Zašto je bitno biti Bošnjak?

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Zašto je bitno biti Bošnjak?

bošnjak
40
63%
srbin
1
2%
hrvat
2
3%
bosanac
12
19%
ostali
4
6%
nisam iz BiH
4
6%

Total votes: 63

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25322 times
Been thanked: 6637 times
Status: Offline

Re: Zašto je bitno biti Bošnjak?

Post by Veca »

...ma ja, kad bih se morala opredijeliti, naravno da cu stat uz Bosnjake, a sve dotleN, ja sam ja! :D
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca »

...ako je stani-pani, i muslimanka sam, nemojte se s menom zayebavati, al' sve dok ne dodje dotleN, ja sam ja! :haha
dacha bosanac
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 295 times
Been thanked: 326 times

Post by dacha bosanac »

Ajd samo da nešto pitam. Šta za vas znači biti Bošnjak, Srbin ili Hrvat? Da li se automatski postovjećujete sa vjerom (ako ste vjernici)? Zašto vam je problem biti Bosanac?
Hard to handle
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

MarlboroGold wrote: 18 Nov 2021, 23:34
Naseef Mushroom wrote: 18 Nov 2021, 23:16
Pa eto u tome je problem. Jednom Srđanu Puhalu, Predragu Kojoviću i Čedi Jovanoviću nisu mogli ni krvoloci poput mladića, miloševića i arkana oduzeti srpstvo niti je to ikada dolazilo u pitanje dok se sa druge strane, pa makar bilo u šali, kaže da neko na forumu može nekome odlučiti da li je Bošnjak.

To je zato sto FGR i dalje smatra da je Bošnjak SDA projekat sponzorisan od Avaza i Hayata gdje mnoge jedan Fadil Novalić može natjerati da se ne smatraju Bošnjakom a jedan radovan karadžić a kamoli Milorad Dodik ne može uticati da neko manje može biti Srbin.

Vezano i za ono gdje mnogi nisu shvatili ili se prave da ne shvataju pa me okrivljuju da napadam članove familije. Nešto šta sam uvijek cijenio ne samo kod Srba već i kod Hrvata, Albanaca, Crnogoraca i ostalih ex-Yu naroda je da bez obzira jesu li u braku sa Bošnjakom, Nijemcem ili Indijcem, oni nikada neće zaboraviti svoj identitet i kojem narodu pripadaju pa makar živjeli u Kanadi dok će Bošnjak čim oženi Srpkinju, Hrvaticu ili Nijemicu odmah zaboraviti ko je.

"To je zato jer nisam nacionalista", možes da ne budeš nacionalista a da i dalje ne zaboraljaš ko si.
Ono si što osjećaš da si. Nema tu puno filozofije. Tako imaš Kusturicu i druge koji se izjašnjavaju Srbima, a isto i onog Mijajlovića komentatora koji je postao Mustafa. Meni sutra može prahnuti da uzmem ime Halid i da se izjašnjavam kao Bošnjak. To je moja lična stvar, a u konačnici i demokratsko pravo zagarantovano raznim konvencijama o ljudskim pravima. Kome to smeta neka se bavi sobom.
Mijajlović je kako znam samo prešao na islam, nisam nigdje pročitao da nije više Srbin ili da je sada Bošnjak.
Kusturica je radi žene sklepao historiju kako su njegovi roditelji uvijek bili Srbi koji su klanjali (normalno tek nakon njihove smrti jer mrtva usta ne govore), znaci tražio je neku logiku bez obzira koliko perverzna bila i neuporedivo je sa " Hoće li se Sabina Čudić danas izjasniti kao Bošnjakinja, Bosanka, Marsovka ili Eskimka?"

