac koji je ok lik, nemre smislit truNpa.
Ostalo, ocekivano.
Dozvolite da se obratimo
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Jes, ispravi me ako grijesim ali jeli ono virginija bjese demokraska tvrdjava povazdan aka blue state?Fuddo wrote: 04 Nov 2021, 07:51Izgubili guvernera Virginie,
Ostalo, ocekivano.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
Kod vas je smijurija sto vam djed sjedi u bijeloj kuci. Tu bi trebalo postaviti granicu da se mogu kandidovati svi ispod 65 godina i da ukoliko napune 65 tokom mandata da ne mogu dobiti novi
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Mijenjaju to oni, djah tamo, djah vamo.The 51st State wrote: 04 Nov 2021, 07:55Jes, ispravi me ako grijesim ali jeli ono virginija bjese demokraska tvrdjava povazdan aka blue state?Fuddo wrote: 04 Nov 2021, 07:51
Izgubili guvernera Virginie,
Ostalo, ocekivano.
Dozvolite da se obratimo
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Ovdje ti se oni najpametniji ne bave politikom, ganjaju lovu. Politikom se bave sve oni sto ih zovu goofy looking maderfaker. Od 7 do 77.MarlboroGold wrote: 04 Nov 2021, 07:55 Kod vas je smijurija sto vam djed sjedi u bijeloj kuci. Tu bi trebalo postaviti granicu da se mogu kandidovati svi ispod 65 godina i da ukoliko napune 65 tokom mandata da ne mogu dobiti novi
Dozvolite da se obratimo