Savjeti za zdraviji i bolji život
Moderator: Krokodil Behko
-
gospođa Brams
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
-
Status:
Tokmak wrote: 08 Nov 2021, 12:37
gospođa Brams wrote: 08 Nov 2021, 12:27
Nitko u mojoj struci ne moze sad zaposljavati bez potvrde sve i da hoce, jer spada u javnu sluzbu, a javne sluzbe su sada obavezne imati covid potvrde za svoje zaposlenike.
Vecina necijepljenih kolega ce se sada cijepiti jer si takoder ne mogu priustiti testiranje u nedogled, nit si mogu priustiti dati otkaz, a cini mi se da cu i ja tako.
Nadam se da su korona fasisti sretni.
Gluho bilo,ta Hrvatska stavrno srlja u diktaturu,doslovno.
Gore od željezne zavjese,Tita i komunizma.
Središnji Dnevnik HTV-a je sinoć prvih 20ak minuta govorio samo o koroni.
Nevjerovatno,ali mi je drago što ne živim u RH nego u BiH.
Budite sretni i nadam se da do vas to nece doci
Svijet je otisao u kurac
somehow I manage
-
Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14432 times
- Been thanked: 9985 times
-
Status:
Calla wrote: 08 Nov 2021, 12:38
Julia-Klara wrote: 08 Nov 2021, 12:34
Moja firma u US ne zaposljava vise ljude koji nisu vakcinisani, a da li postoje mjere za zaposlene koji godinama rade i ne zele se vakcinisati ne znam.
U Evropi jos uvijek ne postoji takva obaveza, ali kako je cilj stvaranje kolektivne imunizacije na nivou drzava, ne bi me iznenadilo da pocnu uvjetovati i kod nas.
Gledam i slusam, pokrecu se inicijative u sve vise EU drzava o obaveznom vakcinisanju u javnom sektoru, prvenstveno zdravstvo - podrzavam!
I ja bih sve radnike u zdravstvu koji rade na odjelima teskih bolesnika natjerala da se vakcinisu! Takoder I radnike u starackim domovima.
Definitivno! Sve ostalo bih ostavila po izboru, s tim da bih onima koji rade sa ljudima ogranicila interakciju na minimum.
Previse se olako shvataju posljedice, ali i mogucnost zaraze rizicnih skupina.
Svi pricamo o necemo sto je dobro da drustvo (klima, vode, priroda) a zaboravljamo licnu odgovornost.
Meni ovakvo ponasanje lici na egoizam, sorry. No to sam samo ja.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija

-
Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4118 times
- Been thanked: 3084 times
-
Status:
gospođa Brams wrote: 08 Nov 2021, 12:34Da mi je netko rekao da cu zivjeti u ovakvom svijetu ne bih mu vjerovala.
Ni ja. Ovo mi je bilo najturbulentnijih godinu-dvije u zivotu, ali dosta sam i saznala o sebi i svijetu u kom zivimo. Jasno ti je da se neko mora oduprijeti svemu ovome, jer u protivnom odosmo svi u mp3, neovisno o cijepljenju. Oni koji to ne vide su u najvecoj zabludi ikad. U Francuskoj su kompletne bolnice zatvarane jer se osoblje usprotivilo prisilnom cijepljenju. Ovo je borba za pravo na izbor koja ce se svima vratiti kao bumerang pravo posred cela ako to pravo zgaze za druge i sebe.
-
Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
-
Status:
Julia-Klara wrote: 08 Nov 2021, 12:39
Calla wrote: 08 Nov 2021, 12:36
I ja cu ovu trecu Moderna nakon dvije astra zenece od polovice decembra pojacati tada mi isticu 6 mjeseci nakon zadnje vakcinacije protiv corone.
A sta cu ja?

Moderna sam dobila

onda Pfizer, ili?
Uzmi opet modernu

jaka stabilno odrzava nivo vakcinacije.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
-
Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14432 times
- Been thanked: 9985 times
-
Status:
Eeeeee, odoh na dijabetes temu, imam pitanje za tebe

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija

-
Lavlje_srce
- Alienka

-
Status:
Tokmak wrote: 08 Nov 2021, 12:37Gluho bilo,ta Hrvatska stavrno srlja u diktaturu,doslovno.
Gore od željezne zavjese,Tita i komunizma.
Središnji Dnevnik HTV-a je sinoć prvih 20ak minuta govorio samo o koroni.
Nevjerovatno,ali mi je drago što ne živim u RH nego u BiH.

