Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times
Status: Offline

Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Post by Taare »

De ba ljudi, pomalo. U najgorem ste vaktu bili na istoj strani. Nema potrebe da se pljujete u miru.
Svi mi se morete obratit
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

amidza idriz wrote: 07 Nov 2021, 22:04
Taare wrote: 07 Nov 2021, 21:55 Je l neko od vas bio na potpeći? :ooo
Mislis kada se Smoluca oslobadjala?

Nije me Smoluca zapala.

Sto rece kolega, ne mogu biti Rambo i na svakom mjestu.

Pratio sam ta desavanja i dobro smo im zabiberili za sva vremena.
Kaže safatali dva četalja i zatvore ih u neku šupu. Jedan se sasro i objesi se. Naši naćeraju tog drugog četalja da ga zakopa. Ovaj iskopo plitku rupu. Kad su ga zakopali, koljena ostala virit :D.
Ne znam da l su ga kasnije izvadili pa ponovo zakopali.
Svi mi se morete obratit
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4449 times
Been thanked: 3405 times

Post by Melek »

Ma hajte na Tuzla-temu i patriote i peta kolona, i četnici i ustaše i ljevica koja je i jedno i drugo, ha ja. Kakva je, takva je, Tuzla je :cudi
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Pa mozda se covjek pokajao sto je bio na "istoj" strani u najgorem vaktu.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Melek wrote: 07 Nov 2021, 23:24 Ma hajte na Tuzla-temu i patriote i peta kolona, i četnici i ustaše i ljevica koja je i jedno i drugo, ha ja. Kakva je, takva je, Tuzla je :cudi
Ovdje smo pretresli svaki mogući scenarij. Sad čekamo da dodole povuče prvi potez.
Nemaš šta više pisat
Svi mi se morete obratit
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Ejs :roll
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Melek wrote: 07 Nov 2021, 23:27Ejs :roll
:heidi
Svi mi se morete obratit
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Eno i biskup Komarica počeo da poleva. Zar on kojem je krdo istjerano iz pc i koji je direkt osjetio sav taj fašizam na sopstvenoj koži, da se i on stavlja u Čovketovu službu? :ccc

https://vijesti.ba/clanak/551338/biskup ... -propadaju
Weak people revenge.
Strong people forgive.
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2552 times
Been thanked: 1194 times
Status: Online

Post by amidza idriz »

Taare wrote: 07 Nov 2021, 23:23

Kaže safatali dva četalja i zatvore ih u neku šupu. Jedan se sasro i objesi se. Naši naćeraju tog drugog četalja da ga zakopa. Ovaj iskopo plitku rupu. Kad su ga zakopali, koljena ostala virit :D.
Ne znam da l su ga kasnije izvadili pa ponovo zakopali.
Joj svasta je bilo.
Vjerovatno da su ga izmjestili ili razmijenili.

Pored Lovackog doma na Majevici dugo je bio grob jednog ''junaka'' i odjednom ga traze za razmjenu.

Dvojica su lezala dugo izmedju linija. Nasi nude dvije steke cigara ko ih izvuce a obje strane pokrivaju ''niciju zemlju''.
Otisli smo odatle a mislim da ih niko nikada nije odatle pokupio.

Nece rata biti ali ce biti tenzija.
Rat je ozbiljna i skupa igracka.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14408 times
Been thanked: 24179 times

Post by Fuddo »

Ne bi nam bilo prvi put da budemo okidac za nesto krupno, previse je bijelosvjetskih mocnika u sve upetljano.
Svijet je otiso u tri krasna, a Srbi su do sad dokazali xy puta da nikad ne propuste sansu da naprave sranje kad im se za to ukaze prilika.
Dozvolite da se obratimo
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

Izgovoriti da su Hrvati u oba entiteta diskriminirani i staviti po tom pitanju Federaciju i rs u istu rečenicu je vrijeđanje i ponižavanje svakog Hrvata u ra-u.
Svaki Hrvat u entitetu rs- bi poželio diskriminaciju kao u entitetu Federacija, šta više ja bi bio sretan da se Bošnjaci diskriminiraju u rs-u na način kako se diskriminiraju Hrvati u Federaciji.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2552 times
Been thanked: 1194 times

Post by amidza idriz »

Franjo Komarica kaže da su Hrvati diskriminirani u oba bh. entiteta u svakom pogledu, političkom, društvenom i ekonomskom.