Ako je to tako i da nema tu puno filozofije zasto smo onda pred Popis 2013 već znali unaprijed ko će se izjasniti kao Srbin bez obzira bili oni Srđan Puhalo, Predrag Kojović, Milorad Dodik ili Miraj Grbić, isto kao kod Hrvata a jedina je bila dilema kod naroda koji su u SFRJ bili poznati kao Muslimani?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1276 times
Been thanked: 4091 times

Post by Laser »

HAVANA wrote: 18 Nov 2021, 23:38 Pa dje cu to zaboravit kome pripadam.Bosanac mrtvi.Umro bi bez bosne
Fak ju. I ja sam Bosanac. :djed
Klanjam džematile po parkovima.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1276 times
Been thanked: 4091 times

Post by Laser »

Veca wrote: 18 Nov 2021, 23:44 ...ako je stani-pani, i muslimanka sam, nemojte se s menom zayebavati, al' sve dok ne dodje dotleN, ja sam ja! :haha
Selam alejk sestro. Ima li pivi? :D.
Klanjam džematile po parkovima.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis »

MarlboroGold wrote: 18 Nov 2021, 23:28
Šabović Adis wrote: 18 Nov 2021, 23:20

Otkud ti ovo???
To što se i deklarativno ograđujem od njih ne znači nipošto da ih ne priznajem. Baš naprotiv. Ktome još, prije ćeš Bošnjaka vidjeti da negira moju nacinalnost nego mene da negiram njegovu.
Pa s obzirom šta si sve pisao u vezi Bošnjaka to je bio logičan zaključak. Ali et neka nije tako.
Onda ti škripi malo logika, nemoš drvlja i kamenmje na nekoga koga - nema. :valja

Nadam se da te ne čudi to od mene uzevši u obzira šta su sve bošnjačke perjanice izjavljivale o Muslimanima, srozavajući ih u svojim izjavama na vjersku skupinu odnosno odričući im nacionalnost. I dan danas to rade. :oo
Ne mereeee 👉👌
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca »

Laser wrote: 18 Nov 2021, 23:57
Veca wrote: 18 Nov 2021, 23:44 ...ako je stani-pani, i muslimanka sam, nemojte se s menom zayebavati, al' sve dok ne dodje dotleN, ja sam ja! :haha
Selam alejk sestro. Ima li pivi? :D.

Alejkum selam, Laseeer :D. ...dabome! :plavi :pivo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10003 times
Been thanked: 11893 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Obzirom na broj Bosanaca, na zadnjem popisu, izgleda da su se svi okupili na našem forumu :hihi
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14433 times
Been thanked: 24306 times

Post by Fuddo »

Za samo sest sati spadosmo sa 68% na 60%
Ja vicem nedajte nazifu da prica
Jebonas je
Dozvolite da se obratimo
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca »

Behko, sta si ti? Bosnjak ili Bosanac? :D
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

dacha bosanac wrote: 18 Nov 2021, 23:48 Ajd samo da nešto pitam. Šta za vas znači biti Bošnjak, Srbin ili Hrvat? Da li se automatski postovjećujete sa vjerom (ako ste vjernici)? Zašto vam je problem biti Bosanac?
Ko to kaže? Pa može Safet Bošnjak preći na krščanstvo i to ga ne čini manje Bošnjakom.
Bošnjaci, Srbi i Hrvati kao i svaki drugi narod imaju jednu religiju koja je kod njih dominantna ali to ne znači da ne mogu mijenjati religiju. Nijemci su uglavnom kršćani pa opet ima slučajeva gdie je Hans prešao na islam ali je i dalje Nijemac.

Uostalom mi smo svi Bosanci ili Hercegovci i to nema veze sa onim šta si napisao. Tako da imaš u Sjedinjenim Američkim Državama Jevreje, Arab-Americans koji su muslimani i Amerikance irskog porijekla koji su većinom protestanti ali svi oni čine Amerikance.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Veca wrote: 19 Nov 2021, 00:03 Behko, sta si ti? Bosnjak ili Bosanac? :D

Realno je biti Bošnjak - zasad.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca »

Fuddo wrote: 19 Nov 2021, 00:03 Za samo sest sati spadosmo sa 68% na 60%
Jebonas je

...treba ga malkice ocerat u Banovice, kvari nam prosjek! :D. :zubi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

dacha bosanac wrote: 18 Nov 2021, 23:48 Ajd samo da nešto pitam. Šta za vas znači biti Bošnjak, Srbin ili Hrvat? Da li se automatski postovjećujete sa vjerom (ako ste vjernici)? Zašto vam je problem biti Bosanac?