Trebalo ti je oduvijek biti drago, ali shvatices jednom (eventualno). Bosanci nikad nisu bili problem u BiH, problem su oduvijek bili oni koji zive u njoj, a ne priznaju je. Navedi mi jednu drzavu u svijetu u kojoj bi mogao da je porices i istovremeno mirno zivis u njoj. Bosne da nema, trebalo bi je izmisliti.
-
gospođa Brams
- Forum [Bot]
-
Status:
Lavlje_srce wrote: 08 Nov 2021, 12:43
gospođa Brams wrote: 08 Nov 2021, 12:34Da mi je netko rekao da cu zivjeti u ovakvom svijetu ne bih mu vjerovala.
Ni ja. Ovo mi je bilo najturbulentnijih godinu-dvije u zivotu, ali dosta sam i saznala o sebi i svijetu u kom zivimo. Jasno ti je da se neko mora oduprijeti svemu ovome, jer u protivnom odosmo svi u mp3, neovisno o cijepljenju. Oni koji to ne vide su u najvecoj zabludi ikad. U Francuskoj su kompletne bolnice zatvarane jer se osoblje usprotivilo prisilnom cijepljenju. Ovo je borba za pravo na izbor koja ce se svima vratiti kao bumerang pravo posred cela ako to pravo zgaze za druge i sebe.
Jasno mi je, ali iskreno ja mislim da ja ne mogu biti taj netko jer imam bolesnog supruga trenutno nezaposlenog i ne mogu si priustiti uopce razmisljati o tome da se dovedem u situaciju da dobijem otkaz. Nazalost hrpa ljudi je u slicnim situacijama i malo tko ce se moci drzati svojih principa

Zaista veliki uspjeh ove drzave, natjerati na cijepljenje mladu i nerizicnu osobu koja je vec preboljela bez problema...drzim se svih mogucih mjera i izbjegavam rizicno ponasanje, na poslu uopce nisam u kontaktu sa strankama...eto, cijepljenje mene i meni slicnih ce sigurno spasiti hrvatski zdravstveni sustav i zaustaviti koronu
somehow I manage
-
HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2805 times
- Been thanked: 23175 times
-
Status:
Beni wrote: 08 Nov 2021, 12:10
Ja sad za vikend oso u SCC i stanem u red za vakcine i primim trecu dozu, pojaco sam dvije doze fajzera sa modernom

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
-
Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
-
Status:
Lavlje_srce wrote: 08 Nov 2021, 12:43
Ja vas dvije razumijem, razumijem cak I vasu mladu revolucionarnost zato sto ste generacija koja zeli sve iznova mjenjati ne zelite slusati starije jer ste u tehnickim mogucnostima rodene, ipak jedno vam mogu reci kada se radi o medicini zdravlju I bolestima slusajte ipak struku I mi imamo iskustvenih prica koje baziraju na znanostima I tehnickim prikupljanjem podataka dobro odvagajte sve strane pa tek onda pravite odluke ja cu izreci odnosno ponoviti sto sam I prosle godine napisala ovu agoniju sa corona pandemijom mogu samo vakcinisani zavrsiti.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
-
saint_mirad
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 213 times
-
Status:
zbog ovoga treba svi kolektivno da protestujemo protiv mera i corona fašizma. sutra će nas neko usloviti poslom ili funkcionisanjem u društvu ako ne primimo bocu. oduzimanje sloboda je svačiji problem.
-
MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
-
Status:
I kod mene se oni sto nisu vakcinisani sklanjaju sa pozicija gdje imaju kontakt s ljudima.
Moraju koristiti zaseban ulaz, nositi maske non stop i svakodnevno raditi test. Testovi su za sada gratis.
Ne mogu se otpustiti, niti treba da ih se otpusta.
-
Lavlje_srce
- Alienka

-
Status:
gospođa Brams wrote: 08 Nov 2021, 12:49Jasno mi je, ali iskreno ja mislim da ja ne mogu biti taj netko jer imam bolesnog supruga trenutno nezaposlenog i ne mogu si priustiti uopce razmisljati o tome da se dovedem u situaciju da dobijem otkaz. Nazalost hrpa ljudi je u slicnim situacijama i malo tko ce se moci drzati svojih principa

Zaista veliki uspjeh ove drzave, natjerati na cijepljenje mladu i nerizicnu osobu koja je vec preboljela bez problema...drzim se svih mogucih mjera i izbjegavam rizicno ponasanje, na poslu uopce nisam u kontaktu sa strankama...eto, cijepljenje mene i meni slicnih ce sigurno spasiti hrvatski zdravstveni sustav i zaustaviti koronu
Znam, sve znam.

Najmizerniji mi je guilt trip na koji se stavljaju ljudi mada su visoko odgovorni (barem za sebe to mogu tvrditi), ali to je sve dio medijske propagande koju su naivni progutali. Tesko je, pretesko, ali sam istovremeno sigurna da postoje drugi poslovi koje mozes raditi u drugacijoj, prijateljski nastrojenoj sredini. Smiri se i razmisli. Najiskrenije ti zelim srecu. Ti nisi odgovorna ni za poslodavceve odluke niti za supruga, moram ti ovo reci. Da imas bolesno dijete, drugacije bih pisala, ali on je odgovoran za sebe, odrasla je osoba, mada je bolestan. Sta ako primis ovu injekciju i ti se razbolis? Ko ce onda biti odgovoran za vas dvoje? Poslodavac i drzava sigurno nece (a gledala si prijavljene nus-pojave na oficijelnim stranicama).
-
gospođa Brams
- Forum [Bot]
-
Status:
saint_mirad wrote: 08 Nov 2021, 13:00
zbog ovoga treba svi kolektivno da protestujemo protiv mera i corona fašizma. sutra će nas neko usloviti poslom ili funkcionisanjem u društvu ako ne primimo bocu. oduzimanje sloboda je svačiji problem.
Nadam se da nece kod vas ... Nama su najavili od 4.1. da nam nece priznavati vise testiranje za covid potvrdu nego samo cijepljenje ili prebolijevanje, sto znaci da bez toga neces moci ici nigdje
Ovo je do nedavno spadalo u teorije zavjere
Meni je ovo sve jako otvorilo oci u vezi ljudi oko mene ..tko god podrzava ovu fasisticku segregaciju ljudi, uopce ne zelim s njima imati nikakvog posla
Cuvajte svoje slobode jer ih sutra mozda necete vise ni imati
somehow I manage
-
saint_mirad
- Osvježenje foruma

