Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Melek wrote: 16 Nov 2021, 23:16
Da, Kosovo lobira. E, sad, kad se već navuklo na to lobiranje a nije 100% postiglo svoj konačni cilj, onda je u jednom dugotrajnom klinču, što hoće reći da plaća konstantan i pozamašan ceh lobistima da bi se zadržao status quo na terenu. A vrlo vjerovatno ta strana koja ima konce u rukama vjerovatno ni ne želi da Kosovo i Albanija dodju do konačnog cilja, jer im je ovako baš potaman. Para kapa, kriza krčka, divota. Sijaset tih i takvih donatora širom svijeta i ohoho, vidjaj love. Ja bi prije nakupovo dronova i sličnih stvarčica za te pare. Gledo da mi neko donira kakav-takav tenk, helikopter i haubicu a naravno i proizveo sam. Mi smo ko zmajevi bili sa papovkama u rukama a sa npr dronovima u našim rukama, mogu samo gluho glamočko da igraju oko nas.
Kosovo jos uvjek armira temelje.
Ne zure.
Nes ih zajebat,i nedaju se.
Onog buljookog buljavog,treba ignorisat u pregovorima,svaki dogovor minira
i vodi u pogresnom pravcu.
Vidi se iz aVijona
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Melek wrote: 16 Nov 2021, 23:16
Da, Kosovo lobira. E, sad, kad se već navuklo na to lobiranje a nije 100% postiglo svoj konačni cilj, onda je u jednom dugotrajnom klinču, što hoće reći da plaća konstantan i pozamašan ceh lobistima da bi se zadržao status quo na terenu. A vrlo vjerovatno ta strana koja ima konce u rukama vjerovatno ni ne želi da Kosovo i Albanija dodju do konačnog cilja, jer im je ovako baš potaman. Para kapa, kriza krčka, divota. Sijaset tih i takvih donatora širom svijeta i ohoho, vidjaj love. Ja bi prije nakupovo dronova i sličnih stvarčica za te pare. Gledo da mi neko donira kakav-takav tenk, helikopter i haubicu a naravno i proizveo sam. Mi smo ko zmajevi bili sa papovkama u rukama a sa npr dronovima u našim rukama, mogu samo gluho glamočko da igraju oko nas.
Ne zure.
Vidi se iz aVijona
Malo su im se ipak ti temelji orunili, eno srbija je vrlo blizu da im ukajla zajednicu opština tamo (čitaj - entitet), već je ispodmićivala sijaset diplomata koji su počeli da zagovaraju njihove interese tamo i polako se i tamo stvara jedna bosanska, povuci-potegni situacija. Lobiraju i jedni i drugi a da bi se ovi oparili od svega toga, mora kriza da se održava. Nije baš zavadi pa vladaj već zavadi pa se opari sutuacija. Iće to u nedogled.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Ne zure.
Vidi se iz aVijona
Malo su im se ipak ti temelji orunili, eno srbija je vrlo blizu da im ukajla zajednicu opština tamo (čitaj - entitet), već je ispodmićivala sijaset diplomata koji su počeli da zagovaraju njihove interese tamo i polako se i tamo stvara jedna bosanska, povuci-potegni situacija. Lobiraju i jedni i drugi a da bi se ovi oparili od svega toga, mora kriza da se održava. Nije baš zavadi pa vladaj već zavadi pa se opari sutuacija. Iće to u nedogled.
Jeste to tako, s tim da je Srba na Kosovu toliko malo, da ih možda ni nema.
Ipak, dobro je ovo vidjeti, nek se zna da su u stanju potezati neka pitanja i iskati svašta, pa makar samo jedan Srbin živio na Kosovu.
I kod nas je slično s Hrvatima. Žive uljuljkani u pomisli da će dejton ostati zauvijek i da će do kraja svijeta moći da nas piratišu
Ljudi, mi moramo eskalirat situaciju i natjerat srbe da povuku određene poteze.
Naravno da bi se to trebalo odraditi politički, fino i kulturno.
nipošto ne pristajati na bilo kakve pregovore.
Krenuli su u neku avanturu i obavezno ih pustiti da idu tim putem. Malo im i pomoći, jelte.
Zašto? Zato što je svijet detektovao krivce za trenutnu situaciju.
Vodeće svjetske sile uperile su prste u dodika.
Ne smijemo ispustiti ovu priliku.
Uvijek moramo ponavljati da su srbi s obje strane drine trenutni neprijatelji americi jer otvoreno surađuju sa američkim neprijateljima.
Isto tako, pozitivno je to što ameri počinju pričati kako dms treba nadogradnju tj da nije uklesan u granitu.
Taare wrote: 17 Nov 2021, 10:57
Krenuli su u neku avanturu i obavezno ih pustiti da idu tim putem. Malo im i pomoći, jelte.
Uvijek moramo ponavljati da su srbi s obje strane drine trenutni neprijatelji americi jer otvoreno surađuju sa američkim neprijateljima.
Isto tako, pozitivno je to što ameri počinju pričati kako dms treba nadogradnju tj da nije uklesan u granitu.
predlazem da ubijemo srpskog svata
Pohiti, prije nego što Srbi ubiju nečijeg nadvojvodu, ili premijera, trenutno je aktuelan njemački ministar