Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by Mala_Mu »

Taare wrote: 12 Nov 2021, 17:51
E ovo je gola istina, majku im sadističku.
Dok su nam reklamirali vakcine, bilo je med i mlijeko. Nikakve restrikcije, neće se gledati na sedmičnu incidencu i to.
Kad smo se vakcinisali, opet seru o broju novozaraženih i ravnaju se prema njemu.
opet prijete lokdaunom.
Ako hoću u restoran, moram priložiti kovid pasoš/aplikaciju, a uskoro i brzi test.
Dakle, džaba smo se vakcinisali.
Kakvo je stanje trenutno s prelaskom granice znas li?
Jesu Nijemci poostrili mjere? 🙈
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9928 times
Been thanked: 16732 times
Status: Online

Post by spacebound »

Dok su nam reklamirali vakcine, bilo je med i mlijeko. Nikakve restrikcije, neće se gledati na sedmičnu incidencu i to.
Kad smo se vakcinisali, opet seru o broju novozaraženih i ravnaju se prema njemu.
opet prijete lokdaunom.
Ako hoću u restoran, moram priložiti kovid pasoš/aplikaciju, a uskoro i brzi test.
Kao sto davno napisah, vakcina je sama sebi svrha.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 80 times
Been thanked: 213 times

Post by saint_mirad »

opet prijete lokdaunom.
nije da vam nismo govorili da će ovako bit.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Mala_Mu wrote: 12 Nov 2021, 19:21 Kakvo je stanje trenutno s prelaskom granice znas li?
Jesu Nijemci poostrili mjere?
Za nas nisu. Kad pričam kako prelazim granice, ljudi misle da lažem.
Pogotovo kad idem van sezone godišnjih odmora.
Kad krenem iz njemačke, prva kontrola tek na izlazu iz slovenije.
Samo pasoška kontrola.
U hrvatskoj isto tako. A, budući da imam bosanski pasoš, na našoj granici pitaju imam li neš za prijavit.
To je sve što se tiče kontrola.
Kad se vraćam u de, identično. Nit se gdje prijavljujem, nit me ko kontroliše.

Sad, ne znam tačno kako je za vas koji nemate njemačke papire.
načuo sam da zahtjevaju da gosti imaju potvrdu da su vakcinisani /o preležanoj koroni, kao i garanciju da će te izdržavati porodica kojoj ideš.
Ali to nije provjerena info. Tako sam čuo.
Svi mi se morete obratit
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

Bice realno i gore. Osladili se mehanizmi, pratim malo po tviteru kakve nebuloze vec rade, hapse studente koji nemaju cage, histerisanja po javnim objektima, prevozu i jos hrpa umobolnijih primjera. Ne vidim kako ce se sva ova prica prvenstveno na zapadu zavrsiti u civilnom maniru.
Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9301 times
Been thanked: 9295 times
Status: Online

Post by Zana »

Jako poštujem ovog čovjeka. Naučila sam puno o sebi od njega. Ali, ovo ne razumijem. Šta je očekivao?
Jer:
Kako vakcine djeluju?
Vakcine su lijekovi koji vas štite od specifičnih bolesti. One uče vaš imunološki sistem da pamti i bori se protiv klica (virusa ili bakterija) koje uzrokuju određenu bolest. Vakcinu protiv COVID-19 daje obučeni zdravstveni radnik iglom u ruku.

Vakcine su siguran način za jačanje imunološkog sistema bez izazivanja bolesti. Nakon dvije doze vakcine, čak i ako se zarazite, vjerovatno je da će vam bolest biti lakša.
Naravno da i dalje moramo nositi maske, držati distancu....do daljnjeg. Pobogu
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3781 times
Been thanked: 6954 times

Post by Matan »

Realno, ovo je gripa..
ovakve sam simptome imao svaku zimu kad sam bio mali..
znaci imao sam coronu, svake godine, samo se to drugacije zvalo..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 80 times
Been thanked: 213 times

Post by saint_mirad »

The 51st State wrote: 12 Nov 2021, 19:35 Bice realno i gore. Osladili se mehanizmi, pratim malo po tviteru kakve nebuloze vec rade, hapse studente koji nemaju cage, histerisanja po javnim objektima, prevozu i jos hrpa umobolnijih primjera. Ne vidim kako ce se sva ova prica prvenstveno na zapadu zavrsiti u civilnom maniru.
jel ti to dolaziš tobe oko vakcina? sećam se da si ranije pisao kako je odgovorno bosti se.

