Iran

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times
Status: Offline

Re: Iran:smrtna kazna za preljubnike

Post by MunDzi » 09 Nov 2021, 13:14

The 51st State wrote: 09 Nov 2021, 12:52
MunDzi wrote: 09 Nov 2021, 12:46
Pa kad si u stanju da prepoznas i uzmes u obzir i analiziras sve ono sto je suprotno vlastitom izboru, pa doneses zakljucak koji je baziran na toj sirokoj lepezi razlicitih kombinacija.

Ne vidim problem ako ljudi svojim brakovima kazu au revoar. Posteno. Ako nisi spreman da radis na problemima jer smatras da je nesto preslo granicu popravke, sasvim posteno i iskreno ako se razidju i daju si sansu da sebi traze srecu negdje i sa nekim drugim.

Daleko bolje nego glumatati srecu da bi drustvo kao izgledalo stabilno, jerbo ako priznas da nisi sretan to vodi ka javasluku.
upravo to radim, stepen razvoda, zadovoljstva partnera, natalitet, stabilnost porodice i dinamke drustva, sve objektivno govore u korist serijatskih brakova ili ti imas neko drugo objasnjenje za recimo rapidno opadanje stanovnistva na zapadu?

nije problem u dovidjenja, problem je dovidjenja,a ceh ne platiti, kao sto je sada normalno u tim civilnim partnerstvima koji su u potponusti ravnopravni brakovima, mislim znas sta je vanbracna zajednica, to ti je sad normalno i legalno.

sad opet svoj subjektivni dozivljaj prepricavas.
Pa cuj. Moderan covjek nece da stanca djecu koju ne moze finansirati. Nastanca onoliko koliko moze priustiti, da im da koliko toliko dobar start u zivotu.

Sto je drustvo nazadnije veca je i populacija. Tradicionalno siromasna drustva su isla na opciju radjanja puno djece, tako da uvijek ima neko u porodici ko je stasao da se prihvati nekog posla i da pomogne finansijski ostatku porodice. Pa kad se taj ozeni ili uda, ima sljedece dijete koje je stasalo za rad, itd, itd......
To su ta patrijahalna drustva. Tu se zenino mjesto zna.

U modernim drustvima zena sama bira kakvo ce mjesto zauzeti u vlastitoj porodici i u drustvu. Stvari su se promijenile. S tvoje tacke gledista prema gorem, s moje tacke gledista prema boljem.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State » 09 Nov 2021, 13:36

MunDzi wrote: 09 Nov 2021, 13:14
The 51st State wrote: 09 Nov 2021, 12:52

upravo to radim, stepen razvoda, zadovoljstva partnera, natalitet, stabilnost porodice i dinamke drustva, sve objektivno govore u korist serijatskih brakova ili ti imas neko drugo objasnjenje za recimo rapidno opadanje stanovnistva na zapadu?

nije problem u dovidjenja, problem je dovidjenja,a ceh ne platiti, kao sto je sada normalno u tim civilnim partnerstvima koji su u potponusti ravnopravni brakovima, mislim znas sta je vanbracna zajednica, to ti je sad normalno i legalno.

sad opet svoj subjektivni dozivljaj prepricavas.
Pa cuj. Moderan covjek nece da stanca djecu koju ne moze finansirati. Nastanca onoliko koliko moze priustiti, da im da koliko toliko dobar start u zivotu.

Sto je drustvo nazadnije veca je i populacija. Tradicionalno siromasna drustva su isla na opciju radjanja puno djece, tako da uvijek ima neko u porodici ko je stasao da se prihvati nekog posla i da pomogne finansijski ostatku porodice. Pa kad se taj ozeni ili uda, ima sljedece dijete koje je stasalo za rad, itd, itd......

