Svaki dan se pomalo družiš, a pištolji neka stoje tamo gdje su.
Držanje i upotreba vatrenog oružja
Moderator: Krokodil Behko
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1220 times
- Been thanked: 3872 times
- Status: Offline
Re: Držanje i upotreba vatrenog oružja
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Pozdrav i postovanje. Otisao sam kao sto si mi savjetovao da malo se ucim pucati i tako. Posto mi je onako losa grupa bila iz stojeceg stava bez potpore mehanicki nisan gdje bi trebalo kako si rekao da ide 0.5cm na 20 metara - pokusao sam sve isto (stojeci,iron sight, 20 metara) ali sam sa potporom na stolu probao:rocko wrote: 04 Nov 2021, 10:03
ja sam ti savjetovao da nadjes nekog ko se razumije u AR upucavanje, Range Safety Officer bi trebao biti najbolji izvor informacija , on ili ona znaju koje dobar u upucavanju AR

Izgleda da ima neke razlike u tome kako je kada pucas stojeci,bez potpore ikakve te sa mehanickim nisanima - barem kod mene.Grupe nisu lose ali ipak kada samo pomislim da ti radis stojeci-bez potpore-mehanicki nisani 30x30 cm grupe na 300 metara te 0.5 cm grupu na 25 onda skontam da tu imam jos mnogo da radim..

Dalje sto se tice upucavanja puske, ne znam evo nekako se popravilo malo kako sam pucao sa potporom (ne znam zasto li ?
Evo primjera gdje (iako losa grupa izvinjavam se ali nadam se da je dovoljno za korekciju tj. upucavanje - se gadja u gornji krugic - metci pogadjaju u donji (5 cm otprilike nize) sto daje nulu na 300 metara (gdje nisanis tu pogodis)

Hvala puno na savjetima i nadam se da ces podijeliti jos znanja kako da se poboljsam
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
A ti zivis u kuci ili u onom oklopnom leopardu njemackom tenku
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Bogte

Morning Lilly, Mon, Melek pa ovdje sve specijalci na forumu
meni kao najglavnije oruzje ostade stikla na plesnom podiju

meni kao najglavnije oruzje ostade stikla na plesnom podiju
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1220 times
- Been thanked: 3872 times
Ma u kući živim, kao i ti.
Samo što imam vatreno oružje, a ti neko drugo.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
U potrazi sam za M93 (6x42) ZRAKovom optikom - ako ko ima u dobrom stanju javite se ljudi 
-
Mon
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4001 times
- Been thanked: 5090 times
@Morning, speak softly and carry a big stick
Odoh i ja svoje slikati
Odoh i ja svoje slikati
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4349 times
- Been thanked: 3284 times
Jel može neko pridržati moje vatreno oružje?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
-
Mon
- Aktivni forumaš

- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Smith and Wesson za torbice ha, karmin sminkica parfemcic i cika smith 
-
Mon
- Aktivni forumaš

MorningStar wrote: 04 Nov 2021, 15:39 Smith and Wesson za torbice ha, karmin sminkica parfemcic i cika smith![]()
.380 moze u malu Gucci torbicu da fit.
Kako izgled moze da prevari....
-
Mon
- Aktivni forumaš

Imam ja i stikle, GodCalla wrote: 04 Nov 2021, 13:35 Bogte
meni kao najglavnije oruzje ostade stikla na plesnom podiju![]()
-
Mon
- Aktivni forumaš

