General War wrote: 11 Nov 2021, 00:41
Krokodil Behko wrote: 28 Oct 2021, 21:31
Sad-zasad, imaju ko neke drončiće i ja samo to priznajem. To je opasno. Ovi točkaši su bezveze. Treba Morninga staviti u tu skalameriju, pa mu narediti da krene prema neprijatelju.
to je simplificiran pristup...ne napada se u transporteru samo onako sjedes u njega...
Jesil ti čuo za epizodu "TZ crvene strijele na Teočaku"?
Dva tenka odoše, bez da je ostao ijedan šaraf i ovo se desilo prije 28 godina.
Zamisli kakve cake postoje danas.
Meni ovako kad neko priča o vatrenoj moći vozila, kroz glavu prolaze naše linije i samo se pitam kud bi koji moj prošli s tim? Samo mogu putem, a put je naravno miniran i na položaju u blizini obavezno je bazuka/zolja/osa, isl. Znači, kud bi prošli?
Šta god da naša namjenska industrija proizvodi, treba bataliti i baciti se na proizvodnju makar malih dronova. Neprijatelj ako samo zna, da ga neki mitraljez može potkačiti iz zraka, bit će nesiguran.
U sljedećem ratu, ako ga bude, ko se bude ukopavao, izgubit će rat. Uopšte je glavni zajeb ARBiH bio taj oko ukopavanja. Četnici su bili malobrojniji i svojom statičnošću smo im omogućili da nesmetano seljakaju svoje udarne jedinice i MTS po potrebi i gdje god to požele. Takođe i te poprilične pogibije oko nekih kota, na Majevici. Uvijek sam mislio, bolje je preko Lokanja uzeti tih 7 kilometara do Drine, uzeti Šepak i presječi ih i držati makar tri-četiri dana. Morali bi ut poslati svi svoju silu u SI Bosni. Kad to učine, onda ide naš napad na sjevernom potezu, od Čelića prema BČ.
Danas, Brz udar, uz pomoć dronova najbolje je rješenje.