Banjolučki biskup Franjo Komarica kazao je u nedjelju da Hrvati u BiH propadaju kao narod i dodao da sudbina zemlje ovisi o njima.

Hrvati su diskriminirani u oba bosanskohercegovačka entiteta, poručio je Komarica.

"Diskriminacija je u svakom pogledu: političkom, društvenom i ekonomskom", rekao je banjalučki biskup, prenosi portal Nedjelja Vrhbosanske nadbiskupije.

Bosanskohercegovački Hrvati tu zemlju ne mogu nazvati svojim domom zbog odnosa u dvama entitetima.

"Državu Bosnu i Hercegovinu čine tri konstitutivna naroda i dva entiteta. Dok Republika Srpska održava čvrste veze s Rusijom, Federacija je pod jakim utjecajem Turske i islamskog svijeta. Treći narod, Hrvati, propada. Jednostavno ne postoji mjesto koje možemo nazvati domom", kazao je.
Star covjek a izvrce istinu da ne kazem da laze.

Svi su ugrozeni od vecine. Kakav islamski svijet i bakraci.
Svi krivi osim HDZ politike.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

Kakvi Hrvati u RS?
Zar nisu posavinu "oslobodili" od Hrvata, pa sad tamo nema ni jednog.
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22755 times
Been thanked: 20838 times

Post by Masamune »

Ima ih nešto malo i uglavnom Čovića ne mogu smisliti.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14408 times
Been thanked: 24179 times

Post by Fuddo »

amidza idriz wrote: 07 Nov 2021, 23:47
Franjo Komarica kaže da su Hrvati diskriminirani u oba bh. entiteta u svakom pogledu, političkom, društvenom i ekonomskom.

Banjolučki biskup Franjo Komarica kazao je u nedjelju da Hrvati u BiH propadaju kao narod i dodao da sudbina zemlje ovisi o njima.

Hrvati su diskriminirani u oba bosanskohercegovačka entiteta, poručio je Komarica.

"Diskriminacija je u svakom pogledu: političkom, društvenom i ekonomskom", rekao je banjalučki biskup, prenosi portal Nedjelja Vrhbosanske nadbiskupije.

Bosanskohercegovački Hrvati tu zemlju ne mogu nazvati svojim domom zbog odnosa u dvama entitetima.

"Državu Bosnu i Hercegovinu čine tri konstitutivna naroda i dva entiteta. Dok Republika Srpska održava čvrste veze s Rusijom, Federacija je pod jakim utjecajem Turske i islamskog svijeta. Treći narod, Hrvati, propada. Jednostavno ne postoji mjesto koje možemo nazvati domom", kazao je.
Star covjek a izvrce istinu da ne kazem da laze.

Svi su ugrozeni od vecine. Kakav islamski svijet i bakraci.
Svi krivi osim HDZ politike.
Pa oni se glede BiH slazu sa Beogradom u 99% stvari.
Za njih je taj dio nebitan, zadovoljili bi se zapadnom hercegovimo i orasjem. Znaci, sutra kad bi dobili sansu, podijelili bi to ko da im je babovina.
I ovaj se nakacio na isto, dugo su ga lomili.
Dozvolite da se obratimo
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

MunDzi wrote: 07 Nov 2021, 23:25 Pa mozda se covjek pokajao sto je bio na "istoj" strani u najgorem vaktu.
Nije to nikakva novost. Bilo je dosta Srba i Hrvata koji su bili u ARBiH jer su mislili da raspadom Jugoslavije gdje je se svaki narod otresao komunizma i okrenuo svom identitetu da će Bošnjak biti samo Bosanac i ništa više.
Pa kada su etnicka čišćenja i klanja samo jednog naroda, pjesme o Turcima i bulama i srušene džamije i najmirnijeg Bošnjaka bar u tom periodu razbudili oni su ogorčeni napustili Armiju ili su ostali razočarani do kraja jer je se Armija "islamizirala".