U modernim drustvima zena sama bira kakvo ce mjesto zauzeti u vlastitoj porodici i u drustvu. Stvari su se promijenile. S tvoje tacke gledista prema gorem, s moje tacke gledista prema boljem.
Taj rezon nema veze ni sa cim osim sa obicnom egoisticnom sebicnoscu i mehanizmom samounistenja i tome empirjski svjedocimo, tvoje licno razmisljanje u tom kontekstu sta je nazadno ili sta je prosperitetno zaista nije niti potkrijepljeno cinjenicima, a ni bitno za cjelokupan kontekst propadanja kojem svjedocimo u lajvu jer zapad ne mozèe da dsotigne 2.5 djece po porodici za prostu reprudkciju i uz svu migraciju.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi » 09 Nov 2021, 13:52

The 51st State wrote: 09 Nov 2021, 13:36
Taj rezon nema veze ni sa cim osim sa obicnom egoisticnom sebicnoscu i mehanizmom samounistenja i tome empirjski svjedocimo, tvoje licno razmisljanje u tom kontekstu sta je nazadno ili sta je prosperitetno zaista nije niti potkrijepljeno cinjenicima, a ni bitno za cjelokupan kontekst propadanja kojem svjedocimo u lajvu jer zapad ne mozèe da dsotigne 2.5 djece po porodici za prostu reprudkciju i uz svu migraciju.
Razliciti pogledi na egoizam i sebicnost.

Slozit se mozemo da se ne slazemo.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23881 times
Been thanked: 6243 times

Post by Veca » 09 Nov 2021, 14:03

The 51st State wrote: 09 Nov 2021, 13:36
MunDzi wrote: 09 Nov 2021, 13:14

...idi vise bjezi, ne mogu te citati, posebno na ovoj temi! ...zene moje, sram nas bilo, sto prije se vratiti u patrijarhat, da bi ovakvi bili zadovoljni s nama!
yjJ2QD.gif
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State » 09 Nov 2021, 14:18

Lol

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 09 Nov 2021, 16:02

MunDzi wrote: 09 Nov 2021, 11:21
The 51st State wrote: 09 Nov 2021, 11:10

ako im je do svalera nisu morale ni stupati u brak.
Pa ako misli da su serijatski brakovi brakovi u kojima je legalizovana svalerancija onda se i ona uklapa u taj modus operandi.
Sta fali, hoce zena zvanicni brak i jos jedan brak sa strane.
:ok
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 10 Nov 2021, 22:51

Ovi sto lafo brane visezenstvo a nemaju ni jedne zene su za smijati

svi znamo ko je rahmetli Zukorliceva druga zena,ali malo ima u medijima prva zena...a porijeklom je jordanka i zove se Umeya,lijepa zena:

Image

a ovo je Elma,druga zena:

Image

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22115 times
Been thanked: 20181 times

Post by Masamune » 10 Nov 2021, 23:49

Zana wrote: 09 Nov 2021, 12:31 A zašto je homoseksualnost normalna a višeženštvo nije? :ovaj
Nije problem u poligamiji, ali jeste kad samo muškarci imaju pravo na to po šerijatu :oo

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 10 Nov 2021, 23:51

MarlboroGold wrote: 10 Nov 2021, 23:49
Zana wrote: 09 Nov 2021, 12:31 A zašto je homoseksualnost normalna a višeženštvo nije? :ovaj
Nije problem u poligamiji, ali jeste kad samo muškarci imaju pravo na to po šerijatu :oo
toliko je razloga ,tipa kako znati ko je otac? pa onda to sto je muskarac vecinom izdrzavao zene ,itd

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22115 times
Been thanked: 20181 times

Post by Masamune » 10 Nov 2021, 23:54

To uopste nije problem.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi » 11 Nov 2021, 00:15

bosnjakinja wrote: 10 Nov 2021, 22:51 Ovi sto lafo brane visezenstvo a nemaju ni jedne zene su za smijati

svi znamo ko je rahmetli Zukorliceva druga zena,ali malo ima u medijima prva zena...a porijeklom je jordanka i zove se Umeya,lijepa zena:

Image

Image
A zasto je bitno vidjeti slike njegovih zena?

