Ili vas je i dalje strah? Pa idite primite trecu, za sve postoji rjesenje.

Moderator: Krokodil Behko
Tebi zelim svako dobro pa i onim nevakcinisanim.
A u Izraelu jedno 95%.Hannibal wrote: 06 Nov 2021, 21:43 pismenost u muslimanskom svijetu je 40 posto ☹
kod krscana je 90 posto
to je proizvoljno.Hannibal wrote: 06 Nov 2021, 21:43 pismenost u muslimanskom svijetu je 40 posto ☹
kod krscana je 90 posto
Nije dovoljno samo znati citati i pisati.amidza idriz wrote: 06 Nov 2021, 21:55to je proizvoljno.Hannibal wrote: 06 Nov 2021, 21:43 pismenost u muslimanskom svijetu je 40 posto ☹
kod krscana je 90 posto
skoro je bio neki clanak o pismenosti na zapadu. veliki procenat(ne sjecam se koliki ali me iznenadio) je nepismenih sto znaci da ne znaju popuniti razne obrasce, nisu informaticki pismeni i ne razumiju procitano. svjedok sam takvih.
Pa ti prvi pises kao da si nepismen.Hannibal wrote: 06 Nov 2021, 22:06 jeste al da bi nesta analiziro i razumijo moras bit pismen, a 60 posto muslimana nije. to je tragedija ☹
dje ce bona inteligentan i uspjesan covjek bit nepismenLavlje_srce wrote: 06 Nov 2021, 22:14Pa ti prvi pises kao da si nepismen.Hannibal wrote: 06 Nov 2021, 22:06 jeste al da bi nesta analiziro i razumijo moras bit pismen, a 60 posto muslimana nije. to je tragedija ☹
Inteligencija (latinski intellegentia, intelligentia: razboritost, razum; vještina), u psihologiji, sposobnost mišljenja koja omogućuje snalaženje u novim prilikama u kojima se ne koriste (ili nemaju dobar ishod) nagonsko ponašanje, ni učenjem stečene navike, vještine i znanja.
Apsolutno ne moras biti pismen da bi bio inteligentan, snalazljiv i na kraju kajeva uspjesan.Zalazem se za pismenost, da se razumijemo, ali ona sama po sebi ne dokazuje nista.
Ti sad to doslovno shvatas. Ne mislim na ljude koji ne znaju citati, nego one koji su s nizim stupnjem obrazovanja, a uspjesni su u onom cime se bave. Masa je takvih primjera.
Nece on nidje brt.Hannibal wrote: 06 Nov 2021, 22:23 u sarajevu se sad mozes vakcinisat u trznom centru brt
odes u nabavku i vakcinises se, nema gubljenja vremena
i doklè nas je dovela ta neobrazovanost ☹Lavlje_srce wrote: 06 Nov 2021, 22:22Ti sad to doslovno shvatas. Ne mislim na ljude koji ne znaju citati, nego one koji su s nizim stupnjem obrazovanja, a uspjesni su u onom cime se bave. Masa je takvih primjera.
Brkas obrazovanje i postenje koji nazalost nisu nuzno direktno povezani. Da smo imali tri promucurna i postena tokara, limara i automehanicara, danas bi zemlja bila u daleko boljoj poziciji nego sto jeste. Sta ti imas od necije diplome arhitektonskog fakulteta ako ti radi o glavi decenijama?
dobro eto bolje je bit neobrazovanLavlje_srce wrote: 06 Nov 2021, 22:37Brkas obrazovanje i postenje koji nazalost nisu nuzno direktno povezani. Da smo imali tri promucurna i postena tokara, limara i automehanicara, danas bi zemlja bila u daleko boljoj poziciji nego sto jeste. Sta ti imas od necije diplome arhitektonskog fakultata ako ti radi o glavi decenijama?
Users browsing this forum: No registered users and 12 guests