Danas mnogi misle "Trebao sam otići pred rat jer je se ARBiH pokazala kao mudžehedini" ili "Ako sak već ratovao mogao sam bar kod onih svoje nacionalnosti" i bijes zbog zablude iskaljivaju ovakvim prozivkama da bi sebe utješili i kriju se iza toga da su bili u ARBiH što nije laž ali ipak potvrđuju time svoje nezadovoljstvo.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2783 times
Been thanked: 8734 times

Post by Duminjo »

Naseef Mushroom wrote: 07 Nov 2021, 23:58
MunDzi wrote: 07 Nov 2021, 23:25 Pa mozda se covjek pokajao sto je bio na "istoj" strani u najgorem vaktu.
Nije to nikakva novost. Bilo je dosta Srba i Hrvata koji su bili u ARBiH jer su mislili da raspadom Jugoslavije gdje je se svaki narod otresao komunizma i okrenuo svom identitetu da će Bošnjak biti samo Bosanac i ništa više.
Pa kada su etnicka čišćenja i klanja samo jednog naroda, pjesme o Turcima i bulama i srušene džamije i najmirnijeg Bošnjaka bar u tom periodu razbudili oni su ogorčeni napustili Armiju ili su ostali razočarani do kraja jer je se Armija "islamizirala".

Danas mnogi misle "Trebao sam otići pred rat jer je se ARBiH pokazala kao mudžehedini" ili "Ako sak već ratovao mogao sam bar kod onih svoje nacionalnosti" i bijes zbog zablude iskaljivaju ovakvim prozivkama da bi sebe utješili i kriju se iza toga da su bili u ARBiH što nije laž ali ipak potvrđuju time svoje nezadovoljstvo.
Ja bih prije reko da su se pokajali za učešće u agresiji iz istog razloga kao i ostala većina.
Najebali a poslije svega ostali donji i uskraceni za sve..
Da su bili i na onoj strani, opet bi se kajali sto su učestvovali jer su ga svi zijanili
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

Sto god da je, osjeti se ta neka ogorcenost.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Duminjo wrote: 08 Nov 2021, 00:13

Ja bih prije reko da su se pokajali za učešće u agresiji iz istog razloga kao i ostala većina.
Da su bili i na onoj strani, opet bi se kajali sto su učestvovali jer su ga svi zijanili
Ima i toga međutim mnogi su mislili kada su se priključili ARBiH da če Bošnjaku domet njegovog identiteta biti "Da se Rifat makne iz kuhinje" pa se kaju, ako već nisu planirali se priključiti vrs ili HVO da su bar otišli u inostranstvo. Zato mrze pominjanje svega što je povezano sa Bošnjacima.

Kajali bi se da su bili na onoj strani što su popušili ali bar se ne bi susrećali sa temama na forumima i u stvarnom životu koje im očigledno svaki put smetaju i bodu im oči.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

Naseef Mushroom wrote: 08 Nov 2021, 00:34
Duminjo wrote: 08 Nov 2021, 00:13
Ima i toga međutim mnogi su mislili kada su se priključili ARBiH da če Bošnjaku domet njegovog identiteta biti "Da se Rifat makne iz kuhinje" pa se kaju, ako već nisu planirali se priključiti vrs ili HVO da su bar otišli u inostranstvo. Zato mrze pominjanje svega što je povezano sa Bošnjacima.

Kajali bi se da su bili na onoj strani što su popušili ali bar se ne bi susrećali sa temama na forumima i u stvarnom životu koje im očigledno svaki put smetaju i bodu im oči.
Ima i toga.
A vrijeme proslo.
Omatorilo se.
Tesko sad po stare dane otici negdje pa se snalaziti.
Valja medju i sa mudzhedinima zivjeti. :cudi
Ne preostaje nista no zuc prosipati po virtueli.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”