-
Status:
gospođa Brams wrote: 08 Nov 2021, 13:04
saint_mirad wrote: 08 Nov 2021, 13:00
Nadam se da nece kod vas ... Nama su najavili od 4.1. da nam nece priznavati vise testiranje za covid potvrdu nego samo cijepljenje ili prebolijevanje, sto znaci da bez toga neces moci ici nigdje
Ovo je do nedavno spadalo u teorije zavjere
Meni je ovo sve jako otvorilo oci u vezi ljudi oko mene ..tko god podrzava ovu fasisticku segregaciju ljudi, uopce ne zelim s njima imati nikakvog posla
Cuvajte svoje slobode jer ih sutra mozda necete vise ni imati
ako odlučis da primis vakcinu, javi ovde da ti postam protokol zaštite za pre i posle vakcine.
fkt je istina da smo uzeli slobode koje smo imali zdravo za gotovo.
-
gospođa Brams
- Forum [Bot]
-
Status:
Lavlje_srce wrote: 08 Nov 2021, 13:02
Znam, sve znam.

Najmizerniji mi je guilt trip na koji se stavljaju ljudi mada su visoko odgovorni (barem za sebe to mogu tvrditi), ali to je sve dio medijske propagande koju su naivni progutali. Tesko je, pretesko, ali sam istovremeno sigurna da postoje drugi poslovi koje mozes raditi u drugacijoj, prijateljski nastrojenoj sredini. Smiri se i razmisli. Najiskrenije ti zelim srecu. Ti nisi odgovorna ni za poslodavceve odluke niti za supruga, moram ti ovo reci. Da imas bolesno dijete, drugacije bih pisala, ali on je odgovoran za sebe, odrasla je osoba, mada je bolestan.
Sta ako primis ovu injekciju i ti se razbolis? Ko ce onda biti odgovoran za vas dvoje? Poslodavac i drzava sigurno nece (a gledala si prijavljene nus-pojave na oficijelnim stranicama).
Ovo boldano mi se stalno vrti po glavi...vidjela sam na primjeru vlastitog oca koliko su doktori neskloni pripisivati tegobe nakon cijepljenja cjepivu. On je imao velike tegobe nakon 2. doze Pfizera, jos hoda specijalistima zbog toga.
Da mi ne daj boze nesto bude, nitko mi nece to nadoknaditi, nit ce ikoga biti briga.
A sa prvim dijelom posta se skroz slazem... nas se automatski trpa u kos neodgovornih a evo i egoisticnih, nebitno koliko pazimo na sebe i ljude oko sebe.
somehow I manage
-
Lavlje_srce
- Alienka

-
Status:
saint_mirad wrote: 08 Nov 2021, 13:06ako odlučis da primis vakcinu, javi ovde da ti postam protokol zaštite za pre i posle vakcine.
Posalji i meni, za nedaj Boze.
-
saint_mirad
- Osvježenje foruma

-
Status:
Lavlje_srce wrote: 08 Nov 2021, 13:11
saint_mirad wrote: 08 Nov 2021, 13:06ako odlučis da primis vakcinu, javi ovde da ti postam protokol zaštite za pre i posle vakcine.
Posalji i meni, za nedaj Boze.
ja ću ovo koristiti ako se desi biti ili ne biti situacija da budem morao uzeti vakcinu.
MEGADOSE liposomal forms of glutathione, R-lipoic acid, and vitamin C
- Profuse sweating (sauna/bath)
- MEGADOSE B vitamins, zinc, selenium and sillica
- Binders in gut - charcoal, clay, IMD Silica
- Drinking lots of water
- Potentially DMSA/DMPS - depending on whether murcury adjuvant was included in the ingredients
-
Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22056 times
- Been thanked: 20113 times
-
Status:
Kod nas u Tuzli već neko vrijeme u pivnicu u sklopu Pivare Tuzla ne možeš ući bez potvrde o vakcinaciji, ali priznaju sve potvrde gdje god da si primio. Vjerovatno će tako postupati u sve više objekata.
-
MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
-
Status:
Ja bas i nisam sigurna da antivakseri vode racuna i o sebi i o drugima. Ako me sjecanje ne vara, u jeku pandemije, ovdje su zagovarani i branjeni protesti bez maske. I generalno su uvijek govorili NE maskama i nisu nikad vidjeli problem u guzvama, pa jos bez maske.