ako je odgovor da, hvaljen nek je allah. 🤲
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3912 times
Been thanked: 2947 times

Post by Pasaga »

saint_mirad wrote: 12 Nov 2021, 19:42
The 51st State wrote: 12 Nov 2021, 19:35 Bice realno i gore. Osladili se mehanizmi, pratim malo po tviteru kakve nebuloze vec rade, hapse studente koji nemaju cage, histerisanja po javnim objektima, prevozu i jos hrpa umobolnijih primjera. Ne vidim kako ce se sva ova prica prvenstveno na zapadu zavrsiti u civilnom maniru.
jel ti to dolaziš tobe oko vakcina? sećam se da si ranije pisao kako je odgovorno bosti se.

civilni maniri,moral,cojstvo..
to na zapadu je izumrlo prije 100,pa i mozda vise godina
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

saint_mirad wrote: 12 Nov 2021, 19:28 nije da vam nismo govorili da će ovako bit.
Što je najgore, ne pitaju me ni kad idem u tursku. Nijednom nisu tražili kovid pasoš. Al baš nijednom i nigdje.
nebitno da l se radi o kinu, muzeju, restoranu il hotelu.
Allaha mi dragog, nisam jednom pomislio da smo u nekoj vrsti matriksa. Ne onako ko u filmu, nego neš u fazonu da su hakeri napravili nešto, neki program koji simulira ovo što vidimo.
Naravno da je to mašta, ali ono što vidim na terenu, definitivno nije poput onog što nam serviraju.

Manje-više znate koliko sam puta putovao u zadnje dvije godine. Uvijek ista stvar. Sve otvoreno, nigdje nikakvih mjera, narod živi.
Pa majku mu, da je ovo sranje opasno kako nam predstavljaju, imali bismo stotine miliona zaraženih i desetine miliona mrtvih. Nigdje nikakvih mjera, a to se ne dešava.

Ovako izgleda kad kreneš niz taksim. Milioni ljudi.

Image
Svi mi se morete obratit
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2844 times
Been thanked: 23440 times

Post by HAVANA »

animals wrote: 12 Nov 2021, 19:42 Realno, ovo je gripa..
ovakve sam simptome imao svaku zimu kad sam bio mali..
znaci imao sam coronu, svake godine, samo se to drugacije zvalo..
Jes tebi al mom planinaru nije, treneru skijanja, nasem forumasu i jos mnogim koje znam da su umrli. Vrlo cudna baja i bez nekog pravila ko ce kako podnijeti. Ako bi tako mjerili onda je nista kad bi ja sebe gledao. Nisam ni kihnuo a sve oko mene bolesno bilo. A dzenaza i sahrana hejbet, ljudima za koje nikakve logike nije bilo da umru. Ne znam, nisam pametan. Bas nema pravila ko ce kako reagovati. Evo sad sam se usro bio za tetku i tetka, nista im a bruku godina i bolesti.Cerka od 39 katastrofa... :lupa
Last edited by HAVANA on 12 Nov 2021, 19:54, edited 1 time in total.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2844 times
Been thanked: 23440 times

Post by HAVANA »

Ali tetak i tetka vakcinisani. Jel do toga nemam pojma ali jos ne ukopah ni jednog vakcinisanog za razliku od ovih drugih. Kod mene je tako, dalje ne znam. :cudi
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

saint_mirad wrote: 12 Nov 2021, 19:42

Ma jok, rastrzan sam po tom pitanju i dalje mislim da je sotovanje ok i neophodno ali sva gungula okolo je prekonfuzno s obzirom na nerazumne i nekonzistente stvari koje vlasti rade.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Zana wrote: 12 Nov 2021, 19:38

Jako poštujem ovog čovjeka. Naučila sam puno o sebi od njega. Ali, ovo ne razumijem. Šta je očekivao?
Jer:
Kako vakcine djeluju?
Vakcine su lijekovi koji vas štite od specifičnih bolesti. One uče vaš imunološki sistem da pamti i bori se protiv klica (virusa ili bakterija) koje uzrokuju određenu bolest. Vakcinu protiv COVID-19 daje obučeni zdravstveni radnik iglom u ruku.