Ufrocko wrote: 04 Nov 2021, 01:28To je vise Havana tako nesta nije on zaglavio u muriji zbog nekakvog pistolja sve da je u NYC ili na Hawaiima , i tamo je samo za pistolj tesko zaglaviHAVANA wrote: 26 Sep 2021, 07:20
A sta ce vam to, gdje stoji, kako djeca ovo, ono...? Eno mi jaranu sin u muriji od augusta u americi, izlazi valjda 5 oktobra. 23 godine. Nasli mu neprijavljen pistolj, tako nesta...![]()
ovo je novi projekat, sve je stiglo samo se ceka na prigusivac da bude odobren, ovako ce otprilike da izgleda
![]()
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Evo rješenja. Za one koji žive u njemačkoj a pištolj ne iznose iz kuće, ne treba im nikakva dozvola.gospođa Brams wrote: 04 Nov 2021, 12:14 Najgore je kad zivis u drzavi gdje kao normalan odgovoran gradanin ne mozes nikako legalno do oruzja, a s druge strane kriminalci na crno nabavljaju sve i svasta.![]()
I u slucaju provale u dom imas manja prava od provalnika
Zene bi prve trebale biti za posjedovanje oruzja jer to za njih znaci izjednacavanje snaga s muskarcima u opasnim situacijama.
Ja bih rado pistolj, ne bas pod jastuk, ali u zakljucani kredenac, za nedajboze
A nosenje oruzja je nesto drugo, nisam bas fan toga
Možda je i u hrvatskoj isti slučaj.
https://sportwaffen-triebel.de/sig-saue ... gaspistole
Svi mi se morete obratit
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Nema to veze sa spolom.Calla wrote: 04 Nov 2021, 11:12Ista sam ti takva u razmisljanju o oruzju.Ovi muski bi samo ratovali I drzali pistolje pod jastukom.MunDzi wrote: 26 Sep 2021, 20:04 Hvala Bogu pa zivim u zemlji gdje nosanje oruzja nije svakodnevnica.
Niti zelim da ga ja imam u kuci, niti zelim da ga svako od ostalih olako ima u kuci.
Ljudi u takvom stilu zivota ili vide problem ili ga ne vide.
I shodno tome i biraju gdje ce zivjeti, ako imaju izbor.
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 230 times
- Been thanked: 153 times
Znam ja da je tvoj Mitar ispracao svoje tenkove pjesmom i paljbom iz Pap-ovke kad su ono isli u "oslobodilacke pohode" po Bosni i Hrvatskoj , nema potrebe da nam pricas opste poznate stvari.Taare wrote: 04 Nov 2021, 10:29Ne sekiraj se ti za muju, pobjeglico.rocko wrote: 04 Nov 2021, 01:37
I tako ljudi jedni drugim govorise a onda dodje 92' i Milojko sa M-84 a Mujo nema ostra noza u kuci i znamo kako se to zavrsi .
Ako dođe do belaja, mali mujo će otići do babinog šteka i izvadit papovku s kojom mu je babo 1992. ispraćao četničke tenkove koji su prolazili kroz tuzlu.
A ti ćeš, pobjeglico, unatoč tom nekom iskustvu stečenom po američkim streljanama ipak ostati u čemerici i bodriti one koji će ratovati.
- rocko
- Inventar foruma

Nice, a fine su i te Spanish tiles nema pjeska na njima.Mon wrote: 04 Nov 2021, 15:37 Top to bottom, trenutno u blizini![]()
Sig
Glock
Smith& Wesson
Screenshot_20211104-103450_Gallery.jpg
- rocko
- Inventar foruma

Radi onda na stavu za gadjanje,lijeva ruka (ako si desnjak) sto blize nisanu u liniji sa cijevi, palcem i kaziprsom napravi slovo C , da palac lezi ispred prednjeg nisana ,nagni pusku 10-15 stepeni na lijevo prema ocima,nemoj naginjat glavu prema pusci nego pusku nagni prema glavi tako da kad gledas ravno nisani su ti u liniji sa desnim okom .MorningStar wrote: 04 Nov 2021, 13:14Pozdrav i postovanje. Otisao sam kao sto si mi savjetovao da malo se ucim pucati i tako. Posto mi je onako losa grupa bila iz stojeceg stava bez potpore mehanicki nisan gdje bi trebalo kako si rekao da ide 0.5cm na 20 metara - pokusao sam sve isto (stojeci,iron sight, 20 metara) ali sam sa potporom na stolu probao:rocko wrote: 04 Nov 2021, 10:03
ja sam ti savjetovao da nadjes nekog ko se razumije u AR upucavanje, Range Safety Officer bi trebao biti najbolji izvor informacija , on ili ona znaju koje dobar u upucavanju AR
Izgleda da ima neke razlike u tome kako je kada pucas stojeci,bez potpore ikakve te sa mehanickim nisanima - barem kod mene.Grupe nisu lose ali ipak kada samo pomislim da ti radis stojeci-bez potpore-mehanicki nisani 30x30 cm grupe na 300 metara te 0.5 cm grupu na 25 onda skontam da tu imam jos mnogo da radim..
Dalje sto se tice upucavanja puske, ne znam evo nekako se popravilo malo kako sam pucao sa potporom (ne znam zasto li ?) a kazu mi da se ova puska upucava na 300 jer nema zadnjih podesavanja po elevaciji na mehanickom nisanu - tako da na blizini podbacuje te postoje mete koje to korektuju da se upuca (kao sto sam ih vec prije postavio) na 25 a vazi za 300.
Evo primjera gdje (iako losa grupa izvinjavam se ali nadam se da je dovoljno za korekciju tj. upucavanje - se gadja u gornji krugic - metci pogadjaju u donji (5 cm otprilike nize) sto daje nulu na 300 metara (gdje nisanis tu pogodis)
Hvala puno na savjetima i nadam se da ces podijeliti jos znanja kako da se poboljsam![]()
Sretno i sve je to stvar prakse.
- rocko
- Inventar foruma

Gjes ba drzat pistolj pod jastukom, to zulja ,to se drzi na natkasli onako pored kreveta .Calla wrote: 04 Nov 2021, 11:12Ista sam ti takva u razmisljanju o oruzju.Ovi muski bi samo ratovali I drzali pistolje pod jastukom.MunDzi wrote: 26 Sep 2021, 20:04 Hvala Bogu pa zivim u zemlji gdje nosanje oruzja nije svakodnevnica.
Niti zelim da ga ja imam u kuci, niti zelim da ga svako od ostalih olako ima u kuci.