Problem je u tome, možeš ti nagovoriti sve Bošnjake, da budu Bosanci, samo ako će po trećina Hrvata i Srba, isto to uraditi, ama i po četvrtina i to bi bilo dovoljno za 2/3 i sprovođenje prave demokratije, nad ostalima :D.

Pa pošto je to nerealno.. :cudi
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Fuddo wrote: 19 Nov 2021, 00:03 Za samo sest sati spadosmo sa 68% na 60%
Jebonas je
Nije do meme, okupilo se onih 11 Bosanaca sa Popisa da pogura anketu.
Sad će u ponoć probuditi i ostalih 3 sa Popisa da se registruju :D.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca »

Krokodil Behko wrote: 19 Nov 2021, 00:05
Veca wrote: 19 Nov 2021, 00:03 Behko, sta si ti? Bosnjak ili Bosanac? :D

...samo da znam, ako se stagoderce ozbiljno izrodi! : :hihi :D.
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22829 times
Been thanked: 20925 times

Post by Masamune »

Naseef Mushroom wrote: 18 Nov 2021, 23:55
MarlboroGold wrote: 18 Nov 2021, 23:34
Ono si što osjećaš da si. Nema tu puno filozofije. Tako imaš Kusturicu i druge koji se izjašnjavaju Srbima, a isto i onog Mijajlovića komentatora koji je postao Mustafa. Meni sutra može prahnuti da uzmem ime Halid i da se izjašnjavam kao Bošnjak. To je moja lična stvar, a u konačnici i demokratsko pravo zagarantovano raznim konvencijama o ljudskim pravima. Kome to smeta neka se bavi sobom.
Mijajlović je kako znam samo prešao na islam, nisam nigdje pročitao da nije više Srbin ili da je sada Bošnjak.
Kusturica je radi žene sklepao historiju kako su njegovi roditelji uvijek bili Srbi koji su klanjali (normalno tek nakon njihove smrti jer mrtva usta ne govore), znaci tražio je neku logiku bez obzira koliko perverzna bila i neuporedivo je sa " Hoće li se Sabina Čudić danas izjasniti kao Bošnjakinja, Bosanka, Marsovka ili Eskimka?"

Ako je to tako i da nema tu puno filozofije zasto smo onda pred Popis 2013 već znali unaprijed ko će se izjasniti kao Srbin bez obzira bili oni Srđan Puhalo, Predrag Kojović, Milorad Dodik ili Miraj Grbić, isto kao kod Hrvata a jedina je bila dilema kod naroda koji su u SFRJ bili poznati kao Muslimani?
Nema filozofije. Trebaš se pomiriti sa time. Baš si ti zarovio u svaki prag kuće, pa znaš kako se ko izjasnio. Ja ti odmah mogu dati primjer iz moje porodice gdje je, po Ustavu, etnički Hrvat odbio da se tako izjasni, već samo i isključivo Bosanac i Hercegovac.

Sam kažeš da nas nema ni 5%. Šta te onda konkretno sikira? Ne kontam ove ogromne tekstove. Previše ti to nešto stresno doživljavaš.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Veca wrote: 19 Nov 2021, 00:07
Krokodil Behko wrote: 19 Nov 2021, 00:05

...samo da znam, ako se stagoderce ozbiljno izrodi! : :hihi :D.

Jesil promijenila kola, il je još fićo?
Jesul to bošnjačka ili srpska kola?
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14433 times
Been thanked: 24306 times

Post by Fuddo »

MarlboroGold wrote: 19 Nov 2021, 00:11
Naseef Mushroom wrote: 18 Nov 2021, 23:55

Nema filozofije. Trebaš se pomiriti sa time. Baš si ti zarovio u svaki prag kuće, pa znaš kako se ko izjasnio. Ja ti odmah mogu dati primjer iz moje porodice gdje je, po Ustavu, etnički Hrvat odbio da se tako izjasni, već samo i isključivo Bosanac i Hercegovac.

Sam kažeš da nas nema ni 5%. Šta te onda konkretno sikira? Ne kontam ove ogromne tekstove. Previše ti to nešto stresno doživljavaš.
Ti meni nisi bas najjasniji,
Jesi li ti Begic
Il, Begic?
Skidaj gace!
Nazife, prIgledaj ga!
Dozvolite da se obratimo
Post Reply

Return to “Politika u BiH”