Vakcine su siguran način za jačanje imunološkog sistema bez izazivanja bolesti. Nakon dvije doze vakcine, čak i ako se zarazite, vjerovatno je da će vam bolest biti lakša.
Naravno da i dalje moramo nositi maske, držati distancu....do daljnjeg. Pobogu
Mozda nije ocekivo da ce drzave gusiti ljudske slobode na konto borbe protiv pandemije?

Pratim ga na tviteru, kaze pet porodica i biznisa sto ih licno pozmaje pobjeglo iz francuske specificno iz tih razloga.
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:

Post by Mala_Mu »

Taare wrote: 12 Nov 2021, 19:33
Mala_Mu wrote: 12 Nov 2021, 19:21 Kakvo je stanje trenutno s prelaskom granice znas li?
Jesu Nijemci poostrili mjere?
Za nas nisu. Kad pričam kako prelazim granice, ljudi misle da lažem.
Pogotovo kad idem van sezone godišnjih odmora.
Kad krenem iz njemačke, prva kontrola tek na izlazu iz slovenije.
Samo pasoška kontrola.
U hrvatskoj isto tako. A, budući da imam bosanski pasoš, na našoj granici pitaju imam li neš za prijavit.
To je sve što se tiče kontrola.
Kad se vraćam u de, identično. Nit se gdje prijavljujem, nit me ko kontroliše.

Sad, ne znam tačno kako je za vas koji nemate njemačke papire.
načuo sam da zahtjevaju da gosti imaju potvrdu da su vakcinisani /o preležanoj koroni, kao i garanciju da će te izdržavati porodica kojoj ideš.
Ali to nije provjerena info. Tako sam čuo.
Izgleda da test vise nije dovoljan, masovno vracaju s granice. Eh sad kolegica htjela za Italiju kod svojih pa zvala ambasadu tamo i haman ni potvrda o vakcinaciji nije. Sto mi je nekako van pameti.. Koji sam se klinac vakcinisala, samo zbog putovanja i jesam 🙈
Nadam se da Nijemci nece sta slicno usvojiti.
Al hvala, raspitat cu se svakako jos.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Ako planiraš putovati, mogu se raspitati. Ima ovih kojima stalno dolaze iz bosne.
Svi mi se morete obratit
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:

Post by Mala_Mu »

Taare wrote: 12 Nov 2021, 19:59 Ako planiraš putovati, mogu se raspitati. Ima ovih kojima stalno dolaze iz bosne.
Pa mozes. Mada ima jos vremena. Pred Bozih bih trebala, 23-eg otrpilike. Do tada se svasta moze promijeniti..
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

HAVANA wrote: 12 Nov 2021, 19:53 Ali tetak i tetka vakcinisani. Jel do toga nemam pojma ali jos ne ukopah ni jednog vakcinisanog za razliku od ovih drugih. Kod mene je tako, dalje ne znam. :cudi
Ma dobro i ja sam vakcinisan..
i zena..
i imamo simptome kao u gripe..
mozda zbog vakcine..sta znam..
mali nije vakcinisan i ima najblaze simptome..
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

Samo znam da je biontech pfeizer 2020 bio u gubitcima, a sad ima plus od 7 milijardi..
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

The 51st State wrote: 12 Nov 2021, 19:56 Mozda nije ocekivo da ce drzave gusiti ljudske slobode na konto borbe protiv pandemije?
To je tačno.
Evo, njemački ministar zdravstva navalio da vakciniše djecu. Peder(bukvalno) je bankar.
Njemačka stalna komisija za vakcine u kojoj sjede najveći njemački stručnjaci kažu da nema potrebe za vakcinisanjem djece.
Al jok, bankar navalio i ne pušta.

Isto je i sa ovim busterom. Navalili da svijet prima treću dozu a njemačko udruženje doktora poslalo pisma svim doktorima da ne vakcinišu trećom dozom jer ima previše teških komplikacija. Smrtni slučajevi, reanimacije i tako.
Ako neko ne vjeruje, imam to pismo.
Svi mi se morete obratit
Post Reply

Return to “Zdravlje”