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 11 Nov 2021, 00:26

MunDzi wrote: 11 Nov 2021, 00:15
bosnjakinja wrote: 10 Nov 2021, 22:51 Ovi sto lafo brane visezenstvo a nemaju ni jedne zene su za smijati

Image

Image
A zasto je bitno vidjeti slike njegovih zena?
pa eto meni je bitno ,sta fali? zanimljivo mi ,posebno ova Elma se ne krije ,cak sto vise voli biti u javnosti

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi » 11 Nov 2021, 00:27

Ejs treba da se krije.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 11 Nov 2021, 00:33

MunDzi wrote: 11 Nov 2021, 00:27 Ejs treba da se krije.
ne treba ali meni nikako ne prija ,ima neku negativnu auru oko sebe..previse sminke itd :D svidja mi se vise ova prva :D.

ima li jos koji nas politicar osim rahmetli Alije i rahmetli Muamea sa 2 zene? :zubi

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 80 times
Been thanked: 213 times

Post by saint_mirad » 11 Nov 2021, 00:37

bosnjakinja wrote: 11 Nov 2021, 00:33
ne treba ali meni nikako ne prija ,ima neku negativnu auru oko sebe..previse sminke itd :D svidja mi se vise ova prva :D.

ima li jos koji nas politicar osim rahmetli Alije i rahmetli Muamea sa 2 zene? :zubi
umeya je ko hurija. i cerke su zgodne na nju. :srce

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi » 11 Nov 2021, 00:45

:D.

Znaci u tom grmu lezi zec. Pa sto ne kazes odmah da se zaletimo na zenu i pocnemo je negativno komentarisati.
Aojjjjjj, vidiiiioo jojjjjjjj sminkeeeeeee. Namazanàaaaaa.

:D. bizi ba.

Nema. Ali ima po virtuelnim bespucima dosta ovih wannabe, ali oni nisu stigli zadovoljiti jednu....tako da su njima dvije isto sto i Sizifu nada.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 11 Nov 2021, 10:19

MunDzi wrote: 11 Nov 2021, 00:45

Znaci u tom grmu lezi zec. Pa sto ne kazes odmah da se zaletimo na zenu i pocnemo je negativno komentarisati.

Nema. Ali ima po virtuelnim bespucima dosta ovih wannabe, ali oni nisu stigli zadovoljiti jednu....tako da su njima dvije isto sto i Sizifu nada.
Ali bolje i ovo nego biti svalerka,pitam se kakvo samopostovanje imas ako pristanes na to? da se nadjem u situaciji rekla bi moze jedino ako me ozenis kao drugu i ozvanicis :ooo

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 11 Nov 2021, 10:42

bosnjakinja wrote: 11 Nov 2021, 10:19
MunDzi wrote: 11 Nov 2021, 00:45

Ali bolje i ovo nego biti svalerka,pitam se kakvo samopostovanje imas ako pristanes na to? da se nadjem u situaciji rekla bi moze jedino ako me ozenis kao drugu i ozvanicis :ooo
Da imaš priliku, lako bi se ti njoj ubacila u krevet kao ljubavnica udovici. :D.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 11 Nov 2021, 10:51

Venera wrote: 11 Nov 2021, 10:42
bosnjakinja wrote: 11 Nov 2021, 10:19

Da imaš priliku, lako bi se ti njoj ubacila u krevet kao ljubavnica udovici. :D.
whaaat? :sok

mislila sam na muskarca sad :D.

sto se tice udovica,trebalo bi da sada cestito zive ostatka zivota a ne da se prica po mahali :cvike :123 stari bosnjacki obicaj kaze udovica nebi trebalo da se udaje ponovo :123

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 11 Nov 2021, 10:55

ps i am kidding

Post Reply

Return to “Svijet”