Nevezano za Tvrtka i spomenike, vec inace....

Moderator: Krokodil Behko
Zar ih nisu i Osmanlije ubijale..The 51st State wrote: 17 Nov 2021, 12:54ubijo ih papa sa svojim podanicima sa zapada i nemanja sa istoka.animals wrote: 17 Nov 2021, 12:47
Cekaj, ko ih je tada ubijao..
Bosnjake..Srbi i Hrvati..i ko su bili ti tadasnji Bosnjaci..
danasnji Srbi, Hrvati il Bosnjaci..
bili su bosnjaci, danasnji srbi i hrvati u bosni su isto bili bosnjaci, sta ti nije jasno?
ne zbog vjere per se kao u potonjim slucajevima.animals wrote: 17 Nov 2021, 12:55Zar ih nisu i Osmanlije ubijale..The 51st State wrote: 17 Nov 2021, 12:54
ubijo ih papa sa svojim podanicima sa zapada i nemanja sa istoka.
bili su bosnjaci, danasnji srbi i hrvati u bosni su isto bili bosnjaci, sta ti nije jasno?
Vec zbog cega..
ne peri me sa svojim ostacima katolibanije, imas knjige citaj, a da nisu napisane od sovena iz susjedstva.animals wrote: 17 Nov 2021, 12:59Vec zbog cega..
ljudi dobrovoljni isli u Islam..
a ne pod prijetnjom macem..
ili zbog koristi..
Za razliku od tebe, koji si rob religije, ja nisam ..The 51st State wrote: 17 Nov 2021, 13:08ne peri me sa svojim ostacima katolibanije, imas knjige citaj, a da nisu napisani od sovena iz susjedstva.animals wrote: 17 Nov 2021, 12:59
Vec zbog cega..
ljudi dobrovoljni isli u Islam..
a ne pod prijetnjom macem..
ili zbog koristi..
uopste me ne zanima cega si rob isto tako bi trebao i ti rezonovati ako si dosljedan.animals wrote: 17 Nov 2021, 13:09Za razliku od tebe, koji si rob religije, ja nisam ..The 51st State wrote: 17 Nov 2021, 13:08
ne peri me sa svojim ostacima katolibanije, imas knjige citaj, a da nisu napisani od sovena iz susjedstva.
i nemoj da me zoves katolibanom..
nisam ja tebe vrijedjao, ako nemas argumenata, onda nemoj ni odgovarati.
No shit Kolumbo?animals wrote: 17 Nov 2021, 13:29 Nedavno sam cuo zanimljivo misljenje..
da su Srbi i Hrvati iste vjere, ne bi se sigurno ovako mrzili..
to vazi i za Bosnjake, vjerovatno..
jer ako se vole Bosanci katolici i Hrvaski katolici, ili Srbsijanski pravoslavci i Bosanski pravoslavci,
onda je logicno da bi volili i danasnje Bosnjake, muslimane..da su iste vjere..
Nisi to rekao ali se tvoj komentar vezan za luzerski i podanički mentalitet uklapa u pravi razlog euforije i zašto mnogi koji su kritikovali razne ploče, obilježja i projekte gdje je se dalo dosta novca a ne daje se na autoputeve, domove i fabrike se ne bi ljutili ni da spomenik košta 500.000km.MarlboroGold wrote: 17 Nov 2021, 11:01 Ti to vidi sa "Đeneralom". Naravno, te primjedbe koje sam naveo su sasvim osnovane, ali doći će vrijeme kad će se i Bošnjaci toga otarasiti.
Nigdje ja nisam rekao da taj spomenik mora biti podignut. Ti si taj koji i oko toga pravi priču kako bi se uklapala u tvoje ideološko ludilo.
Ako nastavis odgovoricu ti malo gore..bosnjakinja wrote: 17 Nov 2021, 13:54No shit Kolumbo?animals wrote: 17 Nov 2021, 13:29 Nedavno sam cuo zanimljivo misljenje..
da su Srbi i Hrvati iste vjere, ne bi se sigurno ovako mrzili..
to vazi i za Bosnjake, vjerovatno..
jer ako se vole Bosanci katolici i Hrvaski katolici, ili Srbsijanski pravoslavci i Bosanski pravoslavci,
onda je logicno da bi volili i danasnje Bosnjake, muslimane..da su iste vjere..
Ma mogli smo po toj logici ovih što dižu, vidiš da se sada sve češće pominje "Jel vas to Bošnje stid predislamskog identiteta?" nego da se pominje historijski značaj pa smo se mogli i na taj period vratiti.Hurija wrote: 17 Nov 2021, 13:09![]()
Ovdje mi miriše na Paganizam,mogli bi u "Sarajvu"podići jedan takav spomenik ,kontam .
Nije se kod prijašnjih projekata moglo izgraditi ni 20 metara autoputa pa to opet nije spriječilo ove koji danas aplaudiraju spomeniku da pominju autoputeve i fabrike.dadojović wrote: 17 Nov 2021, 14:20 Kakvi crni autooutevi za ovaj novac? Za te novce se može izgraditi trideset metara autoputa.
Salji pare iz dijaspore, ja cu lopatatFuddo wrote: 17 Nov 2021, 15:16 Previse mi energije trosimo na besmislene rasprave.
Ev, da smo svi mi koji citamo i raspravljamo o ovom spomeniku, samo pet lopata blata iz Miljacke danas izbacili, smanjili bi kolkotolko mogucnost poplava.
E sad zamisli dje su svi drugi forumi, pa kafane, pa sjela u kuci itd itd.
Treba radit, stvarat, nece nam Tvrtko doc i popravit prugu, jok.
Ove stvari se rjese, imas para?
Imam!
Pa pravi spomenik.
Vozi dalje.
A ne, pet godina, a sto, pa kako, a ko je on bio, za sta je bitan, ma ima i drugih…bla bla bla
Ja cu vam poslat selfie da me metnete kraj Tvrtkovog spomenika, napisTe ispod, fala ovom cojeku za idejeBeni wrote: 17 Nov 2021, 15:17Salji pare iz dijaspore, ja cu lopatatFuddo wrote: 17 Nov 2021, 15:16 Previse mi energije trosimo na besmislene rasprave.
Ev, da smo svi mi koji citamo i raspravljamo o ovom spomeniku, samo pet lopata blata iz Miljacke danas izbacili, smanjili bi kolkotolko mogucnost poplava.
E sad zamisli dje su svi drugi forumi, pa kafane, pa sjela u kuci itd itd.
Treba radit, stvarat, nece nam Tvrtko doc i popravit prugu, jok.
Ove stvari se rjese, imas para?
Imam!
Pa pravi spomenik.
Vozi dalje.
A ne, pet godina, a sto, pa kako, a ko je on bio, za sta je bitan, ma ima i drugih…bla bla bla![]()